• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşsiz, Toto - Lotocu, borçlu, sorumsuz Kocam.. :(

melodram81

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2008
16
0
86
İzmir
Merhaba arkadaşlar (bitaz uzun ama ne yapayım çok doluyum diyecekleriniz benim için çooook öneml)

Ben 2007 yazında evlendim
şu anda evliliğim sürmekte ama ne sürmek senağlama

her şey 2006 Mart ayında bana görücü gelmesiyle başladı
ilk başta ondan çok etkilendim,nişanlılık süresince de bu hoşlantı devam etti, gözüm ondan başka hiç bir şey görmedi. kaydirigubbakcemile4 "Aşkın gözü kör olur" derler ya aynen öyle. :teytey:
her pazar günü çıkıyorduk,Çağ kebabları yiyorduk hesapları visa kartı ile ödüyordu kaydirigubbakcemile3

kendisi tek çocuk, 5 evleri,Kira gelirleri var
kira derdim olmayacak,annemle aynı şehirde olacam gurbet olmayacak diye annem ve ben çok sevinerek bu duruma olur dedik kaydirigubbakcemile5

erkek kardeşim ve babam ise çekinik halde idiler. kötükedihüso

fakat şimdi düşünüyorumda nasıl körmüşüm senağlama

aslında ilk arıza nişanlılık dönemimizde verdi,
bana sormadan ben begenmeden gitmişler salon,oturma odası takımlarını almışlar eve bi güzel yerleştirmişler,yerleştirdikten sonra biz çok uygun bir şey bulduk kaçırmamak için hemen aldık v.s. diye laflarla karşıma çıktılar
ilerde durumumuz düzelince daha iyisini alırız v.s. dediler.

babam çok sinirlendi, benim gözüm kör olduğundan onu ben sakinleştirdim.
v.s. çok durum oldu en basitini anlatıım :oklava:

düğüne yaklaştıkça bazı hadiseler oldu
en sonunda erkek kardeşim ve babam beni çok sıkıştırdılar, bu çocukla evlenme, v.s. dediler gördükleri yanlış hareketler vardı. Fakat ben kabul etmiyordum, nasıl bağırıyordum en sonunda"siz istesenizde istemesenizde Muratın olacağım" . babam o andan itibaren susmuştu ama erkek kardeşim susmuyordu en sonunda yüzüğü fırlattım, ve sonra şoka girdim o andan itibaren sonrasını pek hatırlamıyorum o dkdan sonra babamlarda karışmamaya başladılar ve evlendik kaydirigubbakcemile4hihoyyyt:lepi:
süper mutluydum ayaklarım yere basmıyordu
o çalışıyordu
bende evimde idim
3 ay sonra hamile olduğum haberiyle sevincimiz 2ye katlandı

çocugumuz olacak diye kredi çekti araba aldı kendine 400 ytl ayda 36 ay ödeyecez
tamam dedik :oklava:
fakat
meğer bizim ki çok borçlanmış evlilik aşamasında
halada dur durak bilmiyor frenlemiyordu kendini
arabasına kasko,son model teyp,eve o bu şu
dur durak bilmiyor markete gidiyor neler alıyor benim babam bile onun maaşından 2 kat fazla kazanmasına rağmen hiç öyle şeyler almazdı

ve hasıl kredi çekmeye başladı
borçları ödeyemez duruma geldi
o bankadan çekiyor diğerine yatırıyor

en sonunda çocugun dogumuna yakın iştende çıktı
agustos 2008te
üstüne üstlük çocuk hasta doğdu kilo alamıyor
damak yarıgı var
7 aylık oldu hala 2500 gr

işten ayrıldı 7 ay oldu ama iş aramıyor
kriz var diyor iş aramıyor
üniversite mezunları iş bulamıyor,ben mi bulacağım diyor

borçlar çok birikmeye başladı
annesi duruma el attı borçların hepsini bi ara kapattı 800 ytl her ay kredi ödüyor gelen kiralarla
ama kocam kredi kartlarını elden düşürmedi 7 tane kredi kartı var
artık asgari tutarlarını ödemeye başladı
sonumuz ne olacak bilmiyorum

bu arada anneme gidip gelmeme de karışmaya başladı
gitme annene çocuk hasta daha da hasta oluyor
kendi annesine her gece gidiyoruz evimiz 200 mt mesafede
ama iş benim anneme gelince gitme diye olay çıkartıyor.
ben anneme çok düşkündüm bunu nişanlılık dönemimizde gördü "senin annen benim annem" demişti
nişanlılık dönemlerinde ise iş için; "ben işssiz kalmam gerekirse pazarda limon satarım" diyordu
şimdi hiç iş aramıyor
"çok iş yaptırıyorlar az para veriyorlar" diyor

