- 12 Ekim 2009
- 18.678
- 24.178
Tırnaklarnı bi veterinere kestirebilirsiniz,çünkü uzadıkları için kaşınıyor illa ki bişeyleri tırmalaması lazım kestirmek büyük rahatlık saglar.ısırdıkça hafif su serperseniz ( kulak içlerine kesinlikle gelmiycek şekilde)zamanla yapmaması gerektiğini anlayıp vazgecebilir sudan nefret ediolar çünkü..Çok büyük bir derdim var
2 aylık bir kedim var.Biliyorum küçük olduğundan ısırmak tırmalamak gayet normal onun için.Ama az önce dişini bi geçirdi mesela koluma kanıyor şuan tutup başka odaya götürdüm o ısırmadan sonra o arada da biraz tırmaladı o da kanıyor.Bu kadar agresif olması normal değil gibi geliyor bana.Artık sinirlerimi bozuyor her tarafımı kanatması,oysa ben onu normal normal seviyorum seversem ki zatrn çok nadir sevmemiz,yerinde durmuyor zaten hiç,uyumaya yakın uysal oluyor sadece.
Nasıl başa çıkacağımher tarafımın çizik dolu olması moralimi bozuyor ve cidden acıtıyor mesela az önce kolumu ısırdı ya durduk yereydi,yerde oturuyodum hop zıpladı ısırdı
İnsanlar ilginç gerçekten manavdan meyve almış gibi git değiştir falan..Parmakla falan oyun oynatmayın, sonra ısırmayı oyun zannediyorlar. Zaten bir de tekir kediyse karakterleri biraz daha zıpır biraz daha vahşi.. Benimki scottish fold 2.5 aylık yerinden kalkmıyor. Oyun asla oynamıyor, hep uyuyor. Veteriner karakteri böyle yapacak bir şey yok dedi. Görenler sen bunu değiştirsene diyorlar bana, dedim anneler doğum yapınca ben bu bebeği beğenmedim deyip değiştiriyor mu.. Tırnaklarını da sadece tırmalama tahtasında kullanıyor, onun dışında sıksam da asla tırmalamaz, miii miii diyor sadece
Aynen ayda bir keselim dedi veteriner.Suyu da denemeyi düşünüyorum hiç sevmiyorlar gerçekten.Tırnaklarnı bi veterinere kestirebilirsiniz,çünkü uzadıkları için kaşınıyor illa ki bişeyleri tırmalaması lazım kestirmek büyük rahatlık saglar.ısırdıkça hafif su serperseniz ( kulak içlerine kesinlikle gelmiycek şekilde)zamanla yapmaması gerektiğini anlayıp vazgecebilir sudan nefret ediolar çünkü..
Yani zannetmiyorum ailedeki tüm bireylere aynı davranıyor çünküSurdugun kokufan olabilirmi acaba
Bizde tesadüfen sahiplenmiş olduk,sahilde bi başına duruyodu annesi yoktu :) Kızgınlık dönemi 6. aydan sonra başlıyor erkeğinde.O zamanlarda da kısırlaştırma yapılıyor zaten.
Nasıl besliyorsunuz şu kedi mahlukatlarını hiç anlamam. Çok nankördür kedi. Ne kadar beslersen besle seversen sev yine de ısırır tırmalar. Böyle nankör hayvan görmedim ben. Ayrıca görünümleri zaten ürkütücü. Çok önceden bir komsumuza gitmiştik ufak yavru kedisi vardı. Seveyim dedim elime aldım. Baktım ısırmaya çalışıyor tırmaladı ve bıraktım hemen. Artık sevmiyorum. Onun yerine köpek besleyin daha iyi. Hiç olmazsa sadık hayvan. Asla yediği kaba sıçmaz.
