• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

israf..

mesela hangi yemekleri. bugun biraz bohut var mesela. kedi nohut yermi. dediginiz gibi o minnaklarda doymus olur.

Sokaktaki hayvanlar her şeyi yiyor. Açlar çünkü. Nohut kıymalı ya da etliyse yerler. İçine ekmekleri doğrayıp suyuyla ıslatıp karıştırırsınız. Kedi yemezse köpek yer merak etmeyin. Bir kaba koyup kenara bırakın onlar bulur. Çöpün kenarına bile ağzı açık koyarsanız yer onlar.

Valla bana çok tuhaf geldi 2 patlicandan yapılan yemek nasıl 4 gün yenir yahu ?
Ben 2 kişiye 4 patlıcan filan dogruyorum en fazla 3 gün yeriz hatta kalmaz bile 3.gune.

Siz çok mu az yiyorsunuz acaba ?
Çok obez hissettim kendimi su an :)
Bir de çok çeşit yapmayın mesela bi ana yemek yanına salata ve yogurt yeterli .
Her allah'ın günü pilav ve çorba yenmez ki hele yazın çorba hiç yenmez.

Ekmeği ben de hep buzdolabında saklarım bayatayinca da ufalayip kuşlara veriyorum.
Meyveyi de çalışıyorsanız işyerine götürün ara öğun gibi yersiniz sadece akşamları meyve yenmiyor.

Biz 3 kişiyiz 1 buçuk yaşında kızım eşim ben
1patlican 1 patates 1 kabak hep 1 taneyle yapıyorum
Meyveyi tane alıyorum 5 armut 3 muz 4 şeftali bize 10 gün gidiyor hergun tüketiyoruz taneyle alın
Mesela sebzeli yemek yaptım arttı ya ertesi gün artan sebzeyi harç yapıp börek yapıp yiyoruz öğlen veya kahvaltıda bu şekilde değerlendirebilir din
Artan pilavina harç ekleyip 2ser tane dolma yapabilirsin

gunaydin kizlar. benim bir derdim var. Allah baska dert vermesin.. 2 yillik evliym. ailemle yasadigim zamanda evde 6 kişiydik . simdi 2 kisiyiz. sorun su ki ben yemegi ne kadar az yapardam yapayim mutlaka artiyo. baslarda elim cok yapmaya alismis diye dusunuyordum ama oyle degil. azaltsam bile hep artiyor. 3.gunde dokmek zorunda kaliyorum. mesela 2 tane patlicandan yemek yapiyorum. 2 gun yememize ragmen hala bitmiyor. 1 patlicandan da yemek olmazki. 2 yildr hala bi yola koyamadim. birde ekmej ve meyve mevzusu var. ekmek hep birikip bayatliyor. meyveler cabuk curuyor. ya gercekten anlamiyorum annemmi bisey yapiyodu neyveler curumesin diye. hic curumezdi.bunlari bulamayan insanlar varken ben cope atmaya uzuluyorum. az aliyoruz aslında. yarim kilodan daha mi az alsak valla bilemedim. vardir mutlaka kendince guzel duzen oturtan. şimdiden tesekkur ederim :)
Bence ekmek yemeyin sağlıklı değil zaten ekmek yemeyince yemek çok yenir çöpe gitmez. Ekmeği 2ye 4e bölüp buzluğa atın hiçbirşey olmuyor. Yemek illaki artıyor ve gına geldi 3gündür yiyoruz diyorsan çöpe atmak yerine sokak hayvanlarına verin ben öyle yapıyorum. Meyve çeşit çok alıyorsan her çeşitten 2-3 tane al. Yiyeceğiniz zaman 1er tane doğra tabağa o bile fazla gelir. Ben öyle yapıyorum çünkü 1 elma yesem yeter diğer çeşitler kalır o yüzden 2kişi için her çeşitten 1 tane doğrarım yarım yarım denk gelir hepsi biter bozulmaz.

gunaydin kizlar. benim bir derdim var. Allah baska dert vermesin.. 2 yillik evliym. ailemle yasadigim zamanda evde 6 kişiydik . simdi 2 kisiyiz. sorun su ki ben yemegi ne kadar az yapardam yapayim mutlaka artiyo. baslarda elim cok yapmaya alismis diye dusunuyordum ama oyle degil. azaltsam bile hep artiyor. 3.gunde dokmek zorunda kaliyorum. mesela 2 tane patlicandan yemek yapiyorum. 2 gun yememize ragmen hala bitmiyor. 1 patlicandan da yemek olmazki. 2 yildr hala bi yola koyamadim. birde ekmej ve meyve mevzusu var. ekmek hep birikip bayatliyor. meyveler cabuk curuyor. ya gercekten anlamiyorum annemmi bisey yapiyodu neyveler curumesin diye. hic curumezdi.bunlari bulamayan insanlar varken ben cope atmaya uzuluyorum. az aliyoruz aslında. yarim kilodan daha mi az alsak valla bilemedim. vardir mutlaka kendince guzel duzen oturtan. şimdiden tesekkur ederim :)
Ekmek fazla alıyorsanız eger buzluga koyun tazecik kalıyor. 1 patlıcan dan olur yemek neden olmasın 2 fazla geliyorsa 1 tane yeterlidir. Meyve yı de ölçülü alabilirsiniz

Meyvelerin uzun ömürlü olanlarını tercih etmeye çalış. Çürümeye başladığında da farklı alanda kullan.meyve suyu,komposto,kek,pasta...
Konu komşunda yaşlı yada çok çocuklu biri varsa yada samimi olduğun bi komşun yemek daha tazeyken Yen'i yapılmışken iki tabak da onlara gönder.
Ekmekleri dilimletip al kullanmadığını buzluğa koy yiyeceğin dilim kadarını çıkart. Yada arada bir bayat ekmekle yapılan tarifleri uygula. Köfte,ovmaç,ev yapımı İskender gibi. Yada minik minik doğra sütle ıslatıp kapıya koy kedi köpek için ufalayıp pencere kenarlarına serp kuşlar için. Aklıma gelenler bunlar şimdilik bunlar benim uyguladıkların

hih bide bu durum var mesela. 3 cesit olsun istiyorum. corba yemek pilav gibi. ondanda artiyor. mesela bi corba bi sulu yemek olsa sanki az gibi geliyor
Bizde üç kişiyiz evde eşim ben kızım(4 yaşında) çorba-sulu yemek yada et-salata-pilav olsun istiyor eşimde. Buna benim çözümümü şu
Havucu,ıceberg,marul,kırmızı lahana bunları Pazar'dan aldığım gün doğruyorum yada rendeliyorum tupper kaplara koyuyorum içinden iki kişilik salata kadar malzeme alıyorum. Eğer domatesli soğanlı salata yapacaksam salatayı yemekten önce yapıyorum fazla olanları yemeğe kullanıyorum. Çorba zaten ne yaparsan yap 2 gün gidiyor. Pirinç pilavı 2 gün yemiyor bitmemişse kalan yayla çorbası oluyor. Kalan sulu yemek yada etten genelde ertesi gün kendime öğle yemeği yapıyorum yine kaldıysa sokakta hayvanlara kava koyup veriyorum.

biz eşimle ayrı ayrı ekmekler yiyoruz ve 1 hafta 10 gün bitmiyo. dolapta duruyo hiç bişey olmuyo. yada köftelik için buzluğa atıyorum. bizde 2 kişiyiz hiç bi yemeğim çöpe gitmez. 1 patlıcandan niye yemek olmasın oluyo, 2 taneyle yapıp çöpe atmaktansa. meyvelerde bozulur gibi oluyosa hoşaf yapıyorum bu sıcaklarda süper oluyo.
hem az yemek yiyoruz diyosun, hemde 3 çeşit yemek yapıyosun. 2 kişiye 3 çeşit ne gerek var. hiç 3 çeşit yapmadım bugüne kadar. karnın doyuyo ama gözün doymuyo gibi geldi, o yüzden 1 patlıcandan yemekmi olur diyosun

