Bebek Beslenmesi İştahsız çocuklarımız:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
suanda oglum 2yasinda ve 4 aylik. 2 yasindayken memeden kestim ve yemek yemeye basladi. ondan oncesi hic bisey yemezdim. zorla yedirirdim. onune farkli farkli oyuncaklar atardim o onlarla oyalanirken caktirmadan yedirirdim. obur turlusu hic bisey yemezdi. okadar sinirlerim bozuluyorduki aglardim((( simdi Allaha sukur cok cok iyi, bazen kendisi istiyor yemek ver diyo, sut ver diyo, meyve ver diyo)))))

suanda oglum 2yasinda ve 4 aylik. 2 yasindayken memeden kestim ve yemek yemeye basladi. ondan oncesi hic bisey yemezdim. zorla yedirirdim. onune farkli farkli oyuncaklar atardim o onlarla oyalanirken caktirmadan yedirirdim. obur turlusu hic bisey yemezdi. okadar sinirlerim bozuluyorduki aglardim((( simdi Allaha sukur cok cok iyi, bazen kendisi istiyor yemek ver diyo, sut ver diyo, meyve ver diyo)))))

ne kadar güzel sonunda rahat etmeye başlamışsın canım
umarım bizim çocuklarımızda düzelir

insaallah, duzelir merak etme))) bende bizamanlar derdim ah ah nezaman benimki boyle guzel yemek yiyecek, ogun cok uzak gelirdi bana. ama geldi ve Allaha sukur rahatladim))

canım benim oğlumla 1 ay öncesine kadar çok kusuyordu
günde 3-4kez:(((
dr.umuz reflüden şüphelenmişti ve mide bulantıları olmasın diye kapsül kullandık ve işe yaradı

iştahımız hiç yok!
mama sandalyesinde yediriyorum
ağlıyor öksürüp kendini öğürtüyor
2 gündür sütle doyuyor:43:
ne verirsem yemiyor ve sevmediği süt 2 gündür favorisi

kahvaltıyı ben bile bulamaç yapıyorum hayatım
yumurta,ceviz,pekmez,muz,cicibebe,süt,peynir bazen pekmez yerine bal kaymak
bunları tek yemiyor mecburen bulamaç yapıyorum

çevrende muhakkak iştahlı bebekler vardır
önüne ne gelirse yemeye çalışan bebekler:)
eltimin oğlu 2 yaşında ve bayramda önümüze gelen baklavaları annesi vermedi diye kendi yedi:)))
ben oğluma versem direk ağlıyor
bu yüzden sorun yapma hiçbirşeyi bizim çocuklarımız böyle büyüyecek canım

Tabiki canım yiyen bebek her halinden belli oluyor. Ben kızımın eline elma dilimi veriyorum yesin diye, o oynayıp oraya buraya atıp bana geri veriyor.. Yine de buna şükür.. Allah dermansız dert vermesin.. Sağlıkları yerinde. Reflüden kurtulduğunuza da çok sevindim. :nazar:İnşallah bi daha çıkmaz karşınıza.:nazar:

Tabiki canım yiyen bebek her halinden belli oluyor. Ben kızımın eline elma dilimi veriyorum yesin diye, o oynayıp oraya buraya atıp bana geri veriyor.. Yine de buna şükür.. Allah dermansız dert vermesin.. Sağlıkları yerinde. Reflüden kurtulduğunuza da çok sevindim. :nazar:İnşallah bi daha çıkmaz karşınıza.:nazar:

aynen canım aynennn!
bizimle masaya oturtuyoruz önüne yemek koyuyorum yemekler yerde!
sonrada kalkmaya çalışıyor masadan:(
bende elinde yemeye alışsın diye sürekli birşeyler veriyorum ama yemiyor!
sinirlerim harap ama çok büyük sabırla oğluma yansıtmıyorum
dolup dolup ağlıyorum:14::14:

etrafta bırak aç kalsın yer diyenlere de çok kızıyorum:20:
ben üstelemezsem günlerce aç kalıyor
canım sana bol sabır,yavruna da iştah diliyorum

