- 15 Aralık 2019
- 13.897
- 51.413
- 548
- 26
Evet ikiyüzlülük. Çünkü kendileri masumlari bir tutmuyor. İsrail de çocuk olunce sesleri çıktı, mide bulandırıcı. Çok şükür onlardan değilim.Bu meselede kimlerin insanları dinene, ırkına göre ayırıp ikiyüzlülük yaptığı çok açık bence.
Hayır o halleriyle Filistin halkına daha çok üzülenlere de laf ediyorlar. Komik.
Ya oradaki bazı arkadaşların konuşmalarına çok benzettim ondan öyle hatırlıyorum galiba.Nedense hatırlamıyorum.
Kesinlikle katılıyorum, sırf müslüman değil diye israil de sivil halkının katledilmesini de kınıyorum. Savaş dediğin cephede olmalı, öyle bombalarla sivil halkı hedef olmamalı, orda ki küçük çocuklar, hamile kadınlar, yaşlı insanlar ve hatta kimse belirtmemiş olsa bile hayvanlar hedef alınıyor. Sadece israil değil Filistinde de durum böyle.Bu meselede kimlerin insanları dinene, ırkına göre ayırıp ikiyüzlülük yaptığı çok açık bence.
Hayır o halleriyle Filistin halkına daha çok üzülenlere de laf ediyorlar. Komik.
Savas ahlaki yok çünküKesinlikle katılıyorum, sırf müslüman değil diye israil de sivil halkının katledilmesini de kınıyorum. Savaş dediğin cephede olmalı, öyle bombalarla sivil halkı hedef olmamalı, orda ki küçük çocuklar, hamile kadınlar, yaşlı insanlar ve hatta kimse belirtmemiş olsa bile hayvanlar hedef alınıyor. Sadece israil değil Filistinde de durum böyle.
Kimin ne kadar Müslüman olduğunu bilemem o kismi beni ilgilendirmez zaten ama Hamasa sesi çıkanların, günlerdir, yardım dahi alamayan,kaçamayan ve zaten yılardır İsrail tarafından açık cezaevinde tutulan, saldırı üstüne saldırıya uğrayan, Filistinlileri yok saymasi, bu zaman kadar hiç görmeyip şimdi savaş karşıtı kesilmelerine lafım.ya sormayın
hala daha zulüm yapan hamasmış gibi konuşan ve kendini müslüman gören kesim var
bizim asıl meselemiz bu
inandığımız gibi yaşamamak,yaşadığımız gibi inanmak ..
öyle ezilmiş bir kesim varki,kendini ezik hissedip sadece bunu kapatmak için karşı tarafı savunan
inanın hallerine acıyorum
ALLAH akıl fikir versin demekten başka bir şey gelmiyor.
bu kadar müslüman ülke varken böyle bir toprak genişliğine sahip olmak.
Çoğu Arap ülkesi liderleri ABD-İsrail yalakası. Mezhep ayrılığı da var biraz. Niye Filistin'e destek çıksınlar ki? Paratapar olmuşlar. Adamlar para mıçıyor ama yanındaki Yemen'de açlıktan insanlar ölüyor. Zaten kendileri saldırıyor.Arap ülkeleri o kadar zengin ve güçlü madem niye onlar adam göndermiyor
Yunanistan geçen senelerde ağlıyordu yine. NATO bizi değil, onları bağrına basacaktı. Bir gün başımıza iş gelse NATO en fazla kınama mesajı paylaşır. Ne işe yarıyorlarsa artık...o beğenmedikleri nato sayesinde zaten israil istese de saldırı yapamaz. ülkemizi Lübnan Suriye sanıyorlar herhalde
Şöyle bir durum da var. Gazze şeridi Filistin'den ayrı. Esas bölge İsrail şakşakçısı. Gazze ise oradaki topraklarından ayrılmamak için direniyor. İsrail de onları temizleyip veya evlerini gasbedip/yıkıp kendi vatandaşlarını yerleştiriyor.2 dünya savaşı yıllarında alınan stratejik bir uygulama bu. NATO için. Mecbur kalındığı için. Şu an bir mecburiyet yok. Keşke olmasa keşke Filistin özgür yaşasa ama Filistin Azerbaycan olayında Ermenistani tutuyor. Azerbaycan müslüman değil mi? Bizim askerimiz gidecek oraya gidecek askerlerin annelerine soralım isterler mi? Biz yıllarca PKK ile uğraştık uğraşıyoruz kim yanimizdaydi ?
hah neredeyse filistine üzülmeyin,onlar haketti beter olsunlar diyeceklerKimin ne kadar Müslüman olduğunu bilemem o kismi beni ilgilendirmez zaten ama Hamasa sesi çıkanların, günlerdir, yardım dahi alamayan,kaçamayan ve zaten yılardır İsrail tarafından açık cezaevinde tutulan, saldırı üstüne saldırıya uğrayan, Filistinlileri yok saymasi, bu zaman kadar hiç görmeyip şimdi savaş karşıtı kesilmelerine lafım.
Gayet insan seçiyorlarken seçmiyormuş gibi yapıyorlar birde siz İsrail'e üzülmediniz diyorlar falan. Bu kadar ikiyüzlülük fazla geliyor bana hâla.
