• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

israf..

yarim kilo cok geliyo. galiba 2 tane kabak 2 patlican falan alcam :)
Onu meyve icin soylemek istemistim :) bence az yemek cok cesit daha guzel oliyor. İnsanin gozu doyuyor. Market yakinsa hele hic evi doldurmaya gerek yok. Ekmekler icinde bayatladigini gordugunuz ekmegi hemen koftelik parcalara bolun buzlugunuza atin. Kofte yapacaginiz zaman cikartir kullanirsiniz.

Aynı anda Çok çeşit mi yapıyorsun? Çok çeşit yapıyorsan 1 patlıcan kullan. Pilavı 1 çay bardağından yap.. Ekmek konusunda bir şey diyemeyeceğim çünkü biz ekmek yemiyoruz. Yersek markalı tahıllı ekmek alıyoruz son kullanma tarihine kadar bitiyor ..

Meyveyi her akşam önünüze koyun yiyin. Ortaya konmayınca yenmiyor çürüyor :/
evet cesit cok yapıyorum. bde esimde bende yemege duskun değiliz fazla

Onu meyve icin soylemek istemistim :) bence az yemek cok cesit daha guzel oliyor. İnsanin gozu doyuyor. Market yakinsa hele hic evi doldurmaya gerek yok. Ekmekler icinde bayatladigini gordugunuz ekmegi hemen koftelik parcalara bolun buzlugunuza atin. Kofte yapacaginiz zaman cikartir kullanirsiniz.
dgru aslinda markette yakin. mesela 2 3 gunlukmu alsamki. o bitince bidaha alirim.komikmi olur. 2 3 seftali 2 muz :))

gunaydin kizlar. benim bir derdim var. Allah baska dert vermesin.. 2 yillik evliym. ailemle yasadigim zamanda evde 6 kişiydik . simdi 2 kisiyiz. sorun su ki ben yemegi ne kadar az yapardam yapayim mutlaka artiyo. baslarda elim cok yapmaya alismis diye dusunuyordum ama oyle degil. azaltsam bile hep artiyor. 3.gunde dokmek zorunda kaliyorum. mesela 2 tane patlicandan yemek yapiyorum. 2 gun yememize ragmen hala bitmiyor. 1 patlicandan da yemek olmazki. 2 yildr hala bi yola koyamadim. birde ekmej ve meyve mevzusu var. ekmek hep birikip bayatliyor. meyveler cabuk curuyor. ya gercekten anlamiyorum annemmi bisey yapiyodu neyveler curumesin diye. hic curumezdi.bunlari bulamayan insanlar varken ben cope atmaya uzuluyorum. az aliyoruz aslında. yarim kilodan daha mi az alsak valla bilemedim. vardir mutlaka kendince guzel duzen oturtan. şimdiden tesekkur ederim :)
Ekmeği buzdolabında muhafaza edin ve tek tek alın. Bayat ekmeklerinizi de köfte için kullanmadık buzluğa atın. Yada bayat ekmekle yapılan kahvaltılık tarifleri öğrenin.

Meyve de ya çeşidi ya miktarı azaltın. ve tüketme alışkanlıklarınıza göre meyve alın. Meyvelerin
zamanı geçmeye başladığında komposto falan yapabilirsiniz. Yada her akşam meyve salatası gibi soyup tüketseniz kalmaz zaten onlar :)

Yemeği yarım soğanla bile yaptığımı bilirim...
İki kişisiniz ne kadar yiyorsanız o kadar yapın. Pekala 1 patlıcandan yemek olur...
kalan yemeklerinizi buzlukta biriktirip hayvanlara verebilirsiniz ama bu konuda çok çok dikkat etmelisiniz. Asla bozmuş, küflenmiş vs olmamalı... bir de götürüp rastgele bir yere döküp pisliğini bırakmamalısınız çevre temizliği açısından..

mesela pazara gidiyoruz sanki hepsinden yeriz gibi geliyor. meyvede biraz fazla cesit aliyoruz.ekmek buzlukta bayatlarmi peki. meyve suyuda iyi fikir aslinda. bebegime icirirm hem
Ben hep boşlukta tutuyorum ekmeğimi hiç bir şey olmuyor .

Selam. Derdin bu olsun :)

Biz de iki kişiyiz. Her gün yemek yapamam ben. Aynı yemeği iki gün yiyoruz. Bazen artıyor, onları da sokak kedilerine koyuyorum ama genelde bitiriyoruz.

İki patlıcanı biz iki gün yiyoruz. Günlük yapıyorsan bir patlıcan kullan. Bir kabak kullan. Pilavı bir bardak yapma da bir parmak az pirinç koy mesela. Çorbayı ben 4 bardak suyla yapıyorum, iki güne tam geliyor.

Meyveyi biz de başlarda çürüttük. Şimdi tek çeşit alıyoruz. İki çeşit alınacaksa da gramla alıyoruz valla. Yarım kilo bile çok. Geçen gün kayısı, şeftali vardı büzüşmeye başlamış. Hepsini attım kaynattım, komposto oldu.

Ekmeği buzdolabında tutunca bozulmuyor da küflenmiyor da. Ben ekmek yemem, eşim iki günde bitiriyor bir ekmeği. Ama bitmezse ekmek balığı yap. Yani yumurtaya bulayıp kızart ya da ekmek pizzası yap. Tüm malzemelere yumurta kırıp dilimlere sürüp fırınla. Hiç olmadı köfte içi yap.

Karpuz bile yarım satılıyor artık. Biz öyle alıyoruz onu da.

Bizde de üç çeşit olur hep Ben öyle sevdiğim için. Az yaptığında biter merak etme.

Bazı sebzeleri buzluğa atıyorum ben. Mesela küp küp patates atıyorum. Garnitürüm de oluyor buzlukta, fasulyem de. Ufacık bir patlıcan, küçük bir kabak, biraz buzluktan patates, fasulye ve garnitür atınca iki günlük türlü oluyor.

Kabak yarım kullanılacaksa da bir tane daha ekleyip mücver yap yanına. Oh mis.

Ekmeği buzdolabında muhafaza edin ve tek tek alın. Bayat ekmeklerinizi de köfte için kullanmadık buzluğa atın. Yada bayat ekmekle yapılan kahvaltılık tarifleri öğrenin.

Meyve de ya çeşidi ya miktarı azaltın. ve tüketme alışkanlıklarınıza göre meyve alın. Meyvelerin
zamanı geçmeye başladığında komposto falan yapabilirsiniz. Yada her akşam meyve salatası gibi soyup tüketseniz kalmaz zaten onlar :)

Yemeği yarım soğanla bile yaptığımı bilirim...
İki kişisiniz ne kadar yiyorsanız o kadar yapın. Pekala 1 patlıcandan yemek olur...
kalan yemeklerinizi buzlukta biriktirip hayvanlara verebilirsiniz ama bu konuda çok çok dikkat etmelisiniz. Asla bozmuş, küflenmiş vs olmamalı... bir de götürüp rastgele bir yere döküp pisliğini bırakmamalısınız çevre temizliği açısından..
sizede tesekkur ederim cok guzel yazmissiniz. ekmek olayini ilk once cozmem lazim cunku vicdanen hic rahat degilim
meyveyide azar azar almayi deneyim bakalim. aslinda kizim 7 aylik oldu hergun 1 meyve yiyebilir. tembellikmi ediyorum acaba. yoo aslinda bi meyve yiyor gunluk. genelde muz. meyveyi ben 2 3 gunde bir aliyim en iyisi. yemekte 1 taneden yapinca sanki guzel olmuyor. mesela musakka 1 patlicandan olurmu ki. olmaz heralde. cok ciddi soyluyorum gecen 2 patlicandan musakka yaptim 4 gun yedik

Cesit olarak az almayi deneyin. Mesela bu hafta sadece kiraz alin haftaya sadece muz alın gibi..
Bir de cabuk bozulan meyvelerden komposto yapabilirsiniz. Benim evde karadut vardi mesela baktim bitmeyecek bir bardak seker bir litre su koyup kaynattim mis gibi meyve suyu oldu.

Ekmeği de kurutup çekin köfte içi olarak kullanin. Ya da buz dolabinda saklayip tost makinesinde ısıtıp tüketin.
Aynı sorun bnde de vardı, patlıcanı kabağı tane tane alırdım, mesela patlıcan yemeği yapcaksan 2 tane küçükten yap yani herşeyin küçüğünü yap, birde fazla çeşit yapma , çeşit sayısı arttıkça yemekler kalıyor, meyvelerin de saklama kabında dursun dolabında daha uzun kalıyor..

Selam. Derdin bu olsun :)

Biz de iki kişiyiz. Her gün yemek yapamam ben. Aynı yemeği iki gün yiyoruz. Bazen artıyor, onları da sokak kedilerine koyuyorum ama genelde bitiriyoruz.

İki patlıcanı biz iki gün yiyoruz. Günlük yapıyorsan bir patlıcan kullan. Bir kabak kullan. Pilavı bir bardak yapma da bir parmak az pirinç koy mesela. Çorbayı ben 4 bardak suyla yapıyorum, iki güne tam geliyor.

