Sivilceli Ciltler isotrexin kullananlar lütfen bakabilir mi??

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

aync

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2012
171
115
123
İstanbul
Merhaba arkadaşlar 1 hafta önce doktora gidip sivilce tedavisine başladım. Aşırı sivilce problemim yok aslında ama 3 yıldır (üniversiteye başlamamla beraber) yeme düzenimin değişmesi ve biraz da stresin etkisi ile sivilce problemi yaşamaya başladım. Ergenliğim boyunca çok nadir sivilcelenen bir cilde sahiptim ama şimdi çevremdekiler bile yüzüme ne olduğunu soruyor moralim oldukça bozuk anlaşılan.

Neyse size tedavimden bahsedeyim. Haftanın 3 günü azitro antibiyotik kulanmamı istedi doktor sabah akşam nilera gliserinli okyanus sabunuyla yüzümü yıkayıp gece yatarken de isotrexin jel kullanıyorum.

İlk 3 gün herşey çok güzel geçti ama 4. günü isotrexin jeli kullanırken yüzümde bir yanma hissettim. Doğal olabileceğini düşünüyorum aslında çünkü yavaş yavaş cildi soyan ve yenileyen bir ilaç cildimin hassaslaşması normal ancak 5. gün yüzümü sabunla yıkarken bile aynı şikayetim devam etti. Aslında çok abartılacak kadar değil 5 dakika sonra acı diniyor ama aranızda bu ilacı kullanıp böyle birşey yaşayanınız oldu mu doktora görünmem gerekir mi bunu danışmak istedim sizlere.

Şimdiden teşekkürler:)

Merhaba ,
Ben de aynı antibiyotik, imex krem ile beraber geceleri İsotrexin kullanmış ve 2 ay kadar süre geçtiğinde güzel sonuç almıştım.Cildi soyuyor,biraz yanma da normal.Prospektüsünde yazar ama muhakkak bir kontrol edin isterseniz.

alerji yapmış olabilir bendede oldu kullanmadım bidaha benzamycndede aynısı olmuştu suratım kaşınıp şişmişti bi doktoruna sormalısın bence..

slm kızlar bende salı gecesı başladım ilaçları kullanmaya salı gunu doktora gıttım.isotrexin jel ile sivex losyonundan verdı.
geceler isotrexin suruyorum gunduzlerı sıvex kullanıyorum.daha bı etkı goremedım.ellerım bı rahat dursa anlıcam.ama söz verdım kendıme artık ellemıcem cıkan sıvılcelerı

burda bırbırımıze destek olalım en azından bır gaz kullanalım..

bu arada ben nazlı.

arkadaşlar benden tavsiye o ısotreksin kremini kullanmayın benim çok aşırı sivilcem yoktu çene kısmımda bi kaç tane vardı cildiyeye gittim bana ısotreksin yazdı gece yatmadan sürüyordum her neyse ilk 3 gün bişey yoktu bir hafta sonra yüzüm sivilceden geçilmiyordu. dışa atıyordur diyee düşündüm devam ettim iki ay kadar kullandım ve sonuç çok kötü oldu sivilcelerimden kurtulamadım dahada önemlisi lekeler kaldı çene bölgemde gören soruyor noldu cildine diye. şimdi kullandığım bi ürün sayesinde yüzümü 15 günde toplayabildim.

bende 3 gündür isotrexin jel kullanıyorum sadece ilk gün biraz kızarıklık oldu şimdi hiçbir etkisi yok öylesine sürüyormuşum gibi geliyor ve sürdükten sonra biraz kaşısam hemen soyulmaya baslıyor size oluyormu ? ve cildimi soymuyor

Bende normalde cok sivilceli degildim universiteye hazirlik zamaninda yanaklarimda cikmaya basladi. Doktor bana sadece isotrexin jel verdi basta cok yandi ama kullanmaya devam ettm hersey iyi gitti cildim baya temizlendi hic sivilcem cikmiyordu. Sonra ilacim bitti o siralarda yogundum yenisini alana kdr 2 hafta fln kullanamadim ve tekrar sivilcelendim. Simdi yenisini aldim kullaniyorum aslinda sivilceleri yine yok etti ama cildim dayak yemis gibi kirmizi kirmizi soguk havaninda etkisiyle olacak. Cok moralim bozuk.

şu an isotrexinin 2. tüpünü kullanan biri olarak ilk başta aynı etkiyi ben de yaşadım. çok yandı ve kızardı ama dediğin gibi 5dakikada geçiyordu. benim cildim o ilaç sayesinde düzeldi. ilk tüp bittiğinde geçti sivilcelerim. ama yine de 2. tüpe başladım onun da bitmesine az kaldı. ikinci tüpü de bitirip bırakıcam. sakın bırakma onu devam et. soyulmalar da olucak ama sabredersen inan bana sonuç harika olacak. ben garnier bb kremi kullandım ilaçla birlikte fondoten kullanmadım. hem soyulmaları çok güzel kapattı. hem de gözenekleri tıkamıyor.

Benim de yuzumde tek tuk cikan ama sinir bozan sivilceler ve kizarikliklari var. Doktor isotrexin verdi neredeyse 2 tup bitirdim hicbir seye yaramadi. Azitro da yazmisti basta antibiotik kullanmak istemedigim icin almadim ama sonra 500mg aldim ve ilac inanilmaz agir geldi bana cok mide bulantisi yapti sadece 1 kutu kullanabildim.

bir haftadır doktor tavsiyesiyle isotrexin kullanıyorum her gün yatmadan sürüyorum ve sürerken hafif masaj yapmaya devam ederseniz ilaç klendisiyle beraber hafif cilde de peeling etkisi yapıyor yani gözle görülür derecede hergün azar azar cildi soyuyor ilk günden itibaren çok memnunum. benim tek endişem acaba cildim incelir mi oldu. doktor ise incelmeyeceğine aksine yenileneceğini söyledi. doktora gittiğimde tek tük sivilceler ve alerji problemim vardı. alerji için eumovat kremi bir hafta kullandım geçti. şimdi de cildimde eski sivilce izlerinin geçmesi ve bir daha sivilce çıkmaması i,çin isotrexin kullanıyorum. herkese tavsiye ederim. müthiş bir jel. :)

Arkadaşlar neredeyse 2 ay oldu hiç aksatmadım ilacı kullanmayı. Hatta 2 ay boyunca fondöten pudra vb hiç kullanmadım tedavimi engeller diye. Dediğiniz gibi birkaç gün sonra cildim ilaca alışınca yanmalar geçti. Kullanırken bir sıkıntı yaşamadım.

Başlangıçta azaldığını düşünmüştüm sivilcelerimin ancak daha sonra farkettim ki bu krem sivilceleri ortadan kaldırırken yerinde kırmızı izler bırakıyor. Açıkçası bu beni dehşete düşürdü. Çünkü daha önce hiç iz problemi yaşamamıştım. 2. jelin bitmesine az kaldı bittiğinde tekrar doktora görünmeyi düşünüyorum. Sizde böyle birşeyle karşılaştınız mı?

(Geride bıraktığı izler dışında sağladığı faydalardan söz etmek gerekirse çenemdeki yağ bezeleri tamamen geçti ve siyah noktalarım azaldı.)

benim özellikle bıyık bölgemde sivilce ve lekelerim var. alnımda hafif sivilcelenme vardı. doktor bu ilacı verdi, T bölgeme uyguluyorum her gece ve gündüz yoğun nemlendiricili güneş koruyucu kullanıyorum. yaklaşık 1 ay oldu fakat lekelerimde de sivilcelerimde de bir azalma söz konusu değil. üstelik sanki ilaç derimin üzerinde kuruyup gidiyor gibi geliyor, yani yüzümü soymuyor gibi 2 hafta sonra kontrole gidicem bakalım doktor ne diyecek.

merhaba kızlar tedaviniz ne kadar sürdü iyileştiniz mi ? ben ilk üç ay sanırım benzamycn ve sivez kullandm yanında azitro antibiyotik bu sırada iltihaplı sivilceler iyileşti . ondan sonra sivex ve ısotrexine geçtim iyileşti iyiye gidiyo derken sınav dönemimde kullanamadm ve tekrar çıkmaya başladılar sonra doktora gittiğimde tekrar antibiyotiğe başladım şuan azitro sivex ve ısotrexin kullanıyorum toplamda 8 ay oldu ve açıkçası sıkıldım ne zaman biticek bu krem tedavisi . hap kullanıcak kadar kistik büüyk sivilceler de değiller sadece inatçılar . herkes de mi böyle uzun sürüyo bu siivlce tedavisi

Ben de isotrexin jel kullandım kesinlikle işe yarıyor hatta iki haftada geçiriyor sivilcelerimi. Kesinlikle kullanın derim ancak size bir sorum olacaktı. İsotrexin jel ile beraber size tonik verdiler mi? Toniğin içeriğini kaybettim de üstünde yazması gerek siz de yazıyorlar mı? Gül suyu ve alkol içeriyordu tonik.

Bana ek birşey vermedi doktor normal yüz temizleme rutinime devam ettim hatta tonik kullanmayı bıraktm üstüne ilaç sürülür mü emin olamadığım için

Kızlar ben de yeni başladım. Geceleri isotrexin sürüyorum sabahları da sivex. Bunları sürdükten kaç dakika sonra kullanabilirim güneş kremi ya da nemlendirici? Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi canım?

Sivexi sabah sürüp en az bi saat bekletip sonra yıkayıp sürebilirsin güneş kremini bana böyle söylemişti eczacı

Ki ben sabah okula giderken bi saat erken kalkamıyorum demiştim doktora hem güneş kremi sürmem lazım o zaman okuldan gelince sivexi sür dedi. Bir de sivexte kullanıcalr hep aynı saatte sürmekten bahsetmişler ben onu başaramadım hala

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…