- 5 Ağustos 2022
- 693
- 874
-
- Konu Sahibi Nevisahsinamunhasirr
Hanımlar merhaba; Derdim işsizlik.
27 yaşında, üniversite mezunu, görece okuyan araştıran biriyim.
Kpss'de alanımda alım çok az atanamıyorum. Yüksek lisans yapıp akademiden devam edeyim diyorum herkes kadro bulamazsın torpil dönüyor diyor. Özel sektörde birkaç yerde çalıştım ama uzun saatler çalışıp asgari ücret kazanıyordum hiç memnun değildim şuan iş de bulamıyorum halihazırda işsizim. Güzellik uzmanlığı, protez tırnak gibi bir kursa gidip bari bu sektöre gireyim en azından önü açık, işi öğrendikten sonra da kendime bir yer açarım diye düşünüyorum.
Sıfırdan bir meslek öğrenmek için yaşım geç mi? Sizce yapabilir miyim? Ve düşündüğüm gibi güzellik sektörünün önü açık mı? Düşüncelerinizi merak ediyorum benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Çok teşekkür iyi dilekleriniz içinBizim burada hep yan yana kuaför ve kafe var.
Kuaför derken güzellik salonu,protez tırnak,epilasyon vs. yapıyorlar.
O kadar dükkan var gene de tıklım tıklım hepsi.
Demek ki çok popüler bir sektör.
Allahım yardımcınız olsun gönlünüze göre versin inşallah arkadaşım.
Tabi ilk etapta çalışan olarak başlayıp tecrübe, müşteri portföyü ve para biriktirmem gerek. Haklısınız kolay değil zaten kolay hiçbir şey kalmadıGüzellik sektörünün önü yatırım yapacak paran varsa açık
Çoğu insan sağlığı ile ilgili uygulamalar ve bu tip yerlere giderken markalaşmış, teçhizatı tam ve ortamı nezih yerleri tercih ediyoruz. Kendi işinin sahibi değil de bu alanda çalışan olacaksan o da bir tercihtir. Şu anda herkese verilen meslek tavsiyesi de bu yönde olduğu için bu alanda çalışanların da büyük bir tecrübeleri yoksa çok büyük maaşlar alacağını sanmıyorum. Bir de insanla uğraşmak, hizmet sektörü kolay değil, memnun etmek zor, ağır işler bunlar ve biraz da erken yaşta başlanması gerek diye düşünüyorum. Mesleğiniz nedir bilmiyorum ama onu ilerletmek şu zamandan sonra daha iyidir bence. Kpss zor bir şey ama kurumsal bir şirkette orta ölçekli bir eleman tecrübesi doğrultusunda iyi paralar kazanabiliyor, 28 yıl bu şekilde çalıştım. Bu ülkede sıfırdan meslek öğrenmek, tecrübe edinmek, sonrada kendine ait bir işletme açmak ekonominin şu durumunda çok çok zor.
Motive edici yorumunuz için çok teşekkürlerYasiniz hic gec degil. Zamaninda ayni yoldan kendim de gectim. İyi bir uniden mezunum ama gozum hep zanaatteydi, 26 yasinda meslegimi ogrenmeye basladim, ciraklik donemimdeki heyecan ve tutkum inanilmaz seviyedeydi. Ben bunu o okullari zorla okurken hic yasamamistim. Ailem okul okumaya, diploma sahibi olmaya cok takintiliydi ve beni ilgi alanlarimda hic desteklemediler. Hobi olarak bile yapmak ders calisma zamanindan calmak gibi dusunuyorlardi. Dolayisiyla kendi yolumu cizmek icin uzun yillar bekledim. İste cocuguma yapmayacagim seylerden sadece birinin aci ama gercek dersi
Bence oncelikle hangi sektorun ruhunuzu da doyuracagina karar verin. Yemek, guzellik, bilisim vs. bir suru secenek var. Artik meslek sahibi olmak eskisinden daha kolay, o yuzden gec diye bir sey yok
İç mimarım. Bizim okulda 27sinden 30undan sonra 2. Üniversite okuyan bile vardı. He gitti yine aşakasız bir iş yapıyor simdi muhtemelem bu da sinmedi içine 35inden sonra çini yapmaya başladı mesela. Hicbişey için geç değildirHanımlar merhaba; Derdim işsizlik.
Kpss'de alanımda alım çok az atanamıyorum. Yüksek lisans yapıp akademiden devam edeyim diyorum herkes kadro bulamazsın torpil dönüyor diyor. Özel sektörde birkaç yerde çalıştım ama uzun saatler çalışıp asgari ücret kazanıyordum hiç memnun değildim şuan iş de bulamıyorum halihazırda işsizim. Güzellik uzmanlığı, protez tırnak gibi bir kursa gidip bari bu sektöre gireyim en azından önü açık, işi öğrendikten sonra da kendime bir yer açarım diye düşünüyorum.
