• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşsiz kalan koca

reysa28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2018
253
255
33
36
Eşim düğün takılarımız ve biraz da Benin ailemde aldığımız borçlarla edindiğimiz arabamızı Benin rızamı da alarak (çok yanaşmasamda hayali sürekli kendi işini kurmaktı bende gençken demeyelim dedim) arkadaşı ile ortak bir stand işine girdi. Standa içecek satıyorlardı. Her neyse bu süreçte biz ev aldık bende çalışıyorum bu arada ev kredisi va eklemdi bize borç . Eşim stantta orta halli para kazanmaya başladı ama verdiğimiz sermaye henüz çıkmadan daha standa ortak olalı8-9 ay olmultu ki standım kira sözleşmesi bitti ve maalesef yenilemedi olan yer bunları yerinden etti ve işsiz kalmış oldu. Yani biz daha sermayeyi kurtarmadan batmış olduk üstüne ailemin borçları var ve ev kredilerimiz . Bende yanında Doğum yapacağım için bir süre iinde olacağım . Sadece ev kredisinin bir kısmını ödeyecek ğara geçecek elime. Tüm birikimimizi ev araba vs gittiği için kenarda paramız da yok maalesef. Eşim ayrıca sigara içen birisi ve nerdeyse aylık 1000₺ sigara masrafı var. İki aydır hem standa yer bakıyorlar hem ortağı ile cafe vs.. ancak bir şey çıkmadı ve önümüzdeki ay kredi ödeyecek orası kalması. Ben acaba bir işe mi girsen diye bir iki söyledim ama illa iş kurmak istiyor.. fakat bunun için ne sermaye kaldı ne süre. Çok üstüne de gitmek istemiyorum kafasına gerçekten çok takıyor ve hep içine atan birisidir... ve parası olduğu süreçlerden asla benden bir şey kısmaz ne istesem alır, bir dediğimi iki etmez, gezme alışveriş konusunda hiç sıkmazdı beni.ancak bende artık düşünmeye başladım .doğumdan sonra da bir sürü masraf olacak ben bir yere kadar karşılarım. Ailemin maddi durumu destek için uygun değil. Onu ailesi de öyle maalesef. Bu durumda eşime nasıl davranmalıyım ,onu kırmadan işe girmesi gerektiğini nasıl söylemeliyim? Ya da ailesi ile konuşup onlara mı söyletsem? Ailesi ile aram iyi babası beni dinler ve sever.

İşi sürekli değilken sermayeyi kurtarmamışken bir de ev kredisi. Düzenli geliri olan ınsanlar krediyle ev almaya yanaşmıyor artık. Kıranın yenilenmeme ıhtımali varsa bunu gözardı ettiniz sanırım. Mecbur konuşacaksın eşinle kırılması mı kalmış şu an işsiz. İş kurmak istıyor demişsin de sermaye yokken bır de bunun için borca girmesin bri yerde çalışmaya baslasın en mantıklısı bu.

Off cok zor
Valla ben hic bilmem boyle dusuncesizlik ve bencilliklere karsi ılımlı olmayi
Simdiye coktan rencide etmistim
En iyisi ben tavsiye vermeyim
Cidden bazen bakıyorum böyle konularda insanlar çok anlayışlı olabiliyor ben hemen heeeeyt moduna geçerim sanırım.
Dün sırf kredi kartı hesap kesim tarihi yüzünden bile gerildim değiştireceksin diye tutturdum

Elde avuçta yokken hem ev hem iş borcuna girmek akıl karı değil. Ki üstüne bir de bebek.
Eşlerinizi kırmamak için yanlış işlere girmelerine göz yummamalısınız. Sizin şu an hamile halinizle düşündüğünüz şeyleri karşı tarafın da düşünüyor ve harekete geçiyor olması lazım. Çocuk değil bu koca adam. Kendi işini kuramıyorsa şu an çalışacak.

