İsmet Yılmaz: Eğer koalisyonlara bu ülkeyi muhtaç ederseniz o zaman evlatlarınıza iş bulabilmek zor

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
İsmet Yılmaz: Eğer koalisyonlara bu ülkeyi muhtaç ederseniz o zaman evlatlarınıza iş bulabilmek zor olur!

"Namazın kazası oluyor da zamanın kazası olmaz..."

inPaylaşın
1 Kasım seçimlerinin önemini anlatan AKP'li TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "2016 yılını kaybetmememiz lazım. Eğer yanlış bir tercih yaparsak 2016 yılını da kaybederiz. Her şeyin telafisi mümkün ama zamanın telafisi mümkün değildir. Namazın kazası oluyor da zamanın kazası olmaz" dedi.

Türkiye'nin tek parti iktidarları döneminde büyüdüğünü iddia eden İsmet Yılmaz, "Eğer koalisyonlara bu ülkeyi muhtaç ederseniz o zaman evlatlarınıza iş bulabilmek zor olur. Engellimize bakabilmek çok zor olur. Yoksulumuza kömür dağıtabilmek çok zor olur. Yeşil kartlımıza ilacını vermek çok zor olur. Evlatlarımıza yeni iş yeri açabilmek de çok zor olur" diye konuştu.

AKP'nin seçim çalışmaları kapsamında Sivas'a giden TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Hafik ve Kangal ilçelerinde çeşitli ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Hafik İlçesi'ne gelen Başkan Yılmaz, "Meclis Başkanı Köy Muhtarlarıyla Buluşuyor" programına katıldı. Programda konuşan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, yaptıkları hizmetler noktasında mutlaka eksikliklerinin olduğunu belirterek, yeni dönemde vatandaşlardan güç ve destek istediklerini söyledi. Birlik ve beraberlik içerisinde olmaları gerektiğine vurgu yapan Yılmaz, "Güçlülüğümüzü parçalamayalım diyoruz. Dolayısıyla da onlar bırakın köyleri, ilçeleri, iller arasındaki yolları bölünmüş yol yapsalardı biz ilçeler arasındaki bölünmüş yolları hayli hayli bitirmiştik ki şimdi hemen hemen bitirdik. Bunlar eğer ilçeler arasındaki bölünmüş yolunu yapsaydı biz şimdi köyleri bölünmüş yol haline getirmiş olurduk" dedi.

"Kaynakları faiz lobisine değil de millete aktarırsanız çok daha fazlasını yaparsınız"
Denizden dolgu yaparak inşa edilen dünyada sadece 2 tane havalimanı olduğunu ifade eden TBMM Başkanı Yılmaz, şöyle konuştu:

"Biri Çin'de, biri Japonya'da var, 3'üncüsü de Türkiye'de oldu. Eğer bunlar bunu yapmış olsaydı biz milletten aldığımız bu kaynağı yine milletin ihtiyaçları için harcayabilirdik. Ama onlar da bu millete hizmet olarak bir kaynak da ayırmadılar. Eğer bu milletten 100 liralık vergi toplar da 86 lirasını faize verirseniz geriye kalan 14 liranızla işçinize, memurunuza, köylünüze bir şey veremezsiniz. Geriye kalan parayı da yatırıma kaynak ayırmazsınız. Yatırıma kaynak ayıramadığınızda da yatırımlar kendiliğinden bitmez. Yatırıma kaynak ayırırsan, üzerinde durursan, takip edersen biter. Geçmişte yatırımların ortalama bitiş süresi 8 buçuk yıldı. Şimdi 4 yıla düştü. Kaynakları faiz lobisine değil de millete hizmet olarak aktarırsanız 80 yılda yapılanların çok daha fazlasını yaparsınız."

