İŞLETME konusunda yardımcı olur musunuz

didem_evo

Guru
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2009
3.881
0
316
38
İstanbul
Arkadaşlar merhaba a.s.

4 yıllık işletmeye kayıt olucam ama şimdiden pişman oldum sanki bazı kişiler çok gereksiz herkes bu bölümü okuyor diyo yani okumaya değer bi bölüm mü sizce?

Yada başka bi bölüme geçme gibi bi hakkım var mı?

İşletmenin İş alanları nedir nerelerde çalışabiliriz?

Ayrıca 1.sınıfta kurs yardımı mutlaka alınmalı mı, verdikleri kitaplardan mı çalışılmalı hiç bilgim yok.

Beni aydınlatırsanız çok sevinirim..

Sevgiler opuyorumnanaktan

Canım benim ,
Ben de İşletme mezunuyum.. Ama alt yapım muhasebe olduğu için hiç zorlamadı.. Bankalar, ön muhasebe, sekreterlik, memur kadroları kısacası devlet veya özel masa başı işler için yöneticliğe kadar uzanan bir bölüm. Ama bunu diploma değil sen yapıyorsun.. Benim diplomam evde bekliyor... Bazen şans (diğer adı torpil) çok önemli...
Bu sene iktisata başlıcam. Şanslı olduğum bir tarafı var ki o da direkt 3. sınıftan başlıcak olmam...Evet herkes işletme okuyo çünkü hemen her bölüme açık ve sözel ağırlıklı olduğu için daha kolay gelen bir bölüm.. Şansın da başarında açık olsun Tatlım

neden işletmeyle ilgili böyle bir yargıda bulunulmuş,anlam veremedim...
iktisadi ve idari bilimler içerisinde gayet iyi bir bölümdür işletme....başarı ve sonrasında gelen nimetler genelde kişinin kendisiyle ilgilidir...arkadaşında dediği gibi diploma değil,kişinin kendisi bir yere gelir...
işletmeyle ilgili birçok iş alanı vardır...gayette avantajlı bir bölümdür(geniş iş sahası olması bakımından).

mrb lar bende sizlere bişey danısıcaktım busene baslıyorum bende acıkogretıme ama bolum olarak ısletme yonetımını sectım acaba ısletme ıle ısletme yonetımı arasında fark varmı varsa nedır.?

peki kızlar işletmenin ilk yılında dershane desteği almalı mıyım size?
aöf nin verdiği kitaplara mı çalışmalıyım yada önerebileceğiniz kitaplar neler?

cnmm murat yayın evinin kitapları var onlarr çokk yardımcı oluyor.. aöf kitaplarına çalışmana gerek bile kalmıyor.. Şiddettlee tavsiye ederim tatlım -tatlicadiarzu-

cnmm murat yayın evinin kitapları var onlarr çokk yardımcı oluyor.. aöf kitaplarına çalışmana gerek bile kalmıyor.. Şiddettlee tavsiye ederim tatlım -tatlicadiarzu-

canım kursa gitsemmi kararsızım ilk yıl ya eyvahedigeldismile
evet murat iyiymiş duymuştum sağol canım alıcamopuyorumnanaktan

Son düzenleme:
aöf nin verdiği kitaplara sakın çalışma kafan karışır vala. ben yardımcı kitap aldım ve1.sınıfta 4 dersten dershaneye gıttım kalanlara kendı aldıgım kıtaptan çalıstım. bu sene 2.sınıftım ınternetten konu anlatımlı cd aldım çok yararlı bu sene sadece ona çalısarak 3.sınıfa geçtim. bence netten bı bak konu anlatımlı soru çözümlü cd ler çok yararlı oluyor.

tatlım bende işletme okuyorum söylenenleri kafana takma hele bitirelim bölümü sonrası kolay zaten budevirde örgün ünv mezunları iş bulamıyor.iş işi şans gibi birazda şimiden kasma kendini
bende murat yayınlarından çalışıyorum iyi yani :) birde çıkmış sorulra bakarsan dersaneye gerek kalmaz bence ..hayırlı olsun tatlım ...

