Defne güzel canım anlamı da güzel bence e ☺ Ama bazı isimler çocuğa ağır gelebiliyor bunu araştırmanı öneririm (defne ismi için söylemedim)
Ece koymayın. Duru ve defne guzelGünaydin güzel insanlar,
ilk basta hepinize tesekkür ederim isim konusunda yardimci olup da yorum yazan herkese.
Esimle bu dört isim arasinda kalmistik ve hala cok kararsiziz:)))
1. Öykü
2. Ece
3. Defne
4. Duru
bazi arkadaslar Defnenin cok cok yaygin oldugunu söyledi ve ben acikcasi cok sasirdim. Ben yurtdisinda yasiyorum ve burda kimsede Defne ismini duymadim. Burda Lilalar Linalar Liyalar Senalar Naz sular cok cok yaygin ama Defnenin gercekden bukadar bir „moda“ isim oldugunu bilmiyordum.
Merak ettigim birsey var :Sizce Isimlerin anlami önemlimi?
Öykü: Hikaye
Ece: kraliçe, güzel kadın
Defne: Akdeniz ikliminde yetişen, yapraklan sert ve üst yüzleri parlak açık sarı çiçek ve güzel kokan defnegillerden bir ağaç
Duru:saf,berrak
esimle sectigimiz isimlere ve anlamlarina bakilirsa eger, benim icin en güzel anlami olan isim Ece ve Duru.
Ama anlam nekadar önemli bilmiyorum.
Cünkü Defne cok hosuma gidiyor yalan degil ama anlami cokda güzel degil
öpüldünüz ve yine yardimci olursaniz sevinirim.
Ece koymayın. Duru ve defne guzel
Tanıdığım eceler hep bı sorunluydu.isimler kişiliği etkiler .hatta Ece erken de mesela kişiliksiznedenki Ece koymayalim? Isminin anlami cok güzel bencekararsiziz. Tesekkür ederim
Tanıdığım eceler hep bı sorunluydu.isimler kişiliği etkiler .hatta Ece erken de mesela kişiliksiz
ama Ecenin anlami cok cok güzel mesela neden kisiliksiz yada saygisiz insanlar? bir arkadasin yorumuna bakinca da cok kisiliksiz falan diyor.benim tanidigim bir ece de öyle. isimin anlamina mi bakmam lazim yoksa neye göre isim secilmesi lazim. Anlama bakarsan cünkü cok güzel isimDefne ve Elif patlaması var son yıllarda.
Hiçbir zaman ısınamadığım bir isimdir.
Anlam çok önemli, karakteri etkiliyor bence.
Bu sebeple seçimim duru olacaktır.
Bence anlam olarak güzel değil.ama Ecenin anlami cok cok güzel mesela neden kisiliksiz yada saygisiz insanlar? bir arkadasin yorumuna bakinca da cok kisiliksiz falan diyor.benim tanidigim bir ece de öyle. isimin anlamina mi bakmam lazim yoksa neye göre isim secilmesi lazim. Anlama bakarsan cünkü cok güzel isim
Ben yurtdisindayim ve bisi soruyum. Öykü ler nasil meselaBence anlam olarak güzel değil.
Neden kızıma bir hiyerarşik düzen aşılayayım ki?
Benim Ece, Ecem adlı arkadaşlarım çoktu.
Hepsi de naif, kibar ama biraz buru büyük mü diyeyim, kaprisli mi diyeyim, öyle insanlardı.
Gerçekten isim hakkını taşıyan kraliçeler, prensesler gibi bakılmak isterlerdi.
Naz ismi de o türevdir.
Ben bayağı kızım olsa onu güçlendirecek, cesaret ve diklik verecek isimler yeğelerdim.
Severim ama öykü diye erkek arkadaşım da vardı.Ben yurtdisindayim ve bisi soruyum. Öykü ler nasil meselakulaga cok hos geliyor cok begeniyoruz
Masali bir ara düsündük cokda hosumuza gitti ve geri eledik bu isimi.Severim ama öykü diye erkek arkadaşım da vardı.
Unisex bir isim öykü.
Masal ismini çok yakıştırırım bir kıza.
