• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşsizlik...

İşkur üyeliğim var bir kaç tane kursa ön başvuru yaptım da ama onlarda da işleyiş hakkında hiç bir fikrim yok biraz araştırmam gerekiyor sanırım. Mek/özel politika kurslarına depil de iş başı eğitim programlarına mı katılmalıyım yani?

Ben işbaşı eğitim programı diye bir şeye dahil olan arkadaşlarımı biliyorum. yaşınız 15 ile 25 arasında olmalı galiba. İşbaşı eğitimi için. Tanıdığınız 2'de fazla sigortalı elaman çalıştıran bir yer var ise oraya gidin ne olduğunu oranın farketmez fabrika, kuaför, mağaza vb. belgeleri işkurdan alın doldurun tanıdığınız ise işe bile gitmenize gerek olmadan aylık almış oluyorsunuz 5-6 ay. :)

U.s polo, beymen gibi yerler yine yorucu ama part çalışırsanız belki iyi olur sizin için. İş arama ve bulamama süreci çok yıpratıcı..

markettede çalıştım garsonlukta yaptım inşaat ofisinde de çalıştım hem evliydim hemde çalıştım çok az vaktim kalmasına ragmen kpssye çalıştım(özel sektörde çalışırken) yılmadım çok şükür atandım. gündüz çalışıp gecede ders çalışabilirsiniz işten 9 da çıksanız 12 ye kadar ders çalışssanız bile size yeter ama önce inanmak gerekli tabi.

Eşim universite mezunu olarak 2. Universitesini okurken cagri merkezinde ise basladi, mezun olunca da devam etti.
1 yil sonra takim lideri, ondan 1 yil sonra da supervisor oldu, sonra sektor degistirdi o ayri, ama onunla ise baslayan ve devam edenlerin cogu su an cok iyi pozisyonlardalar (cagri merkezi direktoru, genel mudur, pazarlama muduru vs vs)
Yani bazen (ozellikle de genc ve yeni mezunken) ise iyi kotu diye bakmamak lazim, eger kurumsal bir sirkete girer ve fark yaratirsaniz kisa surede yukselirsiniz. Biraz sabir, biraz da is istir demek lazım... maalesef piyasa cok kötu, ben de 10 yillik deneyimimle aylarca issiz kaldim ve eski calisma arkadaslarimla basladik yeni bir ise, yoksa muhtemelen hala issizdim.

Merhaba, ya ben yeni mezun sayılırım iş tecrübem yok yani, ben de iş arıyorum. Bu çağrı merkezi işlerine genelde önyargıyla yaklaşıyorum, çok fazla ilan var çağrı merkezi için ama. Kurumsal yerlere bile çağrı merkezi işi için önyargım var. İktisat (ekonomi) mezunuyum, okuduğum bölümle de alaksız bir iş o ama. Kariyer yapmak mümkün mü çağrı merkezlerinde? Yoksa hiç bulaşma mı dersiniz? Turkcell'den falan bazen arıyorlar çağrı merkezi işi için, telefonu bile açmıyorum.

çabalamaktan bıkmayın. illa da okuduğum bölüm deyip diğer işleri geri çevirmeyin. zamanla belki yeni fırsatlar çıkar. bir de kredi sigortanız başlamadan istenmez ödeme

Merhaba, ya ben yeni mezun sayılırım iş tecrübem yok yani, ben de iş arıyorum. Bu çağrı merkezi işlerine genelde önyargıyla yaklaşıyorum, çok fazla ilan var çağrı merkezi için ama. Kurumsal yerlere bile çağrı merkezi işi için önyargım var. İktisat (ekonomi) mezunuyum, okuduğum bölümle de alaksız bir iş o ama. Kariyer yapmak mümkün mü çağrı merkezlerinde? Yoksa hiç bulaşma mı dersiniz? Turkcell'den falan bazen arıyorlar çağrı merkezi işi için, telefonu bile açmıyorum.