Çorba bile yapsan artacağını düşünüyorsan eğer at buzluga az kalacak zaten bir çeşit olarak hafataya çıkar ben herşeyi öyle yapmaya başladım baktım artacak hemen atıyorum soğur sogumaz mevye olarak da herşeyden birer tane al bir avuç kiraz al ama karpuz alma :ukala: karpuzu millet de ye yada karpuz al ama küçük karpuzlar oluyor büyük marketlerde kavun kadar onlardan Alican yada büyük aldıysan komşularına dağıtım Allah razı olsun komsularimdan ben gönderirim onlarda bana gönderirler ondan öyle yap ilk evlendigimde bende yapıyordum ama birde hangi yiyecek dolapta ne kdr durur diye bak hepsi 3 gün değil ama insan sıkılıyor orası ayrı o yüzden buzlaga atıyorsun yemeğin olmadığı tembellik yapacağın zaten eşin gelemden bir saat önce tencereye koyuyorsun ohhh miss :)

1 tane büyük patlıcabdan yemek olur ki :)

Pazardan yarın kilodan az vermiyorlar ama marketten istediğiniz miktarda alırsanız rahat edersiniz.
Bir de çok çeşit almayın.
Kal günlük yemek yapıyorsanız ona göre sayıyla alın sebzeleri.
Meyveyi de fazla almayın. Bitince tekrar alırsınız.
Bende kalabalık evde büyüdüm ama şimdi az miktarda yapabiliyorum. Böyle yapınca çöpe dökülmüyor

Eliniz çoğa alışmış ondan. Dün 2 misafirin vardı 5 kişide biz vardık 7.
4 patates 1 patlıcandan yemek yaptım dolu dolu koydum güveçe yetti. Tavuğu goz kararı ayarladım herkes doydu.
Önce ki günlerde tek başıma yaptım 1 patates 1 minik patlıcan elim kadar tavuk 2 porsiyon güveç çıktı. Neden bir taneyle yapılmasın ki.
Meyve olarak bizde çok yemeyiz az az alın ve dolapta durmasin masanın ustunde daima bir tabak dursun gelip gidip yeniliyor öyle dolapta durunca yenmiyor.
1 bardak pirinçten pilav bize fazla geliyor 5 kişiyiz. Minik bardak olcun çay bardagiyla falan yeter.
Çorba da mesela ununu az koyun doğal olarak az çıksın. Domates çorbasına 4 kaşık un koyuyordum kimse yok diye 2 kaşıkla yaptım 4 kase çorba çıktı yeter de artar bile.

Biz her şeyi tane ile alırız. hatta hafta başı yemekleri düşünürüz ona göre alışveriş listesi yaparız.. meyveleri saklama kaplarına bir yemeklik şekilde ayarlarız çıkarıp çıkarıp yeriz ..

Valla bana çok tuhaf geldi 2 patlicandan yapılan yemek nasıl 4 gün yenir yahu ?
Ben 2 kişiye 4 patlıcan filan dogruyorum en fazla 3 gün yeriz hatta kalmaz bile 3.gune.

Siz çok mu az yiyorsunuz acaba ?
Çok obez hissettim kendimi su an :)
Bir de çok çeşit yapmayın mesela bi ana yemek yanına salata ve yogurt yeterli .
Her allah'ın günü pilav ve çorba yenmez ki hele yazın çorba hiç yenmez.

