Bebek Beslenmesi İştahsız çocuklarımız:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar birde balık yağı alıcam ama bi sürü marka var hangisi daha iyidir

canım geçmiş olsun.. reflüsü varsa balık yağını en iyisinden alsan bile fayda etmiyor bende kızıma her çeşit vitamin balık yağı kullandım ama kusması hep devam etti. reflü teşhisi kondu ilaç kullanıyoruz. ilk başlarda ilaçlar fayda etmiycek hala kusuyor dedim ama şükür sonraları iyice azaldı.. doktor bize, yüksek yastık kullanmamızı ve yatağın baş tarafını hafif yükseltmemizi söyledi, çikolata, fazla süt, portakal mandalina gibi asitli meyveler yasak.. az yese de kusmuyor diye şükrediyorum. ara sıra yine kusuyor ve benim moralim alt üst oluyor, tekrar başa dönücez diye öyle korkuyorum ki. İnşalah hiç ama hiç dönmeyiz. gerçekten çok ama çok zor günler aylar yaşadım. kızım kustuğunda mideyi tamamen boşaltıyordu.. tekrar yemek hazırla, ortalığı temizle, yedirmeye çalış.. sinirlerim harap olmuştu iyice. hatta bi keresinde hastalandı ve midedekiler bitip tükendiğinde safrayı da çıkarmaya başlamıştı.. tam 6 gün boyunca sadece su içerek yaşadı yavrum ve 6 günde 2 kiloya yakın kilo kaybetti... o günleri hatırlamak bile istemiyorum.. Rabbim tüm annelerin yardımcısı olsun

benim kızım, 2 yaşında artık. 25 aydır ne çektiğimi bir ben bilirim bir de allah.
hem reflümüz var, hem bunun sonucu olarak, şiddetli kusmalarımız var. bütün bunların neticesi olarak, yanında da 2 yaş sendromunun etkisiyle, ciddi bir iştahsızlık var.

zaten hep iştahsızdı. her kontrolde, ortalamanın 3-4 kilo altında çıkardı.
kuzenimin kızı 9 aylıkken 10 kiloydu, zayıflığından şikayet ederdi. benim kızım 9 aylıkken 6,5 kiloydu. sadece 6,5 kiloydu. ve onun yakınmalarını gülerek ve zaman zaman ağlayarak dinlerdim. cevap veremezdim.

şimdi 2 yaşında ikisi de. kuznimin kızı 15 kilo. doktoru 'gayet iyi' demiş. benim kızım henüz 10 kilo. 10.200 gr. sadece 10 kilo yani :) doktorumuz, iyi gidiyor, gelişimi güzel ama zayıf, ama kafaya takıp kendinizi daha yıpratmayın dedi.

bi kaşığı ağzına sokana kadar akla karayı seçmek ne zor... üstelik bizde öyle pütür ve katı gıda da henüz yok. hala pütürsüz ve sıvı kıvamlı beslenmekte kızım. alışamadı bi türlü katı gıdaya. her şeyi blendar ile yapıp yediriyorum.
mısırın bile kabuğunu soyuyorum. blandardan sonra mısır kabukları, nohut ve benzeri şeylerin kabukları kalıyor ve kusturuyor çünkü. blandar öncesi yani ciddi bi soyma ayıklama çalışması yapıp, sonra blandarla eziyorum, kıvamını ayarlayıp yediriyorum.

ah ne zor .... bilen bilir.

buna rağmen biz, herhangi bi vitamin desteği almıyoruz. doktorumuz önermiyor. gereksiz olduğunu, her şeyi aldığını söylüyor. kilolu olmasa da gelişimi iyiymiş, bu da vitamin desteği gerekmediğini göstermekteymiş.

bizim mutfak, laboratuvar gibi oldu. sürekli karışımlar, denemeler yapıyorum. 25 aydır denemediğim ıvır zıvır kalmadı.

bende ne sabır kaldı ne sinir... tükendim valla ama, denemeye devam.

allah hepimize kolaylık versin.

Yakın birr arkadaşım da hep söylenirdi birine beddua edeceksen Allah yemeyen çocuk versin diye...Şimdi anlıyorum ne kadar haklı olduğunu...Benim de15 aylık bir oğlum var ve sürekli ne yedirsem nasıl yedirsem diye düşünmekten çok yoruldum...Zaten iştahsız olduğu için neyi sevdiğini neyi sevmediğini de anlamıyorum bazen,acaba başka bir şey mi yapsam düşüncesi hep aklımda çorba denemekten ve yedirmeye çalışmaktan bıktım artık.Çok sabırlı biriyim aslında ama artıksabrımın sınırındayım.Aynı ayda kardeşimin oğlu var annemlerde bazen bir araya geliyoruz ona ne versek maşallah silip süpürüyor ben onun yediğinin 3tebirini yediremiyorum oğluma onu gördükçe iyice sinirlerim bozuluyor acaba neyi yanlış yaptım diyorum ama bir cavep bulamıyorum sanırım şans...Allah bizim de sabrımızı böyle sınıyor galiba...

