• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi İşitme Testi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Biromur

``Birömür``
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2007
1.598
2
116
Diğer
Hanımlar size bi sorum olucak...bebişler 3 aylık olunca işitme testi yapılıyomuş..siz yaptırıdınızmı?.bana bi bilgi veririseniz çok memnun olurum

a.s.

ben özel klınıye gıdıyorum ve benden oyle bır sey ıstemedıler.ılk kez senden duyuyorum boyle bır testın olduqunu.

bizde bugun gittik doktra ama işitme testinden felan bahsetmedi...kulagına felan baktı...

pardon ben senı yanlıs anlamısım.ben dusundum hamıleyken esıtme testının yapılmasından bahs edıyosun .sonradan ola bılır belkede ıstıyorlar.bız henuz :CüvCüv: de

pardon ben senı yanlıs anlamısım.ben dusundum hamıleyken esıtme testının yapılmasından bahs edıyosun .sonradan ola bılır belkede ıstıyorlar.bız henuz :CüvCüv: de

önemli değil canım..inş sende bebeğini sağlıklı bi şekilde kucağına alırsın

bizden 1.5 aylıkken falan istedi doktor..
metobolik tarama testiyle beraber..
işitmeyi yaptırmadım..
metoboliği yaptırdım

bizdende istemedi hiç duymadım bende...

selam kızlar bizim işitme testini hastaneden taburcu olurken yaptılar doğunca yani çok kolay bi test

evet kızlar bende doğumdan sonra taburcu olurken yaptırdık iki kulağınada çok küçük bişey sokuyo kablolar var sonnra elindeki cihazda kaçta kaç duyduğu çıkıyo
çok basit bi yöntem toplasan yarım dakka bile değil

bende hastaneden ciktigim gun ve ondan onceki gun yaptilar hic acitmiyor kulagina sokuyor bi kucuk sey ve ghaneli'nin dedigi gibi cok surmuyor

Bizim doktorumuz da 2 ay kontrolünde istemişti, o zaman bebeğimin kulağı biraz kızarmıştı bu şekilde yapılmaz, kızarıklık geçsin sonra yapalım dedi. Sonra da biz biraz ihmal ettik. 3.ay konrolümüz de tekrar söyledi 1-2 hafta içinde yaptırın, biraz bilinçlendikçe izin vermiyorlar yapılması zor olur dedi. Biz bu hafta yaptıracağız.

canım aslında o test dogdugu zaman yapılması gerekiyo büyüdükçe yapamıyolar bizim bebeğimiz dogduktan 1 gün sonra yaptılar negatif cıktı cok üzüldüm kahroldum resmen ama 10 da 7 sinde böyle cıkıyo dediler 3 hafta sonraya gün verdiler gittik ve tekrar negatif cıktı 1 ay sonraya gün verdiler tabi ben bu arada salya sümük cıldırdım kulak burun bogaza götürün dediler anında ordan cıkıp oraya gittik doktor iltihap falan yok temiz ama 1 ay sonrada böyle cıkarsa bera testi yaptırmanız gerek dediler biz 1 ay sonra gittik makinaları bozulmuş yapmadılar bizde hemen o gün başka bi hastaneye gittik ordaki testi yapan doktor hastaneniz cok ihmal etmiş bu testti 1 hafta aralıklarla yapması gerekiyodu şimdi cocuk durmaz büyüdü hisleri fazlalaştı dedi parayı iade edin diye bi kagıt yazdı ve gönderdi bizi biz tabi kafayı yiyoruz sagolsun bi arkadaşım işitme merkezinde çalışıyodu onlan olayın başından beri irtibattaydım benseni arıcam gel bera testini yapalım dedi işte tam 3 aylıktı gittik yaptırmaya cok zor oluyo aslında bera testini 6 aydan önce yapmıyolar ama tanıdık olunca kızda halimi görünce zorlamış sagolsun yaptırdık ama yaparken negatif cıkabilir ihtimaliyle yaptırdık 3 aylık olduğu için çok şükürkü temiz cıktı test yavrum duyuyo çıktı ama o 3 ay ben ne yaşadım anlatamam kimseye çocoğumla her konuştuğumda ya beni duymuyosa diye çıldırıyodum
bizraz uzun oldu ama işitme testi yazısını görünce bildiklerimi ve yaşadıklarımı paylaşmak istedim canım
inşallah temiz cıkarda kimseler benim gibi sıkıntı çekmez
ama benim bildiğim aynı zeka testi mecburiyeti gibi onunda her dogum yaptıgın hastanede yapılması dogdugu an mecburi canım hatta ücretsiz yapıyo doğum yaptığın hastane
sonucu yaz bizede