Ekmeği ben de hep buzdolabında saklarım bayatayinca da ufalayip kuşlara veriyorum.
Meyveyi de çalışıyorsanız işyerine götürün ara öğun gibi yersiniz sadece akşamları meyve yenmiyor.
sanirim biraz az yiyoruz. bide problem cok cesit olmasi. cesiti azaltmaliyim sanırım

Eliniz çoğa alışmış ondan. Dün 2 misafirin vardı 5 kişide biz vardık 7.
4 patates 1 patlıcandan yemek yaptım dolu dolu koydum güveçe yetti. Tavuğu goz kararı ayarladım herkes doydu.
Önce ki günlerde tek başıma yaptım 1 patates 1 minik patlıcan elim kadar tavuk 2 porsiyon güveç çıktı. Neden bir taneyle yapılmasın ki.
Meyve olarak bizde çok yemeyiz az az alın ve dolapta durmasin masanın ustunde daima bir tabak dursun gelip gidip yeniliyor öyle dolapta durunca yenmiyor.
1 bardak pirinçten pilav bize fazla geliyor 5 kişiyiz. Minik bardak olcun çay bardagiyla falan yeter.
Çorba da mesela ununu az koyun doğal olarak az çıksın. Domates çorbasına 4 kaşık un koyuyordum kimse yok diye 2 kaşıkla yaptım 4 kase çorba çıktı yeter de artar bile.
aynen durum bu elim coga alisik.

1 tane büyük patlıcabdan yemek olur ki :)

Pazardan yarın kilodan az vermiyorlar ama marketten istediğiniz miktarda alırsanız rahat edersiniz.
Bir de çok çeşit almayın.
Kal günlük yemek yapıyorsanız ona göre sayıyla alın sebzeleri.
Meyveyi de fazla almayın. Bitince tekrar alırsınız.
Bende kalabalık evde büyüdüm ama şimdi az miktarda yapabiliyorum. Böyle yapınca çöpe dökülmüyor
sizin mesajinizda buna cevap vereyim. smdi herkes demistir 2 yilda duzen oturur diye ama bebegim olana kadar genelde disarda annelerde ablalarda falan yiyoduk. bebegim olali biraz daha evde kalmaya basladk oyuzden yeni yeni oturuyo

Biz 3 kişiyiz 1 buçuk yaşında kızım eşim ben
1patlican 1 patates 1 kabak hep 1 taneyle yapıyorum
Meyveyi tane alıyorum 5 armut 3 muz 4 şeftali bize 10 gün gidiyor hergun tüketiyoruz taneyle alın
Mesela sebzeli yemek yaptım arttı ya ertesi gün artan sebzeyi harç yapıp börek yapıp yiyoruz öğlen veya kahvaltıda bu şekilde değerlendirebilir din
Artan pilavina harç ekleyip 2ser tane dolma yapabilirsin
guzel oneriler tesekkur ederim

Çorba bile yapsan artacağını düşünüyorsan eğer at buzluga az kalacak zaten bir çeşit olarak hafataya çıkar ben herşeyi öyle yapmaya başladım baktım artacak hemen atıyorum soğur sogumaz mevye olarak da herşeyden birer tane al bir avuç kiraz al ama karpuz alma :ukala: karpuzu millet de ye yada karpuz al ama küçük karpuzlar oluyor büyük marketlerde kavun kadar onlardan Alican yada büyük aldıysan komşularına dağıtım Allah razı olsun komsularimdan ben gönderirim onlarda bana gönderirler ondan öyle yap ilk evlendigimde bende yapıyordum ama birde hangi yiyecek dolapta ne kdr durur diye bak hepsi 3 gün değil ama insan sıkılıyor orası ayrı o yüzden buzlaga atıyorsun yemeğin olmadığı tembellik yapacağın zaten eşin gelemden bir saat önce tencereye koyuyorsun ohhh miss :)
buzluk olayina hic alismamisim . dedigim gibi kalabalik bi aileden geldigim icin hic buzluga atma firsati olmazdi. pisen biterdu. ekmegin buzluga atildigini evlendikten sinra ogrendm. hersey atilirmiki buzlugam

Back
X