İşimi sevmiyorum. Ayrılmayada cesaret edemiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

32 yaşındayım 4 aydır bu firmada çalışıyorum.hemde bildiğin kurumsal,isim yapmış tam 50 yıllık bir firma..

önlisans muhasebe
önlisans halkla ilişkiler mezunuyum.

işe ilk başladığımda telefon bağlayıp patrona çay söylemekti ilk görevim.

ama kapasitem bundan çok daha fazlaydı.şu an yönetim kurulu başkanının yanına verildim.orda bi odam var.merkez hatlar bende 30 kişilik bir firma dışardakileri saymazsam.

patronumdan yeri geldi fırçada yedim.yeri geldi sessiz sessiz ağladım.

ama duruşumla ve bilgimle gözlerine girdim.patronumun talimatıyla hem yapı denetim,hem muhasebe bölümüyle beraber ortak çalışıp iş öğreniyorum..

dediğim gibi bazı şeyler sanş.ben sanşlıydım.

muhasebeci olduğun için kendi işini yapmak istemen çok doğal ama sekreterlik mesleğinide önemsememen bi o kadar yanlış.

sana tavsiyem alttan alttan sabırla iş araman.

yaşın çok genç ilerde kim bana iş verir diye düşünme..sen işini düzgün yaptıktan sonra 40 ındada iş bulursun.

bundan 1,5 yıl önce olsa konuyu ber açtım sanırdım
benzer kurumlarda çalışmışız benim ki de özel bir egitim kurumu idi.
yalnız benim üzerimde baskı vardı extradan belki sendede vardır.:26:
habire ara,çağır,gelmiyorsa kendin git görüş vs yönlendirmeler falan 3 ay kadar dayanabildim
en son geçtim patronların karşısına ya bu şartlar düzelecek ya da ben gidiyorum dedim.şartlarımız bu dediler çektim kapıyı çıktım.
zerre kadar da pişman olmadım 3 ayda psikolojimi bozdular çünkü.ki iş falan da aramadan çıkmış oldum.
10 gün sonra şimdiki işime başladım parası daha az ama kafam rahat.ohh be dedim resmen
ha bide ben size çay servisi yapmak zorunda değlim diye de belirttim.

sen evliymişsin tabi maddi açıdan nasıl olur bilemem ama psikolojini etkileyen bir durum varsa durma cık derim ben
tabi eşinle oturup durumunuzu gözden geçirmerizde fayda var
bir müddet işsiz kalsan bu sizi zorlar mı:26:

eşim bana hiç kıyamaz istemiyorsan çık hemen der :) ama çıkarsam sıkıntı çekeriz biliyorum. senin pozisyonunu tahmin edebiliyorum, bende öyle görevler yok çok şükür baştan restimi çektim onlarda üstelemediler :)

iş konusunda hiç şanslı olduğumu düşünmüyorum :) yaşım gençken şansımı çevirmek istiyorum bende. Bulunduğum kurumda üst seviyeye çıkma ihtimalim olsa beklicem yada gidip konuşucam ama burda öyle bi durum sözkonusu değil. öğretmenler dışındaki kadrolar psikologlar ve 1 tane öğrenciişleri-önmuhasebeye bakan bayan var. oda yakınları zaten. o yüzden, burada yükselmeyi beklemiyorum. Sekreterliğide asla küçümsemiyorum, ben sadece devamlı yapacağım bi meslek istiyorum.

aslında sorun ordaydı benim görevim değildi zaten bunun için bi hizmetli vardı,ama gıcıklıkları bana idi.
birde insan o kadar emek verip üniversite mezunu olunca bunu yapmak zoruna gidiyor.buna layık değilim diyorsun yani ister istemez
benim de şimdi nişanlım o zaman erkek arkadaşımdı çık huyların bile degişti diye çok ısrar etti ama ben sabrederim sanmıştım muvaffak olamadım

ne kadar süredir ordasın?
küçük bi yerde mi yaşıyorsun iş imkanı yok mu fazla?

