• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İskansız Ev Derdi (Önemli)

4justice

* hasta la vista baby *
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2011
10.447
12.578
298
Kızlar Merhaba,

Eski konularımda bahsetmiştim İstanbul'da ev bakıyoruz.
Kadıköyde sıfır bir bina bulduk. 2 bloklu site şeklinde. 1 blok komple dolmuş oturum mevcut, 2 .blokta da son 3 ev kalmış.

dün evi gördük gezdik ve biz ordayken yaklaşık 10 kişi daha görmeye geldi kapış kapış gidiyo yani anladığım.
ev şartlarımıza uyuyor sevdik. 90 m2 2+1 şeklinde fiyatta 550 bin civarı. 3. kat bu arada.

herşey okey ama sorun şu ki iskan yok. 2 aya alınacak deniyor ama güvenemiyoruz.
bu kadar insan nasıl güvendi aldı onu da bilemiyoruz.
doğalgaz aktif halde. elektrik su şantiyeden kullanılıyo şeklinde.

şimdi napıcağımızı çok şaşırdık bu evi kaçırmak istemiyoruz. bu şartlarda böyle bi daire bulmak imkansız çünkü nerdeyse.
ama aileler iskansız eve de sıcak bakmıyor.

iskansız evde oturan var mı ? internette hep oyalıyolar diye okudum senelerce iskanı olmayan evler var.
ayrıca zora sokup iskan alcaz hadi çıkarın 50 bin verin falan deniyomuş yoksa iskan almıyorum deniyomuş.
acil karar vermemiz lazım açıkçası 3. katı kaçırmak istemiyoruz napalım sizce yorumlarınız çok önemli.

teşekkür ederim.

İskansız ev mi? Dinlen dinlen kaç, koşarak kaç, sürünerek kaç ama kaç!

fatura çok yüksek geliyor, her ay polemik yaşanıyor, elektrik saati taktırıyorsun saçma sapan hesaplanıyor. Ben bütün gün evde yokum daha bana 80 TL elektrik faturası gelmedi hep 200 üzeri. Yaptığım bir şey de yok yani.
ve gerçekten oyalanıyorsunuz biz evi tuttuğumuzda 2 aya alacaklardı iskanı, 1 sene oldu ne gelen var ne giden.
giriş kat alın ama iskanınız olsun gerçekten başınız çok ağrır.

İskansız ev mi? Dinlen dinlen kaç, koşarak kaç, sürünerek kaç ama kaç!

fatura çok yüksek geliyor, her ay polemik yaşanıyor, elektrik saati taktırıyorsun saçma sapan hesaplanıyor. Ben bütün gün evde yokum daha bana 80 TL elektrik faturası gelmedi hep 200 üzeri. Yaptığım bir şey de yok yani.
ve gerçekten oyalanıyorsunuz biz evi tuttuğumuzda 2 aya alacaklardı iskanı, 1 sene oldu ne gelen var ne giden.
giriş kat alın ama iskanınız olsun gerçekten başınız çok ağrır.

elektrik yüksek gelir diye okudum ama bu kadarını beklemiyodum :(
off ya içim sıkıldı :(

Tapusu varsa sorun olmaz. Müteahhit almazsa ilerde toplaşıp alırsınız iskanı. Elektrik suya gelincede saat taktırın nasıl hesaplanacagni ögrenin kendiniz hesaplayıp verin parayı
Bu arada ev cok uygun kadıköye göre süphelendm suan

tapusu var kat mülkiyeti falan var kredi çekerken sorun olmaz falan denildi
ama ilerde kendimiz almak istesek de çok pahalı rakamlar çıkıyomuş şaştık kaldık

elektrik yüksek gelir diye okudum ama bu kadarını beklemiyodum :KK43:
off ya içim sıkıldı :KK43:

tapusu var kat mülkiyeti falan var kredi çekerken sorun olmaz falan denildi
ama ilerde kendimiz almak istesek de çok pahalı rakamlar çıkıyomuş şaştık kaldık
Yokya bi binanin 90bin civarıdıs herkata bölceksiniz. Bence kacirmayın .şantiye elektrk suyu oldugu icin normale göre daha fazla gelmez elektrk. Dedgm gbi saat taktircksiniz 100 tlye

Yokya bi binanin 90bin civarıdıs herkata bölceksiniz. Bence kacirmayın .şantiye elektrk suyu oldugu icin normale göre daha fazla gelmez elektrk. Dedgm gbi saat taktircksiniz 100 tlye

peki boş daire var ise nasıl oluyor veya almak istemeyen var ise ? sanırım bütün dairelerin katılması lazım çünkü. ortak bi karar verilemezse kendi başımıza alabilir miyiz kendi dairemiz için ?

