Isırma sorunu

Ama çok garip bir arkadaşımda da var 6 aylıkken kısırlaştırdı bi problem de olmadı,gittiğimiz iki veteriner de öyle dedi,siz çok farklı bi şey dediniz kafam karıştı

Nolur bu bilgiyi test etmeyin
Böbrek hastası bir evlada on yıl baktım
Nolur denemeyin
Veterinerler bunu çok rahat söyleyebiliyorlar bazen, birşey olmaz falan
Erkek kedilerin gelişimi 1,5 yıl kadar sürüyor, daha erken yapılan kısırlaştırmalarda idrar kanalı kısa kalıyor, gelişim erken duruyor, kendi oğlumda yaşadım bunu, bir şey olmaz diyen adam veteriner falan değildir, inatla söylüyorum bunu

koy kapının önüne

Zamanla düzelir, bebek daha o. Hem nasıl kanatabiliyor ki dişleri zayıftır onun çenesi de güçsüzdür. İki aylık kedi el kadar anca zaten. Kanatacak kadar ısıramaz ki. Hormonal olacağını da sanmam 2 aylık kedide.
Çok hareketli olup her yere girer çıkar sürekli oyun oynarlar, benim kedim de çok tırmalıyordu mesela.
Zaman içinde düzelir ha bu arada ısırırken tırmalarken elinizi hızlı çekmeyin iyice yakalamaya çalışıp daha kötü ısırıyorlar....:)

Sen sevme zaten.

Bir söz vardır çok severim.
''İnsan kadar nankörünü, bahsettiğiniz kedilerde bile görmedim.''

Buarada bebekken kediler ısırabilir hatta buyudugunde de devam edebilir. Ama kanatacak derecedeyse elinizi ısırdıgı anda oyunu bırakın.
Birde psikopat kediler oluyor. Arkadasımın kedisi tam bir manyak. Normalde de cok sevdirmez kendini, yanasmaz ama bazen öyle bir deliriyor ki saldırıyor ısırıyor bagırarak tırmalıyor. Veteriner psikolojisi bozuk demiş. O an geldiğinde ya kediyi bir sekilde odaya kapatıyoruz ya da kendimiz kacıyoruz diyordu arkadasım
Ama 100 kediden 1i belki böyle olur.
Sizinki zamanla azalır.

Bazı kediler böyle oluyor.
Benim de 2 kedim var biri tekir diğeri anadolu aslanı
tekir olan çok küçük 5 aylık falan ama ne ısırır ne dişler zaten dişi de yok gibi bişey
Anadolu aslanı olansa 11 aylık ama oldukça iri cinsi gereği tüyler falan tipik aslan modelinde onu sevmek neredeyse imkansız,elini uzatsan tırnaklar zorla sevmeye kalksan hemen ısırır hem de öyle böyle değil.
Cinsini iyice araştır seninki de belki köken olarak vahşi bir aileden geliyordur.

Valla isteyince kanatabiliyorlar o dişlerle emin olun normal oynarken o derece ısırmıyor zaten dediğim gibi arada bir atlayıp kolumu bacağımı dişliyor :) bi kaç oyuncak daha aldık bu gün dişlesin diye bakalım ne olacak

Agresiflikten değil, bu aylarda bunu kardeşleri ve annesi ile yapar kediler bir nevi oyundur.Bir sprey şişesine su doldur yanında tut, ısırmak için yaklaştığında sık üzerine. Ayrıca ellerine saldırmasını önlemek için ellerine limon kolonyası sür.

8 aylığa kadar bu ısırma hadiseleri devam edecek, bir süre sonra süt dişleri dökülüp kalıcı dişler çıkmaya başladığında dişleri çok kaşınıyor.

Bizimkide tekir :) bizde anca uyuyunca elimizi atıp biraz sevebiliyoruz :)

Kedileri hiç tanımadığınız belli.Kediler nankör değil sadece fazlasıyla özgür ruhlu hayvanlardır.
Çok küçük bir anımı anlatayım az önceki mesajımda belirtmiştim benim 2 kedim var ve biri anadolu aslanı cinsinden biraz vahşidir.
Bir gün can sıkıcı bir olay yaşadım ve eve geldiğimde artık daha fazla dayanamadığım için koltuğa kendimi bıraktım hüngür hüngür ağlamaya başladım,kedilerden küçük olanı şaşkınca bana bakarken anadolu aslanım geldi yanıma koltuğa çıktı patilerini omzuma koyup kafasını boynuma gömdü,o an resmen şok geçirdim derdimi falan unuttum kucağıma aldım ve kedime bir kez daha aşık oldum.
İnanın kediler nankör değil pek çok insandan daha duygulu daha vefalı hayvanlar sadece karşısındakine göre hareket ediyorlar.

Benzer şeyi benim de kedim yapıyor, ben ağlarken dibime kadar sokulup mırıldar gibi mırrkkk diye değişik bir ses çıkartıyor kendince teselli ediyor. Sonra internetten bakmıştım kediler bu sesi yavrularını başına toplamak için çıkartırmış...bilinçli çıkarttığını düşnüyorum

Biz onları koşulsuz seviyoruz ve onlar da bunu hissediyor.Ailesel bağ gibi düşünülebilir aslında bizim canımızın sıkkın olduğunu hissedip bizi teselli ediyorlar anne gibi kardeş gibi eş gibi...

o yüzde birinden biri de bana denk gelmişti.. hayatımda kedilerden korkmam, çok besledim, büyüttüm, çok ısırıldım, tırmalandım ama bir kedi yavrusu sahiplendik hayatımız değişti. ben bu derece kabaran ve jet gibi fırlayıp yakaladığı yeri paramparça eden bir vahşiye rastlamadım hayvan uyurken bile tek gözü açık yatıyordu.. sonra aldığımız eve götürdük, meğer bizim evdeki diğer kediyi kıskanmış demek onunda psikolojisi bozukmuş

Kediler delirdiğinde tam bir kaplan gucune erişiyorlarya o sevimli miniminnak yumoş görüntülerinden eser kalmıyor

bebek oldugu ıcın her hareketı oyunmus gıbı gelıyor ona . eve tırnak kasıyıcı ve dıs kasımaya yardım eden oyuncaklar var ondan al bı nebze olsun onunla ılgılenır ve tırnaklarını torpuledıgı ıcın daha az hasar verır. tullerıne dıkkat et bu aydan sonra tullere tırmanıp sallanmaya baslayacak :)

Biz istiyoruz ki o hayvanciklara bakiyoruZ besliyoruz diye kolemiz olsunlar ama kediler özgür hayvanlardır kimseye de öyle kölelik yapmazlar bence çok güzel ben en çok bu yönlerini seviyorum
ona bakıyorum diye köle mi olacak bana
çok sevimli tertemiz mis gibiler
hayvanlara düşman yorumlar görüyorum üzülüyorum zaten savunmasiz kalan bu yavrucaklar hakkında işkence tecavuz yakma gibi bir sürü canice şeyler duyuyoruz

Ne kadar üzücü ne kadar sinir bozucu
her şey insanın zevkine hizmet edecek sanki
hiç mi düşünmüyor bunu söyleyenler o kedinin psikolojisini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…