kısmet tamam da cnmm... tevekkül denilen şey var sen elinden geleni yaptıktan sonra kısmet diyebilirsin... gökten zembille düşmez iş

bak cnm yaşın o kadar genç ki.... 1 yıl parasız çalışmayı göze alarak muhasebe bürosuna girebilirsin.... (tamamen parasız çalıştırmazlar zaten ama asgari ücret bile vermezler asgari ücrete yakın verirler.... yaşın ilerleyince kimse seni iş öğretmek için almaz... ne varsa gençken
bak ben 24 üm ben bile yaşlı konumuna geçiyorum düşün =)))

bende lisans mezunuyum iyi bir bölümden mezun oldum..iş bulabildim mi hayır
bizim lisans bölümünde yönetici ön lisans bölümünde de erkeksen ya depoda çalışırsın kızsan da sekreter ya da alt sınıf bir personel olursun (bu arada bitirdiğim bölüm uluslararası lojistik)

önlisans mezunu arkadaslarıma gelince bir kısmı kendi işini yapmıyor, bir kısmı sekreter, bir kısmıda gayet iyi firmalarda iyi yerlerde..inan kapasiten falan hiç önemli değil..eğer torpilin varsa eğitimin ve kapasiten ne olursa olsun iyi bir yerde çalışman mümkün.

ama söyle bir gerçekte var önlisans mezunuysan bulundugun pozisyonun cok cok üstünde bir yer bulabilecegini sanmıyorum torpilsiz. zaten önlisans bölümlerinin çogunda yükselme sansın cok az ve yetkilerin oldukça sınırlı..aöf yi bitir lisansa tamamla. diplomanı al. biraz da ingilizceni geliştir sonra cok daha iyi yerlere başvur bence..zaten muhasebede olduguna göre bilgisayarın iyidir. yani işinden ayrılmayı sakın düşünme..bu şekilde daha iyi bir yere geçiş yapabilirsen yap ama elindekinide kaybetme

kpss denedim ama yeterli puan alamadım. küçük biyer olur mu türkiyenin en büyük ve sanayisi en geniş illerinden birinde yaşıyorum :) ama şans gülmedimi gülmüyor işte. diğer arkadaşlardan birininde dediği gibi illede torpil !

ben 25 yasındayım muhasebe bolumu bıtrdım onlısansta ısletme bıtırdım suandada ıktısat okuorum 5 yıldırda bı yerde calısıorum maası fıln gayet ııdı ama hep stajer muamelesı yapılıodu guya muhasebedeyım ama faxa koş fotokopıye koş sureklı boleydı cunku stajerlıkten baslamıştım orda atamadım ustumden bı turlu bende yenı evlendım ve hemen ısten ayrıldım hem tazmınatımı aldım hemde ıssızlık alacam sımdı bızımde durumumuz cok ıı deıl calısmam sart ama o kadar sıkılmısdımkı evıme mutluluğu veremeyeceğım ıcın cıktım sımdı ıs bakacam ve bulacağımada ınanıorum bence oturup dusunmekle olmaz gozunu karartacaksın sıkıntı cekeceksın belkı ama sabredeceksın yasın cok genc sımdı bıseyler yapmazsan bıdaha yapamazsın o yuzden hıcbıseye kendını mecbur hıssetme ve sakın buroda calışmayıda dusunme

kim işinden memnun ki bende şimdi çalıştığım yerde üçüncü yılıma yaklaştım. Başlarda rahattım ama işi öğrenince resmen eziyet ediyorlar müdürün bile seni rakip görüyor. Hastaneye gitmek için bile izin almıyorum, bende sekiz aylık evliyim bekar olsam çeker giderdim ama evli olunca durum değişiyor bir ay işsiz kalmam tüm dengemizi bozacak mecburen katlanıyorum. sende takmamaya çalış

yükselebileceğin firma deilse dediğin gibi, iş arama olayını hızlandırman gerekiyor..sana tavsiyem muhasebe,bilgisayarlı muhasebe kurslarına katılıp sertifika alman eğer yoksa tabii.bu arada işkurun muhasebe bölümü varmı bilmiyorum ama ben ankaradayım mesela belmek kursları var ücretsiz gidip eğitim alıyorsun ve kurs bitimi sana iş buluyorlar.yada çevrende iş bulacak biri varsa onlara muhasebe işi aradığını söyleyebilirsin.ufak firmalardan başlayıp işi öğrendikçe daha iyi firmalara geçebilirsin.

