İşitme engelliler öğretmenliği bölümünün önü açık mıdır?

haklısın da sence bölüm olarak güzel mi

Arkadaslar psikoloji, klinik alanda yuksek lisans yapilmadigi takdirde olu bi bolumdur. Ozel buro acar musteri bekler durursunuz. Isitme engellilerde bir suru rehabilitasyon merkezi var. direk is bulur. Ve iyi ucretle basliyorlar. Ama dedigim gibi zor bi meslek, engelli cocuklara, sadece isitme engelli olmasina gerek yok, spastik olabilir, otistik olabilir bunlara konusma dersleri verirsiniz. Ama zor arkadasim sabahtan aksama kadar hayvan sesleri calistiriyordu, moyav miyav, hav hav diye. Bunda da ciddi oranda cocuk psikolojisi dsi alirsiniz ama kendi psikolojiniz bozulabilir o kadar engelli cocuk gormekten. Ya da psikoloji okuyup cocuk psikolojisi uzerine yogunlasin, cocuk isinde her zaman para var. bak bana guven. Psikolojiden yan dalim var universitede ama bir kez kullanma geregi duymadim. Ogretim gorevlisiydim universitede turkiyedeyken burda ozel egitim diye bi alan var, engelli insanlara egitim diye, o alanda doktora istiyorum. Dedigim gibi, onu acik turkiyede.

Ha psikoloji de gayet guzel bi bolumdur, o ayri ben para kazanma acisinda degerlendiriyorum.

Eger okumak istiyorsan gercekten guzel bolum. Onu acik mi acilir mi acisindan dusunursen o isler cok karisik bir gunde bile hersey degisebiliyor. Ama gordugume gore sen psikoloji Ve hukuk olmazsa diyorsun yani gercekten istemiyorsun. Boyle dusuncen varsa bir Cok bolum var isitme engelliler ogretmenliginden baska. Yani bunlar birazda gonul isi.

ilgim var sırf merak ettiğim için kursuna gittim belgem bile var :)

Canım benim.
Öğretmenliğin hiç bi alanının önü yazık ki açık değil.
İmkanın varsa başka meslek gruplarına yönel

zihinsel engelliler oğretmeniyim geçen sene hepimiz Özel eğitim öğretmeni olarak değişti isimlerimiz.yani şuan görme engelliler zihinsel engelliler işitme engelliler ve ustunzekalılar oğretmenliğinin hepsi özel eğitim olarak geçiyor ve o şekilde atama yapışıyor.bizim okula işitme engelliler oğretmenliği mezunu yeni bir atama oldu ve 50 kusur puan ...yani anlayacağın kendi alanın dıiınada atanabileceğin için en önemlisi bizim zihinsel engelliler oğretmenliğindeki hiç bitmeyen boşluklardan dolayı ilerde atanmama şansın çok duşuk :) ben alan mezunuyum ve işimi seviyorum kolay gelsin

Benim birçok tanıdıgım ve arkadasları ısıtme engellıler ögretmenı ,hatta mezun oldukları dönemın tum sınıfı İstanbul'da kalıtelı bır hayat suruyorlar gayet super maasları var devlet sart degıl 3,5tan baslıyor maası ve sımdı memur atamaları oldugu ıcın cok daha degerlıler ozelde kalanlar 5bın alıyorlar su an eleman kalmadı cunkı..bence zıhın veya ısıtme engellıler ögretmenlıgını yaz psıkologlardan daha fazla sansın olur..

Canım benim.
Öğretmenliğin hiç bi alanının önü yazık ki açık değil.
İmkanın varsa başka meslek gruplarına yönel
ama bunu para için düşünmüyorum ki gerçi hayatımı devam ettirecek kadar kazanmalıyım ama aman aman kazanmasam da olur
zihinsel engelliler öğretmenliğinin önü açık kardeşimde o alanı istiyor ama sanki işitme engelliler daha zor atanıyor yada bana denilen o ama cidden bu bölümü istiyorum ailem ne der bilemiyorum ki . onlar cidden hukuk veya psikoloji diye bakıyorlar bana geçen sene okuduğum alanı bıraktım hedefim yüksek deyince saygı gösterdiler de fazla zorlamış gibi olacağım galiba
o kadar kazanılıyor mu 5.000 yani . şaşırdım baya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…