[QUOTE="saraykedisi, posbilirim
Bebeğim 13 aylık 76 cm ve 8750 gr
İlk 6 ay sadece anne sütü aldı bebeğim.Gelişimi çok iyi gitti. Mama takviyesine hiç gerek olmadı. Ek gıdaya sebze çorbasıyla başladık sonra yoğurdu ekledik. Tatlı olduğu için de en son meyve. Meyveyi uzun bir süre yemedi. İlk denemelerde biliyorsunuz 3 gün kuralı var. sebze çorbasında ve yoğurtta sorunsuz geçtik bu süreyi. ama meyveyi sevmedi, kavanoz maması denedim onu da yemedi. 7. ayda kahvaltıya başladık. kahvaltıda sütümü sağıp içine peynir yumurta pekmez koyuyordum. bir gün yiyorsa ikinci gün reddediyordu. sütüm yettiği için çok zorlamadım. 7 aylıkken 8.5 kiloydu.ondan beri arada düşüşler de yaşadık ancak 8.750'yi görebildik. 7.5 aylıkken dişleri çıkmaya başladı ve o dönemden itibaren tümüyle her şeyi reddetti. Sadece anne sütüyle tam 1 ay geçirdik. 11 aylık olana kadar da çok çok az yiyordu. kahvaltıyı es geçiyor, öğlen ya da akşamüstü bir öğün yiyorsa bir daha yatana kadar bir şey yemiyordu. kaşığı reddediyor iki parmağıyla kendisi ne yiyebilirse onu yiyordu. sevdiği şeyleri bulmaya çalışmakla geçti zamanım. ev dışında yemek yemiyor. misafirliğe gitmek benim için büyük sıkıntı.
şu anda 3 azı dişi 4 üst dişi 2 de alt dişi var.
hala çorba püre yoğurt yemiyor. katı şeyleri eliyle yiyebileceği şeyleri seviyor. doktorumuzdan izin çıktı, kalori alması için kek, kurabiye, irmik helvası gibi şeyler deniyorum.ama öyle tatmin edici bir porsiyon yemişliği yok.
kahvaltıda krep, patatesli yumurta, çok az tahin helvası ve salatalık yiyor. peyniri hiç sevmiyor. bazen börek yiyor. ama ıspanaklı olursa peynirli böreği yine yemiyor.
sebze yemeklerini malesef yemiyor. püre olarak da bir şey kabul etmediği için sebze yediremiyorum. ben de pilavları havuç kabak ve patatesli yapıyorum taneleri seçerek yiyor.
bulgur pilavı, yeşil mercimek, kuru fasulye, nohut, bezelye gibi taneli şeyleri yiyor. ama her zaman söylediğim gibi kuş gibi çok çok az.
köfte seviyor ama her gün yemek istemiyor. günaşırı köfte veriyorum. mantı denedim sevdi. makarna da haftada bir iki verirsem yiyor fazla olursa sıkılıyor. gününde olursa balık da yiyor.
yani bebek gibi değil, yetişkin gibi beslenmek istiyor. hani gece rahat uyusun acıktıgı için uyanmasın diye muhallebi verirler bebeğe benim bebeğim sevmiyor. bizim yediğimiz şekilde tatlı olarak olursa bir iki kaşık yiyor. dolayısıyla en az 2 kez uyanıyor emmek için. ortalama 3-4 kez.
Demir ve vitamin takviyesi alıyor. ama çok ciddi bir değişiklik olmadı. çocuk gastroentoroloji uzmanına da gittik, boyu uzadığı için çok ciddi sorun olmadığını ama sevdiği şeyler üzerinden çokça tarif denememi söyledi.
işte durumumuz budur. boyu uzuyor, emekledi, yürüdü, zihinsel gelişimi gayet iyi o yüzden doktor ciddi bir sorun görmüyor ama olan bana oluyor. çok yorucu ve yıpratıcı bir süreç.. ama ne iştahsız çocuklar büyüdüklerinde göbekli iri yarı adamlara dönüştüler öyle değil mi?
o yüzden mümkün olduğunca sakin bir şekilde bu süreci yönetmemiz lazım..
hepimize kolay gelsin..[/QUOTE]
Saray kedsivsenn isn de cok zor Allh yardm etsn bende bugun yine sebze suyyunda makarna hasladm nerreye kadar bole gtck bilmiyrum