Sozlesmeyi neden yenilemedi ki? Ihmalkarlik mi? Isler yoluna oturmadan ev almak pek akillica olmamis. Ancak su durumda kendi isi, baskasinin isi diye dusunecek durum yok. Bebek de geliyor. Biran once bir ise girmeli.

Cidden bazen bakıyorum böyle konularda insanlar çok anlayışlı olabiliyor ben hemen heeeeyt moduna geçerim sanırım.
Dün sırf kredi kartı hesap kesim tarihi yüzünden bile gerildim değiştireceksin diye tutturdum
Ben de burdaki kadinlari gordukce kendimi ruh hastasi bi manyak gibi hissediyorum
Hic anlayisli degil miyim ama anlayisli oluncak sey var olunmucak sey var yani
Herkes ilimli bi saldirgan ben miyim diye tribe giriyorjm :KK45:

İş kuramaz artık normal bir işe girip çalışmak zorunda. Kendi nasıl bunu düşünmüyor anlamadım hem eşi hamile hem bir sürü borç...

Tekrar ciddi şekilde iş olayını sorun ve durumu açık açık anlatın kafasına girsin. Ailesiyle de paylaşabilirsiniz bence.

Ben de burdaki kadinlari gordukce kendimi ruh hastasi bi manyak gibi hissediyorum
Hic anlayisli degil miyim ama anlayisli oluncak sey var olunmucak sey var yani
Herkes ilimli bi saldirgan ben miyim diye tribe giriyorjm :KK45:

Valla ben gayet sakin bir insanım bence. Eşime sesimi yükselttiğim bir elin parmaklarını geçmez. Ama böyle bir durumda borç gırtlakta bebek kapıdayken kendi işim şımarıklığına girse (ki iş denilen de stand, kafe falan batma ihtimali %70 olan işler) içimden şeytan çıkar. Konu sahibi çok enteresan bence.

Ben de ona şaşırdım eşinin borç varken ev kredisi varken eşi hamıleyken halakendi işim demesi. ve kadının kırılmadan söylemeyı dert etmesi

Allah yardımcınız olsun. Ama hatalısınız, ev işi biraz yanlış olmuş bence. Bir de adamın içinde olmalı çalışmak. Benim eşimin çalıştığı yer kapanmıştı, adam 1 hafta evde oturunca bunalmaya başladı. Elektrikçi bir arkadaş ile günlük işlere gitti. Sonra bir tanıdığımızın cafesinde garsonluk yaptı şimdiki işini bulana kadar ki bir AVM nin muhasebesine bakıyordu işsiz kalmadan önce. Yerinmedi gitti çalıştı. Ben de onunla gurur duydum.Çalışmanın ayıbı yok, sizin eşiniz de bu tip şeyler yapabilir daha iyi bir iş bulana kadar.

valla iyi cesaret ne diyim, iş yok ev araba alınmış çocuk yapılmış.bence ya arabayı elden çıkartın ya da yok arabasız yapamam diyorsanız ve ev kredisinin bitimine çok varsa evi satıp faize yatırın parayı.ay ay kredinizi öder faizle bir miktar elinize geçen olur.bu arada da umarım eşiniz bir işte dikiş tutturur.

Eşiniz oylemidir bilmiyorum ama şu "hayali iş kurmak" olup dogru durust hesap kitap yapmadan eline gecen ilk toplu parayla iş kuran ve inatla calismak istemeyen "baskalarinin emri altinda olma kompleksi" taşiyan adamlarla evlenenlerin burnu borçtan ve sacma sapan işlerden kurtulmuyor genelde. Umarim sizin durum boyle degildir.

Eşiniz oylemidir bilmiyorum ama şu "hayali iş kurmak" olup dogru durust hesap kitap yapmadan eline gecen ilk toplu parayla iş kuran ve inatla calismak istemeyen "baskalarinin emri altinda olma kompleksi" taşiyan adamlarla evlenenlerin burnu borçtan ve sacma sapan işlerden kurtulmuyor genelde. Umarim sizin durum boyle degildir.
Ahhh size tamamen katılıyorum 🤦🏻‍♀️

Back