Sözde insanlar çünkü.Kimin ne kadar Müslüman olduğunu bilemem o kismi beni ilgilendirmez zaten ama Hamasa sesi çıkanların, günlerdir, yardım dahi alamayan,kaçamayan ve zaten yılardır İsrail tarafından açık cezaevinde tutulan, saldırı üstüne saldırıya uğrayan, Filistinlileri yok saymasi, bu zaman kadar hiç görmeyip şimdi savaş karşıtı kesilmelerine lafım.
Gayet insan seçiyorlarken seçmiyormuş gibi yapıyorlar birde siz İsrail'e üzülmediniz diyorlar falan. Bu kadar ikiyüzlülük fazla geliyor bana hâla.
valla ablacım ben izmirdeyim, çocuğumun sınifinda 3 adet suriyeli ögrenci var temiz insanlar sorun cikariyorlar diyemem uyum saglamak icin calisiyorlar vs vs. ama benim cocugum sinifinda terlemesin diye verecegin 850 tl klima parasini adam şak diye iki çocugunada ödedi anlatabiliyormuyum?
benim eşimin bu ulkenin savunma bakanlıginda calisiyor olup bu parayi vermek icin sapka onunde dusunmesinden daha buyuk bir olay yok benim gözümde.
umarım ne demek istedigimi anlarsıniz
Kaos makinesi ayağımıza gelsin diye.merve bu konuyu neden açtın yivrim
Kaos makinesi ayağımıza gelsin diye.
İsraili savunan kim veya kimler?hah neredeyse filistine üzülmeyin,onlar haketti beter olsunlar diyecekler
bu nasıl bir vicdandır
hamasın en ufak hatasını görüp dillendirip,55 yıldır filistinde 15.000 insanı katledenlere ses çıkmıyor ,kuru kuru ona da karşıyız deyip geçebiliyorlar
ayrıca farklı düşünene baskı kurmaya çalışıp ,dalga geçmeye de çalışıyorlar kendilerince..
demişti biri zaten kkda bazı tipler var
onların fikirlerinden değilsen hemen koşa koşa baskı kurmaya çalışırlar diye.
şaka gibi.
ama farketmez, baskılar bizi mi yıldıracak?
o baskıların dibini gördük biz.
inandığımız gibi yaşamaya devam edeceğiz alimallah.
arakanda,afganistanda,afrikada,filistinde,nerede mazlum varsa benim kalbim acıyor
yıllardır yardım faaliyetlerine katılıyorum,görünenden çok daha içler acısı durumlar bunlar
klavye başına geçip de israile duyar kasmakla olmuyor.
israili savunanların kaçı acaba yardım faaliyetinde bulunuyor ,ya da bir derneğe üye olup bu işin içinde merak ediyorum
öyle olsalar,bu acıyı bilir ve ona göre konuşurlardı
herkesi kendi vicdanına bırakıyorum.
beğenmeyince zoruna gidiliyorsa benim mesajlarıma da beğenmeme atanlara tek tek sorayımmı ne zoruna gtti diye?
Twitterda bir kesim ben de çok şaşırdım, Filistin de ölenler insan değilmiş gibi sadece İsrail yanlısı şeyler paylaşıyorlar. İğrendim.İsraili savunan kim veya kimler?
Biri çevirsin şunu ben anlamıyorum.
yoo zoruma gitmedi merak ettim, sorun bakış açısı ise problem yok.beğenmeyince zoruna gidiliyorsa benim mesajlarıma da beğenmeme atanlara tek tek sorayımmı ne zoruna gtti diye?
zoruma gitmedi,meseleye bakış açısını beğenmedim
umarım anlamışsınızdır
Valla sabahın 3ünde mi açtım kaçında açtım olur öyle bazen.merve bu konuyu neden açtın yivrim
Çoğu Arap ülkesi liderleri ABD-İsrail yalakası. Mezhep ayrılığı da var biraz. Niye Filistin'e destek çıksınlar ki? Paratapar olmuşlar. Adamlar para mıçıyor ama yanındaki Yemen'de açlıktan insanlar ölüyor. Zaten kendileri saldırıyor.
Üstelik maalesef Rusya gibi profesyonel ordumuz da yok. 20 lik bebelere 3 ay eğitim verip böyle bir savaşa yollamak da nedir. Oturdukları yerden insanların çocuğuna gitsin demek ne kolay olmuş. Benim liseden arkadaşım pöhteydi geçen sene Suriye'de şehit oldu devlet eşrafı ilk gün taziye verip gittiler. Annesi 1 senede çökmüş memlekete gidince ziyaret ettim tanıyamadım kadını.Mehmetçik Gazze'ye diyenler kendileri gitsinler oturdukları yerden ihale yıkması gibi olmuyor savaşmak. Böyle her saldırıda küheylan gibi meydana çıkanlar ne savaşmaya gidiyor ne de evinde mülteci ağırlıyor. Varsa yoksa dövletimiz böyüktür. Ne güzel.
şuanki savaşı başlatan filistin yanlısı olduğu icin bence, benim bildiğim savaşda sivillere kadinlara çocuklara dokunulmaz ne demek tecavüz etmek ne demek öldürmek.Twitterda bir kesim ben de çok şaşırdım, Filistin de ölenler insan değilmiş gibi sadece İsrail yanlısı şeyler paylaşıyorlar. İğrendim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?