Bebek Beslenmesi İştahsız çocuklarımız:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

AysunEge

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2008
2.834
3
0
Tekirdağ
öncelikle iştahsız çocuk annelerine bol sabır diliyorum......
oğlum 17 aylık ve çok iştahsız !
yemek yedirme çabalarım ya egenin ağlamasıyla yada benim ağlamamla son buluyor
çok şükür sağlığımız yerinde ama çok zayıf
kilomuz 8.900 boyumuz 78
gelişimi için önemli olan gıdaları nasıl yedirmem gerekiyor şaşırmış durumdayım
çoğu zaman yüksek bir yastığa yatırarak yedirdiğim bile oluyor
mama sandalyesinden kurtulmak için çığlıklar atıyor yada kaşığı gördüğü an elimi ittiriyor
çok sabırlı olmama rağmen sinirlerimin yıprandığını farkediyorum

istedim ki benimle aynı durumda olan annelerle neler yapabiliriz yazışalım
aklımıza gelmemiş tarifler belki işimizi kolaylaştırır:)))

oğlum hala çok iştahsız... beş yaşında 16 kilo boyu da 113 cm... küçükkken balkona çıkartırdım o etrafa bakarken çaktırmadan yedirirdim ya da bilgisayarı açardım... bir kase çorbayı bile bitirmez yerse bir yada iki köfte yer... neyse ki öğretmenlerinden çekindiği için okulda yiyor bugün okulu başladı iştahı biraz düzene girer artık :D

Benim kızım henüz 13 aylık oda iştahsız (dı):nazar: Şimdi çok şükür maşallah diyim iyi sayılır.:nazar: Geçen ay Arısütü-bal-polen karışımı aldım çocuklar için olanından. 2 günde bir 1 çay kaşığı kadar sabah aç karnına veriyorum. Faydasını görmeye başladım. İştahsız bebek gerçekten çok zor. Birde ben çabuk sinirlenen bi yapıya sahibim, düşünün halimi. Sinirlerim harap olmuştu... Ama yine de bi kaç kez dışında zorla yedirmedim. Şimdi önce istemiyor yemeyi sonra yemeye başlıyor ve böyle böyle bir kaseye yakın yiyor. Buna şükür.

8 aylık bebeğim bar 8 kilo iştahsız ve zayıf

ben çok araştırdım nasıl açarım iştahını diye havuç tohumu buldum 1 çay kaşığı havuç tohumunu 1 çay bardağı kaynamış suya atıyorum 10 dk demleyip tok karnına içiriyorum

faydası oluyor gerçektende tavsiye ederim

bide ben 2 saate 1 yediriyordum şimdi 3 saate çıkardım bu şekilde daha iyi yiyor çünkü acıkıyor

benimde 11 aylık oğlum var çok iştahsız 10 kilo sadece biberon mamasıyla bu kilolyu alıyor
sabahları kahvaltısını yapıyor ve sonrası yok
havuç tohumunu denedim 1 hafta gerçekten işe yaradı kendi kendine yemeye başladı ama sadece et türü şeyleri kaşıkla asla bişi yemiyo ve sırf katı beslenincede kabız oluyor
iştah şurubu almayı düşünüyorum

oğlum hala çok iştahsız... beş yaşında 16 kilo boyu da 113 cm... küçükkken balkona çıkartırdım o etrafa bakarken çaktırmadan yedirirdim ya da bilgisayarı açardım... bir kase çorbayı bile bitirmez yerse bir yada iki köfte yer... neyse ki öğretmenlerinden çekindiği için okulda yiyor bugün okulu başladı iştahı biraz düzene girer artık :D
umarım iştahı düzelirde biraz rahat edersiniz
benimde denemediğim yol kalmadı sanırım ama malesef çözümünü bulamadım
Benim kızım henüz 13 aylık oda iştahsız (dı):nazar: Şimdi çok şükür maşallah diyim iyi sayılır.:nazar: Geçen ay Arısütü-bal-polen karışımı aldım çocuklar için olanından. 2 günde bir 1 çay kaşığı kadar sabah aç karnına veriyorum. Faydasını görmeye başladım. İştahsız bebek gerçekten çok zor. Birde ben çabuk sinirlenen bi yapıya sahibim, düşünün halimi. Sinirlerim harap olmuştu... Ama yine de bi kaç kez dışında zorla yedirmedim. Şimdi önce istemiyor yemeyi sonra yemeye başlıyor ve böyle böyle bir kaseye yakın yiyor. Buna şükür.
arkadaşımdan duymuştum arı polenini
peki aktardan mı aldınız?
dr.unuza danıştınız mı?
bende bir ara düşünmüştüm ama zararı olur mu diye almamıştım
8 aylık bebeğim bar 8 kilo iştahsız ve zayıf

