- 23 Aralık 2018
- 253
- 255
- 33
- 36
Eşim düğün takılarımız ve biraz da Benin ailemde aldığımız borçlarla edindiğimiz arabamızı Benin rızamı da alarak (çok yanaşmasamda hayali sürekli kendi işini kurmaktı bende gençken demeyelim dedim) arkadaşı ile ortak bir stand işine girdi. Standa içecek satıyorlardı. Her neyse bu süreçte biz ev aldık bende çalışıyorum bu arada ev kredisi va eklemdi bize borç . Eşim stantta orta halli para kazanmaya başladı ama verdiğimiz sermaye henüz çıkmadan daha standa ortak olalı8-9 ay olmultu ki standım kira sözleşmesi bitti ve maalesef yenilemedi olan yer bunları yerinden etti ve işsiz kalmış oldu. Yani biz daha sermayeyi kurtarmadan batmış olduk üstüne ailemin borçları var ve ev kredilerimiz . Bende yanında Doğum yapacağım için bir süre iinde olacağım . Sadece ev kredisinin bir kısmını ödeyecek ğara geçecek elime. Tüm birikimimizi ev araba vs gittiği için kenarda paramız da yok maalesef. Eşim ayrıca sigara içen birisi ve nerdeyse aylık 1000₺ sigara masrafı var. İki aydır hem standa yer bakıyorlar hem ortağı ile cafe vs.. ancak bir şey çıkmadı ve önümüzdeki ay kredi ödeyecek orası kalması. Ben acaba bir işe mi girsen diye bir iki söyledim ama illa iş kurmak istiyor.. fakat bunun için ne sermaye kaldı ne süre. Çok üstüne de gitmek istemiyorum kafasına gerçekten çok takıyor ve hep içine atan birisidir... ve parası olduğu süreçlerden asla benden bir şey kısmaz ne istesem alır, bir dediğimi iki etmez, gezme alışveriş konusunda hiç sıkmazdı beni.ancak bende artık düşünmeye başladım .doğumdan sonra da bir sürü masraf olacak ben bir yere kadar karşılarım. Ailemin maddi durumu destek için uygun değil. Onu ailesi de öyle maalesef. Bu durumda eşime nasıl davranmalıyım ,onu kırmadan işe girmesi gerektiğini nasıl söylemeliyim? Ya da ailesi ile konuşup onlara mı söyletsem? Ailesi ile aram iyi babası beni dinler ve sever.