- 28 Ocak 2009
- 2.107
- 26
- Konu Sahibi tubistubis
Sistemin bugünün çocuklarına karşı işlediği en büyük suç, önüne geleni öğretmen yapmasıdır.
Kesinlikle olay bundan ibaret zaten..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sistemin bugünün çocuklarına karşı işlediği en büyük suç, önüne geleni öğretmen yapmasıdır.
yani şimdi ben tezsiz yüksek lisans yapsam kadrolu öğretmenlik için basvuruda bulunabilecek miyim .meb 80 sayılı kanunda işletme fakültesi yoktu bende formasyon alamıyoruz sanıyordum yanlısmı biliyorum diye burda sordum.yüksek lisansla oluyosa ben hemen nasıl basvurcagımı arastırayım mutlu oldum ya :)
Kesinlikle sistemin suçu ben de bunu savunuyorum zaten,eğitim fakültesi dışındakilerin öğretmen olarak atanması büyük yanlış,o 1 ile 1.5 yıllık eğitim dediğiniz olaya çok güzel şahit oldum haberim var etrafımda olup bitenlerden,uygulama yapmadan sıkıştırılmış bir programla(ben 4 sene de eğitim derslerini alırken siz 1 senelik bir zamandan bahsediyorsunuz) ne denli bir eğitimciden bahsedilebilir acaba?Ben de 1 senelik bir eğitimle gidip ebe olayım ya da hemşire ne kadar sağlıklı olur?Tezatlık işin burasında işte.
Bu nasıl bir mantalite size şöyle anlatayım, 6 senelik tıp bitirip doktor olanlarda hiç kusuru olan yok mu? Benim de verin elime bir bıçak, 6 ay kursa sokun, on numara cerrah olucam belki, sizin beni küçük görmeye hakkınız yok. Hem ben okudum tamam, oldum ben diye, insanları ameliyat masasında bırakanlar nolacak?
...
Bu alanda eğitim almamış bir insan da bu alanda başarılı olabilir evet, ama bu eğitim işi, öyle alaylı türkücü olmak gibi bir şey değil. Eğitimcinin vasıfları şansa bırakılamaz. Ben eğitim fakültesine bile girerken insanların belirli vasıflarının olup olmadığının kontrol edilmesi taraftarıyım ki, bırakın başka alandan gelip hızlandırılmış kursla öğretmen olunmasını..
Uslubun bile bir eğitimciye yakışmayacak bir üslup daha ne diyeyim ki beni o kadar haklı çıkarıyor ki..Seninle yaptığım konuşma kör dövüşünden başka bir şey olmayacaktır..Sen bu kadar öğretmen olmayı istediysen keşke bir eğitim fakültesi okusaydın okulunu bitirip formasyon derdine düşmeden kpss ye girer atanırdın,işletme okudum öğretmenlik yapmak istiyorum diye bir mantık olamaz,kendin söylemişsin muhasebe işletme alan dersleri vs..allahaşkına bunların eğitimcilikle,ölçme değerlendirmeyle,eğitim psikolojisiyle ne alakası var?
Kesinlikle sistemin suçu ben de bunu savunuyorum zaten,eğitim fakültesi dışındakilerin öğretmen olarak atanması büyük yanlış,o 1 ile 1.5 yıllık eğitim dediğiniz olaya çok güzel şahit oldum haberim var etrafımda olup bitenlerden,uygulama yapmadan sıkıştırılmış bir programla(ben 4 sene de eğitim derslerini alırken siz 1 senelik bir zamandan bahsediyorsunuz) ne denli bir eğitimciden bahsedilebilir acaba?Ben de 1 senelik bir eğitimle gidip ebe olayım ya da hemşire ne kadar sağlıklı olur?Tezatlık işin burasında işte.
Yok yok, yanlış ifade ettim.
Formasyon, tezsiz yüksek lisansa denktir ama bütün tezsiz yüksek lisanslar, formasyon değildir.
Öğretmenlik için olanlar 'pedagojik formasyon tezsiz yüksek lisans' olarak geçer.
İşletmeye açıkçası ben duymadım ama bir araştırmakta fayda var yine de.
Bütün üniversiteleri tarayın güzelce derim.
Siz hangi branşta dersanede öğretmenlik yaptınız? Hangi branş için atanmak istiyorsunuz? Formasyon almak için ilgili bölümlerden mezun olmanız lazım. Mesela ingilizce öğretmeni olmak istiyorsanız İngiliz Dili ve edebiyatı, Amerikan dili ve kültürü gibi bölümlerden mezun olmanız lazım.işletme fakültesi mezunuyum.dershanede öğretmenlik yaptım artık dershane istemıyorum.resmen kullanmaya çalışıyorlar fazla çalış az maaş al maaşını gecikmeli al ek ders yap ücret alma filan.devlet lisesinde ücretli öğretmenlik yaptım.maaşı azdı ama çok güzeldi severek eğlenerek çalışıyordum.işletme mezunuyum tabi formasyonum yok atamalar yapıldı kadrolu atamasıoluncada biz ücretli çalışanlar çıkmak zorunda kaldık.internetten o kadar araştırdımki nasıl kadrolu olabilrim ne yapabilirim formasyon alabilmek için bulamadım bilenler bana yardım edebilirmi ?
Ogretmenlik egitimi almadan ogretmenlik yapmisiniz birde kadro istiyorsunuz vay benim 400 bin atama bekleyen egitim fakultesi mezunu meslekteslarim vay benin guzel ulkemin guzel insanlari