Sıfırdan bir meslek öğrenmek için yaşım geç mi? Sizce yapabilir miyim? Ve düşündüğüm gibi güzellik sektörünün önü açık mı? Düşüncelerinizi merak ediyorum benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Suan ne işle uğrasıyorsunuz merak ettim zanaat demişsinizYasiniz hic gec degil. Zamaninda ayni yoldan kendim de gectim. İyi bir uniden mezunum ama gozum hep zanaatteydi, 26 yasinda meslegimi ogrenmeye basladim, ciraklik donemimdeki heyecan ve tutkum inanilmaz seviyedeydi. Ben bunu o okullari zorla okurken hic yasamamistim. Ailem okul okumaya, diploma sahibi olmaya cok takintiliydi ve beni ilgi alanlarimda hic desteklemediler. Hobi olarak bile yapmak ders calisma zamanindan calmak gibi dusunuyorlardi. Dolayisiyla kendi yolumu cizmek icin uzun yillar bekledim. İste cocuguma yapmayacagim seylerden sadece birinin aci ama gercek dersi
Bence oncelikle hangi sektorun ruhunuzu da doyuracagina karar verin. Yemek, guzellik, bilisim vs. bir suru secenek var. Artik meslek sahibi olmak eskisinden daha kolay, o yuzden gec diye bir sey yok
Tabi ilk etapta çalışan olarak başlayıp tecrübe, müşteri portföyü ve para biriktirmem gerek. Haklısınız kolay değil zaten kolay hiçbir şey kalmadıçok teşekkürler yorumunuz için
Asla geç değil...Gidin öğrenin...hatta kalıcı makyaj, epilasyon kurslarına gidin mutlaka iş bulursunuz gayet önü acik ve getirisi cok olan bir meslek dalı bence.Hanımlar merhaba; Derdim işsizlik.
Çok teşekkürlerİç mimarım. Bizim okulda 27sinden 30undan sonra 2. Üniversite okuyan bile vardı. He gitti yine aşakasız bir iş yapıyor simdi muhtemelem bu da sinmedi içine 35inden sonra çini yapmaya başladı mesela. Hicbişey için geç değildir
Çok teşekkürlerAlan seçmek en zoru kendini geliştirmek en kolayı lojistik okudum çok farklı bir alandayim çok severek okudum iş buldum şükür ama sevmedim düşün neyi severek yaparsın ve öğren bir an önce
İyi dilekleriniz için teşekkürlerÇevremde çok var güzellik sektörüne yönelen, sitede bir ablamız var 45 yaşından sonra belediyenin kuaförlük kurslarına gitti, hepimiz ayakta alkışladık yakın bir yerde güzel bir dükkan açtı ilaveten özel kurslara gitti ama gördük ki kursla olmuyormuş, biri manikürcü diğeri epilasyonda çalışan iki personel aldı yanına, üçüncü sene sonunda dükkanı kapattı. Temel neden çalışanlarının kendisinden tecrübeli olmasıydı sektörde elemanlarından kötü kazıklar yedi. Sonra da artan dükkan maliyetlerine yetişemedi. Başka bir arkadaşım epilasyon ve cilt bakımı işine girdi, onun eşi çok destekledi yurt dışına gidip eğitim aldı ama burada işler düşündüğü gibi olmadı, dört yıl farklı kurumlarda çalıştı sonra kendi işini kurdu ama o da dükkan maliyetlerine yetişemedi, sonunda kendi mesleği olan muhasebeye geri döndü. Olumlu örneklerde var tabi ama genel olarak ekonomi çok kötü, kadınlar bakımdan vazgeçmese de maliyetler çok ağır ve bu konularda sayısız girişimci var. Meslek öğrenmek her zaman mümkün asla geç değil ama bizim ülkemizde onu kazanca çevirmek çok zorlu bir yol umarım gönlünüzce olur her şey
Bende önü açık diye düşünüyorum. Çok teşekkürlerAsla geç değil...Gidin öğrenin...hatta kalıcı makyaj, epilasyon kurslarına gidin mutlaka iş bulursunuz gayet önü acik ve getirisi cok olan bir meslek dalı bence.
Oku oku oku dediler okuduk. Okumak 5 para etmez olduKonunuzu takipteyim. Aynı şeyleri bende kafamda planlıyorum sadece yaşa takıyorum yaşım 28.
Mesleğiniz nedirOku oku oku dediler okuduk. Okumak 5 para etmez oldubulunduğum şehirde öğretmenlere özel sektörde asgari ücretin altı teklif ediliyor zoruma gidiyor. En azından meslek edinip daha iyi kazanabilirim diye düşünüyorum inşallah da öyle olur birbirimize destek olalım, birbirimizi motive edelim sizde araştırın bir yerden başlamak lazım umarım her şey gönlünüzce olur
Öğretmenim ( Felsefe Grubu)Mesleğiniz nedir