Işin içinden çıkamıyorum .. Ah şu Alman kanunları..

MaystenG

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2018
2.376
2.921
Merhaba KK üyeleri,

Ben Ocaktan beri Türkiye'deyim, evlendim, ve bir çocuk sahibiyiz. Çifte vatandaşım, 27 yaşındayım ve bebeğime pasaport için Alman Konsolosluğuna gittik, gerekli evrakları tamamlayıp, defalarca aradım acaba eksik birşey var mı diye,ancak telefonda bilgi veremeyiz deyip kapattılar her defasında.

Neyse şansımızı deneyelim deyip, 2 saatlik yola gittik. Herşeyi verdim, Alman kimliğini sordu, verdim, baktı hem kızlık soyismim yazıyor, hem de şimdiki soyismim. Namenserklärung (soyisim değişikliği) gerekli denildi, bunu halletmem için nereye başvurmam gerekiyor? Almanya'da ikametim yok, telefonla halledilebilir mi? Yoksa şahsi olarak mı gitmem gerekiyor?

Farz edelim ki şahsi gitmem gerek, bebek Türk Cumhuriyeti kimliği ile gidip gelebilir mi? Ya da Pasaport yerine geçen giriş çıkış belgesi gibi birşey verilir mi geçici bir süreliğine?

Bu Namenserklärung ücreti ne kadar, mecburi midir?

Bir de bu çifte vatandaşlık hakkına nasıl sahip olmuşum diyorlar,anne alman baba Türk vatandaşı, ancak almanvatandaşlığı 1991 den önce olursa einbürgerung oluyor, sonrası için işlem yine başka, Familienbuch üzeri mi falan diye, vatandaşlıktan çıkma tarihini nereden bulabiliriz? Evlilik belgesi istenilsi bir se o ne için?

Onun haricinde, Türkiye'de evlendim, bir de onu Almanya'da nasıl kayıt ettireceğiz, yani resmi olarak evliler diye? Otomatik olarak mı giriyor sisteme?

Çok şey istiyorlar, yardım edebilecek biri çıkar mı acaba? Ben de düşüncelerimi ona göre sıralayabilirim...

Bunları bence Detaylı olarak bir konsolosluğa sorun ama mantık olarak burada evlendiyseniz evlilik cüzdanınız Uluslarası evlilik cüzdanı kabul edilmesi gerekiyor.

evlilik belgesini konsolosluk veriyor,

isim degisikligi belgesini de belki online isteyebilirsiniz, bu sekilde uzaktan halledebilirsiniz belki, telefonla veya e-posta ile danisin oncelikle bence.

İlk başta ki sorularınızı bilmiyorum ama Almanya da evlilik tanıtmanız için yabancılar şubesine başvuru yapmanız gerek.Biz o şekilde yaptık otomatik olarak geçmiyor

Ben de 8 senedir Türkiye'deyim. Evlendim. Alman vatandaşı olduğum için gidip konsoloslukta soy isim değişikliği yaptırdım ve yeni pasaport aldım. Bir takım evrak götürmüştük yanımızda. Benim kızımın Kinderpass'ı var. Ayrıca Türk kimliği var. Yurtdışına çıktığımızda Alman pasaportunu kullanıyoruz.
Ama kaç sene oldu. Hatırlamıyorum detayları. Siz en iyisi konsolosluğun sayfasına bakın. Orada herşey ayrıntılı bir şekilde yazıyor. Telefonda bilgi vermiyorlar. Mutlaka randevu alıp gidin.

Alman kimliğinde soyismim yanlış yazılmış, ancak bunu sadece kimlikte değiştirmem yeterli olacak mıdır yoksa illa eşimin soyismibi almalı mıyım. Bu namensänderung da sanırım 250-300 euro arası?

Çifte vatandaş olan biri olarak anne babanın bilgilerine nasıl ulaşabilirim, iki tarafla da irtibatım yok maalesef.

Bebek için geçici pasaport çıkarttırabilir miyim, en azından gjrdi çıktı yaparım evet ise, uzun sürer mi ve ne gibi durumda ne kadar süresi olur?

almayadaki turk konsoloslugunu arayin onlar size yol gosterirler

Güncelleme;

Soyisim değişikliği için başvuru yapmam gerek yaklaşık 2-3 ay bir süre kadar beklemeliyim. Ancak yurtdışı seyehati soyisim değişikliğinden önce olursa not düşüyorlar altına giriş çıkış yapabilir soyisim değişikliği için başvurusu yapıldı diye. Bir de annemin TC vatandaşlığından ne zaman çıktığına dair bir bulgu, ıspatım olursa, yani doğumumla alman vatandaşı olduğumu sunabilirsem toplam soyisim değişikliği ve bebeğin pasaportu 70-80 euro tutuyor, yaklaşık 500-600 tl.

Birazdan nufusa gideceğim, dua edin de herhangi bir başka sorunla karşılaşmadan halledebileyim :)

Yazdım bakalım. Ancak aklımı kurcalayan durum, ancak anne veya babanın TC vatandaşlığından 1991'den önce veya sonra çıkması nedir..

X