Ama çok garip bir arkadaşımda da var 6 aylıkken kısırlaştırdı bi problem de olmadı,gittiğimiz iki veteriner de öyle dedi,siz çok farklı bi şey dediniz kafam karıştı
koy kapının önüneÇok büyük bir derdim var
2 aylık bir kedim var.Biliyorum küçük olduğundan ısırmak tırmalamak gayet normal onun için.Ama az önce dişini bi geçirdi mesela koluma kanıyor şuan tutup başka odaya götürdüm o ısırmadan sonra o arada da biraz tırmaladı o da kanıyor.Bu kadar agresif olması normal değil gibi geliyor bana.Artık sinirlerimi bozuyor her tarafımı kanatması,oysa ben onu normal normal seviyorum seversem ki zatrn çok nadir sevmemiz,yerinde durmuyor zaten hiç,uyumaya yakın uysal oluyor sadece.
Nasıl başa çıkacağımher tarafımın çizik dolu olması moralimi bozuyor ve cidden acıtıyor mesela az önce kolumu ısırdı ya durduk yereydi,yerde oturuyodum hop zıpladı ısırdı
Nasıl besliyorsunuz şu kedi mahlukatlarını hiç anlamam. Çok nankördür kedi. Ne kadar beslersen besle seversen sev yine de ısırır tırmalar. Böyle nankör hayvan görmedim ben. Ayrıca görünümleri zaten ürkütücü. Çok önceden bir komsumuza gitmiştik ufak yavru kedisi vardı. Seveyim dedim elime aldım. Baktım ısırmaya çalışıyor tırmaladı ve bıraktım hemen. Artık sevmiyorum. Onun yerine köpek besleyin daha iyi. Hiç olmazsa sadık hayvan. Asla yediği kaba sıçmaz.
Valla isteyince kanatabiliyorlar o dişlerle emin olunZamanla düzelir, bebek daha o. Hem nasıl kanatabiliyor ki dişleri zayıftır onun çenesi de güçsüzdür. İki aylık kedi el kadar anca zaten. Kanatacak kadar ısıramaz ki. Hormonal olacağını da sanmam 2 aylık kedide.
Çok hareketli olup her yere girer çıkar sürekli oyun oynarlar, benim kedim de çok tırmalıyordu mesela.
Zaman içinde düzelir ha bu arada ısırırken tırmalarken elinizi hızlı çekmeyin iyice yakalamaya çalışıp daha kötü ısırıyorlar....:)
Bizimkide tekir :) bizde anca uyuyunca elimizi atıp biraz sevebiliyoruz :)Bazı kediler böyle oluyor.
Benim de 2 kedim var biri tekir diğeri anadolu aslanı
tekir olan çok küçük 5 aylık falan ama ne ısırır ne dişler zaten dişi de yok gibi bişey
Anadolu aslanı olansa 11 aylık ama oldukça iri cinsi gereği tüyler falan tipik aslan modelinde onu sevmek neredeyse imkansız,elini uzatsan tırnaklar zorla sevmeye kalksan hemen ısırır hem de öyle böyle değil.
Cinsini iyice araştır seninki de belki köken olarak vahşi bir aileden geliyordur.
Nasıl besliyorsunuz şu kedi mahlukatlarını hiç anlamam. Çok nankördür kedi. Ne kadar beslersen besle seversen sev yine de ısırır tırmalar. Böyle nankör hayvan görmedim ben. Ayrıca görünümleri zaten ürkütücü. Çok önceden bir komsumuza gitmiştik ufak yavru kedisi vardı. Seveyim dedim elime aldım. Baktım ısırmaya çalışıyor tırmaladı ve bıraktım hemen. Artık sevmiyorum. Onun yerine köpek besleyin daha iyi. Hiç olmazsa sadık hayvan. Asla yediği kaba sıçmaz.
Kedileri hiç tanımadığınız belli.Kediler nankör değil sadece fazlasıyla özgür ruhlu hayvanlardır.
Çok küçük bir anımı anlatayım az önceki mesajımda belirtmiştim benim 2 kedim var ve biri anadolu aslanı cinsinden biraz vahşidir.
Bir gün can sıkıcı bir olay yaşadım ve eve geldiğimde artık daha fazla dayanamadığım için koltuğa kendimi bıraktım hüngür hüngür ağlamaya başladım,kedilerden küçük olanı şaşkınca bana bakarken anadolu aslanım geldi yanıma koltuğa çıktı patilerini omzuma koyup kafasını boynuma gömdü,o an resmen şok geçirdim derdimi falan unuttum kucağıma aldım ve kedime bir kez daha aşık oldum.