TEK HAYALİ VAR TOTO OYNUYOR :oklava::oklava::oklava::oklava::oklava:
eninde sonunda bana çıkacak tüm borçlarımı kapatacam, kendi işimi kuracam milletin agız kokusunu çekmeyecem diyor.

kredi çekip ha bire toto oynuyor at yarışı oynuyor.

ne olacak halim hiç bilmiyorum
beni çok seviyor
bana deli gibi aşık

ama çok vurdum duymaz
1 pantolan al diye yolluyorum
gidiyor 4 pantolon 2 gömlek 1 ayakkabı ile dönüyor
bana bi toplu igne bile almadı evlendiğimizden beri, ama derdim o değil
hiç borçumuz olmasa idi, böyle sorumsuzca harcamasa idi ama durmuyor
sonumuz ne olacak bilmiyorum

Temmuz'a kadar süre verdim, ailem o tarihte yazlığa giderler
hala bi şey yapmazsa ailemle yazlığa gidecem.

sorumsuz kisiliksiz caresiz bir kisi senin esin uzgunum.
o kadar borcu var kac tane kredi karti var gidip halen toto oynayabiliyorsa seni ve bebeiginizi hic dusunmuyor demektir.

omurboyu totomu oynayacak hic konustun mu onunla ne yapmayi dusunuyor??
tamam universite mezunlari dais bulamiyor ama bu bir mazeret degil. rizkini gidip ariyacak cabaliyacak kki allah vercek.
esiniz cok tembel sorumsuz davranarak sorunlardan ve borclarindan kactigini saniyor ama gunden gune batarsiniz bu sekilde. senin bir an once adamakilli bir konusma yapmaniz lazim.

böyle bir koca konuşmaktan da anlamaz.. sadece dırdır yapıyor der geçer..sonunda kötü olanda sen olursun..

bence sen ona göre iş ilanlarına bak ve mecbur bırak gitmeye.. gitmezsede annesine filan söyle koccanda yanındayken: iş buldum ama gitmiyor diye..

üzgünüm yapabileceğin pek birşey yok arkadaşım..bunları bir dene..

üfff bune yaa..
vallah icim karardii..
bence kollari sivasa iyi olur.. sonucta bi cocuk babasi ailesine bakmak zorunda..
bence FERHATINSIRINIYIMBEN arkadasin dedigi gibi adam akilli konus derim bende..

sorumsuz kisiliksiz caresiz bir kisi senin esin uzgunum.
o kadar borcu var kac tane kredi karti var gidip halen toto oynayabiliyorsa seni ve bebeiginizi hic dusunmuyor demektir.

omurboyu totomu oynayacak hic konustun mu onunla ne yapmayi dusunuyor??
tamam universite mezunlari dais bulamiyor ama bu bir mazeret degil. rizkini gidip ariyacak cabaliyacak kki allah vercek.
esiniz cok tembel sorumsuz davranarak sorunlardan ve borclarindan kactigini saniyor ama gunden gune batarsiniz bu sekilde. senin bir an once adamakilli bir konusma yapmaniz lazim.

evet konuştum işsiz olduğu 7 aydır sürekli konuşuyorum
fakat iş hayatından çok sogumuş
hep rahat görmüş kira gelirleri oldugu için açlığın ne olduğunu bilmiyor, zorluk ne bilmiyor sadece tek bildiği çok para harcamak,
o yüzden iş hayatından, sıkılmaktan yorulmuş

kendi işini kurmak istiyor, tek şansı var toto çıkması toto çıkarsa kendi işini kuracak
800 ytl kazanıyordu 400 ytl kira gelirimiz vardı, ayda 1200 ytl ile çok rahat geçinirdik ama şimdi anca kredi kartlarının asgarilerini ödeyebiliyor.