İştahsız Çocuk

Çocuğunuz, bebeklikten çıkıp 1 yaşını geride bıraktığı sırada iştahındaki azalma dikkatinizi çekebilir. İlk 1 yaş içinde hızla büyüyen bebeğiniz, artık hızlı büyüme dönemini geride bırakmış, kalori gereksinimi azalmıştır. Bu nedenle, eskiden yediği kadar yememeye başlar. Bu durum, çoğu zaman anne babaları endişelendirir, çocuklarının zayıf düşeceğinden büyüyemeyeceğinden korkarlar. �İştahsız çocuk� tanımı, biz çocuk doktorlarının sık karşılaştığı yakınmalardan biridir. Aslında iştahsız denilen çocukların çoğu, eğer bir ateşli hastalık, kansızlık, parazit gibi organik neden yoksa, anne babanın istediği kadar yemeyen, yanlış beslenme alışkanlıklarından etkilenmiş çocuklardır.

Çocuk Beslenmesinde En Sık Yapılan Hatalar Nelerdir?

Aç olmasa da çocuğu yemeye zorlama: Çocuk kendi kişiliğini, bağımsızlığını kanıtlamak ister. Acıktığını veya doyduğunu anlayabilir. Onu zorlarsak, normal açlık / tokluk düzenini kuramaz. İleride yanlış beslenmeden kaynaklanan sorunlar yaşayabilir.

İstemediği gıdaları zorla yedirmeye çalışma: Büyüklerin olduğu gibi çocukların da sevmediği yiyecekler olması normaldir, onun beğenilerine saygı duymalıyız.Temel gıda gruplarından bazı yiyecekleri tüketmesi yeterlidir . ( Örneğin, peynir sevmez ama süt veya yoğurttan gereksinimini karşılar ) Çocuklar, hergün dengeli beslenmezler, bazı gün çok iyi yerler, bazı gün de adeta bir lokma ile günü geçirirler. Sonuçta, eğer büyümesi normalse, gün içinde koşup oynayacak enerjiyi buluyorsa endişeye gerek yoktur.

Çocuğa yanlış örnek oluşturma: Çocuklar, ailedeki beslenme alışkanlıklarından etkilenirler. Süt içmeyen bir anne babanın çocuğuna süt içirmesi veya kendisi kola içerken çocuğa yasaklaması zor olacaktır. Evdeki sağlıklı, dengeli beslenme alışkanlıkları hemen değilse de birgün mutlaka çocuğun tercihlerinde etkili olacaktır.

meyve suyu Fazla süt veya meyve suyu ile iştahın kapanmasına yol açma: Süt, meyve suyu gibi sıvı gıdalar çok miktarda, özellikle öğün öncesinde tüketildiğinde çocuğun iştahını kapatacaktır. Ayrıca, aşırı süt tüketiminin sonucunda anemi gelişip, bu da iştahsızlığa neden olabilir.

porsiyon Çocuğa erişkin porsiyonu sunma: Çocukların yiyebilecekleri miktar sınırlıdır, büyüklerin porsiyonları onlara uymaz. Kendisinin yiyebileceği kadarını tabağına almasına izin vermek, onun alabildiği miktara saygı göstermek uygun olacaktır.

Gıdayı ödül veya ceza olarak kullanma:
Eğer, çocuğa � Sebzeni bitirmeden tatlı yiyemezsin� derseniz, onun alacağı mesaj, sebzenin ancak sonunda bir ödül varsa yenebilecek kötü bir şey olduğudur !

Olumsuz davranışı pekiştirme: Çocuklar, bazen de büyüklerin dikkatini çekmek için yemekteki olumsuz davranışları kullanabilirler. Çünkü, iştahsızlık her zaman anne babanın dikkatini çeker! Eğer, bu tuzağa düşerseniz, çocuğunuz dikkat çektiği için bile iştahsız olabilir. Özellikle sofrada, onun yemedikleri hakkında yorumlar yapmaktan, ısrarcı olmaktan kaçınmak doğru olacaktır.