Merhabalar benimde 18aylık bir kızım var ve hiç bir şey yemiyor.Uykusunda beslemeyé çalışıyorum pek de başarılı olamıyorum. 9 kilo boyuda yaklaşık 83 cm. Artık dayanımıyorum çok yıprandım heb böyle mi gidecek

bende aynı dertten müzdaribim. 21 aylık oğlum 10.200 gr ve sadece 80 cm.seninkinin yine boyu uzun biraz.çok moralim bozuk. resmen depresyona girdim. herkes bu hiç büyümüyor çok zayıf hiç mi bakmıyon gibi sinir bozucu laflar ediyor ne yapacağım bilemiyorum

arkadaşlar benim oğlumda 12 aylık ve diş çıkardığı için diye düşünüyorum iştahsız.dişlerden önce ne versem yerd eliyle gösterir ağzını açardı ama şimdi sadece emdiği sütle duruyor bazen .kahvaltıda yumurta yemiyor peynir hiç yemiyor eskiden en cok ikisini yerdi.d vitamini ve b12 eksikliği çıktı.dr multivitamin verdi ama şurubu asla içmek istemiyor.çorba meyve yemek ne duyduysam yapıyorum ama arada bir yiyor oda cok az.dr zorlama yediği ona yeter dedi neyi yetecekse çocukta vitamin eksikliği çıktı yahu.boyu 76 kilosu da 8.800 gr dı iki hfta önce.bi arkadaş havuç tohumundan bahsetmiş biride polenden bahsetmişş denemeyi düşünüyorum.

Yoruldm bende artik pilav makarna dsnda bise yemiyo sebzeyi agzna koymuyo cok bagryrm kendmi kybedyorum kahvalti da en faxla gonlu olrsa 1 yumurta yiyo gelde delirme

bu konuda sayfalarca yazabilirim Bebeğim 13 aylık 76 cm ve 8750 gr

İlk 6 ay sadece anne sütü aldı bebeğim.Gelişimi çok iyi gitti. Mama takviyesine hiç gerek olmadı. Ek gıdaya sebze çorbasıyla başladık sonra yoğurdu ekledik. Tatlı olduğu için de en son meyve. Meyveyi uzun bir süre yemedi. İlk denemelerde biliyorsunuz 3 gün kuralı var. sebze çorbasında ve yoğurtta sorunsuz geçtik bu süreyi. ama meyveyi sevmedi, kavanoz maması denedim onu da yemedi. 7. ayda kahvaltıya başladık. kahvaltıda sütümü sağıp içine peynir yumurta pekmez koyuyordum. bir gün yiyorsa ikinci gün reddediyordu. sütüm yettiği için çok zorlamadım. 7 aylıkken 8.5 kiloydu.ondan beri arada düşüşler de yaşadık ancak 8.750'yi görebildik. 7.5 aylıkken dişleri çıkmaya başladı ve o dönemden itibaren tümüyle her şeyi reddetti. Sadece anne sütüyle tam 1 ay geçirdik. 11 aylık olana kadar da çok çok az yiyordu. kahvaltıyı es geçiyor, öğlen ya da akşamüstü bir öğün yiyorsa bir daha yatana kadar bir şey yemiyordu. kaşığı reddediyor iki parmağıyla kendisi ne yiyebilirse onu yiyordu. sevdiği şeyleri bulmaya çalışmakla geçti zamanım. ev dışında yemek yemiyor. misafirliğe gitmek benim için büyük sıkıntı.

