Başlarda yabancı dil öğrenmeye çok meraklıydım,İngilizcem iyiydi,seviyordum öğrenmeyi,gelgelelim yabancı dil olayı zamanla benim için bir hobi/eğlence olmaktan çıktı bir zorunluluk oldu.
Hal böyle olunca İngilizce'den soğumaya başladım değil konuşamamak bir turistin sorusunu bile anlayamayınca iyice nefret ettim İngilizceden.
Oysa ki okuduğum bölümüm gereği İngilizce'yi ana dilim gibi bilmeliyim ayrıca ikinci,üçüncü yabancı dil..Arada iş ilanlarına göz attığımda Almanca,İspanyolca,Rusça,Arapça dillerinin adaylardan bilinmesini istediğini görüyorum.
Bari İngilizce'yi kendi hatalarımdan dolayı öğrenemedim bari ikincisinde hata yapmayayım diye düşündüm.:44:
Arapça ve Almanca'yı eledim telaffuz,yazı,dilbilgisi vs. bana zor geldi.
Rusça'yı incelemiş değilim.
İspanyolca ilk etapta İngilizce'den daha kolay gibi geldi ama..:44:
Sonra Japonca dikkatimi çekti,yine ilk etapta dilbilgisi bizimkine benziyor,alfabe ve kanjileri ezberlemek baya zorlayan birşey ama en azından telaffuzu,duyduğumu anlayabilmem bakımından İngilizce'den çok daha kolay geldi.
İspanyolca,Rusça,Japonca..Hangisini daha kolay öğrenebilirim,hangisine öncelik vermeliyim?
Yaz tatilinde yoğun bir İspanyolca çalışmaya başlayıp,Japonca'yı okul zamanıma aşağı yukarı 9 ay gibi bir sürece yayıp yavaş yavaş öğrenmem daha mı doğru?