benimde oğlum 9,5 aylık ve çok iştahsız ne yapacağımı şaşırdım 9.5 kilo ayıyla orantılı anne sütüde alıyor günde 2-3 kere emziriyorum ama emzirmeyle nereye kadar ve çok hareketli bundan dolayı çok yoruluyo uykusu gelince dahada çok hareketli oluyor şimdi bişey öğrendi mama sandalyesinde ayağa kalkıyo bu şekilde hiç yediremiyorum önceden en azında onu bağlıyodum oraya bişiler yediriodum bu durumda hiç yediremiyorum biberonda almıyo zaten kafayı yemek üzereyim denemdiğim mama,muhallebi,çorba kalmadı nerdeysegünde bir iki öğün yiyo ama onuda oyunlarla çok uğraş vererek ben o uğraşada razıyım aman yesin.. ne yapmam lazım bana yardımcı olabilirmisinzzz i

benimde oğlum 9,5 aylık ve çok iştahsız ne yapacağımı şaşırdım 9.5 kilo ayıyla orantılı anne sütüde alıyor günde 2-3 kere emziriyorum ama emzirmeyle nereye kadar ve çok hareketli bundan dolayı çok yoruluyo uykusu gelince dahada çok hareketli oluyor şimdi bişey öğrendi mama sandalyesinde ayağa kalkıyo bu şekilde hiç yediremiyorum önceden en azında onu bağlıyodum oraya bişiler yediriodum bu durumda hiç yediremiyorum biberonda almıyo zaten kafayı yemek üzereyim denemdiğim mama,muhallebi,çorba kalmadı nerdeysegünde bir iki öğün yiyo ama onuda oyunlarla çok uğraş vererek ben o uğraşada razıyım aman yesin.. ne yapmam lazım bana yardımcı olabilirmisinzzz i

canım iştahsız çocuklar böyle:(
ağzını açıp mama vermemizi beklemek yerine ağzını açmamanın yollarını ararlar

patates ve havucu haşlayıp püre yapıp tereyağı ,süt eklerdim içine
oğlum kaşık mamalarından sadece birtanesini beğenirdi ve uzun süre onunla doydu:(
muhallebi yaptım arasıra yaptığım oluryorda hala
ama muhallebi gün içinde verilirse bebek kendini uzun süre tok hissedeceği için yemez
gece yatmadan vermek bana doğru geliyor
biberon sevmiyorsa alıştırma bardağıyla denesen
oğlumda çok sevmezdi biberonu ama pipetli suluğuna hayır demez

canım işine yarar mı bilemiyorum ama zaman zaman denediğim azcıkta olsa işe yarar yöntemler var
-bir kaseye su doldurup bebeğinin elini kaseye sok o suyla oynarken yedirmeye çalış.
eğer kanmazsa suyun içine birşeyler at dikkatini çekecek

- beğendiği programlar varda sizin mama vaktinize denk gelmiyorsa netten bul(mesela oğlum yumur-ak tvde u-an balonu seviyor,yada bab- tv bugün benim özel günüm ü:1::1:)
yada cd sini al.

-oğlum 21 aylık ve kendi kaşık çatalıyla canı isterse yediği için ben yemek yedirirken elini tutup ağzına götürüyorum(aslında biraz zorluyorum)

- gün içinde mutlaka oturduğumuz odada tv sehpasının üzerine tabağına birşeyler koyup bırakırım
yanına süt yada meyve suyu
(bebeğin daha küçük ama ilerisi için fikir bu)

-seninle masaya oturtmaya alıştır
önüne yediklerinizden koy tabi yiyebileceği gibi besinler
bazen yere sofra bezi serip tabağına pilav makarna patates kızarması ayran(bunlar severler genelde)koyup yanına otururum tabi bu arada bende yerim

-dr.umuz derki yemek yerken yada yemekten 1 saat önce sıvı alımı olmasın
aklıma şimdilik bunlar geliyor ama denediğim çok yöntem var

oğlum 4 gün hiçççç birşey yemedi
1 kaşık bile
sadece az az süt içti
ağlamaktan birhal oldum
ve dün 1 öğün bugün 1 öğün yedi
uyanınca belki yer yada yemez
ama şunu öğrendim oğlum azcık yerse bile şükretmeliymişim
hiç yememesi kabus çünkü:(

birde dr.un şurup -kilo aldırıcı mama vs vs verdimi?
ayyyyy çok uzun olmuş canım ama benimle aynı durumu yaşayan annelere yardımcı olacaksa kendimce fikirleri söylemek istiyorum