"2016 yılını kaybetmememiz lazım, namazın kazası oluyor da zamanın kazası olmaz"
Daha sonra geçtiği Kangal ilçesinde, AKP seçim otobüsüyle ilçe meydanında toplanan vatandaşlara selamlama konuşması yapan Yılmaz, son olarak ilçe belediye başkanlığı tarafından düzenlenen programda ilçe halkıyla bir araya geldi. 7 Haziran'da bir koalisyon kurulmasını arzu ettiğini belirten Başkan Yılmaz, bütün genel başkanlara koalisyon kurulmasının uygun olacağını söylemesine rağmen kimsenin kırmızı çizgilerinden bir adım ileri gitmediğini söyledi. Anayasanın işlediğine değinen Yılmaz, sandığın tekrar milletin önüne geldiğini hatırlatarak şöyle devam etti:

"2016 yılını kaybetmememiz lazım. Eğer yanlış bir tercih yaparsak 2016 yılını da kaybederiz. Her şeyin telafisi mümkün ama zamanın telafisi mümkün değildir. Namazın kazası oluyor da zamanın kazası olmaz. Öğleyi tekrar geri getirebilir misiniz? Sabaha geri gidebilir misiniz? Dünü yakalayabilir miyiz, geçti gitti. Dolayısıyla 2016 yılını kaybetmemek için bir ve beraber olmamız lazım.

70'li yıllar kayıp yıllarıdır. 90'lı yıllar da kayıp yıllarıdır. Türkiye tek parti iktidarında ülkeyi büyüttü. Menderes dönemi büyüme dönemidir. Demirel'in 65-71 arası büyüme dönemidir. Rahmetli Özal'ın 83'ten 91'e kadar olan dönemi büyüme dönemidir. Ama ondan sonra Türkiye 90'larda türbülansa girdi. Bakın 1999'la 2002 yılları arasındaki Türkiye'nin yıllık büyümesi yüzde 1'in de altındadır. Bizim dönemimizde büyüme ortalama 5'tir. 1999-2000 arası büyüme ne, 0.90. Eğer koalisyonlara bu ülkeyi muhtaç ederseniz o zaman evlatlarınıza iş bulabilmek zor olur. Engellimize bakabilmek çok zor olur. Yoksulumuza kömür dağıtabilmek çok zor olur. Yeşil kartlımıza ilacını vermek çok zor olur. Evlatlarımıza yeni iş yeri açabilmek de çok zor olur."

http://t24.com.tr/haber/ismet-yilma...n-evlatlariniza-is-bulabilmek-zor-olur,314281

Laf söyledi balkabağa koy tabağa ye sabaha.

Tehditle seçim kazanmaya çalışılıyor. Daha öncede benim milletimi tehdit etmişlerdi. ''Belediye seçimlerinde oy vermez iseniz; Ankara'dan para yollamam hizmet göremezsiniz'' diye tehdit etmişlerdi. Yine ''Ya taraf olursun ya da bertaraf olursun'' diye tehdit ettiler ve bu da Demokratik Terör ün barajı aşmasını sağladı. Tehditlere benim milletim kanmasın. Yüreğinin ve aklının götürdüğü yere gitsin.

Yiğit Bulut bir açıklamasında Erdoğan olmasa ekmek bulamayız diyordu. Benim ekmeğimi Allah veriyor.

Son günlerde hiçbir siyasetçi ne konuştuğunu bilmiyor ,hepsi konuşmuş olmak için konuşuyor boy gösteriyorlar,hepsinden tümden tiksindim vesselam.

Şimdi kolay mı iş buluyorlarmış o zaman niye TÜİK şöyle yazmış :
İşgücü İstatistikleri, Temmuz 2015

İşsizlik oranı %9,8 seviyesinde gerçekleşti

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2015 yılı Temmuz döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 103 bin kişi artarak 2 milyon 970 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise değişim göstermeyerek %9,8 seviyesinde gerçekleşti. Aynı dönemde; tarım dışı işsizlik oranı aynı düzeyde kalarak %12 olarak tahmin edildi. 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı 0,1 puanlık artış ile %18,3 olurken,15-64 yaş grubunda da bu oran değişim göstermeyerek %10 olarak gerçekleşti.
http://www.tuik.gov.tr/Start.do;jse...wGnTxnHb8yLyjPl02JclwJ92zn5PQWBpTh!1366821688

Ayrıca Menderes zamanı büyüme denmiş ama Rahmetli Menderes zamanı kriz yaşadı bu ülke.
Hani şu meşhurrrr kuyruklarda ilgili hangi tarihlerde krizler yaşanmış, bu krizler neden yaşanmış hepsi yazıyor şurda https://sinestezi.wordpress.com/2009/02/03/turkiye-de-ekonomik-krizler-1946-1954-ve-1958-krizi/

Yani tek partili iktidarlarda da eğer bir kriz yaşanacaksa yaşanıyor.

Millette şaştı seçimden koalisyon çıkınca hiç bi parti buna yanasmiyor . Bahçeli zaten herseye Hayır diyor chp yle koalisyon mümkün gibi durmuyor geçim olmayan partilerin koalisyonundan ülke geçinmez çok doğru demiş . Başka turlude zaten akp den başka bi partinin tek başına iktidar olma sansida yok . Ama inadına oyunu hdp ye verip koalisyon olmasıni inatla isteyenler var . Nasi bi mantık ben anlamadım . İktidarı düşürmek uğruna kirli oyunlar bunlar..

Bi derse ayni anda üç hoca giriyor

Ne dersi anlarsın ne hocayı,koalisyon da.bu.

Bu da böyle normalde.tüm partiler farklı kafa ki farklı parti adi üstünde yoksa ayrı partiye ne gerek var

Bunlar bir araya gelse.ne.olur hepsi farklı.yöne ceker kim ne derse desin her parti kendini düşünüyor ülkeyi halkı falan asla değil

Artı olarak , beş kişilik bir ailede bile tek bir.fikir yok ayninkan ayni.candan insanlar

Koalisyon olacak is değil...

Ya neden bahsediyor bu adam ya, yanımdaki belediyeye başvurdum kadro yok dediler. Bir hafta sonra arkadaşım girdi. Küfür edicem resmen ama tutuyorum kendimi. Utanmazlar!!!!!

Bizi seçmezsemiz hep şehitler olur bizi seçmezsemiz iş bulamazsınız bizi seçmezsemiz öyle şöyle böyle olur.
Maşallah tehditden başka bişey bilmiyorlar

Bizi seçmezsemiz hep şehitler olur bizi seçmezsemiz iş bulamazsınız bizi seçmezsemiz öyle şöyle böyle olur.
Maşallah tehditden başka bişey bilmiyorlar
Kim dedi bizi secmezseniz şehitler olur diye . Video yu iyi izlersen ne dediğini daha iyi anlarsın . Anlamak istediğiniz gibi anlamayın. ikinciye gelince yanlış bişey dememiş tek parti iktidar çıkmazsa ekonomi düşer . İşsizlik ekonomi diye agliyodunuz .

Kılıçdaroğlu reklamda kendi dile getirdi

Biz küçükken AC yatardik

Ay kemal bey :) haklisin sen küçükken AC yatardin şimdi tayyip erdoğan var artik tok yatiyorsun .

Ne diyim

Peki şekerim sen öyle anla bende böyle anlıyorum

10 kusur senedir tek parti iktidari o kadar super yonettiki duyanda sanir ki ulkecek uzaya uctuk. Bilim de ilimde fende o kadar super ilerlemeler oldu ki ulke ekonomisi aldi basini gitti. Koalisyondan fazla bir beklentim yok ama en azindan tek parti, tek adam mahkumiyetinden evladir. Olacak olan AKP- CHP birlikteliginde CHP birtek maden iscilerinin sorununu cozse bu bile bir kazanimdir Turkiye icin. Milletler hakettikleri gibi yonetilirler basimiza ne geliyorsa hepsi bizim yuzumuzden.

Hep bir ağızdan seçim öncesi tehditler başladı. Bunların oyu %30a inmezse artık hayata ve insanlara olan tüm inancımı yitiricem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…