Merhaba KK üyeleri,
Ben Ocaktan beri Türkiye'deyim, evlendim, ve bir çocuk sahibiyiz. Çifte vatandaşım, 27 yaşındayım ve bebeğime pasaport için Alman Konsolosluğuna gittik, gerekli evrakları tamamlayıp, defalarca aradım acaba eksik birşey var mı diye,ancak telefonda bilgi veremeyiz deyip kapattılar her defasında.
Neyse şansımızı deneyelim deyip, 2 saatlik yola gittik. Herşeyi verdim, Alman kimliğini sordu, verdim, baktı hem kızlık soyismim yazıyor, hem de şimdiki soyismim. Namenserklärung (soyisim değişikliği) gerekli denildi, bunu halletmem için nereye başvurmam gerekiyor? Almanya'da ikametim yok, telefonla halledilebilir mi? Yoksa şahsi olarak mı gitmem gerekiyor?
Farz edelim ki şahsi gitmem gerek, bebek Türk Cumhuriyeti kimliği ile gidip gelebilir mi? Ya da Pasaport yerine geçen giriş çıkış belgesi gibi birşey verilir mi geçici bir süreliğine?
Bu Namenserklärung ücreti ne kadar, mecburi midir?
Bir de bu çifte vatandaşlık hakkına nasıl sahip olmuşum diyorlar,anne alman baba Türk vatandaşı, ancak almanvatandaşlığı 1991 den önce olursa einbürgerung oluyor, sonrası için işlem yine başka, Familienbuch üzeri mi falan diye, vatandaşlıktan çıkma tarihini nereden bulabiliriz? Evlilik belgesi istenilsi bir se o ne için?
Onun haricinde, Türkiye'de evlendim, bir de onu Almanya'da nasıl kayıt ettireceğiz, yani resmi olarak evliler diye? Otomatik olarak mı giriyor sisteme?
Çok şey istiyorlar, yardım edebilecek biri çıkar mı acaba? Ben de düşüncelerimi ona göre sıralayabilirim...