• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deniz Ürünleri Ispanak Yatağında Limonlu Domates Soslu Levrek

minnakkk

Büyümicktk itiraf EThadi!
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2011
1.928
112
163
İstanbul
Kızlaaarrrrr sıradaki yemek diyettekiler için geliyorrrrrr

Haslanmıs Ispanak Yatagında Domates ve Limon Soslu Levrek

Malzemeler:
  • 100 gr kadar ıspanak
  • 1 domates
  • 4 sap maydonoz
  • 3 tane arpacık soğan
  • 1/3 limon
  • 8 tane kızarmış parmak patates
  • Yarım levrek (fileto)
  • 1 tatlı kaşığı + 1 çay kaşığı sıvıyağ

Yapılışı:
$1.jpg
Malzemelerimizi hazırlayıp tezgahta hazır bulunduralım.

$2.jpg
Küçük bir tencerede su kaynatıp yıkadığımız ıspanakları suyun içine atıp 3 dk haslayalım.

$3.jpg
Haşlanan ıspanaklarımızı süzdürerek servıs tabağına alalım.

$4.jpg
8 tane kızarmıs parmak patatesimizi kenarlarına dik olarak yaslayalım. 2 tane yuvarlak keserek kızarttıgınız patateste koyabılırsınız, o da hoş duruyor.

$5.jpg
Tavayı ocağa koyun, ısınsın. Isındıktan sonra 1 tatlı kaşığı sıvıyağı tavaya dökün.

$6-.jpg $7.jpg
Yarım levreğimizi 2 parçaya ayırıp tavaya koyun, arkalı önlü kızartın.

Püf nokta: Levreği derisi ile kızartacaksanız derinin üstüne 3-5 çizik atın. Atmazsanız tavada dilim sucuk kızartırken ortasının havaya dogru şiştiği gibi levrekte ortasından itibaren yukarı toplanacaktır. Toplanıncada derisi tamamen kızarmaz.

$8.jpg
Kızaran levreklerimizi üst üste haslanmıs ıspanağımızın üstüne yerleştirelim.
(Yanyana da koyabilirsiniz fakat üst üste koyunca daha fazlaymış gibi görünüyor, gözümüz doyuyor. Malum göz doymadan karnın doymuyor:1:)

$9.jpg
1 çay kaşığı sıvıyağ koyduğumuz tavaya küp küp doğradığımız domateslerimizi atıyoruz ve kavuruyoruz.
(İsterseniz 1 diş sarımsak da ilave edebilirsiniz. Ben yediğim şekilde size sunmak istedim.)
$10.jpg
Domatesler suyunu çekmeye yakın ince ince doğradığımız maydonozlarımızı içine atıp 1-2 çeviriyoruz.

$11.jpg
1/3 limonumuzu sıkıp 1-2 karıştırdıktan sonra altını kapatıyoruz.

$12.jpg $12-.jpg
Limonlu domates sosumuzuda levreklerimizin üzerine döküyoruz.
İsteğe bağlı olarak 3 adet arpacık soğanını kızgın yağda etrafı kızarana kadar soteleyip tabağımıza koyuyoruz.

Ellerine saglik cnm levregi cok severim. Sen de degisik bir yorum getirmissin. Denemeli:56:

Ellerine , emeğine sağlık...Üst üste koyunca gözümüzü doyurma kısımına bayıldım :9:

Başarılar diliyorum .

Levreklerde ikilendi :34:

tesekkurler kızlar.
gercekten cok guzel oldu :) afıyetle yedım yarısını :) bırazda kocacıgıma bıraktım tatsın dıye :))

Ellerini sağlık arkadaşım çok lezzetli görünüyor.
Sunumda hoş olmuş.
Deneyim hbr vericem.
Levrek zaten lezzetli bir balık sonucun çok iyi olduğuna eminim:46:

eline sağlık canım çok şık görünüyor ,ıspanakla tavuğu çok severim ama balığı hiç denememiştim demek ki denemek lazım:56::56:

Ellerine saglik gercekten hos gorunuyor ve istah acici:56:domatesin girdigi herseye bayiliyorum ben :34:diyetteyim ya banada uyar bu tarifte yanliz ben o patetes kizartmalarini almayayim :9:

bol sanslar olsun :42:
sağolasın :)
1 kucuk patatesı haslayıp yuvarlak yuvarlak ince kesip 2 tane yanlarına kıyarsan da şık durur :)

eline sağlık canım çok şık görünüyor ,ıspanakla tavuğu çok severim ama balığı hiç denememiştim demek ki denemek lazım:56::56:
ıspanak herseyle super gıdıyor, tavuk da balıkda beyaz et zaten. ;)

ıspanağı pastırmaylada denemenı tavsıye ederım. özellıkle börekte ikisi süper gıdıyorlar

Güzel ve değişik bir tarif. Denicem bunu. Ellerinize sağlık başarılar dilerimm :34:

Back