aynen canım aynennn!
bizimle masaya oturtuyoruz önüne yemek koyuyorum yemekler yerde!
sonrada kalkmaya çalışıyor masadan:(
bende elinde yemeye alışsın diye sürekli birşeyler veriyorum ama yemiyor!
sinirlerim harap ama çok büyük sabırla oğluma yansıtmıyorum
dolup dolup ağlıyorum:14::14:

etrafta bırak aç kalsın yer diyenlere de çok kızıyorum:20:
ben üstelemezsem günlerce aç kalıyor
canım sana bol sabır,yavruna da iştah diliyorum

bu msj ı yazdığımda oğlum elinde hiçbirşey yemiyorken sürekli gözünün önünde duran tabağından artık alıp yemeye başladı ne mutlu:)

benimde 11 aylık oğlum var çok iştahsız 10 kilo sadece biberon mamasıyla bu kilolyu alıyor
sabahları kahvaltısını yapıyor ve sonrası yok
havuç tohumunu denedim 1 hafta gerçekten işe yaradı kendi kendine yemeye başladı ama sadece et türü şeyleri kaşıkla asla bişi yemiyo ve sırf katı beslenincede kabız oluyor
iştah şurubu almayı düşünüyorum

havuç tohumu nedir anlatırmısın? iştahmı açıyo napıyo.

aradaşlar havuç tohumu aldm ama toprağa ekilen tohumdan. ondan başka yok. onu mu kaynatacağız. çalışanlarda bilmiyor.

arkadaşlar allah aşkına yardım edin delircem artık bu çocuklar nasıl aç duruyor yaa.hiç birşey yedireiyorum yardım edin ilaç ot ne olursa lütfen yemeyince gıdada alamıyor sonra çok çabuk hasta oluyor lütfen yardımmmmmmm

doğumda odamıza geldiğimde oğlum avaz avaz bağırıyordu,battaniyeyi yiyiyordu,babası ben gelmeden önceki videolarını çekmişti doğumdan 10 dk sonra parmağına emmeye başlamıştı..Sonraki sadece emzirme süresincede zaman zaman memeyi reddetsede istahı iyiydi,ama ne zaman ek gıdaya başladık ve içgüdüler hep bir yudum daha bir yudum daha derken,çocuklar yemek yememeyi anneye karşı bir koz olarak kullanıyorlar..ve biz de yemedikçe yedirme isteiğimiz ve hatta bazen inadımız ağır basıyor..çünkü işgüdülerimze engel olanmıyoruz.ben velilerime ısrarcı olmayın bir aç kalsa çocuk bir şey olmaz ertesi gün kendisi yemeye çalışacaktır desemde bende bildiklerimi unutuyor ve güdüsel bir anneye dönüşüveriyorum ne yazıkki,bakın ben bir okulöncesieğitimciyim,yemeğini annesi yediren çocukları okul açıldıktan 1 hafta sonra tek tek biliyordum,yemek yemek istemiyorlar sohbet ediyoruz çocuklar neden yemek yemeliyiz dedim,,çocukların bir kaçı sağlığımız için cevabını verdi geri kalanı ne dedi sizce:))) annemiz için yiyiyoruz,onları mutlu etmek için..yani biz anneler çocuğumuza karşı yemek yeme olayını o kadar büyütüyoruz ki onlar bunu çok güzel angılıyor onların iştahı yok değil onlar için yemek yemek anne ile arasında bir güç gösterisi,bazen sıkıcı bir iş canları da çok çabuk sıkılıyor,benim oğlum 15 yaşındaki kız yeğenimin ablasının elinden daha güzel yiyiyor.. ege şu 18 ayını doldurdu,81 cm ve 9.800 çok şükür sağlıklı kiloyu kesinlikle sorun etmiyorum ..ama daha iyi beslenmesini bende her anne gibi istiyorum tabii..sabır sabır ve ısrar etmemek aslında çözüm bu..

