Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hey yavrum hey eline sağlık gazızu unutmuşsunMerhabalar yine bir tarifle karşınızdayım.
Hadi hemen başlayalım
Malzemeler
5 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy domates
2 adet orta boy yeşil biber
Köftesi için
2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
4 yemek kaşığı galeta unu
1.5 tatlı kaşığı kimyon
1.5 tatlı kaşığı tuz
1.5 tatlı kaşığı kara biber
1.5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Sosu için
2 yemek kaşığı zeytin yağı
2 adet domates (rendelenmiş)
1 dış sarımsak (ezilmiş)
Nasıl yapılır?
1. kabuklarını alacalı soyduğumuz patlıcanları bıçak yardımıyla uzun şerit halinde dilimleyin. Acısının
çıkması için tuzlu suda bekletin.
Eki Görüntüle 2675562
2. Orta yağlı kıymayı karıştırma kabına alın. Rendelenmiş kuru soğan, yumurta galeta unu, sarımsak, tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı toz biberi katın.
Eki Görüntüle 2675541
3. Köfte harcını özleşene kadar yaklaşık 10.15 dakika yoğurun.
4.Köfte harcını 8 ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük parçalara ayırın. Avuç içinde yuvarladığınız köfteleri, tavada arkalı önlü ters çevirerek pişiriniz.
Eki Görüntüle 2675563
5. Tuzlu suda dinlenen patlıcanların suyunu süzdürüp bol suda durulayın. Üzerini bir havlu kağıtla kurulayın.
Yağı kızdırdığınız tavada arkalı önlü ters çevirerek kızartın. Eki Görüntüle 2675564
Fazla yağını kağıt havlu yardımıyla alın.Eki Görüntüle 2675565
6. Iki adet kızarmış patlıcan dilimini artı şeklinde dizip ortasına kızarmış köfteyi koyup kapatın.
Eki Görüntüle 2675567
Üzerine bir parça biber ve kaşar peynirini koyup kürdanla tutturun. Tüm köfteleri aynı şekilde yapıp fırın tepsisine yerleştirin.Eki Görüntüle 2675568
7.Sosu için seyrin yağını küçük bir tavada kızdırın. Rendelenmiş domates ve sarımsağı pişirin tuz ve karabiberi ekledikten sonra 4.5 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın. Kaynattığınız sosu patlıcanları aldığınız fırın tepsisine aktarın. İslim kebablarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
Ve işte islim kebabı tarifimizi sunuma hazır.
Ben değişiklik olarak sütüme sardım öylede deniye bilirsiniz çok güzel oluyor
Eki Görüntüle 2675580 Eki Görüntüle 2675579 Eki Görüntüle 2675569 Eki Görüntüle 2675570 Eki Görüntüle 2675577 Eki Görüntüle 2675575 Eki Görüntüle 2675574 Eki Görüntüle 2675573
Eki Görüntüle 2675572
Eki Görüntüle 2675576
Eki Görüntüle 2675571
Teşekkür ederim canım gazoz yoktu soda vardı sodalı ayranHey yavrum hey eline sağlık gazızu unutmuşsun
Teşekkür ederim canım evet napalım bizede patlıcan kaldı zalım bu arada bende patlıcanı köftesinden daha çok severimBenim silahımı bana tuttun demek ellerine sağlık, güzel olmuş. köftesinden çok patlicanini seviyorum islimin
Tamam kabulTeşekkür ederim canım gazoz yoktu soda vardı sodalı ayran
Teşekkür ederim canımElinize sağlık, başarılar ❤
Tamam kabul
Teşekkür ederim canım benim beğenmene sevindimEllerine sağlık çok sevdiğim bir yemektir patlıcanla köfte uyumu gerçekten harikaa sunumun da harikaaa çok beğendim başarılar dilerimm
Çok teşekkür ederim canımEllerine saglik canim
Vay vay tarife geeell bayılırımMerhabalar yine bir tarifle karşınızdayım.
Hadi hemen başlayalım
Malzemeler
5 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy domates
Köftesi için
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1.5 tatlı kaşığı kimyon
1.5 tatlı kaşığı tuz
Sosu için
1 dış sarımsak (ezilmiş)
Nasıl yapılır?
1. kabuklarını alacalı soyduğumuz patlıcanları bıçak yardımıyla uzun şerit halinde dilimleyin. Acısının
Eki Görüntüle 2675562
2. Orta yağlı kıymayı karıştırma kabına alın. Rendelenmiş kuru soğan, yumurta galeta unu, sarımsak, tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı toz biberi katın.
Eki Görüntüle 2675541
4.Köfte harcını 8 ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük parçalara ayırın. Avuç içinde yuvarladığınız köfteleri, tavada arkalı önlü ters çevirerek pişiriniz.
Eki Görüntüle 2675563
5. Tuzlu suda dinlenen patlıcanların suyunu süzdürüp bol suda durulayın. Üzerini bir havlu kağıtla kurulayın.
Yağı kızdırdığınız tavada arkalı önlü ters çevirerek kızartın. Eki Görüntüle 2675564
6. Iki adet kızarmış patlıcan dilimini artı şeklinde dizip ortasına kızarmış köfteyi koyup kapatın.
Eki Görüntüle 2675567
Üzerine bir parça biber ve kaşar peynirini koyup kürdanla tutturun. Tüm köfteleri aynı şekilde yapıp fırın tepsisine yerleştirin.Eki Görüntüle 2675568
7.Sosu için seyrin yağını küçük bir tavada kızdırın. Rendelenmiş domates ve sarımsağı pişirin tuz ve karabiberi ekledikten sonra 4.5 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın. Kaynattığınız sosu patlıcanları aldığınız fırın tepsisine aktarın. İslim kebablarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
Eki Görüntüle 2675580 Eki Görüntüle 2675579 Eki Görüntüle 2675569 Eki Görüntüle 2675570 Eki Görüntüle 2675577 Eki Görüntüle 2675575 Eki Görüntüle 2675574 Eki Görüntüle 2675573
Eki Görüntüle 2675572
Eki Görüntüle 2675576
Eki Görüntüle 2675571
Ben bunu niye simdi gordum eline saglik enfesMerhabalar yine bir tarifle karşınızdayım.
Hadi hemen başlayalım
Malzemeler
5 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy domates
Köftesi için
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1.5 tatlı kaşığı kimyon
1.5 tatlı kaşığı tuz
Sosu için
1 dış sarımsak (ezilmiş)
Nasıl yapılır?
Eki Görüntüle 2675562
Eki Görüntüle 2675541
Eki Görüntüle 2675563
Eki Görüntüle 2675567
Eki Görüntüle 2675572
Eki Görüntüle 2675576
Eki Görüntüle 2675571
BilmemBen bunu niye simdi gordum eline saglik enfes
Teşekkkür ederim canımVay vay tarife geeell bayılırım
Ellerine sağlık canm yarısmada bol şans
Koronaydim belki ondandir :)Bilmem
Teşekkür ederim canım benim değilsin şaka yapmaKoronaydim belki ondandir :)
Cidden. 12 gundur karantinadayimTeşekkür ederim canım benim değilsin şaka yapma
Cidden bilmiyordum geçmiş olsun kuzumCidden. 12 gundur karantinadayim
Sagol cnm. Bi tabak virseneCidden bilmiyordum geçmiş olsun kuzum