hiç anlamıyorum böle ön yargları... bunu sadece normal etrfımızdakiler değil okulda öğretmenler bile yapıyo okuyamazsın, o da bölümmü, senn kapasiten buu:S:S:s gibi laflar... cnm bnde iki yıl örgün öğretim iki yılda açıktan okdum çok şükür ditti bu sene sadece bi senem uzadı o da bnm haytalığım :D bncee yaparsın yapmanda gerekir. bayan olarak kendi ayaklarınn üstünde durucan sonuçta n olursa olsun okumana devam et işletme çok ii bi bölüm ayrıca bnm temelimde muhasebe var çok şükür bi şekldede işimi rahatça buluyorum önüme bakyorum.. gönül isteri öğretmn olmak n bilim daha ii bi bölüm okumak ama olmadı napalım yanee sen kimseye bakma daha iisi yaparım dersen dershaneye git ama yok yapamam dersen bence işletme gayet ii bi bölüm

ben açıköğretim işletme 3.sınıftayım inş.bu sene 4 e geçersem seneye mezun olurum ama kritik durumum..bu seneye kadar hep muratın kitaplarından calısarak geçtim hiç kendi kitaplarına calısmadım bile..muratın kitaplarını öneririm sana..isletme 5-6 yıl önce bir patladı herkes bu bölümü yazmaya basladı gercekten isletme mezunu cok var ama bunla dogru orantılı olarak iş imkanı da daha fazla işletmenin bunu da düşünmek lazım..son birkaç yıldır da herkes işletme okuyor mantıgıyla işletme yazanlarda azalma oldu diye biliyorum..

İşletme çok geniş kapsamlı bi bölüm
Kendini ne kadar geliştirirsen o kadar ilerlersin alanında
Ben ilk yıllar muhasebede çok zorlanmıştım
Hocanın anlattığı hiçbişeyi anlamıyordum
Birinci sınıftaki ve ikinci sınıftaki muhasebe derslerinden kaldım
Hoca anlatamasa da çok güzel not tutturuyordu
Oturdum defterin başından anlaya anlaya çalışmaya başladım ama uzun süre kendim çalıştım
Genel muhasebeyi anlayınca diğerleri daha kolay geliyo insana
Sonra bi arkadaşımla birlikte çalıştık derken önceden rüyamda görürüm dediğim notlarla geçtim tüm muhasebeleri
Bu sene üçüncü sınıfı okuyorum
Bölümümü seviyorum muhasebe artık çok zevkli geliyor
İşletme iktisat ve hukuk derslerine de çok çalışmıştım tabi
Bide açıköğretimde hepsi varmı bilmiyorum
Genel muhasebe,maliyet muhasebesi,şirketler muhasebesi,döenm sonu muhasebesi,bilgisayarlı muhasebe,para ve banka,iktisat,makro iktisat,işletme,vergi hukuku,türk vergi sistemi,genel hukuk,ticaret hukuku,iş ve sosyal güvenlik hukuku gibi dersleri gördüm.
İsimlerinden sıkıcı gibi görünsede ben severek çalıştım bunlara.
Ama muhasebeden hocanın anlatmasıyla bişey anlamadım yani ben kendim çözdüm olayı.
Zaten muhasebeye ayrıca özenle çalışmadınmı anlamassın.
Başlarda sıkıcı gelsede anladıkça çok seveceksin.

Düzenli bir çalışmaya varım diyorsan iş imkanı olarak da çok iyi bir bölüm.

Ayrıca açıköğretim okuyacağın için bir yandan ingilizce,bilgisayar kurslarına git kendini geliştir bence.

İşletme mezunuysan eğer mutlaka ingilizcen olmalı.

Son düzenleme:
Back
X