yanlış dusunuyorsun...meslegını ort pas etme...ayrıca bır sene daha bekle dıplomanı ver terfı ıste...sımdılık çalış goze gır ve derslerıne dıkkat et.... hersey gonlunce olsun...mezun olmadan ısı bırakma..

bende universite mezunuyum suanda isimle alakasiz ozel bir yerde calisiyorum. ozel iste herkesinkiyle ayni sorunlar.
patronu memnun etmek zor beklenti hep yuksek. is sorunu aile sorunu ozel hayat sorunu. dunyaya cile cekmeye gelmisiz. neyse beterin beteri var.
dayanacagiz hepimiz mecburuz. ben mecburum mesela tavsiyem sabirli olmak sakin olmak daha iyi bir is icin gerek kurslar olsun dil olsun donatmak ve hep sansimizi denemek. allah yardimcimiz olsun

Şimdi Türkiye’de değil Dünya’da kaç şanslı insan sevdiği ve layık olduğu işi yapıyor? Kaç tane diplomalı işsiz var ya da kaç tane mezun var orada, burada çalışan??
Bu durumda eğer kapasitenizin altındaysa yaptığınız iş başka iş bakarsınız; biraz şans, biraz tanıdık desteği, biraz tecrübe derken olabilir yeni bir şeyler.. ama önce işini bulmalısın, sonra ayrılmalısın. Zira iş konusunda tek mağdur sen değilsin.

11 yıldır iş hayatındayım.
Yeri geldi geçici işlerde sigortasız çalışmak zorunda kaldım, yeri geldi maaşımızı alamadık yeri geldi önmuhasebe tuttum aynı zamanda temizlik yaptım, çay servisi bile yaptım.
Ama zamanı gelince yaptım hiç bir iş için gocunmadım hepsini yaptım.Ama bu zaman zarfında boş durmadım kendimi geliştirdim.
Bir lisan biliyordum ikincisini öğrendim.Kendime belirlediğim kariyer hedefimden şaşmadım.
Ve şu anda özel bir firmada dış ticaret yöneticisiyim, sonunda gelebileceğim en üst seviyeye yaklaştım diyebilirim.
Asistan olarak girdim yöneticiliğe yükseldim.. Hiç bir torpil de almadım..
Ben de aöf mezunuyum ve yeditepe mezunu bir kadına tercih edildim..

Öncelikle iş hayatında yükselmek için bir arkadaşın dediği gibi işyerinde yükselecek pozisyon var mı ona bakmak lazım.
Yoksa daha başka bir iş aramak ve aynı zamanda kendini geliştirmeye devam etmek lazım..

Ne yazık ki günümüzde herkes üni. mez. ve herkeste ben o işi yapmam ben şuna layığım eğilim ve düşüncesi var..
Ama pozisyonlar da kısıtlı...
O yüzden farkedilmek ve bu kadar insanın arasından sıyrılabilmek istiyorsak üniversite mezunu olmaktan daha fazla şey yapmamız lazım

Son düzenleme:
oncelıkle henuz muhasebecı değilsin. onlısans okumuşsun , açıkoğretımden tamamlamaya çalışıyorsun.ıkı yıl okuyan deneyımı olamayan bırını bende olsam muhasebe departmanına değil sekreterlığe yönlendırırdım
hatta onu bıle bulamayan arkadaşlarım vardı hepsı onlısans muhasebe okudular 2 yıl orda burda çalıştılar hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…