şu anda 3 azı dişi 4 üst dişi 2 de alt dişi var.
hala çorba püre yoğurt yemiyor. katı şeyleri eliyle yiyebileceği şeyleri seviyor. doktorumuzdan izin çıktı, kalori alması için kek, kurabiye, irmik helvası gibi şeyler deniyorum.ama öyle tatmin edici bir porsiyon yemişliği yok.
kahvaltıda krep, patatesli yumurta, çok az tahin helvası ve salatalık yiyor. peyniri hiç sevmiyor. bazen börek yiyor. ama ıspanaklı olursa peynirli böreği yine yemiyor.
sebze yemeklerini malesef yemiyor. püre olarak da bir şey kabul etmediği için sebze yediremiyorum. ben de pilavları havuç kabak ve patatesli yapıyorum taneleri seçerek yiyor.
bulgur pilavı, yeşil mercimek, kuru fasulye, nohut, bezelye gibi taneli şeyleri yiyor. ama her zaman söylediğim gibi kuş gibi çok çok az.
köfte seviyor ama her gün yemek istemiyor. günaşırı köfte veriyorum. mantı denedim sevdi. makarna da haftada bir iki verirsem yiyor fazla olursa sıkılıyor. gününde olursa balık da yiyor.
yani bebek gibi değil, yetişkin gibi beslenmek istiyor. hani gece rahat uyusun acıktıgı için uyanmasın diye muhallebi verirler bebeğe benim bebeğim sevmiyor. bizim yediğimiz şekilde tatlı olarak olursa bir iki kaşık yiyor. dolayısıyla en az 2 kez uyanıyor emmek için. ortalama 3-4 kez.

Demir ve vitamin takviyesi alıyor. ama çok ciddi bir değişiklik olmadı. çocuk gastroentoroloji uzmanına da gittik, boyu uzadığı için çok ciddi sorun olmadığını ama sevdiği şeyler üzerinden çokça tarif denememi söyledi.

işte durumumuz budur. boyu uzuyor, emekledi, yürüdü, zihinsel gelişimi gayet iyi o yüzden doktor ciddi bir sorun görmüyor ama olan bana oluyor. çok yorucu ve yıpratıcı bir süreç.. ama ne iştahsız çocuklar büyüdüklerinde göbekli iri yarı adamlara dönüştüler öyle değil mi?
o yüzden mümkün olduğunca sakin bir şekilde bu süreci yönetmemiz lazım..
hepimize kolay gelsin..

[QUOTE="saraykedisi, posbilirim Bebeğim 13 aylık 76 cm ve 8750 gr

İlk 6 ay sadece anne sütü aldı bebeğim.Gelişimi çok iyi gitti. Mama takviyesine hiç gerek olmadı. Ek gıdaya sebze çorbasıyla başladık sonra yoğurdu ekledik. Tatlı olduğu için de en son meyve. Meyveyi uzun bir süre yemedi. İlk denemelerde biliyorsunuz 3 gün kuralı var. sebze çorbasında ve yoğurtta sorunsuz geçtik bu süreyi. ama meyveyi sevmedi, kavanoz maması denedim onu da yemedi. 7. ayda kahvaltıya başladık. kahvaltıda sütümü sağıp içine peynir yumurta pekmez koyuyordum. bir gün yiyorsa ikinci gün reddediyordu. sütüm yettiği için çok zorlamadım. 7 aylıkken 8.5 kiloydu.ondan beri arada düşüşler de yaşadık ancak 8.750'yi görebildik. 7.5 aylıkken dişleri çıkmaya başladı ve o dönemden itibaren tümüyle her şeyi reddetti. Sadece anne sütüyle tam 1 ay geçirdik. 11 aylık olana kadar da çok çok az yiyordu. kahvaltıyı es geçiyor, öğlen ya da akşamüstü bir öğün yiyorsa bir daha yatana kadar bir şey yemiyordu. kaşığı reddediyor iki parmağıyla kendisi ne yiyebilirse onu yiyordu. sevdiği şeyleri bulmaya çalışmakla geçti zamanım. ev dışında yemek yemiyor. misafirliğe gitmek benim için büyük sıkıntı.

şu anda 3 azı dişi 4 üst dişi 2 de alt dişi var.
hala çorba püre yoğurt yemiyor. katı şeyleri eliyle yiyebileceği şeyleri seviyor. doktorumuzdan izin çıktı, kalori alması için kek, kurabiye, irmik helvası gibi şeyler deniyorum.ama öyle tatmin edici bir porsiyon yemişliği yok.
kahvaltıda krep, patatesli yumurta, çok az tahin helvası ve salatalık yiyor. peyniri hiç sevmiyor. bazen börek yiyor. ama ıspanaklı olursa peynirli böreği yine yemiyor.
sebze yemeklerini malesef yemiyor. püre olarak da bir şey kabul etmediği için sebze yediremiyorum. ben de pilavları havuç kabak ve patatesli yapıyorum taneleri seçerek yiyor.
bulgur pilavı, yeşil mercimek, kuru fasulye, nohut, bezelye gibi taneli şeyleri yiyor. ama her zaman söylediğim gibi kuş gibi çok çok az.
köfte seviyor ama her gün yemek istemiyor. günaşırı köfte veriyorum. mantı denedim sevdi. makarna da haftada bir iki verirsem yiyor fazla olursa sıkılıyor. gününde olursa balık da yiyor.
yani bebek gibi değil, yetişkin gibi beslenmek istiyor. hani gece rahat uyusun acıktıgı için uyanmasın diye muhallebi verirler bebeğe benim bebeğim sevmiyor. bizim yediğimiz şekilde tatlı olarak olursa bir iki kaşık yiyor. dolayısıyla en az 2 kez uyanıyor emmek için. ortalama 3-4 kez.

