• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

israf..

mesela pazara gidiyoruz sanki hepsinden yeriz gibi geliyor. meyvede biraz fazla cesit aliyoruz.ekmek buzlukta bayatlarmi peki. meyve suyuda iyi fikir aslinda. bebegime icirirm hem

İstediği kadar dursun bayatlamıyor. Biz de buzlukta saklıyoruz. Parcalara bölüp de koyabilirsin kilitli poşete falan.

Sonra 1 saat önceden cıkarıyorum Ya da krep tavasında kısık ateşte ısıtıyorum

buzluk olayina hic alismamisim . dedigim gibi kalabalik bi aileden geldigim icin hic buzluga atma firsati olmazdi. pisen biterdu. ekmegin buzluga atildigini evlendikten sinra ogrendm. hersey atilirmiki buzlugam
yeşillikler dışında herşey koyulabilir. yeşillikler pörsüyo

gunaydin kizlar. benim bir derdim var. Allah baska dert vermesin.. 2 yillik evliym. ailemle yasadigim zamanda evde 6 kişiydik . simdi 2 kisiyiz. sorun su ki ben yemegi ne kadar az yapardam yapayim mutlaka artiyo. baslarda elim cok yapmaya alismis diye dusunuyordum ama oyle degil. azaltsam bile hep artiyor. 3.gunde dokmek zorunda kaliyorum. mesela 2 tane patlicandan yemek yapiyorum. 2 gun yememize ragmen hala bitmiyor. 1 patlicandan da yemek olmazki. 2 yildr hala bi yola koyamadim. birde ekmej ve meyve mevzusu var. ekmek hep birikip bayatliyor. meyveler cabuk curuyor. ya gercekten anlamiyorum annemmi bisey yapiyodu neyveler curumesin diye. hic curumezdi.bunlari bulamayan insanlar varken ben cope atmaya uzuluyorum. az aliyoruz aslında. yarim kilodan daha mi az alsak valla bilemedim. vardir mutlaka kendince guzel duzen oturtan. şimdiden tesekkur ederim :)
Aynı dertten müzdaribim :işsiz:

Kaynanam öyle yapıyo hep :KK69:
Ekmek buzluktan olduğu gibi çıkar.
Ince dilimlere bölüp , fırında kahvaltılık yapabilirsiniz. Küp küp doğrayıp çorbalık kurutabilir ya da rondodan çekip köfte , börek için kullanabilirsiniz.

biz eşimle ayrı ayrı ekmekler yiyoruz ve 1 hafta 10 gün bitmiyo. dolapta duruyo hiç bişey olmuyo. yada köftelik için buzluğa atıyorum. bizde 2 kişiyiz hiç bi yemeğim çöpe gitmez. 1 patlıcandan niye yemek olmasın oluyo, 2 taneyle yapıp çöpe atmaktansa. meyvelerde bozulur gibi oluyosa hoşaf yapıyorum bu sıcaklarda süper oluyo.
hem az yemek yiyoruz diyosun, hemde 3 çeşit yemek yapıyosun. 2 kişiye 3 çeşit ne gerek var. hiç 3 çeşit yapmadım bugüne kadar. karnın doyuyo ama gözün doymuyo gibi geldi, o yüzden 1 patlıcandan yemekmi olur diyosun
evet bol bol olsun istiyorum canim. oylr alismistim cunku. aliskanliklari birakmak zaman oluyor. 1 patlicandan yemk yapilmaz dememin sebebi hic yapmayisimiz. yapilip yapilmicagini bilmiyorum yani

gunaydin kizlar. benim bir derdim var. Allah baska dert vermesin.. 2 yillik evliym. ailemle yasadigim zamanda evde 6 kişiydik . simdi 2 kisiyiz. sorun su ki ben yemegi ne kadar az yapardam yapayim mutlaka artiyo. baslarda elim cok yapmaya alismis diye dusunuyordum ama oyle degil. azaltsam bile hep artiyor. 3.gunde dokmek zorunda kaliyorum. mesela 2 tane patlicandan yemek yapiyorum. 2 gun yememize ragmen hala bitmiyor. 1 patlicandan da yemek olmazki. 2 yildr hala bi yola koyamadim. birde ekmej ve meyve mevzusu var. ekmek hep birikip bayatliyor. meyveler cabuk curuyor. ya gercekten anlamiyorum annemmi bisey yapiyodu neyveler curumesin diye. hic curumezdi.bunlari bulamayan insanlar varken ben cope atmaya uzuluyorum. az aliyoruz aslında. yarim kilodan daha mi az alsak valla bilemedim. vardir mutlaka kendince guzel duzen oturtan. şimdiden tesekkur ederim :)
Ben meyveyi her gitmemde iki çeşit alıp bitmeden yenisini almıyorum. Özellikle bozulcak meyveler için. Ve taneyle aldğm meyveler bile var. Ekmeğide bitmeden yenisini almayın sonuçta her zamn ulaşılablcek bişey. Yemek de az yapın dicem ama zaten az yaptğnızı söylüyorsunuz. Ama daha da az yapın:) bende iki kabak yapyrm. Yada iki küçk bazen 1 büyük patlıcan:) yada kanat yaparken küçklerden 7-8 tane yapıyrm. Bizde iki kişiyiz. Bende çok yemeyince netice böyle:))

Back
X