eğer turkcell global bilgiden arıyorlarsa ben kabul ederdim,
ama outsource firmalara hiç bulaşmamak gerek,
turkcell satışı, superonline pazarlaması vs vs yaptıran küçük çağrı merkezleri var aman diyim, paranı bile alamazsın.
eğer çağrı merkezi işine girilecekse assistt (turk telekomun çağrı merkezi), global, vodafone, banka ve sigorta şirketlerinin genel müdürlüğüne bağlı çağrı merkezlerine girmek mantıklı.
iş bankası çağrı merkezinde çalışanlar genel olarak memnunlar mesela.
bence her türlü beklemekten iyidir,
servis var, yemek var, bazılarında özel sağlık sigortası gibi yan haklar var, hangi şirket veriyor ki bunları?

eğer turkcell global bilgiden arıyorlarsa ben kabul ederdim,
ama outsource firmalara hiç bulaşmamak gerek,
turkcell satışı, superonline pazarlaması vs vs yaptıran küçük çağrı merkezleri var aman diyim, paranı bile alamazsın.
eğer çağrı merkezi işine girilecekse assistt (turk telekomun çağrı merkezi), global, vodafone, banka ve sigorta şirketlerinin genel müdürlüğüne bağlı çağrı merkezlerine girmek mantıklı.
iş bankası çağrı merkezinde çalışanlar genel olarak memnunlar mesela.
bence her türlü beklemekten iyidir,
servis var, yemek var, bazılarında özel sağlık sigortası gibi yan haklar var, hangi şirket veriyor ki bunları?
beni yazın 2-3 kere turkcell'den aradılar ama superonline satışı içindi, zaten o nedenle düşünmedim. geçen gün tekrar aradılar onu açmadım o ne içindi bilmiyorum. ben telefonda satış yapabilecek bir insan değilim mesela, hani aranırsınız bazen, bilmem ne satışı içindir genelde insanlar küfredip kapatır :) o işe hiç gelemem. ama mesela müşteri hizmetleridir, adamın bi problemi vardır mesela interneti gitmiştir, bişey soracaktır, arızası vardır ya da bankalar için adam arar kartımdan fazla para çekilmiş der, birşeyler sorar falan onları yapabilirim. ama öyle ürün var onu satalım olayını yapamam.

dediğiniz doğru yani.

beni yazın 2-3 kere turkcell'den aradılar ama superonline satışı içindi, zaten o nedenle düşünmedim. geçen gün tekrar aradılar onu açmadım o ne içindi bilmiyorum. ben telefonda satış yapabilecek bir insan değilim mesela, hani aranırsınız bazen, bilmem ne satışı içindir genelde insanlar küfredip kapatır :) o işe hiç gelemem. ama mesela müşteri hizmetleridir, adamın bi problemi vardır mesela interneti gitmiştir, bişey soracaktır, arızası vardır ya da bankalar için adam arar kartımdan fazla para çekilmiş der, birşeyler sorar falan onları yapabilirim. ama öyle ürün var onu satalım olayını yapamam.

dediğiniz doğru yani.

aman aman diyim, telesatış işi hem zor, hem stresli, hem de o işi yapan küçük firmalar tam kan emici, sabah 7 akşam 7 haftada 6 gün çalıştırır, asgari ücret verir onu de burnundan getirirler, kendi adıma öyle bir yerde çalışmaktansa markette reyon görevlisi olarak çalışırım, daha önü açık, daha az stresli iş, o derece...
dediğim gibi, globalin inbound çağrı merkeziyse güzel bir fırsat olabilir, vardiyalı ama en azından günde 8 saatten fazla çalışmazsın, maaşın düzenli yatar, servisin, yemeğin sorun olmaz, şirket içi kariyer fırsatlarını değerlendirme şansın olur. bu arada eşim arvato ve comdata da iyidir dedi, ama banka çağrı merkezleri dışında en iyileri global ve assistt miş.

Back