• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşitme engelliler öğretmenliği bölümünün önü açık mıdır?

şu anda etrafta özel egıtımcı kalmadı 2000 atama oldu herkes atandıgı ıcın su anlık böyle ama en az özelde maasın 3bınden baslar..cok baba bı bölumdur..Ha bir de bu ögretmenlıgın ısaret dılıyle hıcbır ılgısı yok cnm haberın olsun sses ögreteceksın onlara,onlar cıhaz kullanıyorlar..

şu anda etrafta özel egıtımcı kalmadı 2000 atama oldu herkes atandıgı ıcın su anlık böyle ama en az özelde maasın 3bınden baslar..cok baba bı bölumdur..
zaten psikoloji kazanırsam ilk tercihim psikoloji . hukuk istemiyorum diyorum ama oda belli olmaz açıkcası . ama bu ikisini kazanamazsam aklımda türkçe öğretmenliği , ilk öğretim mat. öğretmenliği vardı hem derslerini sevdiğim için hemde öğretmenlik için . ama geçen sene işaret dili kursuna gittim işte o kursta hayatım değişti resmen .bakış açım farklılaştı . sonra dedim ki belki bunu hayatımın geri kalanında iş olarak ta yapabilirim .baya araştırdım çevrede kimse işitme engelliler öğretmeni değil o yüzden sadece netteki bilgiler var elimde. maaşı bilmiyordum mesela . ataması kolay olur mu ?atanamazsam özelde ilk seneden iş bulabilir miyim sizce?

ataması yıllardır cok zordu en batı atama dıyarbakırdı ama bu yıl arkadasın dedıgı gıbı ÖZEL EGITIMCI oldular ve atandılar...bulursun tabı kı rehabılıtasyon merkezlerınde hepsınden yuksek alanlar zıhın eng ögretmenlerı sonra da ısıtmecıler benım hem yakın akrabam hem arkadasım ozel egıtımdeler ve cok ıyı gelırlerı var..

ama ılerde evlılık ve cocuk dusunuyorsan bence ılk ısın ogretmenlık olsun cunkı ılerde cocugun varken en rahat yapacagın meslek bu olur..kar tatılı resmı tatıl yarım gun ıs haftasonu tatıl..parası da artık az degıl bence..

ataması yıllardır cok zordu en batı atama dıyarbakırdı ama bu yıl arkadasın dedıgı gıbı ÖZEL EGITIMCI oldular ve atandılar...bulursun tabı kı rehabılıtasyon merkezlerınde hepsınden yuksek alanlar zıhın eng ögretmenlerı sonra da ısıtmecıler benım hem yakın akrabam hem arkadasım ozel egıtımdeler ve cok ıyı gelırlerı var..
çok teşekkür ederim . puanlarım diğer 2 bölüme yetmezse canı gönülden bu bölümü tercih yapacağım

ama ılerde evlılık ve cocuk dusunuyorsan bence ılk ısın ogretmenlık olsun cunkı ılerde cocugun varken en rahat yapacagın meslek bu olur..kar tatılı resmı tatıl yarım gun ıs haftasonu tatıl..parası da artık az degıl bence..
şuan ufukta kimse yok :) öğretmenlik iyi evet ama herkes atanamazsın deyince insan ikilemde kalıyor haliyle

zihinsel engelliler oğretmeniyim geçen sene hepimiz Özel eğitim öğretmeni olarak değişti isimlerimiz.yani şuan görme engelliler zihinsel engelliler işitme engelliler ve ustunzekalılar oğretmenliğinin hepsi özel eğitim olarak geçiyor ve o şekilde atama yapışıyor.bizim okula işitme engelliler oğretmenliği mezunu yeni bir atama oldu ve 50 kusur puan ...yani anlayacağın kendi alanın dıiınada atanabileceğin için en önemlisi bizim zihinsel engelliler oğretmenliğindeki hiç bitmeyen boşluklardan dolayı ilerde atanmama şansın çok duşuk :) ben alan mezunuyum ve işimi seviyorum kolay gelsin

Benim birçok tanıdıgım ve arkadasları ısıtme engellıler ögretmenı ,hatta mezun oldukları dönemın tum sınıfı İstanbul'da kalıtelı bır hayat suruyorlar gayet super maasları var devlet sart degıl 3,5tan baslıyor maası ve sımdı memur atamaları oldugu ıcın cok daha degerlıler ozelde kalanlar 5bın alıyorlar su an eleman kalmadı cunkı..bence zıhın veya ısıtme engellıler ögretmenlıgını yaz psıkologlardan daha fazla sansın olur..
siz biliyorsunuzdur işitmen engelliler öğretmenliği ygs 4 te bu bölüm 2 yıllık mı 4 yıllık mı?