Meyveyi biz de başlarda çürüttük. Şimdi tek çeşit alıyoruz. İki çeşit alınacaksa da gramla alıyoruz valla. Yarım kilo bile çok. Geçen gün kayısı, şeftali vardı büzüşmeye başlamış. Hepsini attım kaynattım, komposto oldu.

Ekmeği buzdolabında tutunca bozulmuyor da küflenmiyor da. Ben ekmek yemem, eşim iki günde bitiriyor bir ekmeği. Ama bitmezse ekmek balığı yap. Yani yumurtaya bulayıp kızart ya da ekmek pizzası yap. Tüm malzemelere yumurta kırıp dilimlere sürüp fırınla. Hiç olmadı köfte içi yap.

Karpuz bile yarım satılıyor artık. Biz öyle alıyoruz onu da.

Bizde de üç çeşit olur hep Ben öyle sevdiğim için. Az yaptığında biter merak etme.

Bazı sebzeleri buzluğa atıyorum ben. Mesela küp küp patates atıyorum. Garnitürüm de oluyor buzlukta, fasulyem de. Ufacık bir patlıcan, küçük bir kabak, biraz buzluktan patates, fasulye ve garnitür atınca iki günlük türlü oluyor.

Kabak yarım kullanılacaksa da bir tane daha ekleyip mücver yap yanına. Oh mis.
ay cok guzel yazmissiniz yaa.hepsini mutlaka uygulicam. ya ben hep cok cok almaya ve dolabi dolu gormeye alismisim sanirim. annemlerde meyve 3 gunde bter mesela hemde birer kilo:) kalabalikta dahami tatli oluyo nedir. evde duran cilek yenmez annemlerde hic gormemis gibi cilek yeriz bayat ekmekli tarifleri ogreneyim. bide bebegim yeni yebi kendibi topladi bu asamada pek kahvalti hazrlayamadim o yuzdende artik oldu ekmeklerim.

Ekmekleri kuşlara da verebilirsin. Burada çok fazla martı var, güvercin var. Onlara atıyorum bazen ufak ufak doğrayıp. Havada kapıyorlar.

Bir patlıcandan yemek olur. Soğanı yarım koy, kıymayı azalt. Onlar da yemeği çoğaltıyor. Ufak seç sebzelerini. En ufak biberleri alıyorum ben mesela doldurmak için. 8 biber dolduruyorum. İki gün yiyoruz onu.

Ben artan yemeğe, ekmeğe hiç üzülmem. Sokakta o kadar aç hayvan varki.. İkinciye bi yemeği yemek istemiyorsak bi kapta ekmeklerin üstüne döküp dolaba koyuyorum.Evden çıktıkça dışarıda uygun yere bırakıyorum. Dönüşte baktığımda kırıntı kalmıyor.

Bizde ekmek buzdolabında belki 1 ay sürünüyor.. meyve az aldırıyorum ama bi bakıyorum çürümüş. İlla oluyor yani..

Biz de iki kişiyiz evde. Ekmeğin bir hafta durduğu oluyor buzdolabında. Birşey olmuyor, ısıtıp ısıtıp yiyoruz. Bizde yemek ikinci güne kalınca yenmiyor, o yüzden az az yapıyoruz, zamanla ölçüler oturdu.1 patlıcandan yemek olmaz demişsiniz ama biz hep 1 patlıcandan yaparız:), mesela pilavı 1 çay bardağından az yaparım vs. Bunlar yaptıkça oturuyor yerine ilk zamanlar bizde de çok çöpe giden oldu ama artık gitmiyor. Meyveyi yediğiniz kadar alın taneyle, haftalık mı alıyorsunuz sayın her akşam 2 elma yesek haftada şu kadar yapar diye alın.
ben olcuyu tutturamadigim icin pilav yapmiyorum artik :) annem 2 su bardagndan yapiyordu oyle ogrenmistim sonra olcuyu yariya indirdim olmadi nedense. bikac kere daha denedim yine olmadi bende yapmiyorun pirinc pilavi. genelde bulgur

