Selam. Derdin bu olsun :)
Biz de iki kişiyiz. Her gün yemek yapamam ben. Aynı yemeği iki gün yiyoruz. Bazen artıyor, onları da sokak kedilerine koyuyorum ama genelde bitiriyoruz.
İki patlıcanı biz iki gün yiyoruz. Günlük yapıyorsan bir patlıcan kullan. Bir kabak kullan. Pilavı bir bardak yapma da bir parmak az pirinç koy mesela. Çorbayı ben 4 bardak suyla yapıyorum, iki güne tam geliyor.
Meyveyi biz de başlarda çürüttük. Şimdi tek çeşit alıyoruz. İki çeşit alınacaksa da gramla alıyoruz valla. Yarım kilo bile çok. Geçen gün kayısı, şeftali vardı büzüşmeye başlamış. Hepsini attım kaynattım, komposto oldu.
Ekmeği buzdolabında tutunca bozulmuyor da küflenmiyor da. Ben ekmek yemem, eşim iki günde bitiriyor bir ekmeği. Ama bitmezse ekmek balığı yap. Yani yumurtaya bulayıp kızart ya da ekmek pizzası yap. Tüm malzemelere yumurta kırıp dilimlere sürüp fırınla. Hiç olmadı köfte içi yap.
Karpuz bile yarım satılıyor artık. Biz öyle alıyoruz onu da.
Bizde de üç çeşit olur hep Ben öyle sevdiğim için. Az yaptığında biter merak etme.
Bazı sebzeleri buzluğa atıyorum ben. Mesela küp küp patates atıyorum. Garnitürüm de oluyor buzlukta, fasulyem de. Ufacık bir patlıcan, küçük bir kabak, biraz buzluktan patates, fasulye ve garnitür atınca iki günlük türlü oluyor.
Kabak yarım kullanılacaksa da bir tane daha ekleyip mücver yap yanına. Oh mis.