Masallarda iyi ve kötüler vardır ama daima iyiler kazanır, bunu biliyor olmak güç verir.
Yok, kız tanımadımMasali bir ara düsündük cokda hosumuza gitti ve geri eledik bu isimi.
ileriki yaslarda Masal teyze sanki kulaga tuaf geliyor diye.
Öykü erkek arkadasinmi vardiohhh wow
hic duymadim bir erkekde.
Öykü isminde kiz tanimiyorsun ve karekterleri nasil mesela
Sürekli ayni konulari acmadim. herkesin actigi konulara nasil severek cevap veriyorsam bende burda arkadaslardan yardim istedim ve sagolsunlar 2 actigim konuda da baya baya yorum yazdilar. ben sadece iki tane konu actim ve rahatsiz olduysaniz cok cok özür dilerim okumayin olsun bitsin kirici olmakdan yine iyidir..Surekli ayni konulari acip duruyorsunuz, bizden ne gibi bir beklentiniz var? Atiyorum eceler uzaya gider, defnelerin tamami tu kaka falan seklinde genelleme mi yapalim. Yok oyle bir sey, her isim yetistirilme sekli ve genetik yatkinligina gore karakter alir.
Günaydin güzel insanlar,
ilk basta hepinize tesekkür ederim isim konusunda yardimci olup da yorum yazan herkese.
Esimle bu dört isim arasinda kalmistik ve hala cok kararsiziz:)))
1. Öykü
2. Ece
3. Defne
4. Duru
bazi arkadaslar Defnenin cok cok yaygin oldugunu söyledi ve ben acikcasi cok sasirdim. Ben yurtdisinda yasiyorum ve burda kimsede Defne ismini duymadim. Burda Lilalar Linalar Liyalar Senalar Naz sular cok cok yaygin ama Defnenin gercekden bukadar bir „moda“ isim oldugunu bilmiyordum.
Merak ettigim birsey var :Sizce Isimlerin anlami önemlimi?
Öykü: Hikaye
Ece: kraliçe, güzel kadın
Defne: Akdeniz ikliminde yetişen, yapraklan sert ve üst yüzleri parlak açık sarı çiçek ve güzel kokan defnegillerden bir ağaç
Duru:saf,berrak
esimle sectigimiz isimlere ve anlamlarina bakilirsa eger, benim icin en güzel anlami olan isim Ece ve Duru.
Ama anlam nekadar önemli bilmiyorum.
Cünkü Defne cok hosuma gidiyor yalan degil ama anlami cokda güzel degil
öpüldünüz ve yine yardimci olursaniz sevinirim.
bu güzel cevabin icin tesekkür ederim.Secenekler cok guzel bence..
Anlam isim konulurken ilk kriter olmali benim fikrimce..
Yalnis soyle bir durum var.. Icime cok siniyorsa anlami da kötü bir mana icermiyorsa o ismi koyarim
Benim kizimin bir ismi Asya. Cok arada kalmistim anlamsiz oldugu icin. Bir kita ismi oldugu icin. Fakat icime cok sinerek koydumm.
Seceneklerden; Defne acik ara fark en cok konulan isimlerden oldu ozellikle son 2 yildir.
Benim de cok sevdigim, sonradan sikıldigim isimlerden biri oldu. Duru da o sekilde. Oyku de cok konuldu Duru ve Defneden bir kac yil once diyim :) Ece senelerr once populerdi hala da her donem konulabilecek guzel ve anlamli bir isim.. Empati yapiyorum.. Bu 4 isimden kizima hangisni koyardim diye; Öykü derdim.. :)
Yakin arkadasimin kizi Öykü.. Hayatimda gördügüm en naif cocuklardan biri. Akli basinda uysal bir cocuk..
3 tanidigimin kizinin adi Duru.. Biri asiri mizmiz ve suratsiz.. Biri cok aktif, enerjik, bilmis bir cocuk.. Diger Duru da cok akilli, girisken bir cocuk..
Defne de 2 tane var. Biri cok olgun, dingin, akilli.. Diger Defne de akilli ve biraz saldirgan bir cocuk..
Bu arada cok uzaatim ama kuzenim son gune kadar kizina Ece ismini koyacakken Defne koydu :)