• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi iştahsız bebeklerin annelerinden fikirler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

erdemix

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2007
277
126
648
İstanbul
arkadaşlar kızım 1 yaşında ve o kadar az şey yiyorki ve kızımda kaşık fobisimidir nedir kesinlikle kaşıkla yemiyor zorlamadım sıcak versem ağlardıki çok dikkat ediyorum rengarenk silikon kaşıkları var yinede uzun süredir kaşık almıyor herşey elimle o yüzden hiç çorba yediremiyorum inanın çorbaların tanelerini şehriye buğday pirinç kıyma elimle taze fasulye yemeği elimle o kadar zorlanıyorumki makarna mantı ikiside sade pilav yemek istiyor o yüzden de hep kabız kayısıda elimle kompostosunu içmiyor iştahsız bebeklere uygulayıp işinize yarayan fikirlerinizi paylaşmak istiyorum ben de söylim kızım kaşık almadığı için tarhana çorbasını bardakta içirdim 2.3 yudum içti gerçi ama bide oyuncağını yıkadım renkli küp içine üzüm taneleri koydum yedi bide sofrada avcumun içine küçük parçalar koyuyorum köfte ekmek gibi ordan alıp kendi yemeğe çalışıyor gerçi yine 1.2 lokma belki sizinde böyle fikirleriniz vardır bide patates püresi çok seviyor haşlayıp içine bol kaşar süt ve tereyağ koyuyorum peynir yesin diye bide kızım kan damlasını çok severdi ferrum artık doktorumuz verme dedi şişesine pekmez doldurdum yine damla gibi vericektim ama 2 seferden sonra anladı içmiyor bide benim kızım mama sandalyesinde değilde normal sandalyede oturup yemeği seviyor büyüdü sanki bide yer sofrası boyuna göreya bayılıyor gerçi bi müddet sonra sıkılıp üstüne çıkıp oturmak istiyor arkadaşlar kaşık konusunda ne yapmalıyım bide o bana yedirmeye çalışırdı o sırada ben onun ağzına verirdim şimdi oruçda tutuyorum sürekli ağzıma vermek istiyor kendi eliyle kaşık tutmayı çok seviyor ben verince yemiyor tekrar değişik kaşıklar alcam

canım benim kızda da kaşık fobisi olmuştu. dr. eline ver kaşığı önüne yemeği koy dedi. yaptım ben de. 11 aylıktan beridir kendi çok güzel kaşık çatal kullanabiliyor. benden kaşıkla bir tek sabah bulamacını yiyor şimdi. hala iki üç kaşık, çok açsa birkaç kaşık yiyor. az ama en azından saatlerce savaş vermekten kurtuldum. zamanımı ve enerjimi artık daha çok entellektüel gelişimi ve kaliteli zaman geçirmek için kullanmak istiyorum. çoğu zaman çorba içmiyor, sulu yemek yemiyor eline bişeyler veriyorum az ama ısıra ısıra yiyor. bazen pilav ve çorba kaşıklar. danette kutusunu eline alır kaşıkla dökmeden bir güzel yarım kutu yer. o yüzden saklıyorum onu. artık büyüdüğü için zorlasam da yemiyor nasılsa, ben de dediğim gibi savaşmıyorum artık.
seninki de büyümüş artık, bence bir de önüne koyup eline kaşık vermeyi dene ve ısrar etme.ilkten çok döküp saçacak. ben az uğraşmadım temizlikle, hala da uğraşırım. mama sandalyesinin altına sofra bezi sererim. ama en azından , en nefret ettiğim şey, birkaç yıl daha bir kaşık yedirmek için peşinden koşmayacağım. benm kardeşimin 9 ve 3 yaşında oğulları var öyle hep kendi yedirir. seneye daha rahat ederim diye düşünüyorum. ilk kaşık eline verdiğim 2 ay hiç kilo almadı ama zaten az alıyordu. ondan sonra da benden kaşık almamaya başladı. çok açsa oyunla falan.
unutma beslenme de çok önemli ama 1 yaşından sonra 1 yaşından önceki gibi en önemli konu değil. bir kısırdöngü oluyor, ondan düşünce olarak kurtulduğun zaman senin rahatlığın bebeğini de olumlu etkiliyor.
bazı çocuklar fazla kişilikli ve inatçı oluyor, herşeyi kendi yapmak istiyor. benim kızım öyle. o yüzden yemeğini de kendi yiyor

ben yemek aralarını uzun tutuorum mesela uyanıyo genelde uykusunu alınca neşeli oluyo oynuorum 1saat falan, snra biraz meyve veriorum yada meyve suyu meyve acıktırıyo, yarım saat sonra çok aç oluyo, tabi bazen bizimde çöpe gidiyo kaseler o zaman ekmek salatalık domates veriorum eline kendi baya yiyo,ben kaşıkla beslemeye ve de pütürlülere erken başlamanın çok olumlu etkilediini düşünüorum 4. aydan beri küçük patates havuç pirinç verdim

Back