öncelikle iştahsız çocuk annelerine bol sabır diliyorum......
oğlum 17 aylık ve çok iştahsız !
yemek yedirme çabalarım ya egenin ağlamasıyla yada benim ağlamamla son buluyor
çok şükür sağlığımız yerinde ama çok zayıf
kilomuz 8.900 boyumuz 78
gelişimi için önemli olan gıdaları nasıl yedirmem gerekiyor şaşırmış durumdayım
çoğu zaman yüksek bir yastığa yatırarak yedirdiğim bile oluyor
mama sandalyesinden kurtulmak için çığlıklar atıyor yada kaşığı gördüğü an elimi ittiriyor
çok sabırlı olmama rağmen sinirlerimin yıprandığını farkediyorum

istedim ki benimle aynı durumda olan annelerle neler yapabiliriz yazışalım
aklımıza gelmemiş tarifler belki işimizi kolaylaştırır:)))

önceliklee kader ortağıyız canımm.bunun nasıl bi sıkıntı olduğunu iyi bilirim.benim oğlum erken doğdu gr gr kilo aldı halen öylee.sanırım çok üzerlerine titriyoruz ondan.bu arada şu dondurulmuş gıdaları önermişti dr
bizimki beğendi balık tavuk falan dene derim.sabırlar görüşürüz

arkadaşlar allah aşkına yardım edin delircem artık bu çocuklar nasıl aç duruyor yaa.hiç birşey yedireiyorum yardım edin ilaç ot ne olursa lütfen yemeyince gıdada alamıyor sonra çok çabuk hasta oluyor lütfen yardımmmmmmm

canım kaç yaşında bebeğin.benimkiside aynıı.
ona göre bişeyler söylicem

ya benim de aselim 20 aylık 9 buçuk kilo boyu 73 ne yapıcagımı bilemiyorum lütfen bana da yardım :(

Arkadaşlar çocuklarınız emiyorsa bence emzirmeyi bitirene kadar sabredin...
Ben de ek gıdaya geçtik geçeli hep yememesinden dertliydim...Taki kızım 24 ayına girdi, memeden kestik..Şimdi 1 hafta oldu ve iştahı inanılmaz derecede açıldı..Bana da hep memeden kesince yer derlerdi inanmazdım ama gerçek oldu..

İnşallah sizin kuzuların iştahı da bir an önce açılır..

benim oğlumda çok iştahsız 17 aylık artık kafayı yiycem çıldırmak üzereyim hiçbirşey yemiyo ve bi gün tüm gün boyunca hiç beslemedim zorlamadım aksam muhallebisini yien yemedi aç yaşıyo resmen ne yaptıysam olmuyo yemiyo öğüre öğüre besliyorum yediği 3,4 kaşığıda kusuyo gerisi geriye eğer oan kusmuyosa dsonraki öğününü beslerken dha ilk kaçıkta öncekini kusuyo üstelik 3,4 saat aralıklarla besliyorum kahvaltı-yoğurt-çorba-muhallabi bu şekilde besliyorum yoğurda bazen meyve koyuyorum 4 öğün ama yemiyo dr götürdüm şurup ilaç bişeyler verdi ama yine aynı kafayı yiycem hergün ağlıyorum hergün baş ağrısı çekiyorum yüzü sapsarı kansızlıktan vitaminsizlikten psikolojim bozuldu artık dayanamıyorum:43::43::43: çooooooook çooookkk zormuş iştahasız bebek...bide en sinir olduğum gidiyo mesela görümcen gecen gün oğlunu besliyodu benimki gitti mama istiyo görümcemde verdi ve yiyodu:53:sonra gittim hemen bende hazırladım çorbasını yok benden yemedim görümcemden yedi oğlunu gördü kıskandımı naptı muhallebisini besledik sonra oğlumdan 1 yas büyük görümcemin oğlu onu göünce hemen yiyo sonra eve geldik ve tabi ciğerlerini çıkarana kadar kustu:( tam düzene girmişti tüm öğünlerini yiyodu o günden sonra iyice aç yaşıyo hiç birşey yemiyo nazar değdi kaynanam ve görümcem zaten hep çocuğuma bed bed baktılar:20: sanmışlardırki hep öyle ama ondan öncede zor besliyodum ama 15 gündür çok rahattım o günden sonra oğlum çok zayıfladı hiçbirşey yemiyo midesi olduğundan şüpelenmeye basladım havalar düzelsin doktora götürücem tekrar fmide filmi çektiricem reflüsü olduğunu düşünüyorum:50:

Son düzenleme:
Back