canımm üzüldüm anlattıklarını okuyunca...3 ay için kontrole gidince yaptırrız heralde

Bende oğluma ikinci defa yaptırdım ilkinde sadece biri negatifti sonra ikiside dediler. Bende bu işten bişey anlamadım. Oğlum şuan 1 aylık ve bugün bütün gün tetiyle uğraştık. Bu sadece devlet hastanelerşnde yapılıyor ve İstanbul'daki devlet hastaneleride resmen izdiham. Sanırım bebeklerde negatif çıkabiliyormuş. Konuda bilgisi olan var ise cevaplarını bekliyorum. İnsanın morali bozluyor ister istemez.

ilk 1 ay içinde yapılıyor işitme testi, biz de 16.günde yaptırdık... ilk hafta yaptıranların genelde negatif çıkabiliyormuş canınızı sıkmayın bence 1.ayın sonunda doğru tekrar yaptırın.

Bende oğluma ikinci defa yaptırdım ilkinde sadece biri negatifti sonra ikiside dediler. Bende bu işten bişey anlamadım. Oğlum şuan 1 aylık ve bugün bütün gün tetiyle uğraştık. Bu sadece devlet hastanelerşnde yapılıyor ve İstanbul'daki devlet hastaneleride resmen izdiham. Sanırım bebeklerde negatif çıkabiliyormuş. Konuda bilgisi olan var ise cevaplarını bekliyorum. İnsanın morali bozluyor ister istemez.

İşitme testi için biz 5. gün gittik ve o gün test negatif çıktı, acayip canım sıkıldı. Testin genelde negatif çıktığını da bilmiyordum.
Testi yaparken zaten acayip geriyorlar, yok çocuk uyuyacakmış, hareket etmeyecekmiş, tam test yapılacak bizim ki hareket ediyor.
Bir de testi yapan kız cep telefonunun sesini açık bırakmış, çalınca bizim ki uyandı, tezatlığa bakar mısınız, bizim oğlan cep telefonu sesine uyanıyor ama test negatif, saçmalık.
Tabi içim hiç rahat etmedi. 1 hafta sonrasına gün vermişlerdi.
Ben 1 hafta bekleyemedim, hemen başka bir hastaneden randevu aldım.
Orada ki bey işinde gayet iyiydi, daha önce ki gittiğimiz hastaneyede gidiyormuş ve bize daha önce ki gittiğimiz hastanede ki kızın bu işi daha yeni öğrendiğini söyledi.
Bu testi yapan kişi ve ayrıca yapıldığı ortam çok önemliymiş.
Biz o günde testi yaptıramadık malesef, kulağı kirli göbeği düştükten sonra banyo yaptıktan sonra getirseniz daha iyi olur dedi ve bizi sakinleştirdi bayağı, gayet doğal bir durum,banyodan sonra güzel çıkacaktır sonuç dedi.
1 hafta geçti tekrar gittik, banyodan sonra. Bizim ki yine kıpırdanmaya başladı, sonunda emzikle sakinleştirdk ve testi yapıldı,
şükür bir sıkıntı çıkmadı.
Bu testler ilk başlarda negatif çıkabiliyormuş ve dediğim gibi yapan kişi ve ortam çok önemliymiş.
Testi yapan bey 5-6 kez bile gelmeniz gerekebilir, şuan endişelenmeyin demişti.
Umarım bir sıkıntı olmadan atlatırsınız.

Back