Bayat ekmekleri sütle,peynir suyuyla ya da tavuk yaptığında onun suyuyla ıslatıp sokak hayvanlarına verebilirsin. Hemen bitiriyor yavrucaklar. Günahı sevaba çevir. ;)

sizede tesekkur ederim cok guzel yazmissiniz. ekmek olayini ilk once cozmem lazim cunku vicdanen hic rahat degilim
meyveyide azar azar almayi deneyim bakalim. aslinda kizim 7 aylik oldu hergun 1 meyve yiyebilir. tembellikmi ediyorum acaba. yoo aslinda bi meyve yiyor gunluk. genelde muz. meyveyi ben 2 3 gunde bir aliyim en iyisi. yemekte 1 taneden yapinca sanki guzel olmuyor. mesela musakka 1 patlicandan olurmu ki. olmaz heralde. cok ciddi soyluyorum gecen 2 patlicandan musakka yaptim 4 gun yedik
Ben meyveyi 3 günde bir alıyorum ve bildiginiz sayı ile alıyorum...
Yine de bazen evde muz kaldıysa mesela kararmadan yulaf ezmesi, muz, kuru meyve vs ile granola yapıyorum.. biraz mutfak bilmek iyi oluyor değerlendirme açısından...
meyvesine göre ev yapımı soğuk cay yapabilirsiniz vs...
bayat ekmeği de aynı şekilde... fırınlayıp çorba üzerine kıtır ekmek yapabilirsiniz, yumurta ile yumurtalı ekmek, peynir ve tereyağı ile tavada çevirip ekmek makarnası vs...
Az yiyen bir çiftsiniz demekki :)
Öğlen yemeği ne yiyorsunuz mesela?
Yemek çeşidini azaltabilirsiniz.
Mesela çorba-ana yemek-salata-pilav/makarna
Şeklinde ise pilav miktarını azaltıp yemeği arttırın.. yada çorba yapmayın.

Aynı durum bizde de var malesef. çünkü eşim çok az yiyor. dediğin gibi az az yemek yapıyorum 3. gün hala yenmediyse tencerede ısıtıp bayat ekmekleri de içine doğrayıp sokak hayvanlarına götürüyorum. Dönerken bir bakıyorum ki bitmiş bile. demek onların nasibiymis. meyveler için tek çözüm malesef sayıyla almak

dgru aslinda markette yakin. mesela 2 3 gunlukmu alsamki. o bitince bidaha alirim.komikmi olur. 2 3 seftali 2 muz :))
Komik olsun nolucak. Belki ben tek yasiyorum. 2 3 tane alamicam diye hic meyve yemiyim mi? İnanin bizde de ayni sey var. Karpuz alinca hele artik gece gunduz karpuz yiyorum cope gitmesin diye :)

Ekmekleri kuşlara da verebilirsin. Burada çok fazla martı var, güvercin var. Onlara atıyorum bazen ufak ufak doğrayıp. Havada kapıyorlar.

Bir patlıcandan yemek olur. Soğanı yarım koy, kıymayı azalt. Onlar da yemeği çoğaltıyor. Ufak seç sebzelerini. En ufak biberleri alıyorum ben mesela doldurmak için. 8 biber dolduruyorum. İki gün yiyoruz onu.
kuslara koyuyordum sonra yememeye basladilar. acaba sertmi diye islatip koydum oylede yemediler. camin onune koyuyorum. acaba bizden ürküyo olabilirlemi

Ben meyveyi 3 günde bir alıyorum ve bildiginiz sayı ile alıyorum...
Yine de bazen evde muz kaldıysa mesela kararmadan yulaf ezmesi, muz, kuru meyve vs ile granola yapıyorum.. biraz mutfak bilmek iyi oluyor değerlendirme açısından...
meyvesine göre ev yapımı soğuk cay yapabilirsiniz vs...
bayat ekmeği de aynı şekilde... fırınlayıp çorba üzerine kıtır ekmek yapabilirsiniz, yumurta ile yumurtalı ekmek, peynir ve tereyağı ile tavada çevirip ekmek makarnası vs...
Az yiyen bir çiftsiniz demekki :)
Öğlen yemeği ne yiyorsunuz mesela?
Yemek çeşidini azaltabilirsiniz.
Mesela çorba-ana yemek-salata-pilav/makarna
Şeklinde ise pilav miktarını azaltıp yemeği arttırın.. yada çorba yapmayın.
inanirmisinz guya mutfak biliyorum.pilav yapmayi bilmeyen mutfakmi bilir diceksinizde simdi bitek onu bilmiyorun oglen yemegi ben tek oluyorum atistiriyorum genelde. makarna kizartma yapiyorum en fazla.

Ben artan yemeğe, ekmeğe hiç üzülmem. Sokakta o kadar aç hayvan varki.. İkinciye bi yemeği yemek istemiyorsak bi kapta ekmeklerin üstüne döküp dolaba koyuyorum.Evden çıktıkça dışarıda uygun yere bırakıyorum. Dönüşte baktığımda kırıntı kalmıyor.
mesela hangi yemekleri. bugun biraz bohut var mesela. kedi nohut yermi. dediginiz gibi o minnaklarda doymus olur.

Back
X