- 24 Mart 2020
- 9.899
- 35.570
- 32
-
- Konu Sahibi WunderLost
Yaaaaaa pek severimm hatta eşimin memleketinin meşhur köftesi köye mutlaka gittiğimizde yerizz ellerine sağlık canım nefis gözüküyorrMerhaba hanımlar bu kategoriye Sakarya'da meşhur Islama Köfte ile katılıyorum. Ben ilk defa denedim umarım beğenirsiniz
Hemen malzemelere geçeyim
Eki Görüntüle 3178312
Köftesi için
400 Gr dana kıyma
Bayat ekmek dilimleri(ben hamburger ekmeği tercih ettim yuvarlak formda istediğim için)
1 soğan, 1 diş sarımsak rendesi
Yarım su bardağı ufalanmış ekmek içi(ya da galeta unu)
1 er çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon
Ekmeği ıslatmak için
2.5 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 tepeleme yemek kaşığı toz biber
1 adet et bulyon( dilerseniz bunu kullanmayıp 2.5 su bardağı et suyu kullanabilirsiniz)
Süslemek için yanına biber, domates, soğan, turşu vs.kullandim.
Şimdi yapım aşamasına gelelim. Öncelikle köfte malzemelerimizi bir kaba koyup yoğuralım.
Eki Görüntüle 3178336
Sonra şekil verip dinlendiriyoruz.
Eki Görüntüle 3178337
Uygun bir tencerede sosumuzu hazırlayalım.
Eki Görüntüle 3178338
Köftelerimizi kızartıp, sosumuzu kaynatıyoruz.
Eki Görüntüle 3178343
Köfteler kızarınca aynı tavada biber ve domatesleri kızartıyoruz.
Eki Görüntüle 3178344
Ekmeklerimizi sosa batırıp aynı tavada kızartıyoruz.
Eki Görüntüle 3178347
Şimdi sıra sunuma geldiiiiiii
Eki Görüntüle 3178348 Eki Görüntüle 3178349 Eki Görüntüle 3178350 Eki Görüntüle 3178352
Afiyet olsun
Eki Görüntüle 3178356 Eki Görüntüle 3178357 Eki Görüntüle 3178358 Eki Görüntüle 3178359 Eki Görüntüle 3178360 Eki Görüntüle 3178361 Eki Görüntüle 3178362
Beni köfte yemekten daha mutlu eden bir şey varsa o da köfte yağında pişmiş biber yemektir.ellerine sağlık denemek istediğim köfteler arasında
Teşekkür ederim kuzummCanısııı yine döktürmüşşünnnşahane olmuş ellerine sağlık kuzum
Teşekkür ediyorummÇok minnoş olmuş canım, ellerine sağlık
Çok kolay yapımı sosyalimm dene bir günYaaaaaa aşırı aşırı çok aşırı merak ediyorum bu kofteyiiikeşke yiyebilsem muhteşem bir canım wunderim başarılar dilerim
Ben ilk defa yedim güzelmiş belki yerinden yemek de nasip olur bir gün gezerekYaaaaaa pek severimm hatta eşimin memleketinin meşhur köftesi köye mutlaka gittiğimizde yerizz ellerine sağlık canım nefis gözüküyorr
Teşekkür ederim sultanımmmEllerine emeğine sağlık canım çok güzel olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum
Tavsiye ederiimm yerinde daha çok lezzetli oluyo biz hernekadar yapmaya çalıssakta aynısı olmuyoBen ilk defa yedim güzelmiş belki yerinden yemek de nasip olur bir gün gezerekteşekkür ederim
Tabi öyledir muhakkak, inşallah yiyebiliriz yerinde, seviyoruz gezmeyi yolumuz düşer elbetTavsiye ederiimm yerinde daha çok lezzetli oluyo biz hernekadar yapmaya çalıssakta aynısı olmuyo
INşaallahhTabi öyledir muhakkak, inşallah yiyebiliriz yerinde, seviyoruz gezmeyi yolumuz düşer elbet
Çok teşekkür ederim güzelciğimmmEllerine sağlık tatlı kalplimDuyduğum ama hiç denemediğim bir tarif,deneyeyim Yarışmada bol şanslar
Rica ederim tatlım, en kısa zamanda inşallahÇok teşekkür ederim güzelciğimmmdene bakalım şimdiden afiyet olsun