İnanın kediler nankör değil pek çok insandan daha duygulu daha vefalı hayvanlar sadece karşısındakine göre hareket ediyorlar.
Biz onları koşulsuz seviyoruz ve onlar da bunu hissediyor.Ailesel bağ gibi düşünülebilir aslında bizim canımızın sıkkın olduğunu hissedip bizi teselli ediyorlar anne gibi kardeş gibi eş gibi...Benzer şeyi benim de kedim yapıyor, ben ağlarken dibime kadar sokulup mırıldar gibi mırrkkk diye değişik bir ses çıkartıyor kendince teselli ediyor. Sonra internetten bakmıştım kediler bu sesi yavrularını başına toplamak için çıkartırmış...bilinçli çıkarttığını düşnüyorum
Azıcık vicdan ve merhamet lütfen.koy kapının önüne
Öylesine yazdınız bunu sanırım? Görmemişim bende zaten arkadaş alıntı yapınca farkettimkoy kapının önüne
Buarada bebekken kediler ısırabilir hatta buyudugunde de devam edebilir. Ama kanatacak derecedeyse elinizi ısırdıgı anda oyunu bırakın.
Birde psikopat kediler oluyor. Arkadasımın kedisi tam bir manyak. Normalde de cok sevdirmez kendini, yanasmaz ama bazen öyle bir deliriyor ki saldırıyor ısırıyor bagırarak tırmalıyor. Veteriner psikolojisi bozuk demiş. O an geldiğinde ya kediyi bir sekilde odaya kapatıyoruz ya da kendimiz kacıyoruz diyordu arkadasım
Ama 100 kediden 1i belki böyle olur.
Sizinki zamanla azalır.
o yüzde birinden biri de bana denk gelmişti.. hayatımda kedilerden korkmam, çok besledim, büyüttüm, çok ısırıldım, tırmalandım ama bir kedi yavrusu sahiplendik hayatımız değişti. ben bu derece kabaran ve jet gibi fırlayıp yakaladığı yeri paramparça eden bir vahşiye rastlamadımhayvan uyurken bile tek gözü açık yatıyordu.. sonra aldığımız eve götürdük, meğer bizim evdeki diğer kediyi kıskanmış demek onunda psikolojisi bozukmuş
bebek oldugu ıcın her hareketı oyunmus gıbı gelıyor ona . eve tırnak kasıyıcı ve dıs kasımaya yardım eden oyuncaklar var ondan al bı nebze olsun onunla ılgılenır ve tırnaklarını torpuledıgı ıcın daha az hasar verır. tullerıne dıkkat et bu aydan sonra tullere tırmanıp sallanmaya baslayacak :)Çok büyük bir derdim var
2 aylık bir kedim var.Biliyorum küçük olduğundan ısırmak tırmalamak gayet normal onun için.Ama az önce dişini bi geçirdi mesela koluma kanıyor şuan tutup başka odaya götürdüm o ısırmadan sonra o arada da biraz tırmaladı o da kanıyor.Bu kadar agresif olması normal değil gibi geliyor bana.Artık sinirlerimi bozuyor her tarafımı kanatması,oysa ben onu normal normal seviyorum seversem ki zatrn çok nadir sevmemiz,yerinde durmuyor zaten hiç,uyumaya yakın uysal oluyor sadece.
Nasıl başa çıkacağımher tarafımın çizik dolu olması moralimi bozuyor ve cidden acıtıyor mesela az önce kolumu ısırdı ya durduk yereydi,yerde oturuyodum hop zıpladı ısırdı
Ne kadar üzücü ne kadar sinir bozucuParmakla falan oyun oynatmayın, sonra ısırmayı oyun zannediyorlar. Zaten bir de tekir kediyse karakterleri biraz daha zıpır biraz daha vahşi.. Benimki scottish fold 2.5 aylık yerinden kalkmıyor. Oyun asla oynamıyor, hep uyuyor. Veteriner karakteri böyle yapacak bir şey yok dedi. Görenler sen bunu değiştirsene diyorlar bana, dedim anneler doğum yapınca ben bu bebeği beğenmedim deyip değiştiriyor mu.. Tırnaklarını da sadece tırmalama tahtasında kullanıyor, onun dışında sıksam da asla tırmalamaz, miii miii diyor sadece
şikayet etme o zaman.. cırmalasın seni..hayvan bu laf anlarmı yapma dersen yapmaz mı? yapar yapacağını..Öylesine yazdınız bunu sanırım? Görmemişim bende zaten arkadaş alıntı yapınca farkettim