ben çok araştırdım nasıl açarım iştahını diye havuç tohumu buldum 1 çay kaşığı havuç tohumunu 1 çay bardağı kaynamış suya atıyorum 10 dk demleyip tok karnına içiriyorum

faydası oluyor gerçektende tavsiye ederim

bide ben 2 saate 1 yediriyordum şimdi 3 saate çıkardım bu şekilde daha iyi yiyor çünkü acıkıyor

oğluma günde 3 öğün olarak bile denedim ama olumsuz!

benimde 11 aylık oğlum var çok iştahsız 10 kilo sadece biberon mamasıyla bu kilolyu alıyor
sabahları kahvaltısını yapıyor ve sonrası yok
havuç tohumunu denedim 1 hafta gerçekten işe yaradı kendi kendine yemeye başladı ama sadece et türü şeyleri kaşıkla asla bişi yemiyo ve sırf katı beslenincede kabız oluyor
iştah şurubu almayı düşünüyorum

iştah şurupları bizde işe yaramadı
hatta 2 tane hala kullandığımız şurup var
oğlumda çorbanın içinde kıyma varsa ağzından çıkartır
eğer şansım varsada yerse azcık köfteyi elinde yer
çorbalarında da genelde et suyu tavuk suyu şeklinde yapıyorum

çevremde mama mama diye annesinin peşinde koşan yada her kaşığı reddetmeden yiyen çocukları gördükçe özeniyorum

aysuncum benım oglumda bıdahakı ay 3 yasına gırcek herseyı yer hayır demez agzı boş durmaz dr vıtamınde vermıyor herseyı yıyor dıye.balık kızaetırım balıgın yagını cok sever ekmekle bandıra bandıra yer ama yok kılo almıyor almak ıstemıyor bunyesı hala 13.100 artık takmıyorum saglıklı olması daha ıyı benım ıcın

oğlunuzun herşeyi yemesi mükemmel(maşallah)
tabi sağlıklı olsunlar en başta
ama bizim sorunumuz hiçbirşeyi yememesi:(
keşke yediği halde kilo almasa ,bunu sorun etmezdim
ama gelişimi için tüketmesi gereken gıdalar var

arkadaşımdan duymuştum arı polenini
peki aktardan mı aldınız?
dr.unuza danıştınız mı?
bende bir ara düşünmüştüm ama zararı olur mu diye almamıştım

Evet aktardan aldım.Doktora danışmadım açıkcası.. Çünkü genelde hemen vitamin şurupları filan yazıyorlar. İlk 1-2 gün verip bikaç gün vermedim herhangibir yan etki, bi değişiklik olup olmadığını gözlemledim. Çok şükür olmadı. Ve devam ediyorum. Keçi boynuzu pekmezi de almıştım ishal yaptı bıraktım. Yazın ağır geldi sanırım. kışın vermeyi düşünüyorum tekrar.

umarım iştahı açılır üzmez seni annesi:)
zor bir durum şu iştahsızlık!

bu arada iştahsız bebeklerimize yaptığımız tarifleri paylaşsak
sütü 1 hafta sevdirmiştim egeye ama sonrasında istememeye başladı
meyvesine cicibebe,muz süt,ceviz,pekmez koyup vermeye çalışıyorum
tahıllı kaşık mamasını a--amilin jun-or sütüyle yapıp gece yatmadan bunu vermeye çalışıyorum
çorbasına değişik sebzeler koyup et suyu yada tavuk suyuyla karıştırıp deniyorum
yumurtasını yemiyorsa terbiyeli çorba yapıyorum
kek,poğaça veriyorum gün içinde birşey yemediyse
vs vs......
ama biliyorsunuz ki yemekle alakaları olmadığından ya birkaç kaşık yada reddediyor
balığı yemiyor çorbasını yapıyorum,balığıda blendırdan geçirip çorbanın içine atıyorum

canım yaa seni okadar iyi anlıyorumki neler çektim şu iştahsızlıktan.benimki emiyor emdiği içinde fazla yemiyor.doktor gelişim geriliği var dedi birsürü tesler yapıldı çok şükür bişey çıkmadı şu an 18 aylık 9200 80cm.

ben bi ara minadex kullandım 3gün içinde etkisini göstermeye başlamıştı ama şimdi şurupta içmiyor.benim tek önerebileceğim şey zorlama yemezse kaldır yemesin ama ara öğünleride kaldır diğer öğünde saldırıyorlar.bakıyorum diş çıkarıyor öğle yemeğinden önceki öğünü hemen kaldırıyorum yoksa yemek hiç yemiyor.birde kendileri yiyince cesaretleniyorlar.şu yuvarlak makarnalar varya parmaklarına geçirerek yemeyi çok seviyor kızım.köfteyide kendi yerse seviyor.birde ben yoğurdu evde yapıyorum içine çilekli nesquik koyuyorum severek yiyor..
iştahsızlık karşısında yaptığım tek şey zorlamıyorum birde abur cubur vermiyorum..

minad-x ve diğer iştah şuruplarını denedik hayatım ama hiçbirinden yarar göremedim
evt bende ara öğünleri kaldırdım hatta 3 öğün verdim sadece ama bilirsin ki tüm gün aç kalmak istiyorlar
bu kadar çaresiz kalacağımı hiç düşünmemiştim
ne denediysem yok!
dr.umuz ist.da reflü ve gastroloji dr.una yönlendirdi bizi
hiçbir belirtimiz yok çok şükür ama içimiz rahat etsin diye gidicez
nasıl zor bir durumdur bu allahım ya...
hep söylerim allahım kimseye iştahsız çocuk vermesin çok çok çok zorrr

ah arkadaşlar bazılarınız daha yaşını doldurmamış çocukların kilolarından şikayetçi benim oğlum 3 yaşında ve hala 11 kg görmedik 10.7 10.6 böyle işte çok şükür sağlık problemi yok ama yemiyor ne yapayım zorlasam çıkarıyor dr vitamin veriyor onuda içiremiyorum öyle işte artık bıraktım acıktım deyince veriyor doydum deyince bırakıyorum

merhaba aysun bebeğini mama sandalyesi dışınıda başka bir yerde beslemeye çalıştınmı hiç benim 23 aylık bir oğlum var mama sandalyesine oturtmaya kalktığımda çığlıklar atıyıor otursa bile yemiyoıdu çünkü hiç iyi anımız yok orda:)
tüm öğünlerimizi benimle yemek masamızda yiyoruz birde benim oğlum kesinlikle akşam yemek yemez o yü<den yemek türü şeyleri öğle uykusundan önce yediriyorum akşamları muhallebi yada sevdiği reddetmeyecceği şeyleri yediriyoruz(köfte pilav vs)
iştah şurupları bizde hiçişe yaramadı kara üzüm pekmezini içiremedik ama keçiboynuzı pekmezine bayıldı saldırıyor görünce tadı aynı çikolata gibi ve sanırım iştahınıda açtı çünkü masa örtüsünü elimde görür görmez hemen sandalyeye çıkıyor yemeğini getirmemi bekliyor ve mutlaka yemek yedirirken taze sıkılmış karışık meyve suyu hazırlıyorum onlarda sanırım iştahını açıyor

denedim hayatım ama nerde oturuyorsa ordan kalkmaya çalışıyor
çoğu zaman yüksek yastığa yatırıp vermeye çalışıyorum
ama 17 aylık ne zamana kadar böyle yatarak yiyecek
ve pütürlü yerken tıkanıyor haliyle
eline veriyorum yemiyor

keçiboynuzu pekmezi hiç vermedim,dut pekmezi veriyorum egeye,meyvesine karıştırıyorum
kesinlikle alıp denicem, ege de sevebilir
maşallah diyorum oğluna......
ben oğlumun benden su dışında birşey istediğini görmedim
ama çevremde iştahla yemek yiyen çocukları gördükçe çok özeniyorum

Back