Davranış Bozuklukları ısırma huyu olan çocuğumu nasıl vazgeçirbilirim?

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
3 yaşında olduğuna göre ufaktan ufağa doğruları yanlışları ayırtedebilecektir.. asla bunu yapıyor diye sosyal yaşantısından koparma... bilakis yaşıtlarıyla oynasın.. ısırılan çocuğun annesi kibarca '' yaptığın çok yanlıştı... bak benim çocuğumun canını acıttın.. '' derse bunu yapmaya biraz çekinecektir... siz onunla inatlaşmayın... sadece deyin ki, '' bak, arkadaşını ısırıp canını yakarsan anneside bizi uyarmak zorunda kalır...'' tabi uyaran ısırılan çocuğun annesi öyle sert olmaması gerek.. ne tatlı ne sert yani.. bol şans...

canım benım aynı dert bendede var benım oglum 2 yasına gırmesıne 3 ay var..vee herkesı ısırıyor durduk yere..sadece yasıtlarını degıl yanı benım ısırılmadık yerım kalmıyor ne kadarda uyardıysam olmadı ısırmazsan sana şeker verıcem oğlum gibi ödüllendirilmektende anlamıyor...senın gıbı bende cok sasırdım ne yapacagımı...üstelik simdi 15 gunluk bır oglum daha oldu onu kıskandıgından daha fazla arttı bu ısırma huyu vee yanınada bır suru olumsuz huylar daha eklendıı...benım ısım daha zor sanırım senınkınden

benim de 3 aylık bir tane daha var.allahtan ona zarar vermiyor.bizimki pek durduk yere degil kızınca falan ısırıyor daha cok.aynen ne desem anlamıyor.o anlık yapmıyor belki.işte yapma sunu alırım falan dersem bırakıyor ama sonra yine aynısını yapıyor.sabrediyorum gecer diye.canım kardeşler zamanla alışıyorlar.bende ilk başlarda cok zorlandım.çok şımardı falan.ama şimdi öyle cok seviyor ki.kimseye sevdirmiyor.iki erkekle uğraşmak zor olcak bizim için.

Son düzenleme:

valla haklısın canım hemde coooooookkk zorr olacakk :) allahım yardımcımız olsun ..yokluklarını gostermesın kımseyede evlat acısı tatırmasın olmayan herkese nasıp etsın bu guzellıklerii... dayanıcaz artık ....allahım bıze vermıs bu lutuflarıı kahretmek olmaz..süküretmek icap eder

benim oğlum 2,5 yaşındayken kreşte aynı yaşıt bir çocuk gelip oğlumu ısırmış hemde hırsla.. üst üste bu 2 kez oldu. çocukla muhatap olmadım nede ailesiyle. meğer çocuğu ailesi hep ısırarak severlermiş.. oğlumu ilerleyen zaman içinde kreşten aldım. ve oğlum hala o beni ısırdı anne git sen onu döv diyor. ve o kreşi görmek bile istemiyor.. Artı çocuğumun yüzündeki ısırık izi geçmedi.. Ben ısırılan bir çocuk annesi olarak aşırı derecede rahatsız ve mutsuz oldum. Dilerim çocuklarınız bu huyunu unuturlar...

beim oğlumdada vardı bi dönem ısırma olayı.aynı şekilde arkadaşlarınıda ısırıyordu zaman zaman benide.ama genelde beni hafif ısırıyordu.ama oğlum bunutamamen oyun sırasında mutlu ve hırslandığı durumlarda yapıyordu.tabi çok rahatsız edici bi durum bu anne olarak.ne yaptıysam vazgeçirememiştim bu huyunu ilk defa göbeğimi ısırıp çok canımı yakmıştı bende o sinirle ilk defa ağzına şaplattım.bianda tutamadım.o oldu bi daha unuttu ısırmayı.tabikide sende ağzına vur demiyorum ama benimki bu şekilde bıraktı bu huyunu.benimki tamamen kötü bir reflexti kabul ediyorum....

15 aylık bir çocukda 2 yaşındaki oğlumun yanağını bir ısırdıki çocuk nefessiz kaldı ağlamaktan 1 hafta mosmor oldu halada izi var. yazarken bile hala sinirleniyorum.

oğlum artık küçük çocuklalrı gördümü kışarak yanıma geliyor çok kötü etkilendi.

nasıl başedersinzi bilmiyorum ama allah yardımcınız olsun çok zor, kalabalık ortamlarda gözünüz oğlunuzda olsun.

o yaşta bir çocukta ahlak değerleri olmadığından iyiyi kötüyü ayırt edemez. idleri baskındır. yapılacak şey : ikincil tür ceza. yani istenmeyen davranışı yaptığında sevdiği bir şeyi elinden almak. bu bir oyuncak olabilir, ana kucağı olabilir... bunu yapma nedeni basitçe çocuğa söylenmelidir. arkadaşlarını ısırdığından ayıcığınla bir gün oynamayacaksın. b,lmiyom biraz canice mi oldu ama....psikologlar daha iyi bilirler tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…