İşitme testinden kalan bebekler

shnna

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2024
15
3
30
Merhaba benim kızıma doğduğundan beri 4 kez işitme testi yapıldı sol kulak geçiyor sağ kulak kalıyor. Hatta bugün 40 inci gün yine yaptırdık yine sağ kulak kaldı.Sevk ettiler 2 HAFTA Sonra üst test olan Bera yapılacak. Bu testlerden kalıp da Bera dan gecen var mı ? Birde sağ kulaktan kaldığı için sağ kulak duymuyor sol duyuyor mu oluyor.Basindan böyle bsy geçen varsa cevaplarsa tecrübelerini anlatrsa çok sevinirim çok zor bir süreç beni anlarsınız eminim.

Benim bebegimde de ayni sorun olmustu. Sonra bir gun baska bir saglikciya denk geldik ve hizlica iki kulakta gecti. Testi baska bir yer de daha yaptirmayi deneyin gercekten testi yapana gore de degisiyor. Tabi mutlaka gerekli kontroller yapilsin ama buda aklinizda olsun denemekten zarar gelmez. Umarim her sey yolundadir.

Sağolun cevap verdiginiz için bir üst testi de yaptırıp gecemzse öyle yaparız

Sağolun cevap verdiginiz için bir üst testi de yaptırıp gecemzse öyle yaparız
İlk yaptırdığınız test ilk adım tarama testi. Bi kulağın geçip bi kulağın kaldığı sık görülür. Bazen yeni doğanlarda iki kulak da kalır sonraki kontrolde geçebilir sıvı birikmesine bağlı vs olabiliyo öyle şeyler. Sizin durumunuzda evet sağ kulak şüpheli. İlla ki duymuyor anlamına gelmez ama daha detaylı test isteriz. Bera işitsel sistemi kapsamlıca kontrol eder. Düzgün yapıldığında sonucu güvenilirdir. O yüzden ilk tarama testini başka başka yerlerde defalarca yaptırmanıza gerek yok. 4 defa zaten yeterli. Bera’yı yaptırın sonucuna göre ne yapmanız gerektiği konusunda bilgilendiriliceksiniz. Bera uygulanırken çocuğunuzun uyuyo olması çok önemli doğru sonuç alabilmek için. Mutlaka meslektaşlarım sizi uyaracaktır bu konuda ama ben baştan söyleyeyim test esnasında uyuma konusunu ciddiye alın. Uyumazsa testi yapamazlar.

Öncelikle vakit ayirip cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Bu konuda bilgili birisiniz sizi bulmuşken birkac bsy sormak istiyorum peki sol kulak geçti yani sol kulak duruyor mu birde yorumlarda şey okumuştum zmanla diğer kulakta duymaz yani testten geçen kulakta duymaz diye bu mümkün mü

Birde sıvı varsa sıvıdan dolayı mı duymuyor çünkü ben evde test ettiğimde evet sol kulak duyuyor sağ kulak duymuyor gibi yani sıvı gidince duyar mı sıvı kendiliğinden geçer mi ya da sıvı varsa kulaktan akıntı falan gelir mi çünkü benim bebeğimin kulağından hiçbir sıvı falan akmiyor

Rica ederim. Evet sol kulak duyuyor anlamına geliyor test. Sağ kulak duymuyorsa sol kulak da ona bağlı olarak kötüleşmez. Böyle bi bilgi doğru değil. Ancak şuan bunu düşünmenize de hiç gerek yok çünkü ilk basamak test oldukça basit bi testtir. Detaylı inceleme olmadığı için en ufak problem varsa kontrol ettirin diye tarama testinde o kulağı bırakır. Detaylı testte yani berada problem yok da çıkabilir. Bera sonucunu görmeden çok takılmayın lütfen. Bera sonucu olumsuz gelirse bile kulağın tamamen duymadığı anlamına gelmeyebilir. O durumda da sebebi araştırılıp ortadan kaldırılabilecek bi durumsa kaldırılır. Aksi takdirde bile dereceleri var bu durumun ve kişiler çok rahatlıkla gerekli önlemleri alıp tamamen normal bi yaşantıya sahip olabiliyor. En kötüsüne aklınız takılı kalmasın.
Yok sıvı derken kulağın iç kısımlarında iltihap gibi bi sıvıdan bahsetmemiştim. Doğumdan hemen sonra ve kısa süre geçtikten sonra bu testler yapıldığı için anne karnındaki sıvı bile bazen kulakta kalıp kulağın testten kalmasına sebep olabiliyor demek istemiştim. Sıvı diyip açıklamayarak ben hata ettim haklısınız yanlış anlamakta.
Dediğim gibi ilk basamak testten kalmak kesinlikle o kulak tamamen duymuyor demek değil. Gönlünüzü ferah tutun ve test sonucunu bekleyin lütfen. Bu aşamada bebeğinizin kulağını temizlemeye falan çalışmayın ayrıca sıvı kaldıysa vs diye. Çözüm sağlayacak bi yöntem değildir. Aynı zamanda kulak içini temizlemek zarar verir. Testi de olumlu yönde etkilemez. Beraya bi faydası yok

Çok sağolun cevaplarınız için

merhaba, benim kızım yenidoğan işitme testi de dahil olmak üzere tüm testlerden kalıp, ileri düzey beta testinden geçti şimdi 7 aylık en ufak sesi duyuyor inşAllah senin bebeğin de de aynı durum yaşanır. biliyorum çok streslisin şuan ama dua et, adak ada rabbim dualarına karşılık verir yüzüne bakar inşAllah

Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim Allah razı olsun.Size birkaç bsy sormak istiyorum sizin bebeğiniz iki kulaktan mi kalmıştı tek kulaktan mi kalmıştı bir de testlerden neden gecemiyormus

Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim Allah razı olsun.Size birkaç bsy sormak istiyorum sizin bebeğiniz iki kulaktan mi kalmıştı tek kulaktan mi kalmıştı bir de testlerden neden gecemiyormus

ne demek, burda birbirimize merhem oluyoruz yaşadığımız deneyimleri paylaşarak. benim kızım iki kulaktan da kalmıştı. sag veya sol hangisi olduğunu hatırlamıyorum, biri 90 desibel diğeri 30 çıkıyordu. çok üzülüyordum. eşimle ben birbirimizi yemiştik duyuyor mu duymuyor mu diye. dr ilk etapta kulağında sıvı olabilir dedi. birde benim kızımın kulak yapısı çok küçük. normal bebeklerin kulağında göre ekstra küçük. dolayısıyla kulak yolu da dar. doktor doktor gezdirdik hep dediler ki kulak yolu dar veya sıvı birikmesi olabilir. birde bizim ailede işitme kaybı olan da vardı düşünün. hem eşim tarafında var hem benim tarafımda var. o sebepten dolayı ekstra korkuyorduk. süreli ses yapıyorduk duyuyor mu acaba diye, en son sabah olacak şekilde haziran ayına bera testi randevusu verdiler ve uyuması gerekiyor dediler. bende uyandığından itibaren uyutmadım sürekli meşgul ettim kızımı. kbb da uyuttum. çok uzun süren bi işlem değil zaten. max 20 dk
sonrasında dr duymasının normal olduğunu söyledi, ekranda da gördük zaten her desibelde tik işareti çıkıyordu. atıyorum 90 a geliyor çubuk, yeşil yanıyor tik işareti çıkıyor. 50 desibele geliyor çubuk, gene tik yanıyor vs vs en son 10 ya da 20 olması lazım o hizaya geldi çubuk ve test sona erdiğinde dr geldi ve duymasını sıkıntı olmadığını söylemişti. tabi dünyalar bizim oldu. o sebepten dolayı inşAllah sizin bebeğinizde tüm bu olumsuz test sonuçlarına rağmen duyuyordur Ben duyduğunu düşünüyorum çünkü genelde hep böyle oluyor, en son beta testinden sorunsuz bir şekilde geçiyor bebekler.

randevunuz ne zaman dua edeceğim sizin bebeğe de

Bebeğiniz adına çok sevindim inşallah dediğiniz gibi olur bizimki de sorunsuz bir şekilde geçer

Bebeğiniz adına çok sevindim inşallah dediğiniz gibi olur bizimki de sorunsuz bir şekilde geçer
randevunuz ne zaman dua edeceğim sizin bebeğe de
Çok sağolun gerçekten vakit ayırıp cevap yazmanız motive olmaya çalışmaniz bile
Yeter.Allsh razı olsun bin kere randevumuz 4 Aralık'ta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…