- 20 Ekim 2022
- 342
- 1.238
Artık Avrupa da Türkiyeden geliyorlar diye bizide doğal olarak acaba afgan suriyeli de vatandaşlık mi aldı diye düşünüyorevet maalesef öyle. bir kaç Afgan tanıyorum kaçak gelen. birinin eli kolu sigara izi doluydu eziyet görmüş. burda para biriktirdi kaçak olarak kaçtı. sonra haber aldım 1 ay sonra geri gelmiş Avrupa'dan. kovmuşlar. giriş çıkış onlara serbest. ben bir vize alamadım turist gitmek için. biletim yandı
Anlayan anlıyor da maalesef bizim aramızda mülteci severlerin işine gelmiyorKatarlara toprak satmasak bile suriyelilerin kedi gibi yavrulaması bile sıkıntı yaratacak. fazla bisey diyip polemiğe girmek istemiyorum çünkü anlayan yok malesef
Canakkalede sehitlikleri gezerken bir amcayla karşılaştım "bu ülkeyi kolaylıkla kazanmadık ama mültecilere altin tepside sunuyorlar" demişti. Çok haklıydıAnlayan anlıyor da maalesef bizim aramızda mülteci severlerin işine gelmiyor
Giderler mi ekmek elden su gölden geçinip duruyorlarEsad çağırmıştı bunları en son ne oldu o iş. Gitseler ya ne güzel işte. Ama burada toprak sahibi oldular iş güç sahibi oldular gitmezler. Şimdi de savaşa girecekmisiz. 'Hoca' var bir tane o da askerimiz gitsin diyor. Önce hoca beyefendi gitsin de sonrasina bakarız. Çok hevesliler gitsin tutan olmayacaktır. Başta buradaki arkadaşımız olmak üzere. Bence gitmeyin diyen olmaz. Ummetcilik ise yaramadı en olması gereken zamanda şimdi hiç yaramaz herkes kendi canının peşinde.
Ayrıca ülkemize ilk geldiklerinde piyasa şimdiki gibi değildi. Şu ekonomide heyecan aramaya gerek yok.
Şimdi olur sanırımUslubum sertti biraz bide size atıyım özeldenAy atamıyorum kapaliymis
Maalesef öyle oldu elini kolunu sallayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu. Yıllardır savaşarak kurulan güzel ülkemizde ellerini kollarını sallayarak geziyorlarCanakkalede sehitlikleri gezerken bir amcayla karşılaştım "bu ülkeyi kolaylıkla kazanmadık ama mültecilere altin tepside sunuyorlar" demişti. Çok haklıydı
ben de göçmen bi aileden geliyorum Dağistanlı ailem. Türkiye'ye geldikleri zaman büyük babaanne inşaatlarda çalışırmış. büyük dedem zamanında Osmanlı için savaşmış. kurtuluş savaşında savaşmış. bazen kendime kızıyorum bu kadar ırkçı olduğum için. ama bakıyorum ne kadar problemli insanlar. Bulgaristandan gelen insanlar zamanında okulların önünde çadırlarda kalmışlar. neler çekmişler. hiçbiri bunlar gibi huzursuzluk çıkaran tipler değillerdi. 90lı yıllarda alınan göç sonrası olanlar da malum. bunlar iyi günlerimiz.Artık Avrupa da Türkiyeden geliyorlar diye bizide doğal olarak acaba afgan suriyeli de vatandaşlık mi aldı diye düşünüyor
Kaçıp bizim ülkemize gelmesinler de ne olursa olsunDevler kapışırken arada kalan masum canlara bende üzülüyorum ama daha kendi ülkesinde savaş çıktığı için kaçıp buraya gelenler, benim askerime gazzeye git savaş diyemez.
Eksik kalırlar mı illa herşeye maydanoz olacağızOnu bunu bilmem de bu sokaklarda Mehmetçik Gazze'ye diye yırtınanların bir an evvel Gazze'ye gönderilmesini istiyorum. Allah korusun bizim başımıza gelse böyle bir olay kimse sokağa çıkıp da askerlerinin Türkiye'ye desteğe gitmesi için bir taraflarını yırtacağını sanmıyorum. Bir olaydan da eksik kalalım.
Siz ne anlatıyorsunuz ya tatile gelen turistlerle sığınmacıları nasıl kıyaslarsınız? Durup dururken ne diye tatile gelen insanlara kızalım?ama herkes sadece araplara kan kusup,tatile gidince ingilizlerle bira yudumluyır
didimde türk yok haberiniz var mı?
hiç duymadım ingilizden dem vuranı ,arap da arap.
safi arap ırkçılığının altında yatan başka sebepler olduğunu düşünüyorum.
ayrıca aynı haklara bu ülkede hiçbir azınlık sahip olamaz
bu sadece algı, ırkçılığı teşvik için yapılan şeyler
belli bir kesim de sadece okuduğuna inanıyor zaten.
Şu anda yandaş medya dışında medya var mı ya? Her şeyi ele geçirmediler mi? Bunların medya dili olması da sizin ütopyanız oluyor bu durumda.ne kadar medya dili bir dil.
bir gazetenin manşeti gibi.
uyutulmaya devam edin.
biraz tarih,politika bilen insan için bunların dğru olmadığını bilir.
gereçkten böyle düşünenler için üzülüyorum.
keşke gazete okumaktan ileriye geçebilsek
google amca iyi empoze ediyor ama ..
bu yıl didime ya da tatil beldelerine giderseniz ingiliz işletmelerine de aynı tepkiyi koymanızı diliyorum.
dünyada ingiltere ve israilden daha tehlikeli bir ülke yok merak etmeyin
bunların dünyaya verdiği zararı benim ülkemdeki mülteci kardeşim vermez.
