Bebek Beslenmesi İştahsız çocuklarımız:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
merhaba benim oğlumda 9 aylık beni hiç emmedi doğal olarak mama verdim 3 aylıkken ek gıdalar başladım şunada kavaltısını yapıyor çorbasını yiyor meyve ve yoğurta yiyor fakat gel gelelim ev yemeklerini yada suyunu bir türlü yemiyor anında çıkarıyor nasıl alıştırabilirim bana yardımcı olurmusunuz????

bnm kızımda aynı son günlerde sadece emiyor dişler yüzünden sanırım inşallah düzelir

kızlar patetes haşlayın onu dilimleyip önüne koyun benim kızım yedi.ev makarnası favorisi birde eti top kek meyvelisi.kavunda seviyor.

ben krep yapıyprum sebzeli yoğurt süt yumurta kafama göre işte katıyorum eline veriyorum yiyor deneyin isterseniz
brokoliyi çorba püre yapınca yemiyor suda haşlıyorum bütün olaraqk eline veriyorum küçük küçük sapı hariç yiyor kaşıkla yemeyi sevmiyor çorba falan zor yediriyorum

ne kadar zormuş iştahsız bebek annesi olmak doğdğundan beri zorlayarak karnını doyuruyorum şuan 7 aylık 6.800 gr ek gıdaya geçtik ama tam bir işgence ağzına verdiğim an çıkarıyor uyumadan bir yudum içmiyor mama bu günlerde de diş çıkarıyor daha da kötüleşti iştahı test yaptırdık kansız ve çinko eksikliği çıktı çinko kullanmaya başladık güya o iştahını artırırmış ama değişen bişey olmadı minadex şurubu ben de deneyecem sanırım içinde balıkyağı da var hiç olmazsa omege yağlarını alsın bir de şu havuç tohumunu denemek istiyorum ama nasıl hazırlanıp kullanılacağını bilemiyorum deneyen varsa lütfen tarif etsin aklım durdu artık unutkanlık son safhada psikolojim çok etkileniyor bu durumdan bu arada arkadaşlar bebeklere yaptığımız özel sebze çorbaları muhalebilere de hiç ağzını açmıyor geçen gün kendimize yaptığım yoğurt çorbasnı severek yedi il kez ağzını açtı hayret içinde kaldım sanırım damak tadını arıyor bıcırıklar un çorbasını da bir deneyin derim onu da sevdi gibi hoş ben yedi diyorum ama siz üç dört kaşık olarak anlayın yedirebildklerimi umarım hepimizin bebişlerin şöyle iştahlı iştahlı yedidiğini görürüz

Merhaba arkadaslar..
Bende sizinle ayni durumdayim,malesef cok zor ...
Evet benimde oglum yemiyor..
Su anda 10. ayi bitiriyor, kilosu 9,700 ama son bir aydir yemek olarak hicbir sey yediremiyorum diyebilirim ,hele iki haftadir kasigi gorunce elime vurarak ,agliyor ,ne yapacagimi sasirdim ,cesit cesit yemekler ,meyvalar yapip onune koydugum halde eger cok acsa bir kac kasik yiyip sonrada gene elinin tesi ile vuruyor...
Yemek yedirmek icin onunde bir takla atmadigim kaliyor ,oyuncaklar veriyorum ,konusuyorum ,sarki soyluyorum ,hatta kafama pecete bile koyup dans ediyorum..
Yani biri beni gorse bu kadin gercekden kafayi yemis diyecek herhalde...
son zamanlarda ne oyuncak ,ne dans ,ne sarki hicbiri fayda etmiyor ..
Hadi dis cikariyor istahsiz olur diyorum ,kendi haline birakiyorum ,zorlamiyorum ,acikinca mecbur yer diyorum ,ama aclikdan agliyor ,genede onune yemek gelince yemiyor...
Biberon mamasi veriyorum onu bile 100 cc zor iciyor,doktora goturuyorum ,doktor hicbirseyi yok diyor ,cildiracagim ..
Zaten bu ulkede istedigim birseyi bulmak cok zor ,doktorda ne vitamin veriyor ,nede baska birsey ,burada bebeklere hic bir sey verilmiyor ..
En sonunda oturup agliyorum ,kiyamiyorum ,bu cagda immum sisteminin guclenmesi icin her turlu besine cok ihtiyaclari var ,nasil olacak , nasil yapacagim ,bilemiyorum ...?
Resmen savas veriyorum..
Bir anne icin bu durum nekadar zormus ,allah hepimize sabir ,bebeklerimizede istah versin...

