Kekler - Pastalar Ispanaklı yaş pasta- Pınar süt sponsorluğunda

Selenofil

Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Mart 2010
12.489
13.624
Herkese merhabalar hanımlar yarismalari özlemişken katilayim dedim herkese bol sans dilerim

Malzemeler
Kek için
5 yumurta
3, 5 kahve fincanı toz şeker
5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı ıspanak püresi

Kreması için
2, 5 çay bardağı süt
2, 5 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya

Üzeri için
1 paket krem şanti
1 su bardağından bir parmak az süt
Ufalanmış kek

lk olarak ıspanakların hasliyoruz püre haline getiriyoruz keki için yumurtaları karıştırma kabına alalım ve şekerle beraber köpürüp beyazlaşana kadar m Yumurta beyazlaşınca ıspanak püresi ekliyoruz tahta kaşık veya spatula ile karıştıralım üzerine elenmiş un kabartma tozu vanilya ekleyip alttan üste doğru havasını söndürmeden karıştıralım bu esnada fırının 180 dereceye getirelim hafiften ısınmış fırında pişireceğiz yağlı kağıt serilmiş kalıb veya borcama döküyoruz harcı fırına verip pişiriyoruz ilk 20 dk kesinlikle kapağı açmayın kekimiz sönmesin yaklaşık yarım saatte pişecek kürdan testi yapabilirsiniz kreması için sütü tencereye alıp un ve şekeri ekleyip kaynatın koyulaşınca vanilyayı ekleyip ocaktan alalım krem şantiyi de çırpıp buzdolabında bekletelim kek soğuyunca kenarlarında ki kıtır kısmı bıçakla keselim rondada çekip toz haline getirelim keki dikkatlice ortadan ikiye keselim arasına hazırladığımız kremayı sürelim ve diğer parçayı üzerine kapatalım buzdolabında 15/20 dk dinlendirelim dolaptan alıp köpürttüğümüz krem şantiyle her yerini kaplayalım kenarlarına sıkma torbasıyla şekiller verip ortasına parçaladığımız kek parçaları dökelim 3/4 saat dinlendirip dilimleyerek servis edelim afiyet olsun
SI_20171106_004725.jpg
20171105_224832-1-1-1.jpg
SI_20171106_005419.jpg
SI_20171106_005906.jpg
SI_20171106_010419.jpg

20171105_234758.jpg
20171105_234758.jpg
SI_20171106_011400.jpg

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2063904 Herkese merhabalar hanımlar yarismalari özlemişken katilayim dedim herkese bol sans dilerim

Malzemeler
Kek için
5 yumurta
3, 5 kahve fincanı toz şeker
5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı ıspanak püresi

Kreması için
2, 5 çay bardağı süt
2, 5 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya

Üzeri için
1 paket krem şanti
1 su bardağından bir parmak az süt
Ufalanmış kek

lk olarak ıspanakların hasliyoruz püre haline getiriyoruz keki için yumurtaları karıştırma kabına alalım ve şekerle beraber köpürüp beyazlaşana kadar m Yumurta beyazlaşınca ıspanak püresi ekliyoruz tahta kaşık veya spatula ile karıştıralım üzerine elenmiş un kabartma tozu vanilya ekleyip alttan üste doğru havasını söndürmeden karıştıralım bu esnada fırının 180 dereceye getirelim hafiften ısınmış fırında pişireceğiz yağlı kağıt serilmiş kalıb veya borcama döküyoruz harcı fırına verip pişiriyoruz ilk 20 dk kesinlikle kapağı açmayın kekimiz sönmesin yaklaşık yarım saatte pişecek kürdan testi yapabilirsiniz kreması için sütü tencereye alıp un ve şekeri ekleyip kaynatın koyulaşınca vanilyayı ekleyip ocaktan alalım krem şantiyi de çırpıp buzdolabında bekletelim kek soğuyunca kenarlarında ki kıtır kısmı bıçakla keselim rondada çekip toz haline getirelim keki dikkatlice ortadan ikiye keselim arasına hazırladığımız kremayı sürelim ve diğer parçayı üzerine kapatalım buzdolabında 15/20 dk dinlendirelim dolaptan alıp köpürttüğümüz krem şantiyle her yerini kaplayalım kenarlarına sıkma torbasıyla şekiller verip ortasına parçaladığımız kek parçaları dökelim 3/4 saat dinlendirip dilimleyerek servis edelim afiyet olsun
Eki Görüntüle 2063890 Eki Görüntüle 2063892 Eki Görüntüle 2063894 Eki Görüntüle 2063897 Eki Görüntüle 2063901
Eki Görüntüle 2063902 Eki Görüntüle 2063903 Eki Görüntüle 2063904

Eline sağlık bol şans diliyorum:KK54:

Ispanaklar iyice ezilmediği için yerken ağızda ıspanak tadı bırakıyor mu?

ellerine sağlık canım başarılar dilerim

aklıma bişey geldi öğrenciyken bi ablanın evinde görmüştüm yedik üstüde yeşildi ufalamış kekini dedim çok zengin herhalde her yerini Antep fıstığı yapmış hahaha ama hiç fıstık tadı yok

ellerine sağlık canım başarılar dilerim

aklıma bişey geldi öğrenciyken bi ablanın evinde görmüştüm yedik üstüde yeşildi ufalamış kekini dedim çok zengin herhalde her yerini Antep fıstığı yapmış hahaha ama hiç fıstık tadı yok
Hahaha Ay çok tatlisin aynisina benzer bende yasamistim sonra işin içine girince tabi anliyosun :KK70:r

X