arkadaşlar bende dökülme için birçok şey denedim..lavanta,ısrgan vs vs..hayatımda ilk kez böyle bir dökülme yaşadım.farkında değildim ama tutam tutam dökülmüş..çıktıklarında anladım..saçlarımı kaldırıyorum,aralarda tutamlar şeklinde kısa saçlar var.
gelelim nasıl çözdüğüme bu konuyu. inanmayacaksınız ama banyoya girmeden önce kuru mayayı bir şişeye koydum, üzerine ılık su koydum ve çalkalayarak erittim..koyu bir ayran kıvamında hazırladım.önce diplerine sonra uçlarına sürdüm ve 15 dakika kadar beklettim.beton gibi bişey oldu..sonra yıkadım.
sonuç:kabarık,acayip bişey oldu saçlarım..amaaa bir sonraki banyoda baktım ki dökülme neredeyse yarı yarıya azalış.bir sonraki banyoda yeniden yaptım tabii.yalnız bu kez diplerini çok özenle duruladım ve krem kullandım..tüm sorun ortadan kalkmış oldu..ve inanın ikinci uygulamadan sonra hiç birşey kalmadı.tabi ben tararken ,uğraşırken dökülüyor herkeste olduğu gibi. ama özellikle halıdan ve yerlerden ayağıma saçlar dolanmıyor artık.hergün süpürmekten de kurtulmuş oldum :)
kısacası çok özensizce,sadece mayanın saça faydalı olduğunu duyduğum için denediğim bir yöntemin bu kadar basitçe ve kısa sürede soronu çözmesini hiç beklemiyordum..ayrıca saç derimin daha sağlıklı olduğunu,kaşıntı problemimi çözdüğünüde eklemek istiyorum.hatta ilk denememde mayadan kulağıma sürmüştüm (küpeden sulu yara olmuştu) ertesi gün yarayı iyileştirmişti.tabi ben yine yara yaptım,çözümü buldum ya :))