Son düzenleme:
Benim oglum 2 yasinda. 8 9 aylikken tombisti ama bisey yedigindn degil memeye cok duskundu, sutumda vardi ama sonradan azaldi ve oglum zayifladi. Neler vermiyordumki, hic bisey yemezdi yada kusardi yedigini. Cok zor bi durunm, sinir hastasi oldum ciktim(((( 2 yasinda sutten kestim. Simdi eskisine gore cok iyi yinede zorlaniyorum. Yasi 2, kilosu 12.8 boyuda sanirim 87 cm

Merhaba ;
Benim kızım 5 yaşını doldurdu bu yaşına kadar hep yemek problemi yaşadık.Maalesef nasıl başlarsa öye gidiyor.Vitaminlerle destekliyorum.

kızlar ALLAH hepimize öncelikle sabır versin sağlıklı olmalarına şükür etmeliyiz önce benim oğlumda 16 aylık ve emiyor emdiği için yemiyor her halde 16 aylık kilomuz 8 900 felan boyumuzda 74 cm sağlık problemi yok şükür ama yemiyor yedirmeye çalışıyorum yemeyincede moralim bozluyor ne yapsam ayırsam memeden nasıl olur acaba

merhabalar
ben de çocuğu yemeyen annelerdenim.kızım ek gıdaya geçtiğimizden beri hep oyunla yerdi.ağzında saatlerce tutardı.1 kase çobayı 1 saatte içirebilirdik.ama sonunda tükenirdik eşimle.
şimdi kızım 22 aylık ama yememiz düzeldi sayılır.bizim işimize İMUNEX yaradı.kapsülü açıyorum tozunu yiyeceğine karıştırıp veriyorum.hem bağışıklığını güçlendiriyor hem de iştah açıyor.dr. verdi.zaten ilaç değil.içindeki toz sadece ekşi ekmek mayası arkadaşlar.allah yardımcınız olsun.bol şanslar...

bu konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim kendi adıma..bu konuda son derece dertliyim.ne yapacağımı şaşırmış ve sinirlerim harap olmuş durumda.benim gibi sabır taşını bile çatlatan 17 aylık bir oğlum var.boyu 88 cm ve 13,600 gr. şimdi diyeceksinizki kilosu gayet iyi neden yakınıyorsun....

13 aylıkken bir iştahsızlık başladıki dişlerinden dolayı,ondan sonrada huy belledi yemem diye...ne görse alimde tükürük saçmaya başlıyor..kaşığa vuruyor,itiriyor.binbir naz niyazla yemek saatleri işkenceye dönüştü.ve ben her yemek saati yaklaştığında saçlarım bile dikilerek yedirmeye çalışıyorum.ama nafile...denemediğim hiç bir şey kalmadı.eşim dr. çalşıtığı hastanedeki çocuk doktorlarına pedagoglara soruyoruz götürüyoruz.dönemsel bir şey üstüne gitmeyin acıkınca yer.çok üstelerseniz hiç yemez falan dediler. ama annelik içgüdüsü yapamıyorum işte...kendi haline bıraksam 24 saat acıkmıyor...

oğlum tam bir aydır yemek olarak hiç bir şey yemedi.kavanoz mamalarının meyveli olanlarından günde bir iki tane yiyior ondada binbir şebeklikle zar zor...etraf darma duman olarak..bende uyuda biberonuna devam sütünün içine biraz terayğ yada kaymak,biraz bal,biraz labne,bir yumurtanın sarısını,azıcık polen bal karışımı,bir iki kaşıkta imikli ballı toz mamadan koyup veriyorum.böylece kahvaltıda yediremediğim şeyleri yedirmiş oluyorum.

