Isırma sorunu

Parmakla falan oyun oynatmayın, sonra ısırmayı oyun zannediyorlar. Zaten bir de tekir kediyse karakterleri biraz daha zıpır biraz daha vahşi.. Benimki scottish fold 2.5 aylık yerinden kalkmıyor. Oyun asla oynamıyor, hep uyuyor. Veteriner karakteri böyle yapacak bir şey yok dedi. Görenler sen bunu değiştirsene diyorlar bana, dedim anneler doğum yapınca ben bu bebeği beğenmedim deyip değiştiriyor mu.. Tırnaklarını da sadece tırmalama tahtasında kullanıyor, onun dışında sıksam da asla tırmalamaz, miii miii diyor sadece

Tırnaklarnı bi veterinere kestirebilirsiniz,çünkü uzadıkları için kaşınıyor illa ki bişeyleri tırmalaması lazım kestirmek büyük rahatlık saglar.ısırdıkça hafif su serperseniz ( kulak içlerine kesinlikle gelmiycek şekilde)zamanla yapmaması gerektiğini anlayıp vazgecebilir sudan nefret ediolar çünkü..

İnsanlar ilginç gerçekten manavdan meyve almış gibi git değiştir falan..
Benimkinin birebir zıtmış valla

Aynen ayda bir keselim dedi veteriner.Suyu da denemeyi düşünüyorum hiç sevmiyorlar gerçekten.

Nasıl besliyorsunuz şu kedi mahlukatlarını hiç anlamam. Çok nankördür kedi. Ne kadar beslersen besle seversen sev yine de ısırır tırmalar. Böyle nankör hayvan görmedim ben. Ayrıca görünümleri zaten ürkütücü. Çok önceden bir komsumuza gitmiştik ufak yavru kedisi vardı. Seveyim dedim elime aldım. Baktım ısırmaya çalışıyor tırmaladı ve bıraktım hemen. Artık sevmiyorum. Onun yerine köpek besleyin daha iyi. Hiç olmazsa sadık hayvan. Asla yediği kaba sıçmaz.

Bizde tesadüfen sahiplenmiş olduk,sahilde bi başına duruyodu annesi yoktu :) Kızgınlık dönemi 6. aydan sonra başlıyor erkeğinde.O zamanlarda da kısırlaştırma yapılıyor zaten.

Erkek kediler 1,5 yaşından önce kısırlaştırılmaz, bunu yaparım diyen veterineri ibreti alem için sokak ortasında döverim
Erkek kedilerin hatalı kısırlaştıran bu kasaplar yüzünden binlerce böbrek hastalığı çeken erkek kedi var
Erkek kedi bakmak zor iştir, ısırmak yapısal bir şey, benim oğlumda ısırırdı, öldüğü güne kadar da devam etti buna
Konunun ortasına öyle atladım ama kısırlaştırma mevzusunu görünce heyecan yaptım sanırım =)) Aman aklınızda olsun dediklerim

Koynumuza alıp besliyoruz
Seve seve, bebeğimiz gibi bakıyoruz
Kedi köpek diye de ayırmıyoruz
Uşaklık edip, sevimlilik yapacak yaratıklar aramıyoruz, biz onları oldukları gibi seviyoruz
Hiç bir hayvan da insandan daha nankör değil, onu da yaşayarak öğreniyoruz

yoruma baktım, baktım.. neresini tutsam elimde kalacağı için direkt kibledim..

lokumum bir kere tırmalamadı beni. 9 yaşında. kedileri tanımıyor bazıları maalesef

Kedilerin nankör diye adi cikmis. Halbuki hic öyle degiller.. ama ne desek bos.
Görünümleri de cok asil bence

Ama çok garip bir arkadaşımda da var 6 aylıkken kısırlaştırdı bi problem de olmadı,gittiğimiz iki veteriner de öyle dedi,siz çok farklı bi şey dediniz kafam karıştı

Bravo guzel c3vqp bu kadar nankor insan hayvani oldugu bir evrende kediler cok masum bence de

Çoğu zaman oyun oynuyorlar her kedi benimki gibide olmuyor,insan gibi kişilikleri var,bazıları da bi arkadaş yazmış çok uysal olabilir.Sizi sahibi olarak görmezler o yüzden canınız istediğinde sevemez,oynayamazsınız.

Gerçi ne yazsam fikriniz değişmez ama neyse böyle düşünmenize üzüldüm oysa o da sizi anlıyor üzgün olduğumda gelip kucağıma oturur mesela eve gelince kapıda karşılar küçük küçük şeylerle sizi mutlu eder olaya sadece sevmeye çalıştım ısırdı olarak bakmamalısınız.

Yavruyken ayarsız oluyolar. :) Bir camsil şişesine su koyun ısırdığında yapma diyerek üzerine su sıkın. Bunu ısırmalardan sonra birkaç defa yaparsanız hata olduğunu anlayıp azaltmaya başlayacaktır. Sudan nefret ediyorlar zaten bu yüzden bile ısırmaktan vazgeçebilir. Zaten biraz büyüyünce sizinle muhatap olmamaya tekbaşına takılmaya başlıyorlar. Biraz sabır. :)

Hormonelden ziyade kedinin cinsinden kaynaklanır. Tekir cinsiyse yapar normaldir.Tekirler cok oyuncu olur. bu sıpa kocaman olsun gene vahsice oynar.
Aynen baktım karnesine tekirmiş cinsi neyse canım alışırız artık :)

Bu su olayı mantıklı geliyor denicem :)

Bu su olayı mantıklı geliyor denicem :)
birkaç defadan sonra şişeyi elinizde görünce bile uzaklaşıyor yanınızdan su sıkmanıza gerek kalmıyor. :) Umarım çözülür sorun, zaten biraz daha zaman geçince yaptığı hiçbir şeye kızamaz olacaksınız, o kadar alıştırıyorlar kendilerine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…