- 15 Eylül 2022
- 50
- 26
- Konu Sahibi zlhlivanur
Merhaba, sadece bu konuda fikir alabilirim diye üyelik açtım ve ondan sonra üyeliğimi sileceğim. Çünkü çevremde anlatabileceğim bir yakın arkadaşım yok. Ben lise son öğrencisiyim meslekte okuyorum ve bu dönem staj var. Ortaokulda derslerim düşüktü, depresyon nedeniyle antidepresan kullanıyordum vs. bu nedenle maalesef meslek lisesine gelmek zorunda kaldım ve sevmediğim bir bölümü okudum. Staj yerim tekstilde. Pazartesi başladım. Oldukça yorucu bazen tansiyonum düşer gibi oluyor ayakta duruyorum iş gereği, ortamı farklı geliyor. Çalışanlar ilk gün bana iyi yaklaştı, konuştuğum insanlar oldu ama ileriki günler bana nasıl davranırlar bilmiyorum. En başından beri yanlış yapma korkum vardı daha önce iş tecrübem yok. Oradaki çalışan bir abla da yanlış yapmaktan korkma sen öğrenmek için buradasın demişti. 2. güne kadar zaten kimseden azar falan yemedim kimseden kötü bir davranış görmedim. Ama dün 3. gün ufak bir yanlışlık yaptım. Ve usta başı bana " sen renkleri görebiliyor musun, senin yüzünden bunlar yanlış mı dikilsin bir daha göstermeyeceğim bu konuda soru sorma" dedi. Çok ağrıma gitti. Gözüm doldu zaten bu aralar kötü hissediyordum kendimi ve bu işi 1 sene boyunca kaldırabilir miyim bilmiyorum. İnternette tekstil hakkında yazılanları okurdum ve bire bir gerçek çıktı diyebilirim. İçine kapanık, mesafeli ve kimseyle yakınlık kurmayan bir insanım sadece verilen işleri yapıp saatim gelince çıkıyorum. Eğer stajı bırakırsam lise mezunu olamayacağım. Ailem de açığa geçmemi istemiyor. İş tecrübesi edinmemi hayata atılmamı istiyorlar. İşten eve geldiğimde çok sinirli oluyorum, moralim bozuk oluyor. Yer değişikliği de yapmak istemiyorum çünkü tekstil ortamını biliyorum artık. Ailem açığa geçmeme izin vermez. Sizce ne yapmalıyım bu durumda?