- 12 Mayıs 2013
- 10.903
- 30.803
İyi günler hemşirelerim ..
Malum kış akşam yemekleri erken yenince saat 8 gibi yok mu yaa yiyecek birşey kek börek sözlerini hepimiz duyuyoruz değil mi?
Haliyle haftada bir börek yapılıyor evde..1-2 parçayı ayırıyorum tabi sabah kahvaltı hazırlama derdi olmasın diye çok kurnazımdır
Bizim evde peynirli ıspanaklı ve kıymalı patatesli börek seviliyor..3 kişilik ailenin ikisi gurme olunca (ben çöp dışında herşeyi yerim )kolaya kaçıp lorlu yapamıyorum mesela..hayaller hayatlar..
Gelelim böreğime:
Malzemeler:
3 yufka (marketten almıyorum çok kalın oluyor yufkacıdan alıyorum)
1/2 kg ıspanak
2 kalıp peynir (memleketten geldiği için tuzlu oluyor suda beklettim yarım saat)
2 orta boy soğan
Sosu için:
1 çb sıvıyağ
1 çb süt
1 yumurta sarısı (enson böreğin üzerine sürmek için kalan sosa koyuyoruz)
Susam
Yapılışı:
Önce 2 orta boy soğanı tavada pişiriyoruz..
Ispanak rendelenmiş peynir ve soğanı tuz karabiber ve pulbiberle iyice karıştırıyoruz..
Süt ve sıvıyağı karıştırıyoruz..yufkanın heryerine karışımdan sürüp ikiye katlıyoruz..ve yarım ay şeklindeki yufkayı ortadan ikiye kesiyoruz.
Geniş uca harcını koyup rulo şeklinde sarıp kendi etrafında çeviriyoruz.
Tepsiye yerleştirip kalan sosa yumurta sarısını koyup karışımı böreklere sürüp susam atıyoruz..
180 derecede 35 dakika pişiriyoruz..
(Ben içi fazla yapıp kalanına yumurta kırıp yiyorum çok lezzetli oluyor tavsiye ederim..)
Afiyet olsun yapan olursa..sağlıkla yenilsin
Malum kış akşam yemekleri erken yenince saat 8 gibi yok mu yaa yiyecek birşey kek börek sözlerini hepimiz duyuyoruz değil mi?
Haliyle haftada bir börek yapılıyor evde..1-2 parçayı ayırıyorum tabi sabah kahvaltı hazırlama derdi olmasın diye çok kurnazımdır
Bizim evde peynirli ıspanaklı ve kıymalı patatesli börek seviliyor..3 kişilik ailenin ikisi gurme olunca (ben çöp dışında herşeyi yerim )kolaya kaçıp lorlu yapamıyorum mesela..hayaller hayatlar..
Gelelim böreğime:
Malzemeler:
3 yufka (marketten almıyorum çok kalın oluyor yufkacıdan alıyorum)
1/2 kg ıspanak
2 kalıp peynir (memleketten geldiği için tuzlu oluyor suda beklettim yarım saat)
2 orta boy soğan
Sosu için:
1 çb sıvıyağ
1 çb süt
1 yumurta sarısı (enson böreğin üzerine sürmek için kalan sosa koyuyoruz)
Susam
Yapılışı:
Önce 2 orta boy soğanı tavada pişiriyoruz..
Ispanak rendelenmiş peynir ve soğanı tuz karabiber ve pulbiberle iyice karıştırıyoruz..
Süt ve sıvıyağı karıştırıyoruz..yufkanın heryerine karışımdan sürüp ikiye katlıyoruz..ve yarım ay şeklindeki yufkayı ortadan ikiye kesiyoruz.
Geniş uca harcını koyup rulo şeklinde sarıp kendi etrafında çeviriyoruz.
Tepsiye yerleştirip kalan sosa yumurta sarısını koyup karışımı böreklere sürüp susam atıyoruz..
180 derecede 35 dakika pişiriyoruz..
(Ben içi fazla yapıp kalanına yumurta kırıp yiyorum çok lezzetli oluyor tavsiye ederim..)
Afiyet olsun yapan olursa..sağlıkla yenilsin
Son düzenleyen: Moderatör: