İşitme testinden kalan bebekler

Merhaba benim kızıma doğduğundan beri 4 kez işitme testi yapıldı sol kulak geçiyor sağ kulak kalıyor. Hatta bugün 40 inci gün yine yaptırdık yine sağ kulak kaldı.Sevk ettiler 2 HAFTA Sonra üst test olan Bera yapılacak. Bu testlerden kalıp da Bera dan gecen var mı ? Birde sağ kulaktan kaldığı için sağ kulak duymuyor sol duyuyor mu oluyor.Basindan böyle bsy geçen varsa cevaplarsa tecrübelerini anlatrsa çok sevinirim çok zor bir süreç beni anlarsınız eminim.
Bebeğinizin bir kulağı duydugu icin zaten sanslisiniz tek taraflı isitme kaybı olsa bile dezavantaj oluşturmaz herhangi cihaz kullanimi vs olmaz sadece takip edilir ve sağlam olan kulak korunur erkekse silah atışı vs vs gibi durumlardan bu en kötü ihtimal ama o kulakta hafif bir kayıp da olabilir orta kulaktan kaynaklı geçici durumda olabilir klinik abr seviye vereceği için net sonuç orada çıkar tarama isitme normal veya değil testi . Onun için beraya kadar huzurla bekleyin

Merhaba benim kızım da yeni doğdu 11 günlük 2 defa kulak testi yapıldı ikisindede kaldı ama seslere tepki veriyor korkuyor neden kaynaklı bilginiz var mı?
Lütfen sakin olun. Testten kalan her çocukta kalıcı bir işitme kaybı var demek değil. Bazen sıvı varlığı bazen de kulak kanalları vs kaynaklı kayıplar oluyor. İstenilen derecede değilse biraz daha beklenmesi adına abr testine 3 aylık civarı yollanıyor. Zaten bir anne olarak tepki verip vermediğini bence anlarsınız. Benim oğlumda asla tepki yoktu ben fark etmiş ve zaten abr testine başıma gelecekleri tahmin ederek girmiştim. Tepki verdiğini düşünüyorsanız kendinizi hırpalamadan çocuğunuzla iletişiminizi normal bolca konuşarak geliştirin. İnşallah çok güzel sonuçlar alın diğer testte. Evlat başka şey . Hayatımız hep onlar üzerine kurulu ama unutmayın sizin ruh haliniz ona yansır. İyi olun

Merhaba benim kızıma doğduğundan beri 4 kez işitme testi yapıldı sol kulak geçiyor sağ kulak kalıyor. Hatta bugün 40 inci gün yine yaptırdık yine sağ kulak kaldı.Sevk ettiler 2 HAFTA Sonra üst test olan Bera yapılacak. Bu testlerden kalıp da Bera dan gecen var mı ? Birde sağ kulaktan kaldığı için sağ kulak duymuyor sol duyuyor mu oluyor.Basindan böyle bsy geçen varsa cevaplarsa tecrübelerini anlatrsa çok sevinirim çok zor bir süreç beni anlarsınız eminim.
Tek kulakta sadece kayıp varsa diğer kulakta hiç kayıp yoksa belki abr den de geçer. Çokça konuştuğum kişi vardı bu durumu yaşayan. Şimdi abr de size iki kulağın da duyma eşikleri kaç DB de duydukları kesin olarak söylenir belli olur. Geçmiş olması demek duyuyor demek ama geçtiği halde çok az kaybı olan çocuklar da var. Kendinizi yıpratmadan abr yi bekleyin. Ordan çıkan sonuç nettir. Çıkan sonuca göre yolunuzu çizersiniz. Kendinizi yıpratmamaya çalışın. Çünkü abr yapılmadan kimse size net bir şey demez . Sürekli insan kafasında kuruyor yıpratıyor kendini çok iyi bilirim

İlk yaptırdığınız test ilk adım tarama testi. Bi kulağın geçip bi kulağın kaldığı sık görülür. Bazen yeni doğanlarda iki kulak da kalır sonraki kontrolde geçebilir sıvı birikmesine bağlı vs olabiliyo öyle şeyler. Sizin durumunuzda evet sağ kulak şüpheli. İlla ki duymuyor anlamına gelmez ama daha detaylı test isteriz. Bera işitsel sistemi kapsamlıca kontrol eder. Düzgün yapıldığında sonucu güvenilirdir. O yüzden ilk tarama testini başka başka yerlerde defalarca yaptırmanıza gerek yok. 4 defa zaten yeterli. Bera’yı yaptırın sonucuna göre ne yapmanız gerektiği konusunda bilgilendiriliceksiniz. Bera uygulanırken çocuğunuzun uyuyo olması çok önemli doğru sonuç alabilmek için. Mutlaka meslektaşlarım sizi uyaracaktır bu konuda ama ben baştan söyleyeyim test esnasında uyuma konusunu ciddiye alın. Uyumazsa testi yapamazlar.
Bu konuda uzman birine benziyorsunuz, BERA testinden çocuğun duymasını nasıl ölçüyorlar çok merak ediyorum. Kızıma doğduğu gün hastaneden bir aletle baktılar sadece sağlam dediler. 3 yaşına yaklaştı şimdi, kendi ismine hiç bakmıyor ama ani sesten irkiliyor mesela. Çam Sakuradan randevu aldık taa Nisana verdiler. Uyurken nasıl anlaşılıyor duyup duymadığı?

Bu konuda uzman birine benziyorsunuz, BERA testinden çocuğun duymasını nasıl ölçüyorlar çok merak ediyorum. Kızıma doğduğu gün hastaneden bir aletle baktılar sadece sağlam dediler. 3 yaşına yaklaştı şimdi, kendi ismine hiç bakmıyor ama ani sesten irkiliyor mesela. Çam Sakuradan randevu aldık taa Nisana verdiler. Uyurken nasıl anlaşılıyor duyup duymadığı?
Evet mesleğim bu. Bera testinde bebeğin cildine yapıştırılan elektrotlarla (filmlerde kalp için falan takılan yapışkanların minicik olanlarıdır bu) aynı anda kulağına ses verildiğinde beyninde sese verdiği tepkiler ölçülüp değerlendirilerek yapılıyor test. O yüzden de çocukların uyumasını istiyoruz. Diğer beyin fonksiyonları sonuçlarda kalabalık yapmasın ve net görelim diye. Tabii uyanık bi çocuk da uzun süre o elektrotları da başında tutup sakince yatmıyor. Sebeplerden birisi de bu.
Bebeğiniz doğduğunda yapılan o basit test problem olmadığını söylüyorsa o anda problem yoktur. Ama işitme kaybı 3 yaşına gelene kadar herhangi bir dönemde başlamış olabilir. Farkedildiği an ileri testler yapılması gerekir. Yaşı gereği geçen her gün tabii ki dezavantaj ve nisan uzak bi tarih. Eğer imkanınız varsa başka kurumlara belki özellere bakmanızı öneririm.

Lütfen sakin olun. Testten kalan her çocukta kalıcı bir işitme kaybı var demek değil. Bazen sıvı varlığı bazen de kulak kanalları vs kaynaklı kayıplar oluyor. İstenilen derecede değilse biraz daha beklenmesi adına abr testine 3 aylık civarı yollanıyor. Zaten bir anne olarak tepki verip vermediğini bence anlarsınız. Benim oğlumda asla tepki yoktu ben fark etmiş ve zaten abr testine başıma gelecekleri tahmin ederek girmiştim. Tepki verdiğini düşünüyorsanız kendinizi hırpalamadan çocuğunuzla iletişiminizi normal bolca konuşarak geliştirin. İnşallah çok güzel sonuçlar alın diğer testte. Evlat başka şey . Hayatımız hep onlar üzerine kurulu ama unutmayın sizin ruh haliniz ona yansır. İyi olun
Çok teşekkür ederim desteğiniz için geçti şükür farklı bir hastanede farklı bir cihaza götürdük kafasına bir şeyler takılarak yapıldı diğerleri el tipi bir cihazla hemşire yapmıştı sanırım onun yapmasından kaynaklı yanlışlık oldu ve boş boşuna stres olduk beyse şükür ki geçti sizin oğluşunuz geçti mi peki

Sizin adınıza çok sevindim. Yok biz zaten sağırlık seviyesindeydik implant olduk çift taraflı

X