Doğuma Hazırlık Isimlerin önemi.....

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ayhu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2009
288
0
43
Arkadaşlar çocukların ana-baba üzerinde hakları varmış.yani ahirette size hesap sorarlarmış.bunlardan biri isim,diğeri terbiye-eğitim...

yani isim konusu bu kadar önemli.peki nelere dikkat etmeliyiz.
1) ismi ile müsemma diye bir söz vardır ya işte bu doğrudur.isimlerin anlamları insanlara yansır.yani anlamı güzel isimler vermeliyiz.

2) genelde islam büyüklerinin isimlerini verme alışkanlığı vardır ki bu da güzel bir alışkanlıktır.ahirette bu kişilerin aynı ismi taşıyanlara şefaat edeceği onun yanında toplanacağı söylenir ki belki de çocuğumuza vereceğimiz en güzel hediye budur.

3) ve bence en önemlisi ismin telaffuzu.eğer sert harflere sahip isimler koyarsak çocuğun mizacı da sert olur ve tabi ki yumuşak isimler koyarsak daha yumuşak mizaca sahip olurlar.Kuran a baktığımız zaman bunu çok açık bir şekilde görebiliriz.İnşirah suresini okuyunca içimiz ferahlar güzelliklerden ve sıkıntıların yok olacağından bahseder Duha suresi de böyle ve dikkat ederseniz ikisi de yumuşak harflerden oluşur.okunması kolaydır.ama Zilzal ve Tin surelerine bakınca kıyametten ve sıkıntılardan depremden bahseder çok sert okunurlar.okunması zordur.islam büyüklerine baktığımız zaman onların isimleri de böyledir.Hz EBUBEKİR mesela yumuşak huyludur HZ ÖMER adildir...ve isimleri genelde yumuşaktır.

bir de isimlerin maneviyatı varmış.bazı çocuklar bu maneviyatı kaldıramıyorlarmış.ya hasta oluyorlarmış ya da çok yaramaz.

Son düzenleme:
ayhu arkadaşım çok tşkkrler böle qzl bi konu açtığın içinn :) bnm ilerde çocuğum olunca alara koymak istiyrm aama kuranda böle bi isim gçmiyr mlesef

Paylasimin icin tesekkürler.
Benim kizimin adi Elif .
3 yasinda ve cok sinirli her istedigini yaptiriyor.
Gecenlerde benimde aklima geldi, isimden midir acaba?

ayhu arkadaşım çok tşkkrler böle qzl bi konu açtığın içinn :) bnm ilerde çocuğum olunca alara koymak istiyrm aama kuranda böle bi isim gçmiyr mlesef

kuran da geçmesi şart değilmiş.biz hep öyle biliyorduk ama bir hoca kuranda ateş-deprem gibi kelimelerde var o zaman onları da koyalım demişti.

mesela son zamanlarda aleyna ismi çok kullanılıyor.tahiyyat suresinde geçiyor ama anlamı "onun üzerine " demek.yani hiç anlamı yok.sırf kulağa güzel geliyor diye de isim koyulmaz.alara ne demek?anlamı güzel olmalı..

Son düzenleme:
Paylasimin icin tesekkürler.
Benim kizimin adi Elif .
3 yasinda ve cok sinirli her istedigini yaptiriyor.
Gecenlerde benimde aklima geldi, isimden midir acaba?

elif ismi bence çok güzel ve kıza da çok yakışıyor.ama elif harfinin tasavvufta anlamı çoook büyüktür.1 liği, hiçliği temsil eder.sadece elif harfi Allah cc temsil eder.

kızının aksiliği bundan mı bilmiyorum ama elif in ağır bir anlamı var.Mustafa ve Enes gibi...

Elif ismini bende cok seviyorum kizimi baska isimle düsünemedim dogrusu, anlamida cok güzel.
Umarim buda sendromlardan biridir,isimle alakasi yoktur :)
Tesekkür ederim Ahyu.

Elif ismini bende cok seviyorum kizimi baska isimle düsünemedim dogrusu, anlamida cok güzel.
Umarim buda sendromlardan biridir,isimle alakasi yoktur :)
Tesekkür ederim Ahyu.

rica ederim ne demek.paylaşmak çok güzel:enbuyukkk:

Bilgiler için çok teşekkürler..kuranda olması gerekmiyor demişsin..bendede has türk isimlerine karşı bir sempati var ve hep çocuğum olursa anlamı güzel, telaffuzu güzel türk isimlerinden koyma isteği var (arap isimleri olmasını tercih etmeyi düşünmüyorum)..sanırım kurandada geçmez bahsettiğim isimler. sakıncası da olmaz dimi..kuranda geçmiyor diye..teşekkürler..fisfisfis

rica ederim isim meselesi gerçekten çok önemli.açıkladığım gibi kuranda geçen her kelime sırf kuranda geçiyor diye konulamaz.kuranda cennet de anlatılır cehennem de sevap da günah da su da ateş de....bence güzel düşünmüşsün türk,anlamı güzel ve telaffuzu kolay ve ahenkli.Rabbim sana inşallah nasip etsin ve gönlüne göre bir isim koy.AMİN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…