Evliliklerde eğitim, kültür gibi konularda uyum olması, arada dağlar kadar fark bulunmaması elbette çok önemli. Ama bu denkliği sadece diplomalarla sağlayamazsınız. İki lisans mezunu insan bile birbirine denk değil ki. Üniversite kültürü almak, o hayatın kazanımlarına sahip olmak insana çok şey kadar. Sevgiliniz de bunu almıştır herhalde. Diplomasına değil, olaylara, insanlara bakış açısına odaklanın, anlarsınız. Adam gerçekten iş arıyor mu, koşturuyor mu, yoksa boş vermeye meyilli mi, aile yapısı nasıl, kültür farkından kaynaklanan sorunlar asıl aile yapılarındaki farklılıklardan ortaya çıkar, sevgiliniz kompleksli davranıyor mu, eğitim farkını sorun edip, sizi ezmeye çalışıyor mu mesela, bunlara bakın. Ayrıca hangi bölümü bitirdi bilmiyorum ama iş bulması imkansıza yakın bir bölümse, bir B, C, D planı var mı? Yani hayata gerçekçi bakıyor mu, kendine bir yol çizmek için uğraşıyor mu? Eğitim ve kültür farkı böyle değerlendirilir. Arkadaşlarınızın kafa elmayla, karpuzu değerlendirmek kadar yüzeysel.