Nasıl besliyorsunuz şu kedi mahlukatlarını hiç anlamam. Çok nankördür kedi. Ne kadar beslersen besle seversen sev yine de ısırır tırmalar. Böyle nankör hayvan görmedim ben. Ayrıca görünümleri zaten ürkütücü. Çok önceden bir komsumuza gitmiştik ufak yavru kedisi vardı. Seveyim dedim elime aldım. Baktım ısırmaya çalışıyor tırmaladı ve bıraktım hemen. Artık sevmiyorum. Onun yerine köpek besleyin daha iyi. Hiç olmazsa sadık hayvan. Asla yediği kaba sıçmaz.
Ama çok garip bir arkadaşımda da var 6 aylıkken kısırlaştırdı bi problem de olmadı,gittiğimiz iki veteriner de öyle dedi,siz çok farklı bi şey dediniz kafam karıştıErkek kediler 1,5 yaşından önce kısırlaştırılmaz, bunu yaparım diyen veterineri ibreti alem için sokak ortasında döverim
Erkek kedilerin hatalı kısırlaştıran bu kasaplar yüzünden binlerce böbrek hastalığı çeken erkek kedi var
Erkek kedi bakmak zor iştir, ısırmak yapısal bir şey, benim oğlumda ısırırdı, öldüğü güne kadar da devam etti buna
Konunun ortasına öyle atladım ama kısırlaştırma mevzusunu görünce heyecan yaptım sanırım =)) Aman aklınızda olsun dediklerim
Koynumuza alıp besliyoruz
Seve seve, bebeğimiz gibi bakıyoruz
Kedi köpek diye de ayırmıyoruz
Uşaklık edip, sevimlilik yapacak yaratıklar aramıyoruz, biz onları oldukları gibi seviyoruz
Hiç bir hayvan da insandan daha nankör değil, onu da yaşayarak öğreniyoruz
Çoğu zaman oyun oynuyorlar her kedi benimki gibide olmuyor,insan gibi kişilikleri var,bazıları da bi arkadaş yazmış çok uysal olabilir.Sizi sahibi olarak görmezler o yüzden canınız istediğinde sevemez,oynayamazsınız.Nasıl besliyorsunuz şu kedi mahlukatlarını hiç anlamam. Çok nankördür kedi. Ne kadar beslersen besle seversen sev yine de ısırır tırmalar. Böyle nankör hayvan görmedim ben. Ayrıca görünümleri zaten ürkütücü. Çok önceden bir komsumuza gitmiştik ufak yavru kedisi vardı. Seveyim dedim elime aldım. Baktım ısırmaya çalışıyor tırmaladı ve bıraktım hemen. Artık sevmiyorum. Onun yerine köpek besleyin daha iyi. Hiç olmazsa sadık hayvan. Asla yediği kaba sıçmaz.
Cinsiyeti ne kedinizin? Hormonel olabilir mi ki?
Aynen baktım karnesine tekirmiş cinsi neyse canım alışırız artık :)Hormonelden ziyade kedinin cinsinden kaynaklanır. Tekir cinsiyse yapar normaldir.Tekirler cok oyuncu olur. bu sıpa kocaman olsun gene vahsice oynar.
Bu su olayı mantıklı geliyor denicem :)Yavruyken ayarsız oluyolar. :) Bir camsil şişesine su koyun ısırdığında yapma diyerek üzerine su sıkın. Bunu ısırmalardan sonra birkaç defa yaparsanız hata olduğunu anlayıp azaltmaya başlayacaktır. Sudan nefret ediyorlar zaten bu yüzden bile ısırmaktan vazgeçebilir. Zaten biraz büyüyünce sizinle muhatap olmamaya tekbaşına takılmaya başlıyorlar. Biraz sabır. :)
birkaç defadan sonra şişeyi elinizde görünce bile uzaklaşıyor yanınızdan su sıkmanıza gerek kalmıyor. :) Umarım çözülür sorun, zaten biraz daha zaman geçince yaptığı hiçbir şeye kızamaz olacaksınız, o kadar alıştırıyorlar kendilerine.Bu su olayı mantıklı geliyor denicem :)