Demir ve vitamin takviyesi alıyor. ama çok ciddi bir değişiklik olmadı. çocuk gastroentoroloji uzmanına da gittik, boyu uzadığı için çok ciddi sorun olmadığını ama sevdiği şeyler üzerinden çokça tarif denememi söyledi.

işte durumumuz budur. boyu uzuyor, emekledi, yürüdü, zihinsel gelişimi gayet iyi o yüzden doktor ciddi bir sorun görmüyor ama olan bana oluyor. çok yorucu ve yıpratıcı bir süreç.. ama ne iştahsız çocuklar büyüdüklerinde göbekli iri yarı adamlara dönüştüler öyle değil mi?
o yüzden mümkün olduğunca sakin bir şekilde bu süreci yönetmemiz lazım..
hepimize kolay gelsin..[/QUOTE]
Saray kedsivsenn isn de cok zor Allh yardm etsn bende bugun yine sebze suyyunda makarna hasladm nerreye kadar bole gtck bilmiyrum

biz de aynı durumdayız gerçekten artık bu duruma çok üzülüyoruz ,inatla yemek yemeyi reddediyor ,öğün kavramımız zaten yok artık bazen tüm gün hiç ama hiçbir şey yemeden bitiriyor,17 aylığız kg muz da en fazla 10 dur,tartılmadık uzun süredir.

ya benim ikizlerim var 13 yaşındalar. bebekken kızım biberonu sıkıştırırdı yanağına döndürdükçe arada boşanırdı. öylelikle birkaç damla akarsa akıyordu. oğlumda eskiden zayıftı. o ağzı açık ağlardı. bizde akıtıyorduk öylelikle yutuyordu. şimdi oğlum 3-4 senedir fazla yiyiyor ama kızım hala az. biri kız biri erkek. masanın bir başında birisi, bir başında diğeri, kızıma "hadi ye, çiğne, yut" oğluma "yeter oğlum, bak bende çok yemedim" bu akşamlık yeter" falan diyorum. biri yiyiyo, biri yemiyor. biri 33 kilo 11 kilo eksik, 44 olması gerek ortalama, biri 57 kilo 13 killo fazla. kızımın sevdikleri, makarna, arada 4-5 köfte, pilav biraz. patatesli köftesi sulu yemek, kıymalı pide, börek. çorba olarak, şehriye çorbası, tarhana çorbası, mercimek çorbası, domates çorbası. hamburger falan. aslında eskiden çok daha kötüydü . allah iştahsız çocuk annelerine sabır versin. inşallah hepimizin çocuklara bir anda bir mucizeyle yemeye başlarlar. bu arada geçen gün doktora gittik, arka arkaya girdileer. adam hafiften güldü. biri zayıf diye gelir, ikizi tombik diye gelir.

Son düzenleme:
Çok uzun zaman önce yazmışsınız sonuc ne oldu ne degişti cok merak ediyorum kızım 17 aylık hiçbirşey yemiyor telefona bakarsa o zaman anlamadan yiyo ama telefon olmazsa gram yemiyo 17 aylık 9 kilo Genel hali iyi ama neden yemiyor anlamıyorum

Kızım 8.5 aylık ve bu aya kadar kilosu normal olsa da iştahı iyiydi. Özellikle son günlerde hazırladığımız mamaları(sebze çorbası ve meyveli yoğurt) yememeye başladı. 7.6 kilo ve doktor normal dedi. Sadece 400 gram eksik dedi ama iştahı çok kötü. Anne sütü veriyorum zaten. Formül mama vermeye gerek var mı? Anne sütünün yetersiz olduğu zamanlarda veriliyor diye biliyorum ama kafam karıştı.

Balık yağı denedin mi canım benim çocuğumda çok iştahsızdı doktor balık yağı önerdi easyfishoile başladık çok şükür şimdi iştahı yerinde kilosu gayet iyi durumda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…