Bebek Beslenmesi İştahsız çocuklarımız:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
benim oğlumun iştahı her zaman iyiydi 1 yaşından sonra yemekleri çok seçmeye başladı iştahıda azaldı oyun oynayarak yediriyorum genelde.her çeşit çorbayı içiyor ama yemekleri ezip veriyorum asla yemiyor.Son günlerde mutfak tezganın yanına sandalyeye çıkarıp tezgaha su döküp oynayarak yediriyorum ağzından çıkardığındada yere dökülmemiş oluyor tezgaha dökülüyor temizlemeside kolay oluyor.gezerek yemek yedirmekten usanmıştım arkasınmda elimde tabak.Böylece hemen yemeğini bitiriyor eline plastik tabak tas veriyorum içine su dolduruyoruz döke saça oynayark yiyor deneyebilirsiniz

ah kızlar yaram deşildi okuyunca benim oğlumda çok iştahsız. biberon mamasından başka hiçbişey yemek istemiyor... bende çok yoruldum artık...

ben de bugün bebeğimi memeden ayırdım.umarım bizim için iyi olmuştur.15 aylık oldu ve yemeklere yöneleceğine memeye yöneldi.son bi kaç aydır hemen hemen süt ve günde bir yumurtası dışında hiçbişey yemez olmuştu.umarım bundan sonra iştahı açılır

benimde oglum ayni vaziyette cok zayif ve istahsiz ,17 aylik 8 kilocuk 78cmcik .bende hep oyalayarak kandirarak yedirmeye calisiyorum doktorumuz begenmiyor bilgisayari acmadan yedirin diyor alismasin diye,iyide denedik o zamanda ogun bisey yemiyor ac yatiyor resmen cocuk diet yapiyor ya,doktorlarda sorun yok diyor her seyi arasdirildi normal gözukuyor,simdide ikinciye hamileyiim simdiden korku sardi beni iknincide ayni sekilde kilosu dusuk ve istahsiz bir bebek olursa diye:( karnimdayken iyi besleyim bari die butun vitaminli besinlerden aliyorum bakalim insallah ikincisi istahli ve kilolu bir cocuk olur basda sahlikli olur insallah:Saruboceq:

benim de iştahsız bir bebeğim var maalesef..
hele yazın tamamiyle gitti iştahı...yalnızca süt ile duruyordu..
balık yağı ve multivitamine başladım, takviye olsun en azından diye düşünerek..
şuruplar işe yaradı mı bilemiyorum ama şuruba başladık başlayalı ve sıcakların da azalması ile az da olsa öğününü yiyor..ara öğün olarak; eline meyva, kek, poğaça verirsem biraz yer, bırakır..
ısrar etmiyorum hiç, zorlayınca çok ağlıyor ve direniyor..büyüdükçe zorlaşıyor yemek yedirme işi..doydum, yemiycem diyip kalkıyor küçük hanım...
ayrıca sofrada ailece birlikte yemek bir nebze de olsa işe yarıyor...bizim yediklerimizden istiyor, tadına bakıyor en azından :)
tüm yavrular sağlıkla büyüsünler inşaAllah...

benimde oglum ayni vaziyette cok zayif ve istahsiz ,17 aylik 8 kilocuk 78cmcik .bende hep oyalayarak kandirarak yedirmeye calisiyorum doktorumuz begenmiyor bilgisayari acmadan yedirin diyor alismasin diye,iyide denedik o zamanda ogun bisey yemiyor ac yatiyor resmen cocuk diet yapiyor ya,doktorlarda sorun yok diyor her seyi arasdirildi normal gözukuyor,simdide ikinciye hamileyiim simdiden korku sardi beni iknincide ayni sekilde kilosu dusuk ve istahsiz bir bebek olursa diye:( karnimdayken iyi besleyim bari die butun vitaminli besinlerden aliyorum bakalim insallah ikincisi istahli ve kilolu bir cocuk olur basda sahlikli olur insallah:Saruboceq:

bizim dr.umuzda alması gereken gıdaları mutlaka alsın ama zorlama diyor
nasıl olucak bu iş diye sorasım geliyor....
bazen ba-y tv karşısında yediği oluyor

allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin bebeğinizi
inş.kolay büyüyen bir bebek olur,iştahı olur......

benim de iştahsız bir bebeğim var maalesef..
hele yazın tamamiyle gitti iştahı...yalnızca süt ile duruyordu..
balık yağı ve multivitamine başladım, takviye olsun en azından diye düşünerek..
şuruplar işe yaradı mı bilemiyorum ama şuruba başladık başlayalı ve sıcakların da azalması ile az da olsa öğününü yiyor..ara öğün olarak; eline meyva, kek, poğaça verirsem biraz yer, bırakır..
ısrar etmiyorum hiç, zorlayınca çok ağlıyor ve direniyor..büyüdükçe zorlaşıyor yemek yedirme işi..doydum, yemiycem diyip kalkıyor küçük hanım...
ayrıca sofrada ailece birlikte yemek bir nebze de olsa işe yarıyor...bizim yediklerimizden istiyor, tadına bakıyor en azından :)
tüm yavrular sağlıkla büyüsünler inşaAllah...

iştahının birazda olsa düzelmesi harika
umarım dahada düzelir

anne olunca anladım bir çocuğun yemek yememesinin bi anne için ne kadar büyük dert olduğunu benim kızımda 21 aylık ve çok iştahsız. hiç bi zaman 3 kaşıktan fazla çorba yediremedim. sebze ile ilgili zaten hiç bişey yemiyor. tavuk ve patatesi çok seviyordu artık onlardan da bıktı peynir ve yoğurtta yemiyor hala anne sütü alıyor geceleri birde yarım kilodan fazla devam sütü içiyor. içeçek olarak süt ve su dışında asla meyve suyu içiremiyorum. pilav, bulgur pilavı, makarna tarzı yemekleri çok fazla olmamak şartıyla yiyor sayılır.hazır nugget ve kroket balığı severek yiyor ama onlarıda yemese daha iyi dedirtiyor insana bari aç kalmasın karnı doysun diye göz yumuyorum. doktora soruyorum zorlama mevsim meyvelerini ver yeter diyor davulun sesi uzaktan hoş gelir hesabı işte.. içim içimi yiyor, geceleri uykularım kaçıyor sağlıklı beslenemiyor kızım diye

14 aylık oğlum var aynen o da iştahsız...kaşığa pat diye vurması ve tükürmesi delirtiyo beni...
zor bela yediriyorum...
kendi fotolarından slaytlı video hazırladım yıldız tilbe dnden bugüne şarkısını ancak kendini izlerken yiyo..bak bebek diyorum sensin bu fotodakiler bak ne kader küçüktün falan filan derken aaa beee ceeee derken bitiyo kase...kase bitiyo hala ağzını açıyo kimi zaman :))) deneyin sizde...

Son düzenleme:
nesguik çok şekermiş ya bebeğin.. :) Allah uzun ömür versin... e yemiyosa her yolu deniceksin tabi ki...
benim oğlum da 10 aylık... kesinlikle oturarak yemek yemez.. imkanı yok... yatarak yemek istiyor.. bende ayağıma yatırıyorum öyle yediriyorum.. o zaman da hapur şupur yiyor.. ağzıma bir de düdük alıyorum... :) ne yapayım yeter ki yesin.. elbet bi gün oturarak yemeye alışacak.. ben inatlaştıkca oturacaksın diye, 2 gün bişey yemiyo...

benim de 9 aylık kızım var.........bazen iyi gibi iştahı bazende tek bir kaşık bile yediremiyorum..........bu ara soğuk alğınlığı var.......zaten az olan iştahı tamamen gitti.............özenerek hazırladığım kahvaltısını yemeyince güne inanılmaz negatif başlıyorum..........bütün enerjim bi anda yok oluyo...........ardından çorba belki iki tatlı kaşığı sonra yoğurt bazen hiç bazen iki üç tatlı kaşığı .........meyve hayatımızda nerdeyse hiç yok gibi..........inanın hiç yapmam dediğim şeyleri yapıyorum .........tv nin karşısına oturtmak , cep tlf eline vermek gibi..........tek yesin diye ..........evde dikkat çekicek ne varsa önüne yığıyorum ama istemiyosa nafile..........kendime bazen gülüyorum öyle hareketler yapıyorum ki..........bugün yine yememesine çok canım sıkıldı ...........döküldüm buraya............ya ne zormuş yemeyen çocuk yaaaaaaa.................doktora götürdüm mutlaka iyi beslenmeli dedi çünkü çok sık grip oluyo...............yemiyo dedim uğraşcaksın dedi ahhh ahhhh..........

hayatım ben bu dr.ları anlamıyorum zaten
bizim dr.da alması gereken gıdaları mutlaka ver yesin ama zorlama diyor
iştahsız çocuk tüm gün aç kalır zorlamazsam
allah sağlık versin evlatlarımıza ama bende yemek yesin diye gerektiğinde tv izletiyorum
bende oğlum olmadan önce çevremde gördüklerime tv ile neden yediriyorsunuz derdim
şimdi daha iyi anlar oldum:)))))

canlarım durun bide beni dinleyin bakın beterin beteri var. benim yaramaz kızım 18 aylık ve sadece 8,5 kilo:1no2: düşünün ne kadar zayıf yemek saati babası ve ben yapmadığımız ilginçlikler kalmadı bazen birbirimize bakıp yaptıklarımıza gülüyoruz. aman diyoruz bizi kimse görmesin bu haldesempatiksalakcinnineyse çocuk yine iştahsız yine iştahsız...üstelik eşim doktor (bizimki tam bi terzi hikayesi)...Allah hepimize sabır versin diyorum:Saruboceq:

yemeyen çocuk çok zor gerçekten.benim oğlum 27 aylık.bazen çok güzel yiyo asla reddetmiyo.bazende ne yapsam yediremiyorum.büyüdükçe huy mu değiştiriyo ne!yemek yediğinde o kadar neşeli oluyorumki kalkıp halay çekesim geliyo :)yemeyince de bir o kadar mutsuz.hele hastalandığında ise hiç sormayın..of offf

ooooffff açmayın kutuyu söyletmeyin kötüyü...yemek saati gelince bütün kaslarım kaskatı oluyo...nelerle yediriyorum bi bilseniz...anne olunca anlıyor insan...önceden derdim yemeyen çocukların annelerine..bırakın yaa zorlamayın acıkınca nasılsa yiyecek...ı ıhh..olmuyomuş...annelik ne zor bişeymiş yaaa...

Back