üzgünüm ama eşinin düzeleceğini hiç sanmıyorum.
eşin tembelliğine bahane buluyor.loto çıkacakmış falan.ben bir çözüm bulamadım.
hazıra dağmı dayanır.
5 evi değil 15 evleri olsa çalışmadıktan sonra evlerde biter.
allah kolaylık versin

canım Allah yardım etsin.çocuğun için de çok geçmiş olsun umarım biran önce kendini toparlamaya başlar.eşinle konuşman lazım ha bazen konuşmalar fayda etmez biliyorum ama en azından konuştum dersin.kendini toparlamazsa annenlerle git biraz dinlenirsin kendini toparlarsın hiç değilse.bol şans

ay canım kumar ne yuvalar dağıtmadı ki işte yüce rabbimiz içkiden zinadan kumardan sakınınız diye boşuna emretmiyor sen büyüksün allahım canım allaha emanet ol çocuğuna acil şifalar diliyorum

canım , benim babam senin gibi,30 yaşındayım ben, annemin yaşadıklarını bir düşün, bu tipler düzelmez, hiç yorma kendini, ama adamakıllı konuşursan biraz toparlar belki aklı başına gelir, böyle devam edersen bitiririm de, korkut bence

evet konuştum işsiz olduğu 7 aydır sürekli konuşuyorum
fakat iş hayatından çok sogumuş
hep rahat görmüş kira gelirleri oldugu için açlığın ne olduğunu bilmiyor, zorluk ne bilmiyor sadece tek bildiği çok para harcamak,
o yüzden iş hayatından, sıkılmaktan yorulmuş

kendi işini kurmak istiyor, tek şansı var toto çıkması toto çıkarsa kendi işini kuracak
800 ytl kazanıyordu 400 ytl kira gelirimiz vardı, ayda 1200 ytl ile çok rahat geçinirdik ama şimdi anca kredi kartlarının asgarilerini ödeyebiliyor.

o zaman is sana dusuyor tatlim.
sen ne yapmak istiyorsun ?bu sekilde devam ettirebilirmisin durum ortada bu durumdan hoslandigini sanmiyorum sikayetcisin.
konustum diyorsun en iyi karari sen verirsin ne yapman gerektigi konusunda.
is hayatindan sogumus mu ya kim ister hergun sabah 7 aksam 5 kadar ise gidip calismayi kime sorarsan sor herkes rahat yasamak ister kimse cok cok isteyerek calismiyor ama hayatta calismadan gitmiyor.zaman zaman hepimiz soguyoruz isten .

toto cikmasini bekliyorsa vah halinize ne vah!yazik cocugunuza aciyorum.
evde oturarak loto toto oynuyarak armut pis agzima dus diyerek hicbirsey yoluna girmez.
bin bir sansi bile olmayan bir oyun kumar ya kumar.cocugunuzun rizkini bari vermesin .

canım Allah yardım etsin.çocuğun için de çok geçmiş olsun umarım biran önce kendini toparlamaya başlar.eşinle konuşman lazım ha bazen konuşmalar fayda etmez biliyorum ama en azından konuştum dersin.kendini toparlamazsa annenlerle git biraz dinlenirsin kendini toparlarsın hiç değilse.bol şans

Allahtan çocugum sağlam doğmadı diyorum bazen
çocugum maalesef öldü ölecek
direk beslenemiyor
midesine hortum var
oksijen tüpü ile sürekli hava veriyorum,
ha bugün ha yarın ölecek gibi kaç kere gitti geldi gairban o da çok cile çekiyor

çocuk trde ilk defa görülen en agır vakaymış drların yapacak hiçbişeyi yok
doğduktan sonra 3 ay hastanede kaldık
allahtan devlet tüm cocukları 18 yaşına kadar güvence altına aldı yoksa işten çıktıgı için sigortasıda işe yaramıyacaktı

Son düzenleme:
canım ablam öncelikle ALLAH yardımcın olsun anlattığına göre çok sorumsuz vurdum duymaz bir kocan var işin çok zor gibi ama ALLAH tan umut kesilmez inşallah herşey istediğin gibi olur ALLAH ım minik meleğine sağlık sıhat şifalar versin üzme kendini seni üzen kocan utansın.

