öncelikle bu konuyu acan arkadasimiza hassasiyetinden dolayi teşekkür ediyorum a.s.
bu konudaki fikirlerime gelince...
yasanilanlar için çok aci demek hafif kaliyor..masum bebeklerin ölmesi..yaşayanlarin öksüz kalmasi..ecdadlarinin tirnakla kaziyarak aldigi topraklardan kovulan,canlari için kaçmaya calişan masum insanlar..
geçmişe bakildiginda ilginç şeyler çikiyor..
en basa gelelim..S.a.v.'in zamanina..sürekli yahudilerle anlaşma yapiliyor..müslümanlarin iyi niyet çalişmalari karşiliğinda anlaşmalar yahudilerin saldirilariyla sürekli bozuluyor..Kur'an'da da bu kavim bozgunculuk özellikleriyle cokca gecer..“Sen kendileriyle anlaşma yaptığın halde, onlar her defasında hiç çekinmeden andlaşmalarını bozarlar.” (Enfal: 56)
“Onlar yeryüzünde durmadan fesat çıkarmaya koşarlar.” (Mâide: 13)
“İnsanlar içerisinde, müminlere en şiddetli düşman olarak yahudileri bulursun.” (Mâide: 82)
sonra Osmanli'ya gelelim..2.Abdulhamid zamaninda yahudiler liderlerini yolluyor..ülke kurmak istiyorlar Filistin topraklarinda..ama Abdulhamid degil Filistin'de tüm Osmanli devleti içinde yahudilere arsa satişini yasakliyor..cünkü bu topluluga güven olmayacagini biliyor..ama zaman geliyor Osmanli devleti yikiliyor,yasalarda yikiliyor..ve Filistinliler küçük büyük derken arsalarini yahudilere satiyorlar..vs..
sonra biraz daha ilerleyelim..herzamanki gibi İsrailli yahudilere geliyor bişeyler ve saldirip geri cekilmeler süreklileşiyor..kendisini cihad örgütü ilan eden 2 grup el fetih ve hamas ayri bi taraftan birbirini yiyor..(sünni ve şiiler gibi anlamsiz bir kargasa)
şimdiye gelelim..İsrail'e yardim yaptigini gizlemeyen markalar en cok satişi müslüman ülkelerden elde ediyorlar..nitekim bunu görmemek için kör olmak lazim..öyle ilginç bir sistem işliyorki çay kültürü olan bir ülkede adim başi kahve dükkani açiyorlar ve halk zamanla cappucinocu oluveriyor..alternatifi "yerli mali yurdum mali" dururken o markalara talep karşilaştiralmayacak kadar fazlalaşiyor..öyle bir hal aliyorki artik o markan varsa tip fakultesi diploman var gibi hava atar hale geliyorsun..
işin ilginç kismi burda başliyor..şeklen,fikren,hareketlerinle onlara benzemeye calişirken onlar asıllarindan kopmuyorlar ama..sen mensup oldugun din hakkinda,milleti oldugun devletin tarihi hakkinda 2 kelime bilmezken onlar senin dinini,tarihini avucunun içi gibi biliyorlar ama..biz yarinimizi düşünmezken onlar yüzyillar sonrasi için plan yapiyor ama..
irkçiliğa,her türlü düşmanliga karşiyim..ama bahsettiğimiz kişiler,bu saldiran kişiler tarih boyu böyle geldiler.."böyle gitmezler,değişirler" demek cok uçari bir dilek olur..cünkü değişmeyecekler..değişen sadece biz olabiliriz..biz akillanabilir,bilinçlenebiliriz..belki ozaman birşeyler değişir..
temennim inşaAllah biran önce bu savas sona erer..inşaAllah artik toplum olarak akillaniriz..inşaAllah artik insanlar savas içinde degil bariş içinde saygiyla yasarlar su fani dünyada..
suan elimizden gelen tek şey dua ve bilinçlenmek..lütfen bolbol dua edelim masum insanlar için..lütfen okuyalim,ögrenelim,gelişelim,bilinçlenelim..