İşıtme engelliler öğretmenliği okuyan sınıf öğretmeni olarak atanamaz yok öyle bişey. Psikolojiden vazgeçme
arkadaşım nolacağı belli olmuyo ki 2 sene evvel sınıf öğretmeni arkadaş norm fazlası oldu ve zihinsel engelliller öğretmeni oldu...
o yüzden bu konuda birini yönlendirmek hep bana kötü gelir.
arkadaşım işitme engelliler öğretmeniydi ataması hemen olamadı puanları çok yüksek değildi ama onun sayısalı iyi değildi.ama mezun olduğu yıl hatta okul bitmeden onu özel okullardan aramaya başladılar iyi maaşlarla teklifler geldi o da hemen işe başladı 5 sene sonrada milli eğitime başladı. özeldeyken işi yorucuydu senelik izni oluyodu 10,15 gün öğrenci sayısı fazla değildi ama yorucuydu,senin psikolojini sabrınada bağlı..yani iyi düşün taşın seçenekleri değerlendir kuzenim hukuk mezunu ama ordada sınav sınav sınav ve üstelik torpilde konuşuyo yani kendini iyi hazırla emin olduğun sana uygun olduğunu düşündüğün mesleği seç canım,allah kolaylık versin zihin açıklığı versin sana zor bu işler bilirim.

arkadaşım nolacağı belli olmuyo ki 2 sene evvel sınıf öğretmeni arkadaş norm fazlası oldu ve zihinsel engelliller öğretmeni oldu...
arkadaşım işitme engelliler öğretmeniydi ataması hemen olamadı puanları çok yüksek değildi ama onun sayısalı iyi değildi.ama mezun olduğu yıl hatta okul bitmeden onu özel okullardan aramaya başladılar iyi maaşlarla teklifler geldi o da hemen işe başladı 5 sene sonrada milli eğitime başladı. özeldeyken işi yorucuydu senelik izni oluyodu 10,15 gün öğrenci sayısı fazla değildi ama yorucuydu,senin psikolojini sabrınada bağlı..yani iyi düşün taşın seçenekleri değerlendir kuzenim hukuk mezunu ama ordada sınav sınav sınav ve üstelik torpilde konuşuyo yani kendini iyi hazırla emin olduğun sana uygun olduğunu düşündüğün mesleği seç canım,allah kolaylık versin zihin açıklığı versin sana zor bu işler bilirim.
çok teşekkür ederim :) evet ne olacağı belli olmaz ama zaten sevdiğim bir meslek o yüzden seçeneklerimin arasına koydum zaten o bölümü . çevrende varmış anladığım kadarıyla işitme engelliler öğretmeni . ygs 4 ten alıyor eğitimi 2 yıllık mı 4 yıllık mı?

Arkadasin norm fazlasi olmus da öyle olmuş. Norm fazlasi olanlar müzik öğretmeni de oldular, fen ögrt. de oldular vs. Vs bir çok branşa geçtiler ve bu durumda 4+4+4 sonrası oldu. Bu arkadasin sordugu soru, işitme engelliler ögretmenligi okuduktan sonra sinif ögretmenligine de basvurabilirmi. Şu anda öyle bir sey yok ben de ona o yüzden bu cevabi verdim.

Arkadasin norm fazlasi olmus da öyle olmuş. Norm fazlasi olanlar müzik öğretmeni de oldular, fen ögrt. de oldular vs. Vs bir çok branşa geçtiler ve bu durumda 4+4+4 sonrası oldu. Bu arkadasin sordugu soru, işitme engelliler ögretmenligi okuduktan sonra sinif ögretmenligine de basvurabilirmi. Şu anda öyle bir sey yok ben de ona o yüzden bu cevabi verdim.
anladım hayırlısı diyelim o zaman :) ilgilendiğin için çok teşekkür ederim

anladım bende ne olur belli olmaz dedim arkadaşım yanlış anlama eğitim sistemi dama tahtas gibi bugün böle yarı nolacağı meçhul senle ilgisi yok yani kusura bakma alındıysan

anladım hayırlısı diyelim o zaman :) ilgilendiğin için çok teşekkür ederim

Rica ederim canim. Sen bu bölümü okuyacaksan bu bölümde çalışacakmissin gibi düşünüp karar vermelisin. Ha 4 sene sonra biseyler olur baska imkanlar dogar o başka. Ama şu anda öyle birşey yok

çok teşekkür ederim :) evet ne olacağı belli olmaz ama zaten sevdiğim bir meslek o yüzden seçeneklerimin arasına koydum zaten o bölümü . çevrende varmış anladığım kadarıyla işitme engelliler öğretmeni . ygs 4 ten alıyor eğitimi 2 yıllık mı 4 yıllık mı?
şu an sınav sistemi benim mezun olduğum yıldan farklı inan bilmiyorum ama arkadaşım dört yıllık eğitim fakültesi mezunu

Rica ederim canim. Sen bu bölümü okuyacaksan bu bölümde çalışacakmissin gibi düşünüp karar vermelisin. Ha 4 sene sonra biseyler olur baska imkanlar dogar o başka. Ama şu anda öyle birşey yok
tabi canım bu bölümde okursam eğer bu bölüm üzerine kariyerime devam ederim çok çok çok saol :)

anladım bende ne olur belli olmaz dedim arkadaşım yanlış anlama eğitim sistemi dama tahtas gibi bugün böle yarı nolacağı meçhul senle ilgisi yok yani kusura bakma alındıysan

Alınacak birşey yok ben sadece yanlış yönlerdirdiğini düşünup müdehale ettim. Sistem hakkinda sana katiliyorum, birgün egitim fakultesi mezununu avukat, hukuk mezununu doktor yapicaz deseler şaşirmam yani

zaten bende yönlendirmek istemediğimi söledim iki ucu b.. değnek biraz kaba tabir oldu ama o yüzden bu mesleği yapacak olan tamamen severek ve sabreerek yapabilecekse tercih etmeli yoksa atama filan bunları düşünmek hata olur.. herhangi bi yönlendirme yapmaya çalışmadım sadece örnek vermek istedim..

Back