benimde oğlum 9,5 aylık ve çok iştahsız ne yapacağımı şaşırdım 9.5 kilo ayıyla orantılı anne sütüde alıyor günde 2-3 kere emziriyorum ama emzirmeyle nereye kadar ve çok hareketli bundan dolayı çok yoruluyo uykusu gelince dahada çok hareketli oluyor şimdi bişey öğrendi mama sandalyesinde ayağa kalkıyo bu şekilde hiç yediremiyorum önceden en azında onu bağlıyodum oraya bişiler yediriodum bu durumda hiç yediremiyorum biberonda almıyo zaten kafayı yemek üzereyim denemdiğim mama,muhallebi,çorba kalmadı nerdeysegünde bir iki öğün yiyo ama onuda oyunlarla çok uğraş vererek ben o uğraşada razıyım aman yesin.. ne yapmam lazım bana yardımcı olabilirmisinzzz i
canım iştahsız çocuklar böyle
![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
ağzını açıp mama vermemizi beklemek yerine ağzını açmamanın yollarını ararlar
patates ve havucu haşlayıp püre yapıp tereyağı ,süt eklerdim içine
oğlum kaşık mamalarından sadece birtanesini beğenirdi ve uzun süre onunla doydu
![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
muhallebi yaptım arasıra yaptığım oluryorda hala
ama muhallebi gün içinde verilirse bebek kendini uzun süre tok hissedeceği için yemez
gece yatmadan vermek bana doğru geliyor
biberon sevmiyorsa alıştırma bardağıyla denesen
oğlumda çok sevmezdi biberonu ama pipetli suluğuna hayır demez
canım işine yarar mı bilemiyorum ama zaman zaman denediğim azcıkta olsa işe yarar yöntemler var
-bir kaseye su doldurup bebeğinin elini kaseye sok o suyla oynarken yedirmeye çalış.
eğer kanmazsa suyun içine birşeyler at dikkatini çekecek
- beğendiği programlar varda sizin mama vaktinize denk gelmiyorsa netten bul(mesela oğlum yumur-ak tvde u-an balonu seviyor,yada bab- tv bugün benim özel günüm ü
![KK1 :1: :1:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk1.gif)
![KK1 :1: :1:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk1.gif)
)
yada cd sini al.
-oğlum 21 aylık ve kendi kaşık çatalıyla canı isterse yediği için ben yemek yedirirken elini tutup ağzına götürüyorum(aslında biraz zorluyorum)
- gün içinde mutlaka oturduğumuz odada tv sehpasının üzerine tabağına birşeyler koyup bırakırım
yanına süt yada meyve suyu
(bebeğin daha küçük ama ilerisi için fikir bu)
-seninle masaya oturtmaya alıştır
önüne yediklerinizden koy tabi yiyebileceği gibi besinler
bazen yere sofra bezi serip tabağına pilav makarna patates kızarması ayran(bunlar severler genelde)koyup yanına otururum tabi bu arada bende yerim
-dr.umuz derki yemek yerken yada yemekten 1 saat önce sıvı alımı olmasın
aklıma şimdilik bunlar geliyor ama denediğim çok yöntem var
oğlum 4 gün hiçççç birşey yemedi
1 kaşık bile
sadece az az süt içti
ağlamaktan birhal oldum
ve dün 1 öğün bugün 1 öğün yedi
uyanınca belki yer yada yemez
ama şunu öğrendim oğlum azcık yerse bile şükretmeliymişim
hiç yememesi kabus çünkü
birde dr.un şurup -kilo aldırıcı mama vs vs verdimi?
ayyyyy çok uzun olmuş canım ama benimle aynı durumu yaşayan annelere yardımcı olacaksa kendimce fikirleri söylemek istiyorum