• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi ıspanak sevmeyen ogluma ıspanaklı kek.....

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sebmrey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2011
369
0
46
38
İstanbul
bizim ki ile yemek konusunda basım dertte bende yaratıcık ve bol arastırma sonucu herseyden nasıl vitamin aldıra bilirim fiye ugrasıyorum netten güzel bir kek tarifi buldum yaptım bizim ki pasta diye afiyetle yedi ıspanakları:3:

of biz annelerin işi zor yemeyen çocukla hepten zor degişik fikirleriniz varmı cocuk beslenmesi konusunda farklı tarifler filan yazarsanız sevinirim

evet cnm çocuklarla uğraşmak çok zor.benimde biri 3,5 yaşında biri 1 yaşında iki oğlum var.küçüğü henüz süt çocuğu olduğu için onunla pek sorunum yok ama büyük oğlum asla ağzına sebze koymaz tadlarını bilmez.kusma huyu var sevmediği bişeyi zorla verdiğim zaman olduğu gibi kusuyo.zaten çokta zayıf.3,5 yaşında 15 kilo :59: ama bu sıralar daha doğrusu bi 6 aydır küçük oğluma sebze çorbası yaptığımdan beri büyük oğlumada sebzeleri çorba şeklindede olsa yedirmiş oldum.biraz değişik yapıyorum severek yiyo.babasıda çok seviyo büyük tencereyle yapıyorum bol bol yiyolar.hemde bütün sebzelerin vitaminini alıyo tarif edeyim belki denersin..kızdırdığım sıvıyağın içine doğranmış soğan patates havuç ıspanak karnıbahar brokoli bürüksel lahanası pırasa kabak kereviz biraz et veya kıyma yeşil mercimek kırmızı mercimek pirinç koyup kavurduktan snr sıcak su ekleyip tuz nane ve çok azda kimyon ekleyip sebzeler yumuşayana kadar kaynatıyorum suyu yarıya inip sebzeler yumuşadıktan snr 2 su bardağı süt(büyük tencere için) koyduktan snr bi 5 dk.öle pişiriyorum çok koyu olmayacak suyu azaldıysa biraz daha su ekleyebilirsin.piştikten snr bilendırdan geçiriyorum ve çok lezzetli bi sebze çorbası ortaya çıkıyo hiç bi sebzenin kokusu kalmıyo tabi sebzeleri ve bakliyatları az miktarda koyacaksın çünkü piştikçe şişip koyu bi kıvam alabilir ve sıvılaştırmakta zorlanabilirsin.tavsiye ederim.bu çorba sayesinde büyük oğlum 6 aydır düzenli olarak bütün sebzelerin vitaminini alıyo hemde güzel bi çorba..bu arada ıspanaklı keki annem çok yapar onuda seviyo bebişlerim.iyi düşünmüşsün yani..:1:

Son düzenleme:
güzel bir fikir bence bizim kide birtek yogurt çoerbası yiyo onun icine koyuyorum ne varsa kıyma tavuk filan tarifinizi de deniyecegim canım çok teşekkür ederim çocuklarınızla güzel günler:1::

Back