bizim karşı bina öyleydi yıllarca uğraştılar en sonunda alınacağı zaman daire başı ciddi paralar ödediler. şu anda fiyatı uygun ama sonrasında da harcama yapacağınızı düşünün

bizim karşı bina öyleydi yıllarca uğraştılar en sonunda alınacağı zaman daire başı ciddi paralar ödediler. şu anda fiyatı uygun ama sonrasında da harcama yapacağınızı düşünün
işte bu bizi korkutuyor güvenemiyoruz sonra bi anda çıkarın 100 bin verin deseler insan cinnet geçirir
versen olmaz vermesen olmaz

Bukadar sorun degilki tapu varda tapuda katlar ayri ayriysa yani arsa tapusu degilse hic sorun olmuyor o iskan mecburen aliniyor ayrica kullandiginiz kadar elektrik su ve dogal gaz oduyosunuz pay olcer oluyor bukadar endişe etmeyin tapu kat tapusuysa hic sorun olmaz. İstanbulda heryer boyle satiliyrki iskanin alinmasi uzun suruyor. Bizde ilk evimiziniskansiz aldik hic sorun olmadi iki sene sonra filan alindi iskan ama bizi etkileyen bisey olmadi yani

Kat mulkiyeti var ise iskan yoksa o zaman bazilari odemelerini yapmamiş. O vermeyen kişilerin arsa paylarindan düsebilir o miktar.
Iskan alinmasi cokta zor olmaz aslinsa az kişi kalmişsa? Neden vermiyorlar bilginiz varmi.
Size düşen birsey yok aslinda bu durumda.

Şans meselesi. Şu an oturduğumuz bina ilk taşındığımızda iskansızdı. Net hatırlamıyorum ama sanırım 2-3 ay içinde iskan alındı. Çok oyalayanlar da varmış, bişey diyemiyorum o yüzden.

Ama burayı almadan önce başka bir binaya bakmıştık o da iskan almamıştı henüz. Çatı katı dubleks daireydi. Fiyat da çok uygundu. Meğer son iki kat ruhsatsızmış. İzin verilenden yüksek yapmış binayı adam. Belediye çok uğraştı o binayla. Kat sayısına bakın, izin verilenden yüksek mi diye.

Merhaba , benim apartman iskansiz . Evi 8 ay önce aldik . Almadan önce müteahhit kandırmıştı 15 güne kadar iskan çıkacak diye güvenerek aldik ama 8 ay oldu :) baya sıkıntılı fatura konusunda .Şuan ortaklaşa ödüyoruz faturaları Ama evi çok severek isteyerek aldim . Hâlâ müteahhit i arıyoruz sürekli artık çıkmıyor telefonlara , sanırım 1 hafta içinde çıkacak diyor apartmandakiler. . Yine olmazsa saat taktiracagiz. Kullandigmiz kadar ödeyeceğiz .

Iskansiz binadan kaçın diyorlar ama bana göre o kadar büyük sorun değil. Fatura fazla geliyor ama saat taktirma gibi imkanınız var evi beğendiyseniz içinize sindiyse alın derim. Er yada geç iskan bi şekilde alınıyor. Benim arkadaşımın 2 yılda alındı annemlerin 6 ayda ..

Kızlar Merhaba,

Eski konularımda bahsetmiştim İstanbul'da ev bakıyoruz.
Kadıköyde sıfır bir bina bulduk. 2 bloklu site şeklinde. 1 blok komple dolmuş oturum mevcut, 2 .blokta da son 3 ev kalmış.

dün evi gördük gezdik ve biz ordayken yaklaşık 10 kişi daha görmeye geldi kapış kapış gidiyo yani anladığım.
ev şartlarımıza uyuyor sevdik. 90 m2 2+1 şeklinde fiyatta 550 bin civarı. 3. kat bu arada.

herşey okey ama sorun şu ki iskan yok. 2 aya alınacak deniyor ama güvenemiyoruz.
bu kadar insan nasıl güvendi aldı onu da bilemiyoruz.
doğalgaz aktif halde. elektrik su şantiyeden kullanılıyo şeklinde.

şimdi napıcağımızı çok şaşırdık bu evi kaçırmak istemiyoruz. bu şartlarda böyle bi daire bulmak imkansız çünkü nerdeyse.
ama aileler iskansız eve de sıcak bakmıyor.

iskansız evde oturan var mı ? internette hep oyalıyolar diye okudum senelerce iskanı olmayan evler var.
ayrıca zora sokup iskan alcaz hadi çıkarın 50 bin verin falan deniyomuş yoksa iskan almıyorum deniyomuş.
acil karar vermemiz lazım açıkçası 3. katı kaçırmak istemiyoruz napalım sizce yorumlarınız çok önemli.

teşekkür ederim.

elektrik su santıyeden olunca 4 katı falan gelıyor asırı pahalııııııııııı

bızım ıskan alamadıgımız zaman bıle muteahhıt nasıl ayarladıysa ayarladı normal mesken gibi odedik

belediyeye gidin sorun iskana engel teskil edecek bi sey var mı bı ogrenın bakalım

Back