:teselli:

öncelikle Allah evladına şifa, sana dagüç kuvvet versin arkadaşım..

konuna gelirsem;
bırak karısını, çocuğunun hastalığı için taşı sıkıp suyunu çıkarması gereken adam aylardır iki dönüm bostan yan gel yat osman pozisyonundaysa; çok afedersin ama ondan değil koca insan olmaz benim gözümde..

bir insan sorumsuzsa sorumsuzdur, bu iki iki daha dört..

şunu yap bunu yap diyemem ama ben olsam çoluğumu çocuğu toplar çeker giderdim, onu da ütopyalarıyla başbaşa bırakırdım..

vlla diycek söz bulamıyorumm çocuğunuz ve eşiniz böyle ne sorumsuzlukk bu yaaa:(:(
inanamıyorumm ..
valla kardeşş kekşke babnla kardeşini dinleseydinn gurbete gitseydinde böyle sorumsuz bi adamın derdini çekmeseydinn kusura bakma ağırr konuştum ama gerçekden sinirleniriyo insanı böyle kişilerrkötükedihüso
vlla bencee ailenizin yanına dönün bi müddeet temmuzu beklemeyin benceee

Bence harekete geçin. Sizin şuan yaptığınız en vahim şey durağanlık... Birincisi madem sizi bu kadar seviyor. Ya iş bulur borçları ödersin ya da ben çekip giderim diyin. ıKincisi kredi kartlarının asgarisini ödüyor diyorsunuz. Mutlaka o kredi kartları hala her ay kullanılıyordur. Ve ana para orada katlandıkça katlanıyor. Ailesinin 5 tane evi var demişsiniz. Anlatın ailesine durumu... (hoş hergün gidiyorsanız biliyorlardır kesin.) Bir şekilde onlar da yardım etsin. (tabi anne de biliyordur "dökme suyla değirmen dönmeyeceğini...) Ama mutlaka yapacak bişeyler olmalı.

Ailesi ne diyor bu duruma?

Kartları tek tek keseceksin tatlım..
Ailesine de bu gidişata bir dur demenin vaktinin geldiğini hatırlat.(hoş geçmiş bile)
Borçları taksitlendirirler mi.kartları senden önce elinden mi alırlar bilemem ama.
Batağa sokuyor evliliğinizi.
Madem seni çok seviyor,kendine çeki düzen vermezsen bitiririm giderim de.Gözünü korkut biraz.
Allah bebeğine şifa versin.

* Ailesi ne diyor bu duruma?

babası zaten yok 10 yıl önce vefat etmiş
Annesi geçen Ağustos ayında yaklaşık 50.000 ytllik borçu kapattı, kadıncagız her ay 800 ytl kredi ödüyor.
ama kocam işsiz olduğu için ve arabanın 400 ytllik kredi borçu olduğu için bir yerdende para gelmediği için kredi kartlarına yüklenmeye devam etti

Annesine bu murat hala kredi kartları ile açılıyor dedim
Annesi " Ben yapacağımı yaptım daha ne yapayım" dedi

Kocama zaten bi şey denmiyor Toto çıkacak göreceksin v.s. diyor

boşanmak istedim, fakat annenin evinde kendi evindeki gibi rahat edebilecek misin, erkeğin dulu olmaz ama kadının dulu olur çok laf çıkar arkandan , gidersen yüzüne kezzap atarım gibi laflar söylüyor.

Aslında 1 evlerini satsalar borçları belkide kapatarız
ama ailesi buna yanaşmıyor
Bizde ev satmak namus satmak gibidir.gerekirse aç kalırız ev satmayız diyorlar
ama paralar büyüyecek büyüyecek 5 evde gidecek göremiyorlar.

Bu arada bir arkadaşımız
* neden çalışmıyorsun demiş

bebegimin 24 saat bakıma ihtiyaçı var sürekli hasta ng ile besleniyor.
7 aylık 2500 gr bir türlü kilo alamadı
hem çalışmak istesem de kocam ve ailesi izin vermez.:oklava:

Back