çok komiksniz, konya mı?
ilahi, konyayı bilmesek inanıcaz.
ha bua arada bizim ülkemiz safi Türk ırkından oluşan bir ülke değil,safi Türk ırkı bulamazsınız bile.
medeniyetin beşiği bir ülke olarak bir çok ırkın kaynaşmasından meydana gelmiş bir milletiz biz.
araplara ırkçılık yapan soyağacını araştırsın,araplık çıkarsa şaşmam:)
bırakın bunları.
ülkemizi işte bunları empoze ederek bölmeye çalışıyorlar.
Ben Türküm demekle olsa keşke.
Ben Türk müyüm bilmiyorum ,ama önem arz etmiyor çünkü Türkiyelyim
ırkımı üstün görecek kadar aklımı yitirmiş değilim.
ben tek millet seçmedim , o sizin yaftanız.
ya tabi nedense hep arapların yaptıklarını ezberlemişsiniz.
dünya tarihi okuyup öğrenin o halde.
dünyada sömürgeyi ve vahşeti başlatan ingilizlerdir.
tabiki onları sevmeyeceğim
dünyanın tarihini ingilzler yazdı ,israille beraber oynamaya devam ediyorlar.
sevmem için hiçbir sebep yok
benim nefret ettiklerim tüm dünyaya zarar vermiş ülkeler
siz hala arap diyorsunuz
iki arap ülkeye geldi dye bu kadar kin duyabliyorsunuz ama ingilize olan kini tuhaf buluyorsunuz
işte tarih bilmediğinizden bunların hepsi.
okuyun ,okuyun..
ha bua arada bizim ülkemiz safi Türk ırkından oluşan bir ülke değil,safi Türk ırkı bulamazsınız bile.
medeniyetin beşiği bir ülke olarak bir çok ırkın kaynaşmasından meydana gelmiş bir milletiz biz.
araplara ırkçılık yapan soyağacını araştırsın,araplık çıkarsa şaşmam:)
bırakın bunları.
ülkemizi işte bunları empoze ederek bölmeye çalışıyorlar.
Ben Türküm demekle olsa keşke.
Ben Türk müyüm bilmiyorum ,ama önem arz etmiyor çünkü Türkiyelyim
ırkımı üstün görecek kadar aklımı yitirmiş değilim.
ben tek millet seçmedim , o sizin yaftanız.
ya tabi nedense hep arapların yaptıklarını ezberlemişsiniz.
dünya tarihi okuyup öğrenin o halde.
dünyada sömürgeyi ve vahşeti başlatan ingilizlerdir.
tabiki onları sevmeyeceğim
dünyanın tarihini ingilzler yazdı ,israille beraber oynamaya devam ediyorlar.
sevmem için hiçbir sebep yok
benim nefret ettiklerim tüm dünyaya zarar vermiş ülkeler
siz hala arap diyorsunuz
iki arap ülkeye geldi dye bu kadar kin duyabliyorsunuz ama ingilize olan kini tuhaf buluyorsunuz
işte tarih bilmediğinizden bunların hepsi.
okuyun ,okuyun..
Hangi tarih fesli delinin leş agizlinin tarihi mitarih bilmediğinize artık tam ikna oldum
okumadan gelmeyin
anlatmak zor oluyor
Tarihi fesliden öğrenenlere ata'm ağır gelebilirEki Görüntüle 3315641 Cok şükür Müslüman Türk olarak doğdum Müslüman Türk olarak öleceğim.
Machiavellinin Askerlik Sanatı kitabını okumanızı öneririm.Savas durumları öyle duygusal mantıkla anlanacak yorumlayacak seyler değil.Oncesi sonrası getiri ve goturuleri çok mühim bi husustur.Ki filistin halkını bu millet Osmanlı'dan buyana bilir israili bildiği gibi.Eğer bir tarafta mazlumlar varsa oturup da çekirdek çitleyip bu durumu izleyemem. Vicdanı olan ırka bakmaksızın üzülür. Umuyorum ki bu zihniyet etrafımda da yoktur. Ne korkunç düşünceler!
Bize saldırılsa kimse yanımızda olmayacak gibi savunmaya geçenler olabilir. İnsanların kalbi taşlaşmışsa, mantık devre dışıysa biz de mi onlar gibi olalım?
Kadir Mısırlıoğlu da lafa gelince edepsiz, kafir batı diyordu sıkışınca ne yaptı İngilizlere sığınma talebinde bulundu. Kıyaslama o aynı hesap.Siz ne anlatıyorsunuz ya tatile gelen turistlerle sığınmacıları nasıl kıyaslarsınız? Durup dururken ne diye tatile gelen insanlara kızalım?
"keşke yunan galip gelseydi" diyen zatı şahaneden öğrenilen tarih de bu kadar oluyor işte.Kadir Mısırlıoğlu da lafa gelince edepsiz, kafir batı diyordu sıkışınca ne yaptı İngilizlere sığınma talebinde bulundu. Kıyaslama o aynı hesap.
olaylar karışıkya çok sıkı takip etmiyorum ama umarim bu olayin sonu iyi biter.Artik yoruldum savaṣ sucsuz insanlarin can çekişmesini izlemekden kalpde dayanmiyor buna yani..filistin evet ayagina sıktıda ben bu savaşı filistinin ortak karar olarak başlattığına inanmiyorum.
sanki içerden feth edilmiş mi diyim ne diyim nasil anlatsam ne demek istedigimi bilemedim.
sanki birileri filistini yok etmek için dügmeye basmış