• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Iştah

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

artesk85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2010
357
2
46
Diğer
kızalr ya kızım 5 aya gırecek sadece anne sütü veriyorum şu an .. biz birşeyle ryerken çok dikketli bakıor sankı ısathına gelıor gıbı ne dersınz yanında yememeye calsıyoruz ama bazende olmuor ılla yemek zorunda kalıoruz yedgıımız seyı zuatıncada uzanıor yemek ıstıyor ... canı çekiormudur

türk halkı olarak anlamamız gereken bişi var bir çocuğun istediği her zaman onun için en iyisi değildir. kayınvalidem de 5 aylık torununa (görümcemin oğlu) tatlı dahil ne yese ağzına sokuyordu. görümcem kızınca da canı çekmiştir diye fıırçalıyordu görümcemi. yine sen bilirsin ama canı çekmiş olsa da bebeğe yemek tattırmanın doğru olmadığını düşünenlerdenim..

merhaba o daha çok küçük biz bebeğimizi yemek yaparken yada yemek yerken hep yanımızda tuttuk bebeğim 6 ayı 10 gün filan geçti işte 10 gündür muhallebi ve meyve suyuyla başladık.5 aylıktan sonra bebekler her buldukları şeyi ağızlarına sokmak isterler tanıma amaçlı bilinçli yapmazlar.daha yemeğin ne olduğunu bilmediği için canları istemez keşfetmeye çalışırlar.Sütün geliyorsa ki ne mutlu sana bana sadece anne sütüyle beşleyebiliyoruz bebeklerimizi. bence devam et 6 ay sadece anne sütü ver.Eski bir inaçtır bebeğin canı çeker nefsi bizi boğar.

merhaba o daha çok küçük biz bebeğimizi yemek yaparken yada yemek yerken hep yanımızda tuttuk bebeğim 6 ayı 10 gün filan geçti işte 10 gündür muhallebi ve meyve suyuyla başladık.5 aylıktan sonra bebekler her buldukları şeyi ağızlarına sokmak isterler tanıma amaçlı bilinçli yapmazlar.daha yemeğin ne olduğunu bilmediği için canları istemez keşfetmeye çalışırlar.Sütün geliyorsa ki ne mutlu sana bana sadece anne sütüyle beşleyebiliyoruz bebeklerimizi. bence devam et 6 ay sadece anne sütü ver.Eski bir inaçtır bebeğin canı çeker nefsi bizi boğar.

çok ilginçbi lafmış ne demek? anlayamadım ya da gece gece kafam basmadı :D

bebekler bu dönemlerde çevreyi ağzı ile tanımaya çalışırlar. her gördüklerini ağızlarına almak, emmek isterler.(gelişimin temel ilkelerindendir) yani canı çektiği için değil.(zaten bilmedikleri bir şeyi canları çekemez sanırım) zaten az kalmış 1 ay sonra yeni tadlara geçeceksiniz.

sagolun arkadaslar bızdede buyukler oldugu ıcın onlar dıyor hep aman goturun canı cekıor faln dıye ...bende uzuluyorum oyleedır dıye ınanınkı agzı sulanıor atılıor ya ama dedıgınız gıbı bılmedıgı seyı de nasıl canı ceker kı

o lafı anneannemden duydum bende. ilk bebeğim yemek yerken sürekli bizlere bakıyordu anneannemde öle söledi annemle biz güldük tabi.anlamı birinin karşısında onun canın isticeği şeyi yersen günah olur.onun günahını almış olursun muş..eskiden anadoluda böle düşünürlermiş.

Back