- 12 Mart 2008
- 2.114
- 10
- 358
Yönetmen : Iain Softley
Senaryo : Ehren Kruger, Ehren Kruger
Oyuncular : Kate Hudson, Gena Rowlands, Peter Sarsgaard, John Hurt, Joy Bryant
Filmin Türü : Drama, Gerilim
Orijinal Adı : Skeleton Key
Yapım Yılı : 2005
Yapım Ülkesi : ABD
KONU: Caroline Ellis adındaki genç kadın hasta bakıcı olarak, yaşlı bir çiftin malikanesinde işe başlar.
Evin sahibesi Violet’in kocası Ben Deveraux geçirdiği bir rahatsızlık sonucu yatağa mahkumdur. Onun bütün bakımıyla ilgilenmek artık Caroline’nin işidir. Evin gizemi ve yaşlı çiftin anlaşılmaz halleri genç kadının içindeki keşfetme duygusunu açığa çıkarmaya başlar.
Violet ona her kapıyı açan bir anahtar vermiştir. Elindeki anahtara her baktığında Caroline’nin aklına tavan arasındaki oda gelmektedir.
Halka ve Halka 2 gibi ses getiren korku filmlerinin senaristi, bu kez, kasetlerden sonra anahtarlarla bizi korkutuyor.
FIRSTDAY'IN YORUMU:İyilerin hep kazandığı, kötülerin ise geldikleri yere döndükleri başı sondan belli olan bir çok filmin aksine İskelet Anahtar sürprizli sonuyla sizi gerçekten şaşırtıyor. Ancak ne M. Night Shyamalan’ın “ The sixth Sense-6.His” ne de Alejandro Amenábar’ın “The Others-Diğerleri” ayarında bir sürpriz beklemeyin.
Yönetmen Iain Softley, bazı ayrıntıların üzerinde fazlaca durarak kimi zaman sizi kendinizi kaptırdığınız gerilimden bir anda kopartıp alıyor kimi zaman da doğru kurgu ile birden olayların içine çekiyor sizi. Özellikle Caroline’nın tavanarasına yaptığı ziyaretlerde kendinizi oradaymış hissine kapılıyorsunuz.
Filmin başrolündeki Altın Küre ödüllü oyuncu, Kate Hudson Caroline rolünün hakkını ustalıkla vermiş. Oyunculuk anlamında filmin en “bu adamı da neden oynatmışlar” dedirteni ise avukat rolündeki Peter Sarsgaard. Özellikle güzel oyuncu Kate Hudson ile karşılıklı oynadığı sahnelerde Peter Sarsgaard aradaki profesyonellik farkı hemen kendini gösteriyor.
2006 yılında “ Bilim Kurgu,Fantastik ve Korku Filmleri Akademisi” en iyi korku ve en iyi yardımcı kadın oyuncu dallarında, yine 2006 yılında “İngiltere Kraliyet Ödülleri” kapsamında en iyi korku filmi ödüllerine aday gösterilen filmin İmdb Puanı 6,5/10. Bir haftasonu ailenizle ya da arkadaşlarınızla keyif alarak izleyebileceğiniz kıvamdaki “İskelet Anahtar” için ben, konusu hürmetine +1 ile 10 üzerinden 7 veriyorum.
İyi Seyirler.
Son düzenleme: