Merhaba arkadaşlar 1 hafta önce doktora gidip sivilce tedavisine başladım. Aşırı sivilce problemim yok aslında ama 3 yıldır (üniversiteye başlamamla beraber) yeme düzenimin değişmesi ve biraz da stresin etkisi ile sivilce problemi yaşamaya başladım. Ergenliğim boyunca çok nadir sivilcelenen bir cilde sahiptim ama şimdi çevremdekiler bile yüzüme ne olduğunu soruyor moralim oldukça bozuk anlaşılan.
Neyse size tedavimden bahsedeyim. Haftanın 3 günü azitro antibiyotik kulanmamı istedi doktor sabah akşam nilera gliserinli okyanus sabunuyla yüzümü yıkayıp gece yatarken de isotrexin jel kullanıyorum.
İlk 3 gün herşey çok güzel geçti ama 4. günü isotrexin jeli kullanırken yüzümde bir yanma hissettim. Doğal olabileceğini düşünüyorum aslında çünkü yavaş yavaş cildi soyan ve yenileyen bir ilaç cildimin hassaslaşması normal ancak 5. gün yüzümü sabunla yıkarken bile aynı şikayetim devam etti. Aslında çok abartılacak kadar değil 5 dakika sonra acı diniyor ama aranızda bu ilacı kullanıp böyle birşey yaşayanınız oldu mu doktora görünmem gerekir mi bunu danışmak istedim sizlere.
Şimdiden teşekkürler:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?