• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iştah atakları

Harpy

Today is a gift, thats why they call it PRESENT
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
6.924
13.305
448
42
merhaba arkadaşlar bebeğim 4.5 aylık oldu ama ben hala doğum kilomdan tek gram veremedim hatta aldım biraz.. üstüne üstlük akşam yemeğinden sonra tatlı krizim tutuyor gözüm dönüyor ne yiyeceğimi şaşırıyorum.. bu akşam özellikle hiçbişey almadım yememek için ama son 15 dkdır mutfakta dört dönüyorum en sonunda ballı süt yaptım onu içtim şimdi daha iyiyim ama böyle giderse kilo vermek hayal..
siz nasıl kontrol ediyorsunuz iştahınızı?
ve böyle durumlarda yediğiniz iştahınızı bastıran bişey, bir tarif var mı?

valla canım ben aşırı iştahlı biriyimdir..yani bıraksam dünyaları yerim öyle pis boğaz iştahım var.

ama kilolu olduğumda çok mutsuz oluyorum:50:
boyumla kilom arasında en azından 10 fark olacak..tartıda onu görmeden içim rahat etmiyor.giydiğimi beğenmiyor aynalara küsüyorum.bi yeni evlendiğimd ekilo almıştım hemen diyete başladım spor yaptım verdim.
bide doğumdan sonra hemen başladım spora,tatlı yemedim hiç,kepekli ekmek yedim günde 2 dilim sadece.18 kilo almıştım.eski halime dönmem 3-4 ayı buldu ama dönene kadar içimde ne fırtınalar koptu..ayna karşısına geçip geçip ağladım ne biçim vücut diye:43:
eşim çok kızıyordu kendini neden harab ediyorsun diye.
daha yeni doğum yaptın 1 sene süre ver kendine dedi ama yok..mutlu olmuyordum.
iştahımı dizginleyen,idareme hakim olmama sebep tek şey kilolu olunca mutsuz olmam..

benimde3 aya yakın oldu ama hala çok kiloluyum. ve benimde canım hep tatlı istiyor.
kafayı yemek üzereyim!!!
zayıfları çok kıskanıyorummmmmm :47:

benimde3 aya yakın oldu ama hala çok kiloluyum. ve benimde canım hep tatlı istiyor.
kafayı yemek üzereyim!!!
zayıfları çok kıskanıyorummmmmm :47:

evet yaa aynen ben de.. özellikle kollarında minicik bir bebekle tığ gibi dolaşıyorlar ya kafa göz giresim geliyor :47: nasıl yapıyor insanlar aklım almıyor..

valla canım ben aşırı iştahlı biriyimdir..yani bıraksam dünyaları yerim öyle pis boğaz iştahım var.

ama kilolu olduğumda çok mutsuz oluyorum:50:
boyumla kilom arasında en azından 10 fark olacak..tartıda onu görmeden içim rahat etmiyor.giydiğimi beğenmiyor aynalara küsüyorum.bi yeni evlendiğimd ekilo almıştım hemen diyete başladım spor yaptım verdim.
bide doğumdan sonra hemen başladım spora,tatlı yemedim hiç,kepekli ekmek yedim günde 2 dilim sadece.18 kilo almıştım.eski halime dönmem 3-4 ayı buldu ama dönene kadar içimde ne fırtınalar koptu..ayna karşısına geçip geçip ağladım ne biçim vücut diye:43:
eşim çok kızıyordu kendini neden harab ediyorsun diye.
daha yeni doğum yaptın 1 sene süre ver kendine dedi ama yok..mutlu olmuyordum.
iştahımı dizginleyen,idareme hakim olmama sebep tek şey kilolu olunca mutsuz olmam..

canım başarabiliyorsan ne mutlu sana.. benim iştahım irademi bastırıyor.. her gün karar veriyorum bu akşam tatlı yok diye askam yine gözüm dönüyor.. ben de nefret ediyorum bu vicudumdan ama kendime hakim olamıyorum..

2buçuk ay önce doğum yaptım. hamilelikte bile bu kadar tatlı yiyesim yoktu. tüm gün dört dönüyorum çikolatanın etrafında. mutfağa gidiyorum yok yemiycem diyorum geri dönüyorum, bir iki çüncüde bir bakıyorum kavanozun dibine gelmişim :) aslında çok kilom yok ama böyle giderse.... acaba geçici bir durum mu yoksa aslında ben çok iştahsız biriyimdir. ne oldu böyle anlamıyorum...

2buçuk ay önce doğum yaptım. hamilelikte bile bu kadar tatlı yiyesim yoktu. tüm gün dört dönüyorum çikolatanın etrafında. mutfağa gidiyorum yok yemiycem diyorum geri dönüyorum, bir iki çüncüde bir bakıyorum kavanozun dibine gelmişim :) aslında çok kilom yok ama böyle giderse.... acaba geçici bir durum mu yoksa aslında ben çok iştahsız biriyimdir. ne oldu böyle anlamıyorum...

ben emzirmekten kaynaklandığını düşünüyorum.. emzirdikçe acıkıyorum çünkü.. normalde ben de yemek yemeyi sevsem de tatlıyla çok aram yoktur ama şimdi kriz gibi geçen akşam saat 11de az daha talı yapacaktım kendimi zor tuttum :D inşallah geçicidir yoksa ben 100 kiloya dayanıcam..

herkesin bi derdi var ben de zayıflıktan şikayetçiyim,doğumdan sonra aldığım tüm kiloları verdim malesef.45 kiloyla hamile kalmıştım 63le doğum yaptım şimdi 48e kadar düştüm malesef :( ben de tekrardan nasıl kilo alacam onu düşünüyorum kara kara.hamileyken iştahım çok açıktı,geceleri sabaha kadar yerdim :) şimdi su bile canım istemiyor emzirmeme rağmen.arada bir tatlı çikolata canım çekiyor o kadar.ama ben doğumdan sonra 55 gün günde 4-5defa hastaneye gittim geldim oğlum küvözde kaldı 55 gün.stres sinir yorgunluk,doğumdan sonra dinlenememe derken tığ gibi oldum malesef :) nasıl kilo alacam bilmiyorum...

2,5 ay oldu doğum yapalı iştahım çok açık ve boğazımdan hiç kısmıyorum ne canım çekerse yiyorum ve kilo veriyorum :37: hamilelik öncesi kilomdan 2 fazlam kaldı :8: emzirirken ve bebeğimle ilgilenirken çok terliyorum ya ondan kaynaklanıyor ya da bünyeyle alakalı

benım kızımda 5 buçuk aylık prensesim var doğum boyunca 6 kilo aldım 54 le hamıle kaldım 60 la doğuma girdim eve geldığım gün tartıldım 57 dım sevındım kalır dıye nerdeeeeee 3 hafta sonra bır baktım 54 snra 53 :) 52 :) derken suan 49 kıloyum ben sadece tatlı konusunda dıkkat edıyorum aşırı yağlı yıyemıyorum oldum olası ama en azından 55 te kalsaydım atletık bır yapım var yüzüm kemıklı yanı kılo verınce olmuyo benden bu konudan müzdaribim

ya tamam da şimdi konuylane alakası var biz burda ne diyoruz siz ne diyorsunuz kardeşim.. :37: ağız tadıyla bi şişko muhabbeti yapamicakmıyız.. siz ayrı konu açın canım bizi kilolarımızla baş başabırakın :30: :60:

doğumdan çıktığımda kilo fazlam yoktu,çünkü hamileliimin ilk döneminde tam 10 kilo verdim...
şimdi aşırı derecede tatlı istiyor canım,hemde tatlıya hiç düşkün biri değilken....
diğer doğumumdada aynı şeyleri yaşadım,kilo fazlam çok değildi ama emzirirken çok iştahlıydım,bu aralar frenlemeliyim kendimi...

ya tamam da şimdi konuylane alakası var biz burda ne diyoruz siz ne diyorsunuz kardeşim.. :37: ağız tadıyla bi şişko muhabbeti yapamicakmıyız.. siz ayrı konu açın canım bizi kilolarımızla baş başabırakın :30: :60:

özür dilerim canım sadece şişkolar yazabılır dıye baslık yok bende nisbet olsun dıye yazmamıstım bende zayıflıktan müzdarıbım dıye not dusmusum farkındaysann valla sılıcemde nerden sılınıyo

sanirim adet olamadigini icin tatli istegi.
kan sekeri dusunce de beyin tatli istiyor
ac kalmamak en iyisi :)
ben de konu actim ama baktim burda acilmis zaten...
yemek yiyip zayif kalanlara imreniyorum.
esim guzellik uzmani
tahmin edersiniz bakimini, girdigi ortamlari, arkadaslarini ve eslerini
yaninda durmak istemiyorum
beni ciplak gormesin
yanlardan etler firlamis durumda
offffff

kızlar bende sizinle aynı sorunları yasadım yasıyorumda hamileliğimde sadece 8 kilo aldım ve dogumla beraber hepsi gitti nerdeyse gorenler sen dogum yapmıs gibi değilsin dediler sonra uykusuz geceler duzensiz yemeler surekli acıkmalar tatlı istemeler yarım saatte bir gelen aclık atakları tabi dogumda almadıgım kiloyu dogumdan sonra almaya basladım hamileliğimden bile fazla kiloya ulastım ve dr gittim seker insulin direnci testlerimi yaptırdım ve insulin direncimin oldugunu gordum hemde yuksek derecedeydi suan 1 sene olcak dr verdiği ilacımı duzenli kullanıyorum istah kesici ve diyet yaparken istahımı kontrol etmeme yardımcı oluyor sizde bi dr kontrolune gidin ihmal etmeyin bu insulın direnci ilerde kadınlarda sık gorulen hamile kalmayı zorlastıran pko ya neden oluyor oglum suan 25 aylık ve biz ikinci bebeği istiyoruz fakat şeker direncinden dolayı pkom oldugu için hamile kalamıyorum :50:

kızlar bende sizinle aynı sorunları yasadım yasıyorumda hamileliğimde sadece 8 kilo aldım ve dogumla beraber hepsi gitti nerdeyse gorenler sen dogum yapmıs gibi değilsin dediler sonra uykusuz geceler duzensiz yemeler surekli acıkmalar tatlı istemeler yarım saatte bir gelen aclık atakları tabi dogumda almadıgım kiloyu dogumdan sonra almaya basladım hamileliğimden bile fazla kiloya ulastım ve dr gittim seker insulin direnci testlerimi yaptırdım ve insulin direncimin oldugunu gordum hemde yuksek derecedeydi suan 1 sene olcak dr verdiği ilacımı duzenli kullanıyorum istah kesici ve diyet yaparken istahımı kontrol etmeme yardımcı oluyor sizde bi dr kontrolune gidin ihmal etmeyin bu insulın direnci ilerde kadınlarda sık gorulen hamile kalmayı zorlastıran pko ya neden oluyor oglum suan 25 aylık ve biz ikinci bebeği istiyoruz fakat şeker direncinden dolayı pkom oldugu için hamile kalamıyorum :50:

ben,m ailemdede diyaabet yaygın,annem ve abim sürekli insülin almak zorundalar...ya şkerli şeyler diyince aklım başımdan gidiyor,benimde şüphelerim var,en yakın zamanda test yaptırmalıyım...

ben,m ailemdede diyaabet yaygın,annem ve abim sürekli insülin almak zorundalar...ya şkerli şeyler diyince aklım başımdan gidiyor,benimde şüphelerim var,en yakın zamanda test yaptırmalıyım...

yaptır canım ihmal etme benim ailemdede genetik malesef hem sekerine hem insulin direncine baktır sadece seker dersen insulın direncine bakmaz belki dr asıl onemli olan o direnc:9:

Hakikaten ne kötü bir durum bu, tam kilo vermeye başlamıştım bir hafta içinde ikinci kilomu da verecektim bir açlık açlık ve birden bire başladı günlerce mutfaktan çıkamadım. Sanki yıllardır birşey yemiyormuşum da yemezsem ölecekmişim gibi :( Haliyle bir haftada iki kilo vermek yerine 10 günde 2 kilo aldım. Adet döneminden hemen 1-2 gün sonra başladı bu durum şimdide bir haftadır uğraşıyorum tık yok.. Keşke görmüş geçirmiş birileri çıksa da sizin şu durumunuz bundandır şundandır bende de oldu şöyle oldu da geçti filan dese..

evet yaa aynen ben de.. özellikle kollarında minicik bir bebekle tığ gibi dolaşıyorlar ya kafa göz giresim geliyor :47: nasıl yapıyor insanlar aklım almıyor..
Canım benim ya güldürdün beni.:60: Bende de var birkaç kilo fazla. Ama dert etmiyorum o kadar. Emziriyoruz nihayetinde, diyet yapmamız doğru olmaz. Yani ben öyle düşünüyorum. Zayıflayacağız diye başka sorunlar çıkar ortaya.
Sütün iyiyse gerisini takma bence. Verirsin. İnsanlar kaç kilolardan kaç kilolara düşüyor. Biz neden yapamayalım.ohcanımadeysinin eşinin dediği gibi biraz zaman tanıyalım kendimize.

ben emzirmekten kaynaklandığını düşünüyorum.. emzirdikçe acıkıyorum çünkü.. normalde ben de yemek yemeyi sevsem de tatlıyla çok aram yoktur ama şimdi kriz gibi geçen akşam saat 11de az daha talı yapacaktım kendimi zor tuttum :D inşallah geçicidir yoksa ben 100 kiloya dayanıcam..
Canım kilo vermek için çabalama ama almamak için çabalayabilirsin biraz. Bende böyle iştah atakları yok. Zar zor yiyorum sütüm olsun diye.

Yine güldürdün beni..:60::60:

Back