birde bıldırcın yumurtası kullanıyorum tavuk yumurtasına oranla 8-9 kat daha protein selenyum vs.. içeriyor...

mesela bu gün köfte yaptım birde makarna yaptım.birazdan uyanınca alıp parka gideceğiz prda bakınırken çaktırmadan yedireceğim,tabii yerse..geçen gün parkta yedirmiştim.ama havalar soğuyunca ne yapçaz kara kara düşünüyorum...
inşallah dr.dediği gibi dönemsel bir şeydir yoksa dayanacak gücüm kalmadı.....

allah hepimize kolaylık versin,yemeyen çocuk çok zorluyor insanı....

benim kızım 23 aylık inanılmaz iştahsız tadına bakmadan yemem diyor çorba yemek istemiyor yoğurt yemiyor meyve yemiyor napıcağımı şaşırdım bütün gün aç sevdiği hiç bişey yok off ne zormuş sinirlerim çok bozuk yemek yemeyince oturup ağlıyorum

merhaba arkadaşlar.sitenize yeni kayıt oldum.
11 aylık oğlum var.10 kilo ve 78 cm boy.doğduğunda emmek istemedi 6 ay sağıp verdim.tam ek gıdaya geçtik diye sevinecektim oğlumun iştahı gitti.son 1 aydır resmen deli oluyorum.sabah kahvaltınısı yiyor öğle yemeğine gelince resmen evde savaş çıkıyor.sonuç zorla yedirdiğim çocuğum kusuyor.artık zarar vermeye başladım.doktorlar kendi haline bırakın diyorlar ama aç olduğunu bildiğim halde bırakamıyorum.ne yapacağımı bilmiyorum.pütürlü gelince ağzına hepten çıkarıyo.bugünden itibaren serbest bırakmaya karar verdim.benim için çok zor oldu.onu zorlamamak için sıktım kendimi.çocuklar anneden ilgi görmek için annenin zaaflarını yakalarlarmış.bunun için yemek istemezlermiş.yemek yemediğinde tabağı önünden kaldırıp çocukla bi süre ilgilenmemek gerekirmiş.bilmiyorum ne kadar doğru ama ben deniyecem.çünkü gerçekten oğlum ben ısrar ettikçe iştahsızlaştı.önceden itiraz ediyordu ama yiyorduda.şimdi kesinlikle beni gördüğü yerde kaçıyo yemek saatlarinde.allah hepimize kolaylık versin.iyi günler

benim oglum 26 aylik. dogdugundan beri emme dahil olmak üzere hep pesinden kostum yesin diye. valla psikologa bile gittim istahsizligindan dolayi yipranan sinirlerimden. söylenen su ki bir gün yemez ikinci gün yemedigi günün kalorisini de toparlar. hatta oglum krese gidiyor. orada iyi yiyor diyorlar. 3 gün kresde yiyorsa 4 gün evde benle ve evde oldugu günler toplamda bir porsiyon etmeyecek miktarda yiyor...artik ara ögün falan kasmiyorum normal ögünleiri yesin yeter diyorum ama iste...2 ögün tamam yemiyorsan yeme inebilirsin sandalyenden diyorsam 3. ögün artik dayanamiyorum artik...istahi ara ara aciliyor ama cözemedim nerden kaynaklaniyor. yemek olarak da degisiyor zevkleri dönem dönem. mantari seviyor diyor corbasini yapmayi bile ögrendim... her cocugun zorlugu var elbet ama istahsiz cocuk büyütmeyen cocuk büyüttüm demesin bence de..

merhaba toriiii
seni çok iyi anlıyorum aynı durum benimde başımda maalesef.ama bi sitede şunu okudum.bebekler anneleri yemek yedirirken bebekleriyle çok fazla ilgilendikleri için bu durumu kullanıyorlarmış.onunla oyun oynaman şarkı söylemen vs bebek senin zaafını yakalamış oluyor.bebeğin yemek yemediği zaman tabağını önünden al ve onunla bi süre ilgilenme.kendi azğzını açmadıkça zorla açtırma ağzını.yemek sendromu başlıyormuş yoksa.ben 11 aylık bebeğim için 2 gündür deniyorum ve şaşırtıcı bir biçimde acıkınca arkamdan mama diye ağlamaya başlıyor.ve koca kaseleri yemeğe başladı.bende seninle aynıydım her öğünde bende o da ağlıyorduk.ama bıraktım artık arkasından koşmayı.yemek saati geçince bir sonraki yemek saatine kadar verme bişey.bak nasıl yemeye başlicak.nacizane fikrimdir.kendini hırpalama derim.bebeğinin sağlıklı bir psikolojiye sahip olabilmesi için sana ihtiyacı var.

bu durumu yaşayan anneler sizlere bolllll sabır diliyorum..................
oğlumun iştahsızlığı yüzünden çok ağladım halada ağladığım oluyor
sinirlerim yıprandı artık!!

bu konuyu açtığımda oğlum iştahsızdı ama şimdi hem iştahsız hem sinirli((
2 yaş sendromu denilen olay sayesinde dahada zor geçiyor yemek vakitleri
elimde kaşığı görsün elime vuruyor,bağrınıyor,kafasını çeviriyor

bu kadar strese rağmen oğlumun kilo alımı beni sevindiriyor
20 aylık 12.700 olduk

kalorisi fazla olan gıdalara ağırlık verdim

oooooff...yiyen çocuğu büyütmeye ne var..hergün ne yedirsem diye düşünmekten canım çıkıyo..zorlamamak en iyisi sanırım..ama ana yüreği aç bırakmaya içim el vermiyorki..napıcam yaaa...

Bende sizdenim kizlar benim kizimda 4,5 yasinda 15 kilo istahsiz artik son care doktora götürdüm doktorda acliktan hicbir cocuk ölmedi seninkinede birsey olmaz bol bol icecek ver vitamin icecekleri o alir zaten vucudunun ihtiyacini dedi birde obez sagliksiz sisman cocugun olmasindansa saglikli ve zayif olmasi daha iyidir dedi kapiyi gösterdi bana bende artik kizim ne seviyorsa onu yediriyorum ve bol bol multivitamin icecekleri iciriyorum....

Canım Oğluşuna kocaman MAŞALLAH, güzel kilo almış.. Bende kızıma kalorili şeyler vermeye çalışıyorum, birde kusmasa iyi kilo alırdı.. Bizde 16,5 aylık olduk daha 11 kiloyu yeni gördük. Benim kız şimdiden başladı inatlaşmaya..birde önümüzde 2 yaş var off ki ne offff.
Bizim bi sorunumuzda hala kahvaltıyı bulamaç yemesi. Aslında bi yöne iyi oluyor içine kalorili şeyleri katabiliyorum ama ilerde normal kahvaltı yapmazsa diye korkularım da var(

canım benim oğlumla 1 ay öncesine kadar çok kusuyordu
günde 3-4kez((
dr.umuz reflüden şüphelenmişti ve mide bulantıları olmasın diye kapsül kullandık ve işe yaradı

iştahımız hiç yok!
mama sandalyesinde yediriyorum
ağlıyor öksürüp kendini öğürtüyor
2 gündür sütle doyuyor
ne verirsem yemiyor ve sevmediği süt 2 gündür favorisi

kahvaltıyı ben bile bulamaç yapıyorum hayatım
yumurta,ceviz,pekmez,muz,cicibebe,süt,peynir bazen pekmez yerine bal kaymak
bunları tek yemiyor mecburen bulamaç yapıyorum

çevrende muhakkak iştahlı bebekler vardır
önüne ne gelirse yemeye çalışan bebekler:)
eltimin oğlu 2 yaşında ve bayramda önümüze gelen baklavaları annesi vermedi diye kendi yedi:)))
ben oğluma versem direk ağlıyor
bu yüzden sorun yapma hiçbirşeyi bizim çocuklarımız böyle büyüyecek canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…