• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi İştah açtırmak için önerileriniz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
selam kizlar
benim 4 yasinda kizim var boyu 1.02 cm kilosu 15,cok zayif tek ögün yiyor evde ,zorlayinca agliyor mizmizlaniyor acmiyor agzini yada geri cikariyor.cogu yemekleri yemiyor ,cocuklarin sevebilecegi patates kizartmasi,makarna felan hic yemiyor,cikolatayi seviyor almiyorum bazen o bile fayda etmiyor yine yemiyor cocuk.gözlerin alti morlasdi,doktor normal diyor hareketinden bisey kaybetmiyorsa doyuyordur diyor ama ben 2-3 kg almasini istiyorum ne önerirsiniz ,lütfen yardimci olun onunla yasitlar 19 kglardalar yemekleri cok güzel yiyolar ama benim kiz böyle degil,cocuklari görünce yer diyorum yok hic fayda etmiyor bana ne önerirsiniz istahinin acilmasi icin​

Aynı şekilde benimde kızım 4.5 yaşında ama 15 kilo benimde yapmadığım şey kalmadı ama artık bıktım çünki bu benim ikinci ilk kızımda aynıydı buda aynı hiç bir şey yemiyolar yemek yemek işkence gibi geliyo.Allah yardımcımız olsun bizede bol bol sabır versin

Ben kahvaltı sonrası veriyorum.Önce verirsem iştahı kapanır belki.Harnup pekmezi diye konu açılmış oraya bi göz at istersen.

bal+arı sütü+polen karışımı kullanıyorum 6 aydır şükürle rolsun yemesi düzene girdi 1 ayda 350 gr almış birde vitagil kullanıyorum zor zamanlarda

kılzar dr bana dediki eline ver kaşığı çatalı kendi yesin döksün saçsın ama hiç karışma..1 yudum yemese bile 30 dk sonra kaldır. ve sadece 3 öğün yedir..durmadan aralarda doyurmaya çalışma..yarım elma ver,yerse yer memezse hiç bulaşma dedi.3 gün içiniz kan ağlar belki ama 15 gün böyle yap bak nasıl yiyopr göreceksin dedi..sabrettik eşimde bende..yemekte ne varsa onu koyduk yediyse yedi,yemediyse zorlamadık...1 haftaya kalmadan kendi yemeye başladı,bizim elimizden yemiyor..çorbaları falan ekmekli 2 tabak yiyor(dilimi ısırayım maşallah)..inşallah nazar değmez..
her öğünü yiyor ve acıkıyor gelip mama yicem diye mutfağa götürüyor..aç karına önüne tahin pekmez karışı koyuyorum,kaşıkla yiyor.gerçekten iştahı açıldı.
allahım inşaşlah böyle devam eder.

kılzar dr bana dediki eline ver kaşığı çatalı kendi yesin döksün saçsın ama hiç karışma..1 yudum yemese bile 30 dk sonra kaldır. ve sadece 3 öğün yedir..durmadan aralarda doyurmaya çalışma..yarım elma ver,yerse yer memezse hiç bulaşma dedi.3 gün içiniz kan ağlar belki ama 15 gün böyle yap bak nasıl yiyopr göreceksin dedi..sabrettik eşimde bende..yemekte ne varsa onu koyduk yediyse yedi,yemediyse zorlamadık...1 haftaya kalmadan kendi yemeye başladı,bizim elimizden yemiyor..çorbaları falan ekmekli 2 tabak yiyor(dilimi ısırayım maşallah)..inşallah nazar değmez..
her öğünü yiyor ve acıkıyor gelip mama yicem diye mutfağa götürüyor..aç karına önüne tahin pekmez karışı koyuyorum,kaşıkla yiyor.gerçekten iştahı açıldı.
allahım inşaşlah böyle devam eder.

kaç yaşında çocuğunuz?
benim oğlum 2 yaşında,85 cm 12 kilo,bir yaşında 10a yakındı..hep iştahsız bi çocuk oldu.minadex şrup veriorum biraz fayda etti,yine sadece önceden yediği şeyleri ben yedirirsem yiyor.oyunla konuşarak hiç değilse ağzını açıyo..ama ben yedirmeden bütün gün kuru ekmek kemirir ,çubuk kraker yer ,yemek yiine yemez diye aç kalmasın diye hep yedirmeye uğraşıyorum..çorbaya ekmek doğrayıp yada ekmeği batırarak hiç bşey yemez.ağzına alsada hemen çıkarır. tek çeşit yer,küçük kızarmış köfteleri seviyo,ekmek sadece kabuğu çıtırsa:)..çorbalar blenderla ,sebze yemez.geçen kış ıspanak lahana blenderla yediriyodum şşmdi onları da yemio..ayranı çok sever yediği tek faydalı şeyde o.salam sucuk sosis sever aç kalmasın diye yapıyorum arada mecburen.
yaptığınız gibi kendisi yerse yer yemezse yedrmeye çalışmıym mi hiç,kararsıızm

21 aylık 87 cm 11.700 dü en son ama 11.700 e dr un tavsiyesine uyduktan sonra ulaştı
inanki bizimkide öyleydi
çubuk kraker yesin,ağzına göre olacak,beğenmezse hepsini çıkarır ağzından...
bebe büskivisi alıyorum ama arada veriyorum düzenli yedirmiyorum ona kalsa bulduğunda kutuyu bitirir..bizde faydalı yesin,kiloda alsın istiyoruz..
dediğim gibi dayandık sabrettik,yemezse hiç zorlamadık
şuan çatalı kaşığı çok güzel kullanarak yiyor

mesela zor kahvaltı yaptırırdım önceden şimdi uyanır uyanmaz kavtı deyip(kahvaltı demek) mutfağa gidiyor.eğer ondan önce uyanıp hazırlamadıysam sabırsızlanıyor
peynir yicem yumurta yicem diyor,beğendiği peynirleri alıyoruz(labne,kaşar,örgü)herhafta değişik alıyoruzki bıkmasın.

az önce kahvaltıdan kalktı kendi başına omlet,3 dilim kaşar,2 zeytin yedi.1 dilim ekmeği bala bandırarak yedi.üstüne 1 bardak süt içti:nazar::nazar::nazar:

Allahım rüya gibi geliyor inşallah böyle devam eder.nazar değmesin,kendimde nazar değireceğim diye korkuyorum.

önce ana öğünle karnını doyurmasını bekliyorum abur cubur çubuk,kek yiyecekse de yemekten sonra veriyorum

taze meyve suyunuda yemeklerden sonra sıkıyorum,önce içerse iştah kapatırmış..boğazına kadar tok olsa yine içer ona dayanamaz

Son düzenleme:
Back