- 12 Haziran 2023
- 13
- 2
- 31
- Konu Sahibi husnaasaglam
Merhaba arkadaşlar. 10 aylık bir bebeğim var. Ek gıdaya geçtiğimizden beri aşırı iştahsız. Hiç bir şeyi sevmiyor. Bu arada ek gıdaya doktor önerisiyle tam olarak 5,5 aylıkken ufak ufak sebze tadımlarıyla başladık 3 gün kuralıyla. Çalışıyorum zaten,sütüm çok azaldı sağıp bırakamıyorum artık. Mamaya geçtik. Mamayı bile içmiyor doğru dürüst. 4 saat aç kalıp 50 ml mamayı bile zar zor içirdiğimiz oluyor. Hal böyleyken yiyip içmediğii için sürekli kabız. O da ayrıca zorluyor çocuğumu Ek gıda konusunda farklı tarifler denedim olmadı. BLW yapayım dedim olmadı. Direkt kilitliyor ağzını. Uzun süre aç bıraktım olmadı. 2-3 aydır doğru düzgün kilo bile almıyor. Boyu 73 cm kilosu 8600 . Diş çıkarma desek 6. aydan beridir hiç mi fırsat vermez iştaha bu diş çıkarma işi. İki arkadasımın da benimkiyle akran bebekleri var. Onlar gayet iyi iştahlı maşallah. 3 doktorla görüstüm. Üçüde bişey yapamıyoruz bu durumlarda dedi. D vit , B12 değerleri iyi.Birazcık kansızlığımız var. Ama kansızlık olsa bile bu kadar mı iştahsız eder bi çocuğu. Doktora diyorum ki benim derdim çok yesin, çok kilo alsın değil. Damağı tatlara alışsın, en azından günlük yoğurt,yumurta , et yesin 2-3 kaşık bile yes yeter diyorum. Ama yok yok yok. Sizden ricam bu durumdan bildiğiniz bir çıkış yolu var mı? Bu durumu yaşayıpta düzelen var mı? Ya da herhangi bir iştah açacak yöntem, takviye, şurup. Öneri ve yorumlarınızı esirgemeyin lütfen
Son düzenleme: