ISSIZ ADAM ve Çağan Irmak...

Ben Çağan Irmak imzalı herşeye varım..:asigim: Bu filmde eksikler vardı bana göre ama yine de zevkle izlenecek bir film.Müzikler herzamanki gibi can alıcıydı.Çok fazla seks falan içermiyordu zaten konuda bu vardı,adamın yalnızlığı,sapkınlıklarıydı sözkonusu..sahne olarak öyle fazla bişey yoktu bence..
Yalnızca cümleler böyle hep birbiri ardına kitaptan okunur gibi geldi bana,hep bir felsefe yapma peşindeler sanki karakterler.o biraz gözüme battı.buruk çıktım filmden ya gitti güzelim aşk göz göre göre..:a015:

Vallahi filmin sonunda ben ağlayacağıma nişanlım ağladı,ama güzel bir filmdi,müzikleri yeter zaten...:jeyyar:

Beni pek etkilemedi.Erkek kahramanın günlük seks ilişkileriyle özgürlüğünün vurgulanması tek taraflı bir bakış açısı olmuş erkeğin yanlızlığına dair. Erkeğin yalnızlığı evliliğe tercih etmesinin çok yönlü sebepleri olabilir.Fazla gözümüze batırmış Çağan Irmak bu mevzuyu.Metropoller dışında da kadın kahramanın ilk günden adamın kollarına atılması hakkında ne aşk ama yorumu yapacakların fazla olacağını sanmam.

'Karda yatıyorsun, uyku tatlı geliyor ama öldüğünün farkında bile değilsin"
ayrılık sahnesinde adanın sözleri muhteşemdi.:a015:
birde son sahnede birbirlerine sarılmaları duygulu sahnelerden birirydi sadece.
en çok karşılarına bir kez çıkmış ve onu aptallıklarından kaybetmiş erkeklerin ağlaması gereken bir film oldugunu düşünüyorum açıkçası:oklava:
müzikler muhteşemdi film bitince çalan anlamazsın sarkısını salon boşalana kadar oturdugum yerden eşimle dinledim sonra yerimden kalktım :delphin:
sonunu beğenmedim ama :1no2:

Beni pek etkilemedi.Erkek kahramanın günlük seks ilişkileriyle özgürlüğünün vurgulanması tek taraflı bir bakış açısı olmuş erkeğin yanlızlığına dair. Erkeğin yalnızlığı evliliğe tercih etmesinin çok yönlü sebepleri olabilir.Fazla gözümüze batırmış Çağan Irmak bu mevzuyu.Metropoller dışında da kadın kahramanın ilk günden adamın kollarına atılması hakkında ne aşk ama yorumu yapacakların fazla olacağını sanmam.

Metropoller içerisinde olan BEN de "ne aşk ama" diyemedikten sonra :1no2:

Yaklaşık 1 saat önce çıktım sinemadan...
Ne yalan söyleyeyim ağladım.
Kısa ve net olarak filmi beğendim.
Birde bazı yorumlarda cinselliğin abartıldığından bahsediliyordu,bende bu yorumlar karşısında tereddüt yaşamıştım rahatsız olur muyum acaba diye.
Yorumlar karşısında kafamda öyle bir şekillenmiş ki bu konu neyse ki sandığımdan daha azmış...

Filmi dün izledim.Açıkçası çok büyük bir beklentiyle gitmiştim ama umduğumu bulmadım. Filmin en iyi aşk filmi olduğunu söyleyenler bence hayatlarında hiç gerçek aşk görmemiş. Film sadece, cinsellikte bütün fantezileri yaşamış, sapkınlık düzeyinde zevkleri olan, hayatta bağlanmayı sevmeyen(sadece bir kadına değil, aileye, anneye) şehirli bir adamın gerçek aşkla tanışması var ama aslında tanıştığı da öyle masum, romantik gerçek bir aşk değil. Çıktıkları ilk gün yatağa giren iki insanın bir ay süren bir ilişkisi gerçek aşk olabilir mi sizce. İnandırıcı olmadığı için duygusal olarak izleyici içine çekemiyor. Ancak şu konuda yönetmenin ve oyuncunun hakkını vermek lazım, alper karakteri çok iyi işlenmişti.

dün gittim filme içinde bulunduğum ruhsal durumdan olsa gerek ağladım ama çok da hüzünlü bir film diyemem gerçek aşk desek o da değil filmde işlenen tam olarak adı yok sanırım işlenen olayın dejenere ilişkiler silsilesi diyebilirz belki:)
kısacası gidilebilir bir film ama çok çok büyük beklentilere de girilmesi gerekmeyen bir film zaten çoğu vakitte yatak sahneleri var ara verilene kadar yani filmin ilk yarısında neredeyse hiç birşey olmuyor elle tutulur birşey görmüyorsunuz biraz amerkan özentisi bir film olmuş gibi ilk geceden yatağa girmeler kırsal kesimden gelmiş yaşlı bir kadının karı koca hayatı yaşayan oğlu ve kıza bu tip şeylere alışıkmış gibi hareket etmesi falan bizden olan şeyler değil. ama zatn amerikan özentisi nerde yokki filmelerimizde olmasın

Çok güzeldi diyemem ama güzeldi.En etkileyici sahnede filmin sonuydu birbirlerine sarıldıklarında insanın içi acıyor.Sevdiceğimle gittim filme el ele izledik:asigim:filmin sonunda elimi daha bi sıkı tuttuğunu hissettim:asigim::asigim::asigim: Yarım kalmış ve söylenmemiş sözleri olanlara tavsiye çok şey bulabilirsiniz.

Çok ters zamanda girdi vizyona doğurduktan sonra git dedi kardeşim ama dayanamam 7 ay, ilk fırsatta gideceğim yarım kalan anılarım için gideceğim bi yumrukta ben yiyiyp geleyim ihtiyacım var ağlamaya :çok üzgünüm:

gerçekten muhteşem ötesi bi filmdi gitmeden önce de çok övmüşlerdi zaten tam da beklediğim gibi bi filmdi ağlamam zannediyodum ama gözlerimden yaşlar süzüldü resmen .. salondakilerde benden farklı değildi herkesin gözleri kızarıktı çıktığımızda çok güzel hala etkisindeyim:asigim:

açıkcası ben hiç beğenmedim ve bu film hakkınd aböyle bir yorum yapacağımı da hiç düşünmüyordum.ama müzikleri dışında beni etkileyen bşey olmadı 1 saat 45 dk süren bir filmdi sırf sonu i,çin gitmiş olduk son 1 saat 44 dk boyunca pişman oldum gittiğime en son 45 .dk da da yanımdaki kız ağlamaya başlayınca acıklı sahnenin geldiğinin farkına vardım.

açıkcası ben hiç beğenmedim ve bu film hakkınd aböyle bir yorum yapacağımı da hiç düşünmüyordum.ama müzikleri dışında beni etkileyen bşey olmadı 1 saat 45 dk süren bir filmdi sırf sonu i,çin gitmiş olduk son 1 saat 44 dk boyunca pişman oldum gittiğime en son 45 .dk da da yanımdaki kız ağlamaya başlayınca acıklı sahnenin geldiğinin farkına vardım.
:roflol: bende aynen senin gibi ilk yarıda bu ne vasat film demiştim,etkileyen iki yanı vardı müzikleri ve son sahnedeki "selvi boylum al yazmalım"dan etkilenilmiş iç sesleriyle olan diyaloglardı.Oyuncular duyguyu tam olarak veremiyorlardı,sadece hangi hareketi yaparsak daha coll görülürüz kaygısındaydılar.Seyirciyi hangi cinsel içeriklerle çekeriz düşüncesi vardı bence filmde ve aslında herkesin içinde olan eski yada yeni aşk acısını küllerini yeniden alevlendirip can evinden vurma hedeflenmiş gibiydi.Çok sanatsal bir içeriği olmayan evde oturup o müzikleri dinleyipte eski aşk acılarımla daha çok ağlayacağımı düşündüğüm sinemada değil evde oturupta izlenebilecek düzeyde bir film.mirmirmirmir

Ben filmle ilgili yorumları okuyunca vazgeçmiştim filme gitmekren, yavşak adam kızı ortada bırakmış bu mu güzel film demiştim ama sonra ön yargıları kenara bırakıp gittim ve bayıldım filme çok güzel işlenen bir aşk hikayesi gerçek aşk mı sonsuz aşk mı bilmem ama güzel bir aşk günümüz aşklarından işte, filmden geçen aşk Leyla-Mecnun aşkı gibi değil, ama günümüzde insanların hiç sebep yokken aşkı nasıl tükettiklerini göstermiş, özgürce yaşanan, aile çevre baskısı yok maddiyat zorluğu yok ama yinede kavuşamıyorlar, çok insan "ıssız adam" tribiyle çok sevgili bırakıyor ortada ama filmdeki adam hakikaten "ıssız" biriydi ama çok pişman olmuştu

Arkadaşlar filme Pazartesi günü gittim ve gerçekten çok etkilendim. Filme ilgili hem olumlu hem olumsuz yorumlar duymuştum çevremde. Ancak benim yorumum tek kelimeyle mükemmel. Olumsuz yorumlar genellikle müstehcen sahneler yönünde gelmişti. Ancak bence o bölümler bile en sade şekliyle anlatılmış. Yani filmde hiç abartı yok. Mesleğim gereği en dikkat ettiğim kısım filmde kadın ve erkeği ilişkilerde olduğu gibi anlatması. Yani kadının beklentileri, erkeğin beklentileri genelde hep aynı, Kadın ilgi, sevgi, değer peşinde; erkek cinsellik, özgürlük peşinde. Filmi izlemeyen arkadaşlara tavsiye ediyorum ama lütfen çocuklarınızla gitmeyin. Sevgiler..........

bugün gittim okadar etkilendim ki. birazda benim hayatımdan kesitler vardı çok güzel di ya hala şarkılarını dinilyroum çağan ırmağın eline sağlık kesinlikle dvd si çıkar çıkmaz alıcam izlemeyenler mutlaka izlesinler bence :sm_cool::sm_cool:

Back
X